Ontdek Kathmandu: verdwaal eens een keer

by DutchieontheRoad
6 comments

Vorig jaar bracht ik de nodige dagen door in de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. Vele reizigers laten Kathmandu snel achter zich en zijn niet bijster enthousiast over deze stad. Groot, vies en druk. Klopt, maar Kathmandu heeft ook een andere kant. Ik was bijna vijf dagen in Kathmandu wat vrij lang is, maar hierdoor had ik wel lekker lang de tijd om rond te struinen. Laat het drukke en toeristische Kathmandu achter je en ontdek de andere kant van de stad. Ik ben gewoon lekker gaan lopen zonder enige agenda of planning en ontdekte de mooiste straatjes, pleintjes en de lokale markt 🙂

Struin door de straten van Kathmandu: verdwaal eens een keer

Verdwaal eens een keer? Jazeker, dat lezen jullie goed. Ik ben een middag lekker gaan lopen zonder agenda of planning, wat overigens erg knap is voor Kelly (geeft zichzelf een schouderklopje). Soms heb je gewoon even geen zin in “verplichte” toeristische plekken en wil je gewoon niets. Laat je eens verrassen en verwonder je over het straatleven.

Ik ging gewoon aan de wandel en verdwaalde inderdaad (lang leve de app maps.me), maar hierdoor ontdekte ik wel onbekende steegjes, bijzondere pleintjes, kleine stupa’s en de leuke wijk Asan. Loop vanaf Thamel richting Durbar Square en dan loop je door de wijk Asan. Bezoek de lokale markt en Kathesimbu Stupa.

Kathmandu
wat doen in Kathmandu
Kathmandu
Kathmandu

De lokale markt

Ik ben echt dol op lokale markten en dit jaar bezocht ik de lokale markt in Asan. Wegens het Diwali festival was het echt belachelijk druk op de markt. Normaliter sla ik altijd op de vlucht bij grote menigtes, maar deze keer niet want ik zag zoveel bijzondere plaatjes dat het mij niet kon deren. Als ik nu zou omkeren, zou ik daar erge spijt van krijgen. Ik dompelde mij onder in het festival en genoot met volle teugen. Overal waren ze bezig met het maken van prachtige tekeningen voor het festival, bloemenkransen werden verkocht, mannen dansten op straat, lokale mensen zwaaiden en ga zo maar even door. Het was geweldig en ik had deze middag voor geen goud willen missen.

wat doen in Kathmandu
Kathmandu
Kathmandu

 Ontdek kleine pleintjes, onbekende tempels en woon een ceremonie bij

Kathmandu heeft echt ontelbare pleinen, stupa’s en tempels. Overal vind je wel een kleine tempels en met een beetje geluk zie je zelfs ceremonies. Lokale mensen vinden het geen probleem dat je een kijkje neemt. Toon vooral interesse want dat vinden ze alleen maar leuk.

backpacken in Azië
Reisroute Nepal

Garden of Dreams: weg uit de drukte

Word je even helemaal gek door alle drukte? Ik weet het. Kathmandu kan erg overweldigend zijn en dan wil je even bijkomen bij de Garden of Dreams. Dit prachtig aangelegde park is een oase van rust net buiten de wijk Thamel. Er is een fijne ligweide, vijvertjes en een restaurant. Je betaalt 200 RPS entree, maar dan kun je wel even een aantal uurtjes heerlijk relaxen. Pak een boekje, koop een ijsje en strijk neer op het groene gras. Relax…take it easy!

Al met al vond ik Kathmandu een erg leuke stad om een paar dagen door te brengen. Bhaktapur en Pokhara hebben toch mijn voorkeur omdat deze steden een stuk rustiger zijn. Desondanks vond ik Kathmandu zeker de moeite waard. Benieuwd naar leuke eetadresjes in Kathmandu? Ik schreef een artikel over leuke restaurants en deze bijzondere tempels wil je ook absoluut niet missen.

Kathmandu
Kathmandu

 

Zijn jullie ooit in Kathmandu geweest en hoe hebben jullie deze stad ervaren?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

6 comments

Sanne 10 januari 2018 - 08:31

Ik vind Kathamdnu echt een leuke stad. Wel stoffig en wat vies (maar hee, het is Azië :). Maar ook heel vriendelijke en een soort van knus. De graden of dreams vond ik een fijne plek om na een hectische dag even bij te komen. Het geluid van het verkeerd lijkt hier op een of andere manier wel stukken minder dan buiten de poort.

Reply
Gabriëlle 10 januari 2018 - 12:02

De lokale markt lijkt mij erg mooi met al die kleuren. Wij besteden volgend jaar drie dagen in Kathmandu dus dat is genoeg om al deze dingen te ontdekken 😉
Gabriëlle onlangs geplaatst…Hoe is het als het 24 uur per dag donker is?My Profile

Reply
Aniek 10 januari 2018 - 15:53

Als je verdwaalt ontdek je vak de mooiste plekken 🙂 Lijkt me een interessante stad!
Aniek onlangs geplaatst…Reizen naar Bosnië en Herzegovina: ruige bergketens en fijne stedenMy Profile

Reply
ivonne 11 januari 2018 - 19:01

Mijn tweede verre reis ooit was naar Nepal en Tibet en wij zijn daadwerkelijk verdwaald in Kathmandu. En daar maar de weg vragen en iedereen die ons gelijk wist te vertellen waar die tempel lag die ik o zo graag wilde bezoeken. Wisten wij veel dat Nepalezen liever de verkeerde dingen vertellen dan nee zeggen….Uren lopen dwalen en veel gezien. Uiteindelijk zelfs nog bij de tempel terecht gekomen 🙂
Hoewel ik Nepal mooi vond was het voor mij toen eigenlijk iets te indrukwekkend als verre bestemming. Nu ik wat meer bereisd ben zou ik er weer graag naartoe gaan en dan ook het oosten van het land aandoen. Die lokale markt zagen we niet, daar ben ik groot fan van, dus die ga ik dan zeker bezoeken!
ivonne onlangs geplaatst…Stads en strandwandeling bij ScheveningenMy Profile

Reply
Jacomijn Heupink 11 januari 2018 - 19:47

Heerlijke kleuren daar op de markt. En heerlijk als juist de lokale mensen zo druk zijn met inkopen voor het Diwali feest. Heb je dat ook meegemaakt? Ik moet ook altijd even wennen aan een stad, beetje de weg kennen en dan leer ik het vaak enorm waarderen. En dan hou ik ook juist wel van dat chaotische 🙂
Jacomijn Heupink onlangs geplaatst…Bogota ontdekken; te voet, te fiets en vanuit de lucht – ColombiaMy Profile

Reply
Yvonne 12 januari 2018 - 22:42

Wij waren maar liefst 2 weken in Kathmandu. Het was voor ons een beetje een rustpunt in onze lange reis. Ja inderdaad, druk en vies en stinkend (en we kregen allebei een luchtweginfectie) maar heerlijk om doorheen te dwalen. Mooie foto’s Kelly!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.