Ohhh Christmas Tree: Kerstuitjes in december

by DutchieontheRoad
11 comments

Ohhh Christmas tree…Sinterklaas is weer terug naar Spanje en de kerstman doet zijn intrede. Ontsteek de kaarsen, hang de kerstverlichting in de boom, geniet van dampende warme chocolademelk met slagroom (lijnen doen we pas in januari), draai de verwarming op 22 graden en zing luid mee met alle kerstkrakers. Het is bijna kerstmis! Kerstmis is mij met de paplepel ingegoten en is niet compleet zonder leuke uitjes. Daarom deel ik deze week vijf leuke kerstuitjes voor jong en oud.

De grotten van Valkenburg

Van 18 november t/m 8 januari bruist het in Valkenburg weer van de kerstactiviteiten. Breng een bezoek aan de gemeentegrot, fluweelgrot of mergelrijk. Wat denken jullie van een gezellige wandeling met amuses door Valkenburg? Geniet van heerlijke amuses bij verschillende horecagelegenheden. Nog niet genoeg gezien? Laat je dan betoveren door de magische kerstparade. Twee keer per week trekt deze parade door het centrum van Valkenburg.
Ook ik ben dit jaar te vinden in Valkenburg. Normaliter ga ik in december naar Duitsland, maar het is inmiddels al vijftien jaar geleden dat ik in Valkenburg ben geweest. Daarom brengen wij dit jaar weer een bezoek aan Valkenburg. Ik ben benieuwd en heb er nu al zin in 🙂 .

Kerstuitjes

Bron: kerststadvalkenburg.nl

Winterse gezelligheid in de Orchideeën Hoeve

Van 8 t/m 23 december is kerstmarkt ‘De Winterse Gezelligheid’ gratis te bezoeken in de Orchideeën Hoeve. Meer dan veertig kraampjes zijn gevuld met lekkernijen en kerstartikelen.
Als je dan toch bij de Orchideeën Hoeve bent, kun je deze net zo goed bezoeken. Er is maar liefst tien kilometer kerstverlichting aangebracht in de tuinen van de Orchideeën Hoeve. Bewonder de mooie tuinen, wandel over junglepaden, ontdek vele vogels, vlinders, reptielen en zelfs aapjes. Vergeet ook niet om de ‘zwevende’ bloementuin te bewonderen. De Orchideeën Hoeve is het ideale uitje voor jong en oud. Ook fotografieliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Klein Costa Rica

Terug in de tijd bij het Dickens Festijn

Reis terug in de tijd en breng een bezoek aan de Engelse stad van Charles Dickens. Op 17 en 18 december komen ruim 950 (!!) personages uit de beroemde boeken van Charles Dickens tot leven. Zing liedjes met de Christmas Carol Singers, ga in discussie met die vervelende Scrooge en kijk uit voor Oliver Twist.
Dit bekende festijn wordt jaarlijks door maar liefst 135.000 mensen bezocht en terecht. Ik bezocht dit festijn een aantal jaar geleden en was erg onder de indruk. Ga wel bijtijds want de wachtrij kan gedurende de dag behoorlijk oplopen. Het Dickens Festijn vindt plaats in het historische Bergkwartier van Deventer en de toegang is gratis.

Kerstuitjes

Bron: deventer.nl

Feel Good Market

Op 17 en 18 december vindt de Feel Good Market plaats in Eindhoven. De FeelGood Market is een bruisend evenement vol duurzame, handgemaakte, originele en inspirerende (streek)- producten, lekkere (bio) hapjes, drankjes, workshops en goede live muziek. Zelf ben ik meerdere keren per jaar bij de Feel Good Market te vinden en heb het er altijd prima naar mijn zin. Je kunt er heerlijk rondstruinen en erg lekker eten. De Feel Good Market is een leuk uitje voor het hele gezin want er zijn ook veel activiteiten voor kinderen.

Foodstock

De Winter Efteling

Deze mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst. Mijn grote favoriet, de Winter Efteling. Van 14 november 2016 t/m 31 januari 2017 is de Winter Efteling geopend. De Efteling hult zich in wintersferen en je kunt genieten van vreugdevuren en duizenden kerstlichtjes.
Bezoek het overdekte ijspaleis en schaats een rondje op de schaatsbaan. Er is een speciale wintervoorstelling van de Sprookjesboom te zien en je kunt zelfs langlaufen. Overal zijn winterse lekkernijen te verkrijgen en je kunt de Winter Efteling zelfs bezoeken op Oudejaarsavond. Dat noem ik pas een knallend uiteinde.

Kerstuitjes

Bron: winterefteling.com

Ik ben benieuwd of jullie nog leuke dingen gaan ondernemen in december.

You may also like

11 comments

Anne - Ditisanne.nl 7 december 2016 - 10:10

Leuk! De Winterefteling heb ik nog nooit bezocht, maar lijkt me wel erg mooi!
En jouw foto van Valkenburg ziet er ook heel mooi uit.

Hoewel ik altijd in Apeldoorn gewoond heb, ben ik nog nooit op het Dickensfestival geweest! De 17e gaan we waarschijnlijk die kant op dus misschien pakken we het dit jaar wel een keer mee!

Reply
Jenny - ikreis.net 11 december 2016 - 15:30

Leuke tips! Ik ben een aantal keer naar de kerstmarkt in Valkenburg geweest, maar de laatste keer is alweer een tijdje geleden.

De orchideeën hoeve klinkt leuk, zeker wanneer er vlinders zijn. Of is de kas niet genoeg verwarmd voor hen?

Reply
DutchieontheRoad 19 december 2016 - 20:37

Als het goed is, zijn de kassen zo verwarmd dat er ook nu vlinder zijn Jenny. Ik las vorige week nog een artikel over de orchideeën hoeve en zag ook foto’s van vlinders. Helaas is de orchideeën hoeve voor mij te ver weg om even naar toe te rijden. Valkenburg stond eigenlijk gister op het programma, maar ging op het laatste moment niet door vanwege de griep 🙁 .

Reply
Gabriëlle ~ GlobeGirl 13 december 2016 - 18:20

De grotten van Valkenburg zijn echt magisch! Mijn ouders hebben een tijdje een vakantiehuisje gehad in Valkenburg dus toen kwamen we daar vaak, echt geweldig. De Winter Efteling staat al jaren op mijn lijstje maar eigenlijk vind ik het toch elk jaar weer iets te duur 😛
Gabriëlle ~ GlobeGirl onlangs geplaatst…Hotel tip Göteborg: Spoton Hostel [Zweden]My Profile

Reply
DutchieontheRoad 19 december 2016 - 20:35

De Winter Efteling is inderdaad prijzig, maar wel erg leuk 🙂

Reply
Sanne 14 december 2016 - 17:39

O, die markt in de grotten van Valkenburg! Ik heb er veel over gehoord, het moet zo sfeervol en gezellig zijn! Leuk artikel!
Sanne onlangs geplaatst…Hoe je het maximale haalt uit je bezoek aan de High LineMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 19 december 2016 - 20:34

We wilden eigenlijk gisteren de grotten bezoeken, maar helaas sloeg ook hier de griepepidemie toe 🙁 . Volgend jaar een nieuwe poging.

Reply
Sanne 14 december 2016 - 19:03

Leuke tips! Ik heb ook nog een leuke; In de Antwerpen Zoo is China Light.
Sanne onlangs geplaatst…Betoverend Gdańsk in de winter My Profile

Reply
DutchieontheRoad 19 december 2016 - 20:33

Dat is inderdaad ook een leuke tip! Ik wil graag Africa Light bezoeken bij de Beekse Bergen 🙂 .

Reply
anto 19 december 2016 - 20:10

Ohhh ik zag gisteren een foto van het Dickens festijn en het was zoooo druk. Ik hoop maar voor alle bezoekers dat het slechts een momentopname was 🙂

Reply
DutchieontheRoad 19 december 2016 - 20:32

Dickens is inderdaad erg druk bezocht. Ik zou eigenlijk gisteren naar de grotten van Valkenburg gaan maar de griepepidemie sloeg ook hier toe 🙁 .

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.