PhotoFriday

by DutchieontheRoad
14 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto uit Zimbabwe.

PhotoFriday Zimbabwe

In 2015 reisde ik van Kaapstad tot de Victoria watervallen, een geweldige reis. Wow, wat is Afrika toch mooi! Ik eindigde mijn reis in Zimbabwe en bezocht de Victoria watervallen aan twee kanten: in Zimbabwe en Zambia.

De Victoria watervallen worden in populair Engels ‘Vic Falls’ genoemd. De immense watervallen liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe en behoren tot de meest fotogenieke ter wereld. Het water van de beroemde Zambezi rivier stort hier met veel geweld naar beneden. Ze behoren tot de grootste watervallen ter wereld, met daarom heen grote stukken natuur vol dieren. Een langgerekt gordijn aan vallend water dan zowel vanuit Zambia als Zimbabwe is te bezoeken.
Vroeg in het seizoen (t/m juli) stort de Zambezi zich hier zo’n honderd meter met donderend geraas over een anderhalve kilometer brede afgrond naar beneden. Later in het jaar is het volume veel minder, maar dan kun je juist de kloof goed bekijken.
Dit natuurgeweld resulteert in een constante waternevel (check) boven de waterval, waardoor de lokale bevolking haar de bijnaam Mosy-oa-Tunya gaf: de ‘rook die dondert’. De herrie is honderden meters verderop hoorbaar (check). Wolken mist zorgen voor diverse regenbogen als de zon schijnt. Op sommige plekken regent het zelfs (check), zo dichtbij kun je komen. Na hevige regenval stort er maar liefst negen miljoen liter per seconde de diepte in. Na twee dagen watervallen, kan ik dit alleen maar beamen! Adrenalinejunkies komen hier zeker aan hun trekken want de mogelijkheden zijn hier te over om een aantal onvergetelijke ervaringen op te doen. Vergeet alleen niet om een hele dikke stapel dollars mee te nemen.

De laatste dag bezoeken we de watervallen aan de kant van Zimbabwe. Ik besluit vandaag geen poncho te huren want ik vind het onwijs onhandig fotograferen. In plaats daarvan ga ik vandaag voor mijn windjack die ook waterdicht zou moeten zijn, althans, dat ga ik proberen. Ik neem reservekleding, slippers en een plastic tas voor mijn camera mee. Ik ben in ieder geval beter voorbereid dan gister. In het begin valt het reuze mee. De watervallen zijn vanaf deze kant ook zeer de moeite waard. Halverwege komt dan toch die bekende hoosbui te voorschijn. De waterval verdwijnt als sneeuw voor de zon en tien minuten later ben ik weer helemaal doorweekt.  Ik zie inmiddels helemaal niets meer en trek een sprintje naar het einde van de waterval. Hier probeer ik nog één foto te maken omdat ik een geweldig beeld zie in de verte. Het regent pijpenstelen en snel berg ik mijn camera op want hier fotograferen is een groot risico. Hopelijk is de laatste foto gelukt. Omdat er haast geen zicht is, besluit ik snel terug te lopen. Ik ben serieus doorweekt tot aan mijn ondergoed en ben blij alles reserve bij me te hebben. Snel kleed ik me om op de toiletten zodat ik er weer enigszins toonbaar uit zie. De watervallen waren geweldig! Ze waren groots en vooral heel erg nat 😉 en die laatste foto van de vakantie…dat is de PhotoFriday van deze week 🙂

PhotoFriday

Exif

F/7.1
1/2500 sec
ISO 100
44mm

You may also like

14 comments

Narelle | wegvanhetnoorden.nl 15 april 2016 - 15:25

Wauw, wat een foto. Mysterieus en een prachtig contrast met die paraplu zo!

Reply
DutchieontheRoad 15 april 2016 - 19:12

Dank je Narelle 🙂 . Ik was ook heel blij met het resultaat. Heb ik niet voor niets in de stromende regen gestaan en ik was zo blij dat mijn camera het had overleefd, haha. De verleiding was gewoon te groot…ik moest dit plaatje gewoon vastleggen.

Reply
Yvonne 15 april 2016 - 20:32

Mooi zo, in zwart-wit. Ik maak zelf eigenlijk nooit zwart-wit foto’s, omdat ik te veel van kleur hou, maar het past perfect bij deze foto, mooi vastgelegd!
Yvonne onlangs geplaatst…Valencia en haar street artMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 16 april 2016 - 19:38

Dank je Yvonne 🙂 . Normaliter fotografeer ik ook voornamelijk in kleur (op reis dan) maar ik vond de foto veel sterker in zwart-wit. Lekker dramatisch 😉

Reply
Jacomijn - Safe and Healthy Travel 18 april 2016 - 14:12

Super mooi! Juist dat zwart/wit! Net wat je zegt…benadrukt juist het gevoel erbij met die achtergrond, die geweldige waterval!!
Jacomijn – Safe and Healthy Travel onlangs geplaatst…Mind over MatterMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 18 april 2016 - 18:43

Dank je Jacomijn 🙂

Reply
ivonne 18 april 2016 - 14:50

Wat een bijzondere foto is het zo geworden. Ik vond de Vicfalls geweldig!
ivonne onlangs geplaatst…Vijf hoogtepunten van noord VietnamMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 18 april 2016 - 18:48

Dank je Ivonne 🙂 . Ik vond Vicfalls ook geweldig! Overigens vond ik het er wel belachelijke duur…dat ging helemaal nergens over. Je kunt er geweldige activiteiten ondernemen maar door de absurde prijzen ben je snel klaar. Erg jammer want als de prijzen lager zouden zijn, ondernemen toeristen meer. Tja…Vicfalls zit vol met Amerikanen dus dan schieten de prijzen omhoog. Mede daarom voor mij geen ultralight flight maar de helikoptervlucht. Ook heel gaaf, en zonder die activiteiten is Vicfalls ook schitterend om te bezoeken.

Reply
Mellisa - Grenzeloosreizen 20 april 2016 - 15:38

Wat een mooie foto’s maak je! Leuk dat je ook de sluitertijd e.d. erbij zet, leer ik weer van 🙂 Zou graag eens naar de Victoria Falls willen, maar er staat zoveel op mijn lijst haha!
Mellisa – Grenzeloosreizen onlangs geplaatst…Mellie from the blogMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 21 april 2016 - 12:35

Dank je Melissa 🙂 . Als ik op reis ga, verdiep ik mijzelf ook altijd in reisfotografie over de bestemming. Dan vind ik het zelf ook handig als de exif vermeld staat. We zijn er om van elkaar te leren zeg ik altijd 🙂 . Vicfalls is wel echt een aanrader.

Reply
anto 22 april 2016 - 08:58

Mooi! Dit zijn de enige ‘grote watervallen’ die ik nog mis op mijn lijst, de meeste andere heb ik gezien. De Vic Falls lijken me echt super, hopelijk ga ik ooit die kan op. Maar … in september eerst weer terug naar Iguazu, ook de moeite waard!
anto onlangs geplaatst…How to do the Icelandic South Coast in one dayMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 22 april 2016 - 19:50

Iguazu lijkt me ook zo gaaf 🙂 🙂

Reply
Aniek 22 april 2016 - 11:08

Haha, volgende keer toch de poncho? In ieder geval heeft het een mooie foto opgeleverd.
Aniek onlangs geplaatst…Cityguide Rotterdam: Katendrecht, Kop van Zuid en veel cultuurMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 22 april 2016 - 19:52

Yep, die poncho vergeet ik nooit meer, haha. Waarom een poncho naar Afrika meenemen. Daar denk je totaal niet aan, maar het was hier dus echt nodig. Volgende keer gaat de poncho gewoon weer mee 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.