Onbekend Zuid-Afrika: wandelen in Cederbergen natuurgebied

by DutchieontheRoad
0 comment

Zuid-Afrika is mateloos populair en iedereen rijdt vrijwel dezelfde route. Daar is niets mis mee want de bekende toeristische route is meer dan de moeite waard. Zuid-Afrika heeft echter veel meer te bieden. Wat denken jullie van Cederbergen natuurgebied?  Cederbergen ligt boven Kaapstad is ontzettend mooi en het is hier heerlijk rustig.

Cederbergen: onbekend wandelgebied van ongekende schoonheid

Cederbergen is een prachtig, vrij onbekend wandelgebied met valleien, indrukwekkende rotsformaties, watervallen en grotten. Dit gebied heeft een werelderfgoed status en na mijn bezoek kan ik alleen maar beamen dat dit meer dan terecht is. Cederbergen is echt ontzettend mooi! Alle sportievelingen opgelet: Cederbergen is the place to be als het om hiken, wandelen en klimmen gaat. Er is totaal 250 kilometer aan wandelpaden uitgestippeld dus de wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Cederbergen

CederbergenOp zoek naar rotstekeningen

In de Cederbergen vind je prachtige overhangende rotsen en holen. Op verschillende plaatsen zijn zelfs rotsschilderingen te vinden, gemaakt door de oorspronkelijke bewoners van dit ruige gebied. Hoe gaaf is dat! De olifantsschilderingen bij de Stadsaal grotten zijn de meeste bekende schilderingen. Deze schilderingen zijn echter alleen met een permit te bezoeken en deze is verkrijgbaar bij de receptie van Cederberg wijndomein.

Cederbergen

Cederbergen

Cederbergen
Cederbergen

Welke dieren kun je tegenkomen in Cederbergen?

Er komen vele dieren voor in de Cederbergen, maar echt groot wild zal je niet zien. Het luipaard is het grootste roofdier dat in Cederbergen voorkomt, maar deze wordt zelden gespot omdat hij ontzettend schuw is. Dieren die je wel tegen kunt komen zijn bavianen, dassies, grijze reebok, klipspringers, duikers, grijze mongoes, bunzing, lynx, vossen en nog wat andere kleine zoogdieren. Ook vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen want er komen hier meer dan 100 vogelsoorten voor. Wij hebben niet veel dieren gespot, behalve bavianen die even een kijkje kwamen nemen bij onze accommodatie 😉

Cederbergen

CederbergenOvernachten in Cederberg Wilderness Area

Wij verbleven twee nachten in Sanddrif Holiday Resort. Deze knusse huisjes liggen midden tussen de wijngaarden en je hebt er een geweldig uitzicht over de Cederbergen. De huisjes zijn van alle gemakken voorzien, op verwarming na maar dat is heel normaal in Zuid-Afrika. Wij verbleven hier in hartje winter en maakte voor het eerst kennis met de koude Afrikaanse nachten. Houd hier dus rekening mee.  De omgeving is werkelijk schitterend en ik heb me geen moment verveeld.

Omdat deze accommodatie tussen de wijngaarden ligt, komen wijnliefhebbers hier ook ruimschoots aan hun trekken. Terwijl ik de mooie wijngaarden op de gevoelige plaat legde, zaten mijn reisgenoten binnen gezellig te pimpelen 😉 . Ook als je geen liefhebber bent van wijn, is dit gebied een dikke aanrader.

Cederbergen

Cederbergen

Meer Zuid-Afrika

 

Hadden jullie ooit van de Cederbergen gehoord? Zien jullie een verblijf hier wel zitten?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen voor later 🙂

Cederbergen natuurgebied

You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.