Mijn favoriete tempels in Thailand

by DutchieontheRoad
5 comments

Een paar jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met Thailand. Wat een mooi en divers land. Prachtige natuur, vriendelijke mensen, lekker eten en interessante cultuur. Met name de tempels maakte veel indruk op mij en ik heb er dan ook de nodige gezien. Dit zijn mijn favoriete tempels in Thailand.

Favoriete tempels in Thailand: Sukhothai Historical Park

De meeste toeristen slaan Sukhothai over omdat het niet op de bekende route ligt. Ik wilde perse naar Sukhothai en paste mijn route bewust aan. Dat bleek een schot in de roos te zijn want Sukhothai was het hoogtepunt van mijn reis! Wat een prachtig gebied en de tempels zijn hier zo goed bewaard gebleven. Met name de grote favoriet Wat Mahathat is prachtig, maar sla ook vooral Wat Sa Si en Wat Sri Sawai niet over. Huur een fiets en trek minimaal 1 dag uit voor de diverse tempels. Je krijgt er écht geen spijt van en het is het extra stukje omreizen meer dan waard.

favoriete tempels in ThailandWat Umong in Chiang Mai

Na drie weken Thailand kun je geen bladgoud meer zien…geloof me. Het doet gewoon pijn aan je ogen. Vandaar dat ik zo gecharmeerd was van Wat Umong. Wat een verademing, haha. In vergelijking met andere tempels was het hier onwijs rustig. Ik had het gehele tempelcomplex haast voor mezelf (op een paar monniken na)

Deze oude tempel bevindt zich op een klein stukje grond waar vooral heel veel bomen staan. Waarschijnlijk komt daar de bijnaam ‘oerwoudtempel’ vandaan. Onder de Chedi ligt een heel bijzonder grottenstelsel. Ik vond het heel bijzonder om deze tunnels te bezichtigen. Mocht je dus in Chiang Mai zijn, plan dan zeker een halve dag in voor deze tempel.

Favoriete tempels in ThailandWat Phan Tao in Chiang Mai

Deze teakhouten tempel bevindt zich binnen de oude stadsmuur van Chiang Mai en is mijn persoonlijke favoriet in het oude centrum. Juist omdat deze tempel anders is, vind ik deze indrukwekkender. Overal zie je wapperende oranje gebedsvlaggen en op een of andere manier doet dit iets met mij. Geen bladgoud, rijkelijk versierde draken en honderden Boeddhabeelden…gewoon een hele mooie en rustige tempel.

Wat Phan Tao - ThailandWat Pho in Bangkok

Wat Pho is de grootste en oudste tempel van Bangkok en mijn grote favoriet in de hoofdstad. Wat Pho staat bekend om de enorme liggende Boeddha, maar heeft veel meer te bieden. Er zijn prachtige stoepa’s te bewonderen, prachtig aangelegde tuintjes met watervallen en meer dan 1000 Boeddhabeelden. Je bent hier wel even zoet.

Wat Phra Kaew en Grand Palace in Bangkok

Dit enorme tempelcomplex mag je absoluut niet missen. Dit tempelcomplex is de nummer één attractie van Bangkok en terecht. Het complex is echt enorm dus trek er zeker een paar uur voor uit. Ga zo vroeg mogelijk want het hier echt schandalig druk, maar dan ook echt héél erg druk. Toch zou ik het zeker niet overslaan want ondanks de enorme drukte, is het echt een heel imponerend tempelcomplex.

Wat Arun in Bangkok

Toen ik in Bangkok was, waren ze deze tempel helaas aan het restaureren. Heel erg jammer want ik acht de kans aanwezig dat deze tempel zonder de restauratiewerkzaamheden mijn favoriet zou zijn geweest. Deze witte tempel rijkelijk versierd met gekleurde porseleinen bloemen mozaïeken en dat is een fijne afwisseling na al dat bladgoud.

Favoriete tempels in ThailandDe tempelstad Ayuttaya

Ayutthaya was vroeger de hoofdstad van Thailand en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier vind je vele historische tempels, ruïnes en Boeddhabeelden. Ayutthaya is voor veel toeristen de nummer 1 tempelstad van Thailand. Dat begrijp ik heel erg goed gezien de ligging tegenover Bangkok. Je kunt Ayutthaya namelijk ook prima als dagtrip vanuit Bangkok bezoeken, maar persoonlijk zou ik aanraden om er te blijven overnachten. Er is namelijk ontzettend veel te zien in deze leuke stad.

Ayutthaya

Zoals jullie hebben kunnen lezen, heb ik de meest geweldige tempels in Thailand bezocht. Ooit ga ik nog een keer terug want Thailand is een prachtig vakantieland en er zijn nog een paar tempels die ik graag wil bezoeken (of nog een tweede keer). Ik ben benieuwd naar jullie favoriete tempels.

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

5 comments

Jenny 27 september 2019 - 22:59

Wat een mooie lijst! Helaas heb ik sukothai nog altijd niet bezocht, daar zou ik écht graag heen willen. Ayuthaya is ook erg leuk.

Reply
Danny 29 september 2019 - 16:05

Wat een prachtige tempels. Ze hebben toch echt mooie dingen weten te bouwen. Met name die Wat Arun ziet er bijzonder uit.

Reply
Manon Ruitenberg 1 oktober 2019 - 09:13

Wat een mooie tempels heeft Thailand hè?! Ik vond zelf Wat Phra Kaew in Bangkok een van de mooiste.

Reply
Linda 5 oktober 2019 - 11:39

Wat een mooie tempels hebben ze ook in Thailand. Ik bezocht in Thailand alleen Koh Lipe (vanuit Maleisië) en meer heb ik dus helaas niet gezien. Ik wil graag eens terug om meer te zien en dan dus ook veel tempels te ontdekken. Deze temepels komen zeker op het lijstje. Wat Arun lijkt me geweldig mooi!

Reply
Janet 12 oktober 2019 - 08:42

Ik heb veel tempels bezocht in Thailand.. ik werd gewoon tempelmoe na een tijdje. Ik vond vooral Ayutthaya erg mooi!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.