Mijn plannen voor de zomervakantie

by DutchieontheRoad
5 comments

Het zuiden van het land heeft ook eindelijk zomervakantie. Ondanks het feit dat ik de hele zomervakantie moet werken, wil toch wel het een en ander ondernemen. Vorig jaar had ik ook een lijstje gemaakt met potentiele uitjes en dat gaf mij wel een beetje houvast. Mijn hoofd is een grote maalstroom van ideeën en het maken van een lijstje kan dan wel handig zijn, haha. Anders wil ik overal naartoe en uiteindelijk zal er weinig van terecht komen omdat ik te veel ideeën heb. Dus…ik heb de volgende plannen voor de zomervakantie 🙂

#1 Instagram museum Likeland bezoeken

Toen mijn moeder vroeg wat ze kon doen met haar vijftienjarige kleindochter (en mijn petekind) stuitte ik op iets heel tofs waar ik ook naartoe wil: Likeland. Likeland is het grootste Instagram museum van Brabant en een walhalla voor social media junkies. Ik ben ook niet vies van social media en natuurlijk dol op fotograferen.

Bij Likeland kun je over-the-top foto’s maken en ondanks het feit dat ik helemaal niet van glitter, glamour en roze houd, wil ik hier toch wel heel graag naartoe. Ik verwacht dat mijn petekind dit echt heel tof vindt dus zij mag gezellig een dagje mee op pad.

#2 Wandelen in de Loonse en Drunense duinen

Hier wil ik al jaren naartoe, maar het komt er iedere keer niet van. De Loonse en Drunense duinen is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa en ik vind dit soort natuurgebieden altijd zo ontzettend mooi. Er zijn talloze wandelroutes die de moeite waard zijn. Ik las onlangs dat er ook een excursie is met de boswachter waar je de schaapsherder en zijn kudde ontmoet. Dat lijkt me ook heel erg tof. Wie weet ga ik dat wel doen.

#3 Wandelen op de Strabrechtse Heide

Ik wandel geregeld op de Strabrechtse Heide, maar meestal wandel ik dezelfde route en dat begint een beetje saai te worden. Ik wil eigenlijk meer van dit gebied ontdekken want er valt nog veel meer te ontdekken. Ook wil ik graag nog een keer met mijn nichtje het kabouterpad wandelen. Dat hebben we een paar maanden geleden al eens gedaan en dat vond ze helemaal geweldig. Ik weet dat er ergens ook Schotse Hooglanders zijn, maar die heb ik nog steeds niet gevonden. Daarom wil ik graag andere routes gaan wandelen…wie weet kom ik ze dan eindelijk tegen.

plannen in de zomervakantie

#4 Dierenrijk in Nuenen eindelijk weer eens bezoeken

Ik heb al drie jaar een abonnement op Dierenrijk Nuenen, maar kom er eerlijk gezegd veel te weinig. Heeft ook enigszins te maken met corona natuurlijk want de dierentuin was het afgelopen jaar meer gesloten dan geopend. Inmiddels heeft de dierentuin zijn deuren weer geopend en wordt het weer tijd voor een bezoekje. Er is een tijdje geleden een olifantje geboren dus daar wil ik uiteraard graag een kijkje nemen. Het vorige baby olifantje vond ik ook te schattig. Mijn moeder, schoonzus, broer en de kinderen hebben ook een abonnement dus ik voel een gezinsuitje aankomen 😉

plannen in de zomervakantie

#5 Gebruik maken van mijn museumkaart

Vorig jaar oktober schafte ik een museumkaart aan omdat ik in Nederland zou blijven tijdens mijn vakantie, maar toen ging alles weer op slot. Daar baalde ik flink van want had die kaart immers niet voor niets aangeschaft. Inmiddels hebben de musea de deuren weer geopend dus ik ben er helemaal klaar voor.

Vorig jaar bezocht ik Kasteel de Haar en dat vond ik echt heel erg mooi. Ik zou daarom graag weer een kasteel willen bezoeken, maar het Prehistorisch Dorp in Eindhoven en het Spoorwegmuseum in Utrecht staan ook op mijn lijstje. Vorig jaar wilde ik eigenlijk een weekend naar Amsterdam om diverse musea te bezoeken, maar corona gooide roet in het eten. Ik kan niet alles inhalen deze zomervakantie, maar ik wil toch zeker gebruik maken van mijn museumkaart deze zomer.

plannen in de zomervakantie

#6 Een alpacaboerderij bezoeken

Dit is ook een gevalletje…corona gooide roet in het eten, haha. Die stomme corona ook. Wat moeten we toch veel inhalen met z’n allen. Alpaca’s zijn gewoon té leuk en ik wil daarom graag een meet & greet. Je kunt ook lunchen bij de alpacaboerderij waar ik naartoe wil, dus dat komt goed. De inwendige mens moet ook versterkt worden toch 😉

Ik zal me niet vervelen deze zomer en hoop dat het niet de hele zomervakantie regent. Er staat meer dan genoeg op mijn lijstje en ik heb ook nog een flinke klus in de tuin in het vooruitzicht. Gaan jullie op vakantie deze zomer of gaan jullie ook uitjes ondernemen?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

 

You may also like

5 comments

Elisa 30 juli 2021 - 20:41

Leuke plannen! #2 en #6 al afgevinkt haha Dat museum lijkt me ook tof! Fijne zomer!

Reply
Yvonne 30 juli 2021 - 21:05

Mooie plannen Kelly, lekker afwisselend en toch allemaal in eigen land. Ik had trouwens nog nooit van Likeland gehoord. Ben benieuwd hoe jullie het daar gaan hebben.
Yvonne onlangs geplaatst…Trage Tocht Slenaken – wandelen Zuid-Limburg rond de grensMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 1 augustus 2021 - 19:51

Ik ben vandaag geweest en was zeker de moeite waard. Er liepen ook veel kinderen rond om foto’s te maken. Qua drukte was het prima te doen want het was erg rustig. Ik en mijn petekind hebben leuke foto’s kunnen maken 🙂

Reply
Marcella 1 augustus 2021 - 11:49

Leuke plannen Kelly! Ik vind Likeland ook heel tof, wil ik ook wel heel. De Loonse en Drunense duinen bezochten wij op een regenachtige dag tijdens onze rondreis Nederland. Voor de Stabrechtse heide hadden we toen ook plannen, maar helaas liep dat wat anders. Maar eens een herkansing doen dus!
Marcella onlangs geplaatst…Flashback Q2: ‘Onze rondreis Nederland was superleuk, maar het onbekende lonkt’My Profile

Reply
DutchieontheRoad 1 augustus 2021 - 19:50

Ben vandaag naar Likeland geweest en was echt de moeite waard. Mijn petekind heeft zich ook uitstekend vermaakt en het was erg rustig…heel fijn!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.