Miyajima eiland: een prachtige plek voor natuurliefhebbers

by DutchieontheRoad
3 comments

Miyajima is een eilandje vlakbij Hiroshima en is vooral bekend vanwege de beroemde torri. Deze toegangspoort is één van de belangrijkste torri van Japan en staat met regelmaat symbool voor het land van de rijzende zon. Tijdens mijn bezoek stond deze bekende torri echter in de steigers…daar baalde ik flink van. Ondanks deze tegenvaller heb ik enorm genoten deze dag. Miyajima eiland is zonder enige twijfel een van de hoogtepunten van Japan. Dit eiland is namelijk ook een prachtige plek voor natuurliefhebbers. Dit wil je zeker zien en doen op Miyajima eiland.

Miyajima’s Torii en Itsukushima Shrine

Eerlijk is eerlijk…ik had het best leuk gevonden om een mooie foto bij zonsondergang te maken van de Itsukushima-schrijn. Deze torii is immers niet voor niets een icoon in Japan. Eenmaal bij de torii is er niets te zien. Hij staat volledig in de steigers en mijn gemaakte foto komt in mijn lijstje tegenvallende fotomomenten. Mocht je wel het geluk hebben deze torii te mogen bezichtigen, kun je het beste wachten tot de schemering want het licht is dan erg mooi. Tijdens zonsondergang is het eb en kun je over het zand naar de torii lopen. Omdat dit zo uniek is, kan het dan ook héél erg druk zijn. Iedereen wil immers zo’n foto maken.

Miyajima

Miyajima is een heilig eiland en voor een lange tijd mochten mensen het eiland niet betreden uit angst het eiland te ontheiligen.

Bekijk de prachtige Gojunoto-pagode

Deze roodoranje pagode bestaat uit maar liefst vijf verdiepingen en is gebouwd in 1407. Omdat deze pagode op een heuvel ligt, kun je hem met geen mogelijkheid missen. Bij het zien van deze prachtige pagode kan ik maar aan één ding denken…ik wil daar naar toe! De pagode heeft een enorme aantrekkingskracht op mij en ik beklim de heuvel om de pagode van dichtbij te bewonderen. Wat een plaatje! Tijdens zonsondergang is de Gojunoto-pagode adembenemend want dan kleurt hij echt fel oranje. Zo mooi.

miyajima eilandWandel naar beneden vanaf de top van Mount Misen

Veel reizigers lopen vanaf de prachtige Daisho tempel naar de top van Mount Misen. Een prachtige route maar houd er rekening mee dat het serieus een pittige beklimming is. De top van Mount Misen is maar liefst 535 meter hoog en dat zijn heel veel trappen. Mijn advies zou dan ook zijn om de kabelbaan naar boven te nemen (1000 yen voor enkele rit en 1800 yen voor retour, oktober 2019) en dan is het nog een half uur lopen naar de top van Mount Misen.  Mocht je slecht ter been zijn, kun je ook van het uitzicht genieten vanaf het kabelbaan station en vervolgens weer met de kabelbaan naar beneden. Het uitzicht vanaf het station is ook schitterend en ik kom daar tot de ontdekking dat ik nog een half uur moet lopen naar de top van Mount Misen. Ai…daar had ik niet op gerekend, haha.

Eenmaal boven bij de Mount Misen Observatory heb je een schitterend panoramisch uitzicht op Hiroshima. Wat een heerlijke plek om even bij te komen en wat een fenomenaal uitzicht. Ik had hier uren van het uitzicht kunnen genieten, maar ik wil nog een paar tempels bezoeken en daarom begin ik aan de lange afdaling.

Het is een geweldige wandeling, maar ik heb medelijden met de wandelaars die naar boven lopen. Het is behoorlijk steil en er komt geen einde aan de trappen. Wat ben ik blij dat ik met de kabelbaan naar boven ben gegaan. Ik kan namelijk veel beter dalen dan klimmen. Net zoals de meeste wandelaars loop ik de Daisho-in route, welke bekend staat als de mooiste wandelroute. Ik doe het rustig aan en arriveer na ongeveer 1,5 uur lopen bij de Daisho-in tempel.

Er zijn drie wandelroutes op Miyajima eiland. De Daisho-in is de minst steile route en op deze route zie je de meeste vergezichten.

miyajima eiland

miyajima

miyajima eiland

miyajimaBezoek de prachtige Daisho-in tempel

Aan de voet van Mount Misen ligt de prachtige Daisho-in tempel. Ik had niet verwacht dat het zo’n mooie tempel zou zijn en ik blijf dan ook langer dan gepland. Dit schitterende complex is omgeven door groen en er zijn talloze beelden te bewonderen. Bij de Niomon Gate beklim ik de steile trap en draai de boeddhistische metalen wielen. Ik vind dat altijd zo’n magisch gevoel.

Eenmaal boven kijk ik mijn ogen uit en ik wandel ruim een uur door het complex. Ik blijf maar fotograferen en de pelgrimsgrot maakt diepe indruk op mij. Deze grot is verlicht met honderden lantaarns. De tuin is prachtig aangelegd en er zijn honderden beelden. Met name de beeldjes met felgekleurde mutsjes vind ik zo ontzettend leuk.

miyajima

miyajima eiland

De heilige herten van Miyajima

Ik dacht dat Nara bekend stond om de heilige herten, maar ook op Miyajima kun je de Japanse sikaherten bewonderen. De meeste herten zijn tam en daarom een attractie op zich. Officieel mag je de herten niet voeren, maar zoals verwacht houdt niet iedereen zich aan die regel. Terwijl ik door het centrum loop, zie ik een hert in een klein winkeltje staan en de winkeleigenaar staat het dier uitgebreid te voeren.

Mocht je in de verleiding komen om de herten te voeren…niet doen want het is officieel verboden.

miyajimaWinkelen en lekker eten

Het zal geen verrassing zijn dat Miyajima eiland heel toeristisch is mede daarom zijn er erg veel winkeltjes en restaurantjes. Het centrum is klein maar er hangt wel een een gemoedelijke sfeer. Er is een enorm aanbod aan eetgelegenheden en ook kun je hier naar hartenlust souvenir shoppen. Oesters zijn de lokale specialiteit van Miyajima maar die laat ik aan mij voorbij gaan. Niet mijn ding…te glibberig. Ook zijn er meer dan voldoende opties om te overnachten in het toeristische centrum. Mocht je in de gelegenheid zijn, kan ik dat zeker aanbevelen. Ik had het geen straf gevonden om te overnachten om Miyajima want ik had graag nog meer van het eiland willen zien. Er zijn namelijk diverse wandelroutes en daar had ik geen tijd meer voor.

miyajima eiland
dutchies diary juli 2020
Praktische tips voor een reis door Japan

Hoe bereik je Miyajima?

Miyajima eiland is heel gemakkelijk te bereiken vanuit Hiroshima.Vanaf Hiroshima Station reis je in een half uur naar het Miyajimaguchi Station, op loopafstand van de haven. Vanaf de haven reis je met de JR Miyajima Ferry naar Miyajima eiland. De oversteekt duurt ongeveer 10 minuten en kost 360 yen voor een retour, maar ik ik heb een JR Rail Pas en dan is de oversteek naar Miyajima gratis. Dat is wel zo handig.

miyajimaIk vond Miyajima eiland echt een van de hoogtepunten en was zo verrast. In eerste instantie baalde ik dat de torii in de steigers stond, maar er zo ontzettend veel meer te zien. De wandeling op Mount Misen was echt super tof en wat een uitzicht. Wow! Miyajima eiland is behoorlijk toeristisch en in het weekend gaan er heel veel Japanners naar dit eiland. Het eiland is echter groot genoeg waardoor je niet over de toeristen struikelt. Slechts een handjevol mensen loopt naar de top van Mount Misen of naar beneden. De meeste toeristen nemen de kabelbaan en gaan op die manier ook weer naar beneden. Ik kan de wandeling daarom ook van harte aanbevelen en vergeet vooral niet om de prachtige Daisho-in tempel te bezoeken.

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden naar dit bijzonder mooie eiland?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

miyajima eiland

*Een van bovenstaande foto’s is afkomstig van Pixabay en is gelabeld voor hergebruik. Het betreft de foto van de Miyajima’s  torri die momenteel in de steigers staat voor renovatie.

You may also like

3 comments

Yvonne van der Laan 30 juni 2020 - 20:29

Wat een prachtige omgeving, ik had nog nooit van Miyajima gehoord. Goeie keus, om met de kabelbaan naar boven te gaan. Ik loop ook liever naar beneden, zeker als er trappen zijn.

Reply
Linda 5 juli 2020 - 11:34

Ik had hier nog nooit van gehoord, maar het ziet er zo gaaf uit! Ik zou ook lekker omhoog gaan met de kabelbaan en terug lopen, veel fijner. Prachtige uitzichten en mooie foto’s!

Reply
Marcella Molenaar 10 juli 2020 - 22:10

Gaaf, het uitzicht op Mount Misen! Ik kende Miyajima eiland nog niet, dus ik sla jouw blog op voor het moment dat wij ooit die kant op reizen. Lijkt me zo gaaf!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…9x Bezienswaardigheden in AmersfoortMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.