Netflix: Dit zijn mijn favoriete spannende series

by DutchieontheRoad
7 comments

Ik geef het toe: ik kijk praktisch iedere dag Netflix. Echt waar? Yep…echt waar. De bedenker van Netflix verdient een lintje want ik ben er dol op. Netflix is echt mijn guilty pleasure en ik vind het heerlijk dat je ongelimiteerd series kan kijken zonder reclame en zonder dat je weer één week moet wachten tot de volgende aflevering.

Op het moment van schrijven is het zondag en het regent pijpenstelen. Ideaal Netflix weertje dus. Pak een dekentje, een grote mok thee, een zak chips en ga er lekker voor liggen. Deze 8 spannende series zijn mijn favorieten 🙂

#1 Homeland

Carrie Mathison en Nicolas Brody zijn de belangrijkste personages in deze serie. Brody is acht jaar krijgsgevange als hij wordt gered. Brody en zijn familie doen een verwoede poging weer dichter tot elkaar te komen. Terwijl heel Amerika hem als een held beschouwt, twijfelt Carry aan zijn integriteit. Deze CIA agente heeft namelijk een tip gehad dat een Amerikaanse krijgsgevangne is overgestapt naar Al-Qaida. Als een ware pitbull, duikt ze in Brody’s verleden. Carry is overtuigd dat hij een overloper is en een aanslag voorbereidt. Ze heeft alleen een groot probleem…niemand gelooft haar.

Homeland was de eerste serie die ik op Netflix keek en dat was meteen kassa! Wat een dijk van een serie. Dit verhaal zit ontzettend goed in elkaar en het acteerwerk is écht briljant. Als iemand naar een tip voor Netflix vraagt, is dit altijd de eerste serie die ik aanraad.

#2 Prison Break

Lincoln Scofield zit onterecht vast in de gevangenis en wacht op zijn executie. Zijn jongere broer Michael zorgt ervoor dat hij in dezelfde gevangenis gerecht komt zodat hij kan uitbreken met zijn broer. Michael heeft de blauwdrukken van de gevangenis op zijn lichaam laten tateren, om een ontsnappingsplan op te stellen. Zodra hij en zijn broer ontsnapt zijn, wil hij de onschuld van zijn broer aantonen. Eenmaal in de gevangenis, willen steeds meer gevangenen zich aansluiten bij het tweetal. Zodra ze buiten de gevangenis staan, vallen ze van het ene in het andere probleem. Deze twee broers weten keer op keer de dans te ontspringen, maar hoe lang houden ze dat vol?

Prison Break keek ik jaren geleden al op televisie en ik was dan ook als een kind zo blij dat deze serie ook op Netflix uitgezonden wordt. Deze superspannende serie over Michael Scofield en zijn broer Lincoln moet je gewoon gezien hebben.

#3 Shooter

Voormalig militair Bob Lee Swagger probeert zijn leven weer op te pakken nadat hij jarenlang als scherpschutter gewerkt heeft. Na een tijd wordt hij opgeroepen om een aanslag op de president te voorkomen. Al snel blijkt dat hij in de val wordt gelokt en zelf wordt beschuldig van de moordpoging. Hij slaat op de vlucht en gaat op zoek naar de echte daders.

Shooter is een spannende serie waarbij het verleden en de toekomst elkaar constant afwisselen. Ik houd daar wel van want dat maakt het interessant. Je krijgt inzicht in het oorlogsverleden van Bob Lee Swagger, maar je ziet ook hoe diverse aanslagen worden voorbereid. Deze serie is zeker de moeite waard.

 # 4 The 100

Na een nucleaire apocalyps zijn 4000 mensen ontsnapt naar de ruimte. Na bijna 100 jaar raken de voorraden en het zuurstof op en moeten ze wel actie ondernemen.  Ze sturen 100 jeugddelinquenten terug naar de aarde om te ontdekken of leven op aarde weer mogelijk is. Eenmaal terug op aarde blijkt dat zij niet alleen zijn.

Normaliter houd ik helemaal niet van films of series die te maken hebben met de ruimte, maar voor deze serie maak ik een uitzondering. Het overgrote deel van de serie speelt zich namelijk toch af op aarde 😉 Vanaf aflevering 1 werd ik meteen gegrepen. Wow…deze serie wil ik absoluut volgen. Super spannend! In een recordtijd keek ik vier seizoenen en seizoen 5 is inmiddels ook gestart. Helaas komt er iedere week maar één aflevering online en dat vind ik dan weer jammer.

#5 Reign

Het leven van Mary Stuart, de vroegere koningin van Schotland bestond uit niets anders dan drama en intrige. In deze serie wordt het leven van de koningin uit de doeken gedaan. Als tiener wordt ze uitgehuwelijkt aan de Franse kroonprins. Aan het hof krijgt ze te maken met politieke en seksuele intriges en gevaren uit verschillende hoeken.

Oké, deze serie valt eigenlijk onder de noemer kostuumdrama, maar toch vond ik Reign een spannende serie. Ik ben echt dol op dergelijke series en daar kun je mij echt voor wakker maken. Buiten het feit dat het gewoon een hele goede en vooral ook spannende serie is, werd mijn interesse voor deze geschiedenis weer even aangewakkerd. Historisch gezien klopt deze serie niet helemaal, maar ik werd wel getriggerd om er meer over op te zoeken.

#6 The Blacklist

Raymond Reddington is de meest gezochte crimineel van Amerika. Hij staat plots bij de FBI op de stoep en wil helpen bij het opsporen van de criminele en terroristen, die de laatste twintig jaar zijn vrienden en partners waren. Om zijn ‘Black list’ vrij te geven, heeft hij twee voorwaarden: hij wil niet vervolgd worden en alleen samenwerken met de onervaren Elizabeth Keen.  Samen lossen ze de meest uiteenlopende zaken op.

The Blacklist is een serie die ik al vanaf aflevering 1 volg op televisie. Dat deze serie later ook op Netflix kwam, vond ik dan ook helemaal niet erg 😉 Wat een dijk van een serie en wat een briljante acteur. Je vraagt je constant af wat de relatie van Reddington tot Elizabeth Keen is en wat zijn motieven zijn.

 #7 Arrow

Arrow is de moderne versie van Robin Hood (I love it). Vijf jaar nadat miljonairszoon Oliver Queen schipbreuk heeft geleden, wordt hij levend aangetroffen op een afgelegen eiland. Zijn familie en vrienden waren al vijf jaar in de veronderstelling dat Oliver was overleden bij het ongeluk. Eenmaal thuis merken zij dat Oliver veranderd is en hij daarentegen probeert geheim te houden wie hij is geworden. Hij is niet meer de Oliver van vroeger. Terwijl hij worstelt met zichzelf, creëert hij een alter ego, The Green Arrow. Hij gaat de strijd aan met de verkeerde acties van zijn familie en de vele criminelen van Starling City.

Arrow is toch wel één van mijn favoriete series. Je moet er van houden, maar ik een zwak voor dit genre. Seizoen 6 staat inmiddels ook op Netflix en ik kan niet wachten tot er weer nieuwe afleveringen zijn.

#8  The Originals

The Originals is een horror/fantasy serie dus daar moet je van houden…ik wel 😉 Mensen die ook de Vampire Diaries hebben gekeken, zijn uiteraard bekend met de familie Mikaelson. Zij verhuizen naar New Orleans en Klaus wordt herenigd met Marcel, die inmiddels de stad heeft overgenomen. De Mikaelsons gaan samenwerken met de plaatselijke heksen om de stad weer in hun macht te krijgen. Al snel blijkt New Orleans niet alleen geteisterd wordt door heksen en vampiers, maar ook door weerwolven.

Liefhebbers van fantasy, komen zeker aan hun trekken bij deze serie en persoonlijk vind ik deze serie ook beter (en spannender) dan The Vampire Diaries. Inmiddels is het vijfde en laatste seizoen van start gegaan op Netflix. Balen, maar aan alles komt een eind…zelfs aan de familie Mikaelson.

Oké, dit waren mijn persoonlijke favorieten. Een mooie mix van actieseries, kostuumdrama en fantasy. Hebben jullie deze series wel eens gekeken en hebben jullie nog aanraders?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

7 comments

Rowan 18 mei 2018 - 12:29

Wat een leuk lijstje, ik ken ze lang niet allemaal. Maar aan homeland en blacklist ben ik echt verslaafd geweest, zo spannend!
Rowan onlangs geplaatst…Pistache bliss balls met cranberry en kokosMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 mei 2018 - 14:35

Volgens mij is iedereen verslaafd aan Homeland en Blacklist 😉

Reply
Kim | Kim Around the World 18 mei 2018 - 20:21

Je bent Suits vergeten! 😊
Nog niet gekeken of niet jouw smaak?

Reply
DutchieontheRoad 20 mei 2018 - 14:36

Heb ik inderdaad nog niet gezien, maar trekt mij eerlijk gezegd ook niet zo. Misschien toch maar eens een kans geven want heb deze al vaker als tip gekregen.

Reply
Sanne Goede 21 mei 2018 - 19:04

Fijn he, Netflix. De Blacklist is mijn favoriet in dit rijtje. Heerlijk! Ik las net dat er een zesde seizoen is aangekondigd. Yeah!!!
Sanne Goede onlangs geplaatst…Rondvaart door Kopenhagen, ontdek de stad vanaf het waterMy Profile

Reply
Marcella Molenaar 2 juni 2018 - 09:59

Leuk lijstje, er zitten voor mij weer een aantal onbekende series bij. Shooter en The 100 staan nu ook op mijn watchlist!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Happylist mei 2018 – Mijn eerste werkmaand & nieuwe reisplannenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 juni 2018 - 11:55

Ik ben sinds een paar weken ook de Designated Survivor aan het kijken…aanrader!!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.