Nom Nom Nom Tag

by DutchieontheRoad
5 comments

Het is weer tijd voor een nieuwe (oude) tag. De Nom Nom Nom Tag is bedacht door teamconfetti en is al heel wat jaartjes oud. Dat neemt niet weg dat het een erg leuke tag is die op mijn lijf geschreven is. In deze tag beantwoord ik tien vragen over eten…nom nom nom

Wat vind jij lekker dat iedereen vies vindt (en andersom)?

Ik ben altijd een hele makkelijke eter geweest, ook als kind zijnde. Als eenjarige at ik al een bord met sla en je kon kleine Kelly ook heel blij maken met een bord bonen. Een van de weinige dingen waar je mij niet blij mee maakte was…vlees. Dat ik uiteindelijk vegetariër werd, was daarom ook geen verrassing voor mijn omgeving. Ik ben opgegroeid in een echte ‘vleesfamilie’ en ik ben dan ook de enige vegetariër in mijn directe omgeving.

Vroeger at ik trouwens wel worstenbroodjes met mayonaise en dat vonden veel mensen een hele vreemde combinatie. Ik las laatst dat ze tegenwoordig ook lekkere vegetarische worstenbroodjes hebben dus ik zal deze combi binnenkort weer eens proberen, haha.

Ik lust absoluut geen melk, maar moest dat als kind zijnde dagelijks drinken (waar ik serieus van moest kokhalzen…zo vies vond ik het) Ook lust ik geen drop.

nom nom nom tagWat kook je het liefst (en veel te vaak)?

Ik ben fan van de snelle maaltijd, haha. Ik ben drie avonden in de week pas rond 19.00 uur thuis en dan heb ik echt geen zin om nog een half uur in de keuken te staan. Maaltijden die dan ook regelmatig de revue passeren zijn een snelle pasta (of courgetti) met pesto, tomaatjes, champignons en rucola. Ook maak ik geregeld wraps want dat is snel klaar en ik kan er veel groenten in verwerken. Als ik iets meer tijd heb, maak ik ook graag een lekkere curry.

Overigens eet ik zelden gekookte aardappelen. Daar kun je mij niet blij mee maken. Doe mij maar een wereldgerecht. O ja…op vrijdagavond eet ik geregeld pannenkoeken want dan ben ik vaak zo moe en heb ik gewoon geen zin meer om te koken, haha. Ook vind ik pannenkoeken onwijs lekker.

Overigens eet ik al jaren dagelijks hetzelfde als ontbijt. Ik eet standaard yoghurt met fruit (banaan, peer of aardbei…afhankelijk van het seizoen), granola en een vleugje kaneel. Heerlijk! Dit ontbijt is voor mij iedere ochtend weer een feestje en verveelt nog steeds niet.

In welk restaurant zou je het liefst iedere dag eten?        

Mmmm…ik heb niet echt een favoriete restaurant waar ik iedere dag zou willen eten. Ik ben wel een groot fan van de Happiness Kitchen/Cafe waar ik graag lunch. Daar kun je mij echt voor wakker maken. Verder ben ik een groot liefhebber van sushi en tapas. Ik heb een aantal adresjes in Eindhoven waar ik geregeld kom en dat wisselen we een beetje af.

nom nom nom tagAls er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Jeetje…wat een vraag. Sowieso een vegetarisch broodje. Meestal bestel ik iets met brie of een caprese. De laatste tijd zit ik weer in de hummus fase dus bij deze bestel ik een Kelly Loves Hummus sandwich: een dikke snee zuurdesembrood met pittige hummus, gegrilde groenten en daarbij een lekkere salade.

Deel een handige kooktip

Als ik thuiskom zet ik standaard altijd de waterkoker aan (als ik gekookt water nodig heb uiteraard). Ik kook nog steeds op gas en het duurt soms zo lang voordat het water kookt wanneer ik pasta of rijst wil koken. Omdat ik vaak laat thuis ben, vind ik het veel makkelijker om water met de waterkoker te koken. Deze zet ik bij thuiskomst meteen aan, dan kleed ik mijzelf om en zodra ik weer beneden ben, kan ik meteen de pasta of rijst koken. Ideaal.

Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Ik zou graag mijn eigen granola willen maken. Heel simpel eigenlijk maar uit tijdgebrek koop ik het altijd in de supermarkt. Ook wil ik nog graag een aantal wereldse gerechten maken zoals de Thaise Massaman curry, Nepalese momo’s, Thaise mango sticky rice en Marokkaanse bastilla. Ik neem mezelf al heel lang voor om zo nu en dan mijn ouders uit te nodigen zodat ik een goed excuus heb om uitgebreid uit te pakken. Dat doe je niet snel in je uppie. Dus pap en mam…bij deze zijn jullie uitgenodigd, haha.

nom nom nom tagZelf koken / Buiten de deur eten / Eten bestellen?

Ik heb dus serieus nog nooit eten besteld. Mensen kijken mij altijd aan alsof ik van een andere planeet kom als ik dit beken. Eerlijk gezegd vind ik eten bestellen zonde van het geld en vaak is de kwaliteit niet om over naar huis te schrijven.

Wel ga ik geregeld buiten de deur eten met mijn familie in het weekend. Ik ben opgegroeid in een bourgondische familie en lekker eten is erg belangrijk. Wij houden dus wel van een hapje buiten de deur 🙂

Doordeweeks kook ik altijd zelf…ook als ik laat thuis ben. Geregeld kook ik grotere porties en deze vries ik dan gedeeltelijk in. Dat zijn handige maaltijden wanneer ik late dienst heb.

Ben je ergens allergisch voor?

Niet dat ik weet, maar het zou mij niet verbazen als ik een voedselintolerantie heb. Ik weet dat niet goed reageer op Fristi. Daar word ik serieus erg misselijk van dus dat drink ik al jaren niet meer. De combinatie yoghurt en kiwi vindt mijn maag ook niet zo leuk. Ik houd best van pittig eten, maar de laatste jaren merk ik dat mijn maag niet meer zo goed tegen gekruid eten kan. Daar probeer ik dan ook rekening mee te houden, maar dat valt niet altijd mee. Ik vind het namelijk wel erg lekker.

O ja…ik drink trouwens ook geen alcohol want daar kan ik écht niet tegen. Ik word serieus niet gezellig van alcohol maar snel onwel. Helaas is het niet drinken van alcohol nog steeds niet maatschappelijk geaccepteerd en dit hoorde ik vroeger dan ook vrijwel wekelijks. Doe niet zo flauw/saai! Je moet gewoon leren drinken! Ik wil niet leren drinken want ik vind het niet eens lekker! Gelukkig ben ik erg koppig en gaf/geef ik helemaal niets om alle opmerkingen 😉 Hoe harder iedereen zeurde, des te harder ging in er tegenin, haha. Overigens wisten ze mij wel altijd te vinden als ze een BOB nodig hadden. Sukkels, haha. Sorry not so sorry. Tegenwoordig vragen ze altijd standaard “Kel…kopje thee?” Ze hebben het dus inmiddels wel geleerd 😉

nom nom nom tagWat is je food obsessie van de afgelopen tijd?

Ik heb food fases en momenteel zit ik in een gezonde fase, haha. Begin 2019 zat ik overigens in de ‘ik geef helemaal nergens om en eet alles wat ik wil fase’ maar dat was ik al snel weer beu. Als ik in de supermarkt loop, verbaas ik mij iedere keer weer over de hoeveel plastic en alle toegevoegde troep dus daar ben ik de laatste weken echt mee bezig. Ik overweeg zelfs om een deel van mijn boodschappen (groente en fruit) bij een boerderijwinkel te gaan halen. Klinkt misschien een beetje ‘geiten-wollen-sokken-achtig’ maar ik heb momenteel gewoon behoefte aan gezond eten zonder al te veel rotzooi. Afgelopen week heb ik ook een proefbox van Boerschappen besteld en ik daar ga ik deze week mee aan de slag. Ik ben benieuwd.

O ja…qua food obsessie zit ik momenteel  in een hummus fase. Love it! Make Hummus…not war! En pesto is heilig bij mij in huis. Ik ben dol op een boterham met pesto, avocado en een gekookt eitje. Dat eet ik echt meerdere keren per week.

Wat is je favoriete toetje?

Zonder enige twijfel chocolade moelleux! Daar kun je mij (en mijn broer) echt voor wakker maken. Als mijn moeder dit aan ons serveert zijn we weer even twee kleine kinderen, haha. Overigens ben ik een groot liefhebber van chocolade en eet ik bijna dagelijks een toetje met chocolade. Toet moet!

nom nom nom tag

Wat zijn jullie food obsessies?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

5 comments

Janet 11 juni 2019 - 20:37

Heerlijk om te lezen, ik houd van dit soort tags. Ik ben juist een echte vleeseter en kan een broodje carpaccio amper weerstaan. 😉 Mijn lievelingsmaal is overigens zuurkool, dat vinden de meeste mensen om mij heen juist erg vies.

Reply
Jenny 13 juni 2019 - 06:35

Ohhhh, zelf momos maken. Wat een goed idee! Ik kook zelf maar weinig, mijn vriend kookt meestal.

Geen drop lusten, da’s raar. Mijn guilty pleasure!

Reply
Aniek 13 juni 2019 - 07:57

Hummus en pesto zijn ook twee van mijn favorieten om zelf te maken en heel veel van te eten 🙂
Aniek onlangs geplaatst…De mooiste fietsroutes in Utrecht!My Profile

Reply
Denise 17 juni 2019 - 09:37

Mmm, ik krijg er trek van! Mijn vreemde gewoonte is dat ik al sinds mijn kindertijd elke dag begin met 2 boterhammen met hagelslag, allen niet als ik op reis ben en ook niet altijd toen ik in het buitenland woonde. Maar verder hou ik heel erg van écht lekkere dingen en exotische keukens. Ik ben dol op Thais en toen ik daar woonde at ik het 2x per dag, op straat en snapte niet dat mensen in Thailand iets anders gingen eten als het zó lekker was. Koriander, mmmm…. Maar ik hou ook van de mediterrane keuken en die van het Midden-Oosten. En van sushi! Van vette vis als haring, paling en zalm. En van avocado… Mmm… Ik eet best veel van dit soort vette dingen, maar gelukkig kan ik het hebben. O, en kazen en wijn… En koffie! Zonder goede koffie kan ik echt niet.
Denise onlangs geplaatst…Fabelachtig Matera in 99 mooie foto’sMy Profile

Reply
Marcella Molenaar 5 juli 2019 - 15:57

Leuk om te lezen! Ook ik ben geen vleesliefhebber, maar ik eet het nog wel regelmatig. Ik denk dat als ik Jan niet ontmoet had ik wel volledig vegetariër geworden zou zijn. Al miste ik na 3,5 week Amerika opeens een schnitzel. Grappig hoe die behoefte dan toch terug komt!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Reisdeceptie #3 – De kleine zeemeermin in KopenhagenMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.