PhotoFriday

by DutchieontheRoad
10 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto uit Namibië.

PhotoFriday Etosha National Park

Deze foto is gemaakt in Etosha National Park. Met een oppervlakte van 20.000 km2 biedt Etosha toevlucht aan ruim honderd soorten zoogdieren en 340 vogelsoorten. Ook is Etosha een van de laatst overgebleven lege gebieden in Afrika. Hier kunnen nog grote kuddes antilopen vrij rondtrekken en ook leven hier nog ongeveer 300 leeuwen. De naam Etosha is te vertalen met ‘plaats van spiegels’ of ‘plaats van droog water’ of ‘de grote witte plaats’. Ik kan na twee dagen beamen dat alle drie de vertalingen goed tot zijn recht komen.

De winter staat hier bekend als de droge periode waardoor de dieren meer richting het noorden trekken. Helaas betekent dat voor ons dat er minder dieren zijn, wat ook zal blijken de komende twee dagen. Door deze droge periode, moeten de dieren het vooral hebben van de waterholes nabij de campsites wat voor ons dan wel weer goed nieuws is. De dieren zijn vooral actief in de ochtend en de namiddag en daarom zijn we rond de middag weer terug op campsite Okaukuejo. We lunchen snel en trekken vervolgens een sprint richting de waterpoel, want daar trekken de dieren naar toe. Deze middag is dat gelukkig niet anders en in één uur tijd, zien we meer dan de hele ochtend in het nationale park zelf. The waterhole is the place to be!

Deze foto is uiteraard ook een kwestie van geluk hebben. Ik wist van te voren wel dat ik graag een dergelijke foto wilde maken maar je moet uiteraard ook geluk hebben dat de zebra’s in een dergelijke rij gaan staan. Als je vaker foto’s van zebra’s bij het water hebt gezien, valt je misschien wel op dat zebra’s vaak in een rij staan om te drinken. Mij was dat dus al opgevallen omdat ik voor mijn vakantie al ‘vooronderzoek’ had gedaan naar wildlifefotografie. Een dergelijk vooronderzoekje kan dus zeker van pas komen. Uiteraard moeten de zebra’s zich dan wel ‘melden’ bij de waterpoel, moet je heel geduldig zijn en wachten tot het juiste moment. Dat geluk had ik dus en zo kwam deze foto tot stand.

Etosha, Namibië

Exif

f/8
1/500 sec
ISO 100
200mm

You may also like

10 comments

Rowan 29 april 2016 - 11:07

Hele gave foto! Deze foto is het wachten, en het geduld meer dan waard!

Reply
DutchieontheRoad 29 april 2016 - 19:54

Dank je Rowan, ik was ook heel blij met deze ‘streepjescode’ 🙂

Reply
ivonne 1 mei 2016 - 21:10

Hij lijkt heel erg op een foto die ik heb gemaakt. Heel erg mooi geworden.Gek ben ik op die rijtjes! Wat is het toch een heerlijk park hé Etosha.
ivonne onlangs geplaatst…Mijn 10 favoriete Amerikaanse ketensMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 2 mei 2016 - 13:36

Rijtjes doen het altijd goed 🙂 mensen houden nou eenmaal van symmetrie, haha. Etosha is inderdaad erg mooi alhoewel wij wel erg weinig wild hebben gezien.

Reply
Sanne 2 mei 2016 - 22:44

Betere fotomodellen kun je niet hebben! 😉 Ze poseren perfect voor de camera, wat een mooi shot!

Reply
DutchieontheRoad 4 mei 2016 - 18:43

Dank je Sanne! Ik was er ook erg blij mee 🙂

Reply
Yvonne 3 mei 2016 - 20:05

Wat een onwijs gave foto dit, je geduld werd beloond. Doet me denken aan een foto van 7 oude mannetjes in Kyrgyzstan. Zaten op een rij met allemaal eenzelfde Kyrgische muts op, natuurlijk ook even vastgelegd.
Yvonne onlangs geplaatst…Bijzonder Bagan in foto’sMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 4 mei 2016 - 18:46

Kan me voorstellen dat die foto ook erg leuk is! De zeven dwergen uit Kirgizië op een rij 🙂

Reply
Carolien | Dream the World 6 mei 2016 - 19:08

Hele gave foto! Ooit hoop ik ook op safari te gaan in Afrika.
Carolien | Dream the World onlangs geplaatst…Flashback Travel #April 2016My Profile

Reply
DutchieontheRoad 6 mei 2016 - 20:47

Dank je Carolien 🙂 . Safari is zo ontzettend gaaf…ik heb dan ook echt een zwak voor Afrika 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.