Persoonlijk vooruitzicht: Eindelijk naar het buitenland en leuke uitjes

by DutchieontheRoad
8 comments

Ik heb de knoop doorgehakt…ook ik ga eindelijk weer naar het buitenland! O jongens…ik stuiter al twee dagen rond. Het duurde even voordat ik een beslissing genomen had, maar ik ben zo blij met mijn keuze (moet uiteraard nog wel blijken op de plaats van bestemming, haha). Mijn laatste buitenlandse trip was in 2019 en sindsdien is het erg karig op reisgebied. Verder dan een weekend Texel en Zandvoort ben ik niet gekomen. Al mijn geplande vakanties vielen in een lockdown….niet fijn, maar het was niet anders.

Over drie weken heb ik dan eindelijk mijn eerste vakantie zonder lockdown (of er moeten hele gekke dingen gebeuren) en daar ga ik optimaal van genieten. Ik stap voor het eerst weer in het vliegtuig en ben van plan om vele leuke uitjes te ondernemen. Jullie zijn uiteraard erg nieuwsgierig geworden dus ik zal jullie niet langer in spanning houden.

Ik ga naar Praag!

Oké, het is geen drieweekse rondreis door Japan of safari in Afrika, maar ik ben al zo blij dat ik weer op stedentrip in het buitenland ga. Wekenlang had ik last van enorme keuzestress. Ook ik heb de nodige dingen uit moeten stellen door de pandemie en mede daardoor wil ik nu eigenlijk…ALLES. Ik wil naar Portugal, Spanje, Italië, Kroatië, Duitsland, België, Disneyland Parijs…ik wil het allemaal. Maar dat gaat uiteraard niet, haha.

Omdat ik het allemaal nog steeds erg spannend vind, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik niet al te lang naar het buitenland wil. Ook wil ik nog de nodige uitjes ondernemen en zit er waarschijnlijk een kleine verbouwing aan te komen.

Dus…is het een stedentrip geworden. Bijna had ik een vliegticket naar Lissabon geboekt en toen zag ik een geweldige deal voorbij komen. Een retourtje Praag voor slechts € 55,-. Tja…dat kon ik natuurlijk niet laten schieten. Dus ga ik over drie weken voor vijf dagen naar Praag. Ik ben nog nooit in Praag geweest dus ben erg benieuwd. Vijf dagen is ruim genoeg voor Praag en de kans is aanwezig dat ik nog één of twee dagtrips ga doen in de omgeving. Ik zou dolgraag naar Boheems Zwitserland willen want dat lijkt me echt schitterend. Er is meer dan voldoende te doen in de omgeving van Praag dus ik zal me vast niet gaan vervelen. Ik ben zo blij dat ik eindelijk weer naar het buitenland ga. Jullie nog tips voor Praag?

eindelijk weer naar het buitenland

Op bezoek bij de Zuiderburen

Vorig jaar wilde ik eigenlijk gaan cityhoppen in België, maar twee weken voor mijn vakantie ging de boel op slot. Helaas pindakaas, de grenzen waren dicht. Daar baalde ik flink van en daarom wil ik aankomende vakantie dolgraag naar Gent. Misschien ga ik dat wel combineren met Antwerpen of een andere leuke stad. Geen idee waarom, maar ik wil al jaren naar Gent. Lijkt me echt een hele mooie stad en ik heb een accommodatie gespot waar je indoor kunt kamperen, helemaal mijn ding. Al met al heb ik dus meerdere stedentrips in het vooruitzicht en België is ook buitenland toch.

Eindelijk gebruik maken van mijn Museumkaart

Precies een jaar geleden schafte ik een Museumkaart aan zodat ik tijdens de pandemie meer Nederlandse musea kon bezoeken. Ik hoef jullie niet uit te leggen dat de musea meer dicht dan open geweest zijn 🙁 Gelukkig heb ik vorig jaar nog wel Kasteel de Haar kunnen bezoeken. Inmiddels zijn de musea weer open en kan ik nu eindelijk gebruik gaan maken van mijn Museumkaart. Ik acht de kans heel groot dat ik richting Amsterdam ga want er zijn daar meerdere musea die ik wil bezoeken. Het is al jaren geleden dat ik in Amsterdam was dus misschien blijf ik wel iets langer dan een dagje.

“Taa tata Taa tata Tatata”…op naar de Efteling

Er staat ook een dagje Efteling op de planning…nu al zin in. Mijn kleine nichtje en petekind gaan ook gezellig mee dus dat wordt vast en zeker erg gezellig. Het is al zeker twee/drie jaar geleden dat ik in de Efteling was en het blijft natuurlijk een geweldig attractiepark.

Efteling

Creatief uitje: Kreadoe in Utrecht

Drie jaar geleden bezocht ik voor het eerst de Kreadoe in de Jaarbeurs Utrecht. Een superleuk creatief event waar ik natuurlijk helemaal in mijn element ben. Het afgelopen jaar was een dergelijk event natuurlijk niet haalbaar en daarom werd er twee keer een online event georganiseerd, waar ik met veel plezier aan heb deelgenomen. Eind oktober is er eindelijk weer een live versie van de Kreadoe en uiteraard ben ik van de partij.

O ja…die kleine verbouwing waar ik het over had

Ik verwacht/hoop dat ze tijdens mijn vakantie nieuwe kozijnen komen plaatsen die ik een aantal maanden geleden besteld heb. Mijn benedenverdieping wordt voorzien van nieuwe kozijnen en ik hoop dat ze die mogelijk tijdens mijn vakantie komen plaatsen. Ik zie nu al op tegen de puinhoop in huis als mijn huidige kozijnen worden verwijderd, maar toch kijk ik erg erg naar uit. Kan ik dat ook weer van mijn veel te lange lijst schrappen.

Al met al heb ik veel om naar uit te kijken. Eindelijk weer vakantie voorpret en eindelijk weer naar het buitenland, dat is lang geleden 🙂

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

8 comments

Diana 27 september 2021 - 15:44

Wat fijn dat je weer op pad kan 🙂 Praag is een prima keuze toch? Wel geen Japan maar ik zou het zeker niet afslaan haha. Lekker genieten en veel plezier.

Reply
DutchieontheRoad 3 oktober 2021 - 15:47

Japan loopt gelukkig niet weg 😉 Ik ben al heel erg blij dat ik weer op pad kan/ga.

Reply
Michal 29 september 2021 - 10:00

Ik ben zelf ook nog nooit in Praag geweest, maar ik heb me al wel eens verdiept in de mogelijkheden. Prima plek om een paar dagen naar toe te gaan! Die verre reizen komen wel weer. En België is altijd goed is mijn ervaring. Nog een tip… in de herfst zijn de Vlaamse Ardennen heel mooi (en goed te combineren met Gent).
Michal onlangs geplaatst…Reactie op Op workation met een vaste baan. Ja dat kan! door DianaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 3 oktober 2021 - 15:46

Bedankt voor je tip! Gent wil ik al heel erg lang naartoe, maar misschien inderdaad wel leuk om te combineren met de Vlaamse Ardennen.

Reply
Raïssa 2 oktober 2021 - 07:03

Wat gaaf dat je de grens weer overgaat. Ik snap dat je overal wel naartoe wil (heb ik namelijk ook), maar geloof me Praag is een goede keuze. Veel plezier!
Raïssa onlangs geplaatst…Vranken Pommery: het grootste champagnehuis in ReimsMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 3 oktober 2021 - 15:44

Dank je 🙂 Ik heb er ook heel veel zin in om naar Praag te gaan.

Reply
Manouk 3 oktober 2021 - 18:17

Leuke vooruitzichten! Praag is een fijne stad, dus daar ga je het zeker naar je zin hebben denk ik. En de Efteling is ook altijd leuk! Ik vond Kutna Hora erg leuk als dagtrip vanuit Praag.
Manouk onlangs geplaatst…Wat te doen in Katwijk aan Zee?My Profile

Reply
DutchieontheRoad 21 oktober 2021 - 14:24

Praag was inderdaad erg mooi…veel mooier dan verwacht 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.