Mijn ervaring met Kobo Plus

by DutchieontheRoad
4 comments

Een aantal jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met een e-reader…de Kobo. Ik moest erg wennen want ik was toch wel gehecht aan de geur van een écht boek. Daarentegen was het wel heel praktisch en scheelde het erg veel ruimte in mijn boekenkast en backpack.

Ik was vroeger écht een enorme boekenwurm…maar dan ook echt. Boeken verslond ik bij het leven en mijn vakanties bestonden vooral uit lezen. Het was zelfs zo erg dat familieleden klaagden dat kleine Kelly alleen maar zat te lezen in plaats van zwemmen met haar nichtjes. Mijn ouders zagen gelukkig het probleem niet en waren blij dat er immers één van de twee kinderen interesse had in boeken. Toen ik eenmaal op mezelf ging wonen, werd de situatie heel anders. Ik had geen tijd en geen puf meer om een boek open te slaan. Zo jammer want ik kan echt intens genieten van een boek…althans…dat kon ik. Een van mijn nieuwe voornemens is om meer te gaan lezen. Daarom leek een abonnement mij wel handig. Dit is mijn ervaring met Kobo Plus.

Lezen met een Kobo e-reader

Twee jaar geleden kreeg ik de nieuwe Kobo Aura nadat mijn oude het had begeven. Ondanks het feit dat ik er niet veel gebruik van had gemaakt wegens tijdgebrek, wilde ik toch graag een nieuwe. Het feit dat ik geen zware boeken in mijn backpack hoefde te dragen, was voor mij alleen al een groot plusplunt. Vroeger zweerde ik bij echte boeken…het liefst een boekenkast vol (die ik overigens ook heb) maar gemak dient nou eenmaal de mens. Ik wil geen boekenkast meer vol want ik heb ook maar beperkte ruimte en als ik naar de bibliotheek wil, moet ik eerst naar de binnenstad rijden (en duur parkeren) of fietsen want de bibliotheek om de hoek is immers wegbezuinigd. Dank u wel gemeente Eindhoven!

Ik  houd van de geur van echte boeken, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meer zonder e-reader kan. Ik heb nu mijn tweede Kobo en dit merk steekt er zonder enige twijfel met kop en schouders bovenuit. Toen mijn vorige e-reader het begaf, heb ik geprobeerd te lezen via mijn tablet maar dat leest gewoon niet prettig. Het licht is echt te fel, helemaal als je in bed leest.

De Kobo e-readers zijn heel gebruiksvriendelijk, ze zijn licht en liggen prettig in de hand. Ik vind vooral het licht heel erg prettig waardoor je makkelijk kunt lezen in de zon maar ook in het donker. Het feit dat je een complete boekenverzameling zo bij de hand hebt, vind ik ook wel heel prettig. Een heel groot voordeel van de Kobo e-reader vind ik toch wel de batterijduur want deze hoeft maar eens in de twee maanden opgeladen te worden. Ideaal!

ervaring met kobo plusMijn ervaring met Kobo Plus

Vroeger kocht ik zo nu en dan wel eens een e-book maar dit bleek aardig in de papieren te lopen. Boeken zijn nou eenmaal niet goedkoop. Omdat ik meer wilde lezen heb ik een Kobo Plus abonnement afgesloten via Bol.com. Met een Kobo Plus abonnement kun je kiezen uit meer dan 200.000 e-books en dat worden er alleen maar meer! Het werkt echt heel erg simpel. Het enige wat je hoeft te doen is je abonnement koppelen aan je e-reader en vervolgens kun je boeken eenvoudig downloaden. Kind kan de was doen.

Het fijne aan Kobo Plus is dat je eerst een gratis proefabonnement kunt afsluiten. Veel mensen zullen nu gaan twijfelen. Gratis? Dat zal wel wel. Voor niets gaat de zon op. Dat denk ik normaliter ook, maar in dit geval is het toch echt waar. Via Bol.com kun je eenvoudig een gratis proefabonnement afsluiten voor 30 dagen. Dat deed ik anderhalf jaar geleden ook net voor mijn vakantie. Omdat ik wist dat ik na die ene maand weinig tijd zou hebben om te lezen, zegde ik het abonnement op voor het einde van de maand. Er werden vervolgens ook geen kosten in rekening gebracht. Je kunt dus heel eenvoudig het abonnement maandelijks stopzetten en dat vind ik heel erg prettig. Heb je even weinig tijd? Zet dan het abonnement stop om het vervolgens een tijdje later weer aan te zetten. Twee maanden geleden bedacht ik dat meer wilde gaan lezen en daarom startte in mijn abonnement weer. Voor slechts € 9,99 per maand heb je onbeperkt leesplezier! Voor € 12.99 per maand heb je ook de beschikking over luisterboeken.

Mijn ervaring met Kobo plus is dus heel goed en heb net de boeken ‘Een zwarte pyjama’ en ‘De nachtegaal uit’. Aanraders! Momenteel ben ik bezig in Happy Life 365 🙂 Lezen jullie ook via een e-reader of hebben jullie nog steeds de voorkeur voor een écht papieren leesboek?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen voor later 🙂

 

 

PS: Dit artikel bevat een affiliatelink en afbeeldingen die afkomstig zijn van Pixabay die gelabeld zijn voor hergebruik.

 

You may also like

4 comments

Aniek 24 januari 2020 - 14:51

Ik lees veel ebooks op mijn iPhone, maar ik kan me voorstellen dat een groter scherm wel fijn is. Misschien ga ik ook wel aan de ereader dus 😉
Aniek onlangs geplaatst…Aad Struijs Persprijs 2020 voor ‘In de voetsporen van het sneeuwluipaard’My Profile

Reply
Jenny 24 januari 2020 - 21:54

Goed om je ervaring te lezen. Mijn e-reader is gesneuveld en eigenlijk wil ik een nieuwe. Al neem ik veel te weinig tijd om te lezen…

Reply
Esther 26 januari 2020 - 10:23

Ik heb nog heen ereader maar denk er wel over om er eentje aan te schaffen. Helaas merk ik dat ik zo weinig tijd heb om te lezen. Alleen op vakanties kom ik er aan toe. Maar het is zeker praktischer en waarschijnlijk ook goedkoper als je minimaal 12 boeken per jaar leest.

Reply
Babs 16 mei 2021 - 23:56

hey, ik vroeg me af of de boeken die je downloade met het abonnement, dan ook echt gratis zijn om te downloaden? En wat gebeurt er mee als je het abonnement stop zet?

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.