Persoonlijk: even terugdenken aan 8 mooie reismomenten

by DutchieontheRoad
6 comments

Tja…je ontkomt er momenteel niet aan. Heel de wereld (inclusief Nederland) ligt op zijn gat vanwege het corona virus. Het dagelijkse leven ligt vanaf vandaag bijna stil…en terecht. Ik ben persoonlijk van mening dat zo min mogelijk contact met anderen bijdraagt aan het bestrijden van dit virus. Hong Kong en Singapore hebben dat inmiddels al bewezen. Hulde aan alle zorgverleners…jullie zijn helden! De reiswereld ligt uiteraard volledig plat en ook hebben wij ons tripje naar Disneyland Parijs geannuleerd. Balen maar het is niet anders. Ik hoop dat we later in het jaar alsnog naar Parijs kunnen gaan want we hadden er onwijs veel zin in.  Ondanks het feit dat reizen momenteel zeer onverstandig is, kunnen we natuurlijk wel dromen over leuke reizen en mooie reismomenten. Daarom zet ik voor nu even een aantal persoonlijke mooie reismomenten op een rij. Dromen jullie even met mij mee?

Mooie persoonlijke reismomenten

Voorlopig geen reisjes voor mij in het verschiet 🙁 In april heb ik nog een weekje vrij, maar vooralsnog ga ik niets boeken. Mocht de situatie in april verbetert zijn – waar we allemaal uiteraard heel hard op hopen  – zal ik waarschijnlijk in eigen land op pad gaan. Ook geen straf en beter voor de Nederlandse economie die momenteel een enorme dreun krijgt. Ik heb gelukkig de laatste jaren prachtige reizen over de hele wereld mogen maken. Ik ben zo dankbaar voor die ontelbare reismomenten.

Whale Watchen in Australië

Mijn allereerste reis alleen was meteen naar de andere kant van de wereld, Australië. Ik stapte op het vliegtuig als onzekere grijze muis en kwam met een rugzak vol mooie ervaringen en herinneringen terug. In slechts zeven weken tijd maakte ik een transformatie mee. Een aanrader dus voor onzekere en introverte mensen Het was mijn grote droom om walvissen te zien en deze kwam meteen uit tijdens mijn eerste grote reis. Wat voelde ik mij euforisch. Ondanks mijn zeeziekte ben ik zo ontzettend blij dat ik dit gedaan heb. Wat een geweldige ervaring!

Mooie reismomentenTweedaagse wandeling over de Chinese muur

Tja…China zou ik momenteel even vermijden maar als alles achter de rug is, kan ik dit bijzondere land toch wel aanraden hoor. De Chinezen (en hun manieren) zijn een tikkeltje vreemd te noemen, maar het zorgt gegarandeerd voor mooie reisverhalen (en reisherinneringen). Ik wilde al jaren de Chinese muur zien. Daarom voel ik me ook zo bevoorrecht dat ik niet één maar zelfs twee dagen over deze muur gelopen heb. Een prachtige niet toeristische route van Gubeiko naar Jinshanling. Briljant! Als je ooit de kans krijgt om twee dagen over de Chinese muur te lopen…niet nadenken maar gewoon doen.

Mooie reisherinneringenHet surrealistische Sossusvlei & Deadvlei

Wat wilde ik al lang naar Namibië! Afrika heeft sowieso mijn hart gestolen en ik maak mij dan ook ernstige zorgen over het feit dat Corona ook daar toe aan het slaan is. De gezondheidszorg in Afrika kan dit virus niet aan want de mogelijkheden zijn uiteraard vele malen beperkter dan in andere delen van de wereld. Ik houd mijn hart dan ook vast…Ik heb al de nodige Afrikaanse landen mogen bezoeken en met name Namibië en Botswana maakte diepe indruk op mij. In 2015 kwam er een diep gekoesterde wens uit…ik bezocht Sossusvlei en Deadvlei. Wat een natuurschoon! Hopelijk komt Afrika dit virus ook snel te boven zodat het toerisme daar ook weer op gang komt en mensen van dit surrealistische landschap kunnen genieten.

mooie reisherinneringenOrang-Oetans spotten in Bukit Lawang

Als kind zijnde was ik al gefascineerd door apen en met name orang-oetans. Ik kan mij ook nog heel goed herinneren dat ik als kind zijnde met mijn moeder naar een dierentuin ging en vervolgens van mijn gespaarde zakgeld een enorm stenen beeld kocht van een orang-oetan waarmee ik ook nog het Wereldnatuur Fonds steunde. Wat was ik trots op mijn beeld en trots dat ik daarmee ook nog de orang-oetan steunde. Het mag duidelijk zijn dat ik geen kind was die computerspelletjes  en snoep kocht van haar zakgeld

Het was dan ook een grote droom om ooit deze prachtige dieren in het wild te zien. Deze droom kwam uit in Bukit Lawang op Sumatra waar we vier orang-oetans zagen waaronder twee baby’s. Ik was zo intens gelukkig toen ik dit dier van boom tot boom zag slingeren. Wat een mooie reiservaring!

Mooie reisherinneringenMooie reismomenten: safari in Afrika

De meeste mensen in mijn omgeving weten goed dat ik een groot dierenliefhebber ben. Ik ben dan ook al jaren trouwe donateur van het wereldnatuurfonds en kijk in mijn vrije tijd dan ook graag naar natuurdocumentaires. Op safari gaan in Afrika was dan ook een grote droom van mij. Ik zag mij al helemaal zitten in zo’n stoere jeep op de Afrikaanse savanne, haha. Ik kan inmiddels wel concluderen dat ik een zwak heb voor Afrika. Mijn eerste safari was in het bekende Kruger Park in Zuid-Afrika. Ik was als een kind zo blij…eindelijk op safari. We zagen ongelooflijk veel dieren en ik voelde me zo bevoorrecht dat ik deze dieren in hun natuurlijke omgeving mocht zien. Vervolgens ging ik twee jaar later weer terug naar Afrika en ging op safari in Namibië en Botswana. Met name de Okavango Delta maakte diepe indruk op mij. O jongens…wat is de aarde toch mooi. We vergeten het alleen zo vaak.

mooie reisherinneringenSushi eten in Japan

Misschien een vreemde eend in de bijt, maar Japan heeft diepte indruk op mij achtergelaten. Al jaren wilde ik naar Japan en als men vroeg waarom, was mijn antwoord steevast: “Ik wil sushi eten in Japan”. Misschien een vreemd antwoord maar velen kunnen bevestigen dat dit inderdaad mijn antwoord was Je kunt mij serieus wakker maken voor sushi…zo ontzettend lekker. Ik ben een echte foodie en lekker eten is dan ook erg belangrijk voor mij op reis. Geef mij een tafel vol kleine lokale gerechten (geen vlees uiteraard) en ik ben een dolgelukkig mens. Japan is echt een walhalla voor foodies en mede daarom wilde ik graag naar Japan. Heel gevaarlijk om hoge verwachtingen te hebben, maar het viel gelukkig alles behalve tegen. Sterker nog…ik wil absoluut nog een keer terug naar Japan.

Mooie reisherinneringenPrachtige tempels in Nepal

Nepal heeft jaren een ongelooflijke aantrekkingskracht op mij gehad. Geen idee waarom eigenlijk, maar ik wist gewoon dat ik daar ooit naar toe wilde. De verwoestende aardbeving gooide roet in het eten maar twee jaar later ging dan toch eindelijk naar Nepal. Ondanks het feit dat men nog steeds aan het opbouwen was, vond ik het geweldig. De natuur is echt zo ontzettend mooi daar en de mensen zijn er zo vriendelijk! Ik heb ook nog nooit negatieve verhalen over Nepal gehoord. De tempels in Kathmandu maakte diepe indruk op mij…er hangt zo’n bijzondere serene sfeer. Ook de twee homestays waar ik verbleef waren meer dan geweldig. Wat een lieve mensen daar in Nepal!

mooie reisherinneringen

Dit was slechts een fractie van mijn mooie reisherinneringen want ze zijn uiteraard ontelbaar. Laten we met z’n allen hopen dat we weer snel op reis kunnen om te genieten van al het moois dat onze aarde te bieden heeft. Blijf aardig voor elkaar, help je medemens, doe geen gekke dingen en stay safe…dan komt het allemaal goed 🙂 Ik ben uiteraard ook benieuwd naar jullie mooie reismomenten.

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Mooie reismomenten

You may also like

6 comments

Janet 16 maart 2020 - 07:27

Het is inderdaad balen dat we momenteel niet kunnen reizen, maar het is niet anders. Hopelijk is de situatie snel genoeg ingedamd. Ik heb een weekje Turkije geboekt voor eind april, maar ik twijfel of dat door kan gaan. Ik vind het in deze tijden heerlijk om dit soort blogposts te lezen.. iets met voorpret! Walvissen spotten vond ik ook echt fantastisch.. Namibië zou ik graag willen bezoeken.

Reply
Aniek 20 maart 2020 - 13:06

Op wandelen over de Chinese muur ben ik wel erg jaloers. En ik ben ook erg benieuwd naar Namibië. Bij mij zelf staat mijn reis op Kirgizië wel op nummer 1.
Aniek onlangs geplaatst…Getest! Waterdichte outdoorjas van DecathlonMy Profile

Reply
Linda 20 maart 2020 - 23:44

Wat heerlijk om juist nu even terug te blikken op zoveel mooie reismomenten! En wat een geweldige momenten heb je gehad. De Chinese muur staat bij mij ook echt tussen de mooiste reismomenten ooit, net zoals walvissen spotten. Wij deden dit niet in Australië, maar in Amerika, maar ook dat was echt zo bijzonder en geweldig. Leuk om te lezen dit 🙂

Reply
Mirre 21 maart 2020 - 11:18

Oh, wat een prachtige reizen heb jij al gemaakt! Ik droom weg bij de bestemmingen waar ik al geweest ben (safari en ook de Orange oetans) en waar ik nog zo graag naartoe zou willen (Namibië en de Chinese muur). Geweldig!

Reply
Manon Ruitenberg Fotografie 24 maart 2020 - 10:05

Jammer dat we momenteel niet kunnen reizen, of dagjes weg in eigen land wat ik ook altijd erg kan waarderen. Je hebt prachtige reizen gemaakt, ook je safari trip ziet er geweldig uit.

Reply
Sanne 24 maart 2020 - 15:55

Dit zijn stuk voor stuk hele mooie ervaringen. Vooral die walvissen lijken mij fantastisch. Ik heb aan mijn wereldreis ook mooie herinneringen. Zoals mijn eerste zonsopkomst boven zee, wandelen bij Mt Cook en Tongariro park. En op Fiji duiken met Mantarays. Nu kunnen we dat extra koesteren.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.