Namibië: Fotograferen in Deadvlei

by DutchieontheRoad
2 comments

Namibië…ongetwijfeld één van de meest bijzondere bestemmingen waar ik geweest ben. Jaren stond Namibië bovenaan mijn bucketlist. Waarom? Ik wilde fotograferen in Deadvlei. Ik heb een zwak voor woestijnlandschappen. Morgen vlieg ik naar Marokko en de voornaamste reden is ook weer de woestijn. Ik geef een aantal tips over het fotograferen in Deadvlei.

Deadvlei: Onbeschrijflijk dat leegte zo mooi kan zijn

Deadvlei is zonder enige twijfel één van de meest bizarre landschappen ter wereld. Eén grote witte surrealistische vlakte, omsloten door felrode zandduinen. Deze magische (zout)pan staat vol met 700 tot 900 jaar oude dode bomen. Dat is serieus heel bizar om te aanschouwen. De temperatuur is er niet te harden en er is geen enkele centimeter schaduw. Dat mag de pret echter niet drukken want ik ben eindelijk in Deadvlei!!!

Ik kan er geen genoeg van krijgen en op allerlei manieren probeer ik deze vlakte vast te leggen. De ene boom is nog mooier dan de andere en het is haast niet te omschrijven hoe belachelijk mooi (en warm) het hier is. Het is onbeschrijflijk dat leegte zo ontzettend mooi kan zijn.

Sossusvlei en Deadvlei waren de reden dat ik al jaren naar Namibië wilde. Dat moet je gewoon gezien hebben. De intens rode duinen met zijn mooie lijnenspel en het buitenaardse Deadvlei, zijn een bron van inspiratie voor elke fotograaf. Ik voel me zo bevoorrecht dat ik dit heb mogen zien. Ieder jaar besef ik me steeds weer wat een mazzelaar ik ben dat ik verre reizen kan maken.

Deadvlei fotograferen

Deadvlei fotograferen

Tips voor het fotograferen van Sossusvlei en Deadvlei

  • Inkoppertje, maar sta vroeg op. Zorg dat je om 4.30 uur naast je bedje staat en dat je minimaal dertig minuten voor zonsopkomst bij Dune 45 bent. Je hebt namelijk nog een loodzware beklimming van zeker twintig minuten voor de boeg. Dit moment wil je echt niet missen. Zoek een plekje uit op de duin (samen met vele andere toeristen) en blijf daar vooral zitten en geniet!
  • Als je hier twee dagen verblijft, kun je er ook voor kiezen om meteen naar Deavlei te rijden. Iedereen gaat namelijk naar Dune 45. Wil je Deadvlei voor jezelf hebben, rijd dan meteen door naar dit bizarre landschap. Je kunt dan de andere ochtend naar Dune 45 gaan. Ik zou dit een volgende keer zeker doen. Het is hier namelijk veel te mooi om slechts één dag te verblijven.
  • Bezoek Deadvlei ook in de ochtend. De temperatuur loopt hier razendsnel op en dat is geen grapje. Er is geen enkele centimeter schaduw en daar word je niet vrolijk van…ik althans niet. In de ochtend is de temperatuur nog enigszins te harden en ook wordt het licht alsmaar feller. Niet fijn om te fotograferen en als de zon hoog staat, verdwijnen de schaduwen van de bomen. Dat maakt het toch minder interessant.
  • Check van te voren je apparatuur! Maak je lenzen schoon en kies voor één lens. Je wilt echt niet van lens wisselen in deze grote zandbak. Niet goed voor je apparatuur. Een blaasbalgje en een reinigingsdoekje zijn onmisbaar op reis.
  • Zorg voor een reservebatterij. Je batterij gaat namelijk sneller leeg bij extreem weer. Je baalt echt als een stekker als je batterij leeg is. Dit geldt natuurlijk ook voor je geheugenkaartjes. Zorg altijd voor veel…heel veel…geheugen. Je kunt nooit te weinig geheugen hebben.
  • Iedereen fotografeert dezelfde boompjes. Heel eerlijk gezegd ik ook 😉 Je wilt toch ´de´ bekende boom fotograferen. Probeer ook eens een ander standpunt of kies een klein onschuldig boompje achteraf. Je kunt hier geen verkeerde foto´s maken want het is er gewoon belachelijk mooi.
  • Probeer een panoramafoto te maken want dit is hét uitgelezen landschap voor panorama´s.
  • Een groothoeklens is echt ideaal voor dit landschap.
  •  O ja, niet vergeten. Neem veel…heel veel water mee want je hebt het echt nodig. En neem dan vervolgens nog een extra flesje water mee 😉

Deadvlei fotograferen

Deadvlei fotograferen

Sossusvlei & Deadvlei
Sosssusvlei & deadvlei

Benieuwd naar meer tips over het fotograferen in de woestijn? Check dan vooral mijn artikel met diverse tips 🙂 Zijn jullie ook fan van woestijnlandschappen?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen maar 🙂

fotograferen in Deadvlei

You may also like

2 comments

Naomi 12 oktober 2018 - 09:19

Supergaaf! Mooie foto’s heb je gemaakt!

Reply
Anne - Ditisanne.nl 12 oktober 2018 - 09:55

Prachtig! Namibië staat echt hoog op mijn lijst sinds we vorig jaar in Zuid-Afrika waren en wordt nu nóg enthousiaster van jouw blog! 😉
Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Dubrovnik en Mostar: Twee pareltjes in de BalkanMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.