Nepal: Zonsopkomst bij Nagarkot

by DutchieontheRoad
7 comments

Op dertig kilometer ten oosten van Kathmandu ligt Nagarkot. Dit plaatsje ligt op 2.200 meter hoogte. De zonsopkomst bij Nagarkot is één van de beste plekken om te genieten van de hoogste bergtoppen van Nepal.

Nagarkot

Nagarkot is één van de beste plekken om de Himalaya en de Mount Everest te bewonderen. Veel toeristen komen speciaal voor de zonsopkomst naar Nagarkot en terecht. Dit kleine bergdorpje is verder niet bijzonder, maar de zonsopkomst is zeker de rit waard. Hier heb je een geweldig uitzicht op de toppen van het Himalayagebergte.

Nagarkot is makkelijk bereikbaar vanuit Kathmandu. Vanuit de internationale luchthaven is het ongeveer een uur rijden naar Nagarkot. Toeristenbussen naar Nagarkot zitten vaak vol dus een taxi is aan te raden.

Zonsopkomst NagarkotWat te doen in Nagarkot?

Zoals ik hierboven al aangaf, is het een klein bergdorpje waar niet veel te beleven valt. De meeste toeristen komen hier speciaal voor de zonsopkomst, maar er is nog meer te doen in de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan paardrijtochten, vogels spotten, yoga en paragliden.

Ook een drie uur durende wandeling naar Dhulikhel is aan te raden. Hier zijn een aantal mooie tempels te bezichtigen. Vanuit Nagarkot kun je een vier uur durende wandeling naar Changu Narayan maken. Deze prachtige tempel is in de 4de eeuw gebouwd en na een grote brand in 1702 weer herbouwd.

Zonsopkomst NagarkotWaar overnachten?

Oké, laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Ga vooral NIET naar het hotel (Hotel Viewpoint) waar ik verbleef. Dat was gewoon ronduit slecht en heel smerig! Ik ben niet flauw maar dat hotel was gewoon té erg. Bah, bah, bah. Onze plaatselijke gids bood vooraf al zijn excuses aan voor dit hotel dus dat zegt al genoeg. De kamers waren vies en muf en de badkamer heb ik eigenlijk alleen maar gebruikt om één keer te plassen en snel mijn tanden te poetsen. Er was op dat moment ook geen stromend water dus de toiletten trokken ook niet door. Heel handig voor nummer 2. Daarbij was het eten in het hotel ronduit slecht (en duur) en het personeel was ook nog onvriendelijk. Geen aanrader dus. Waar ben ik dan gaan plassen? Bij de buren..jazeker.

Naast dit hotel bevindt zich een meer dan prima hotel. Als er serieus plek zou zijn geweest in dit hotel, was ik hier gaan slapen…ongeacht de kosten. Fort Resort is een hartstikke mooi en schoon hotel en het uitzicht op het Himalaya gebergte is net zo mooi. Het zijn immers de buren 🙂 Doe jezelf een groot plezier en geef gewoon iets meer uit zodat je optimaal van Nagarkot kunt genieten. Je hebt immers vakantie.

NagarkotZonsopkomst bij Nagarkot

Was de zonsopkomst al die viezigheid waard? Jazeker! De zonsopkomst is hier inderdaad adembenemend. Mijn wekker ging om 4.30 uur (niet dat ik überhaupt kon slapen in dat stinkhol van mij) en om 5.00 uur klommen we naar het hoogste punt van het hotel. Ze waren een nieuwe toren aan het bouwen achter het hotel (hopelijk renoveren ze de rest ook) en daar had je het beste uitzicht. In Nederland zou het ondenkbaar zijn dat je een betonnen toren beklimt die bij lange nog niet af is om de zonsopkomst te bewonderen, maar in Azië is dat uiteraard geen probleem.

Gewapend met een hoofdlamp stappen we  over de vele bouwmaterialen en klimmen in het pikkedonker naar boven. We zijn de eersten die boven zijn en wachten op de zon. Deze komt al snel op en het uitzicht is echt spectaculair. Het Himalayagebergte wordt steeds beter zichtbaar en in de verte zie je overal toeristen op hotels staan, genietend van het uitzicht. Wow, wat is het hier mooi! Al met al ben ik toch erg blij dit te hebben gezien, ondanks het vieze hotel 😉 Zodra de zon helemaal op is, is het tijd om te vertrekken. Ik ga nog eenmaal plassen bij de buren die mij inmiddels wel herkennen, voordat we onze weg vervolgen.

zonsopkomst Nagarkot

Zonsopkomst Nagarkot

Zonsopkomst Nagarkot

Waar hebben jullie een mooie zonsopkomst gezien?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

7 comments

Sarah 27 augustus 2018 - 12:43

Ik was enkele jaren geleden in Nepal (prachtig land!) maar dit plekje heb ik spijtig genoeg niet ontdekt. Die rust, die uitzichten, … lijkt me erg de moeite! Spijtig van dat hotel. 😉

Reply
Jenny 31 augustus 2018 - 02:03

Wat ontzettend mooi!

Helaas heb ik vooral wolken en regen gehad in de Kathmandu vallei. Daarom heb ik Nagarkot overgeslagen. Als ik dit zo zie heb ik spijt dat ik niet toch een poging heb gewaagd.

Goed dat je aangeeft waar mensen beter níet kunnen slapen 🙂

Reply
DutchieontheRoad 2 september 2018 - 15:34

Als je regen en wolken hebt, kun je er ook beter niet naar toe gaan. Er is verder niet veel te doen. Ik heb al meer mensen gehoord dat ze er niets zagen vanwege slecht weer. Ik had geluk met het weer maar ik was er dan ook in oktober.

Reply
Sanne 1 september 2018 - 13:13

Wat ontzettend mooi! Ik ben nooit zo’n vroege vogel dus niet van de zonsopkomsten haha. Balen dat je hotel zo vies was!

Reply
DutchieontheRoad 2 september 2018 - 15:29

Ik ben ook niet zo’n vroege vogel, maar hier sliep ik toch amper 😉 Ik keek de klok vooruit en stond meteen naast mijn bed toen de wekker ging, haha.

Reply
Ann - reisblog wANNderful 6 september 2018 - 21:31

Leuk geschreven! Een betonnen toren beklimmen die nog niet af is 😂 en plassen bij de buren omdat je eigen hotel te vuil is! Op het moment zelf niet erg prettig, maar achteraf hou je er toch een mooi verhaal aan over😉!

Reply
Linda 16 september 2018 - 16:26

Ik heb inmiddels best wat over Nepal gelezen, maar deze plek ben ik nog niet tegen gekomen. De zonsopgang ziet er prachtig uit, maar dat hotel klink echt verschrikkelijk. Lekker zo’n toilet dat niet doorspoelt. Het lijkt mij wel een leuke bestemming, dus wie weet voegen wij dit ook nog toe aan onze route 🙂
Linda onlangs geplaatst…Waarom een all inclusive vakantie soms best een goed idee is!My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.