Mijn 10 favoriete wildlife foto’s

by DutchieontheRoad
3 comments

Afrika is mijn favoriete continent en dat heeft met name ook te maken met het feit dat je hier natuurlijk geweldig wildlife kunt fotograferen. Dat vind ik écht zo ontzettend leuk om te doen. Geen makkelijke tak in de fotografie want je kunt dieren onmogelijk regisseren. Juist daarom vind ik het zo leuk en uitdagend. Ik heb de afgelopen jaren tientallen diersoorten voor mijn lens gehad. Dit zijn mijn favoriete wildlife foto’s.

#1 Dé mooiste zonsondergang ooit in Etosha National Park

Deze foto’s is nog steeds mijn grote favoriet. Na een teleurstellende safaridag keerden we terug op de campsite om nog even bij de waterplas te gaan kijken. Op een afstandje zagen we de olifanten al lopen en ik trok daarom nog even een sprintje. Net op tijd had ik mijn camera tevoorschijn getoverd en tussen de kliks door, sprong ik luid enthousiast in de lucht. Zo jammer dat niemand dat heeft vastgelegd, haha. Het moet er vast en zeker hilarisch uit gezien hebben Ik was niet de enige die enthousiast was over deze foto want het WNF publiceerde de foto ook in één van hun fotoboeken. Wat was ik trots op mijzelf 🙂

favoriete wildlife foto's#2 Hallo schattig olifantje

Hoe schattig is dit kleine olifantje. Deze stond dicht tegen zijn moeder aan en dat snap ik heel goed. Staat daar plots in een jeep op het pad. Wij waren echter ook erg onder de indruk want onze jeep was serieus omsingeld door een kudde olifanten. Best spannend en niet geheel ongevaarlijk. De olifanten waren gelukkig goed gemutst en je zag ook aan hun lichaamstaal dat ze relaxt waren. Dit kleine olifantje lachte nog even naar mij en ik legde dit op het juiste moment vast. Ook deze foto had de eer om gepubliceerd te worden in een fotoboek van het WNF. O ja…deze foto is gemaakt in Chobe National Park in Botswana.

Favoriete wildlife foto's

#3 Eindelijk een cheeta!

Kelly en katachtigen gaan niet samen en ik was dan ook zo ontzettend blij eindelijk een cheeta te zien. Ik zal heel eerlijk bekennen dat dit geen wilde cheeta is, maar deze cheeta leefde bij het Cheetah Conservation Fund in Namibië. Deze organisatie is één van de beste georganiseerde cheetabeschermingsprojecten ter wereld en zij hebben écht het beste voor met deze prachtige dieren. Zij werken ook nauw samen met Stichting Spots en World of Wildlife. Zonder dit bezoek zou ik ook geen cheeta’s in het wild hebben gezien. Ik ben dan ook erg blij dat we deze kans hadden want het zijn zo’n prachtige dieren.

Favoriete wildlife foto's

#4 Het verliefde koppeltje

Hoe schattig is dit koppeltje Ik voelde mij niet altijd even prettig toen ik over de boardwalk bij Cape Cross wandelde. Duizenden pelsrobben die onwijs veel kabaal maakte (en heel erg stonken) en wij liepen daar tussen. Er is een afgeschermd wandelpad aangelegd, maar sommige pelsrobben hebben daar geen boodschap aan en wringen zich gewoon tussen de houten planken door zodat er toch meerdere pelsrobben op de route liggen. Meer dan eens zag ik een vluchtende toerist met een pelsrob in zijn kielzog…ook wij moesten even rennen. Desondanks vond ik het geweldig om er te fotograferen en legde ik dit verliefde koppeltje vast.

Favoriete wildlife foto's

#5 Acht op een rij

Dit vind ik zo’n toffe foto! Deze zebra’s stonden echt perfect in de rij. Wil je wildlife in Etosha National Park zien, dan moet je echt bij de waterplassen zijn. Grote kuddes komen hier naar toe om te drinken en zo ook een grote kudde met zebra’s. Her en der in het water stonden zebra’s verspreid maar deze acht stonden netjes in een rij naast elkaar. Dat moest natuurlijk vastgelegd worden. Stiekem hoopte ik voor mijn reis al een dergelijke foto te kunnen maken en ik had mazzel…gelukt!

Favoriete wildlife foto's

#6 Kudde olifanten bij de Chobe River

Deze olifanten stonden serieus op het punt om de Chobe River over te steken. Halsreikend stonden wij op grote afstand te wachten met de motor uit. Zouden ze de oversteek gaan maken? Komt daar plots een luidruchtige boot vol Amerikanen de hoek om. Toen was het gedaan met de pret. Andere boten probeerden te seinen dat ze de motor uit moesten zetten en de olifanten niet moesten storen. Dat begrepen ze helaas niet en vanzelfsprekend waagden de olifanten de oversteek niet. Ik zal heel eerlijk zijn dat ik die Amerikanen enigszins vervloekt heb op dat moment 😉 Ondanks dat ze de oversteek niet maakten, heb ik toch een hele mooie foto van deze kudde kunnen maken.

Favoriete reisfoto's

#7 Monster bij de Chobe River

Ik had echt nooit verwacht reptielen (behalve de krokodil) bij de Chobe River te zien. We waren dan ook heel erg verbaasd dit monster te zien. Wow…waar kwam die in een keer vandaan!!?? Hij was echt énorm en keek precies op het juiste moment in mijn lens. Hebbes! Ook deze foto bemachtigde een plaatsje in een fotoboek van het WNF 🙂

Favoriete wildlife foto's

#8 Orang-oetans in Bukit Lawang

Ik heb niet alleen maar foto’s uit Afrika hoor 😉 Mijn grote wens was om orang-oetans in het wild te zien en in Bukit Lawang kwam deze droom uit. Het was een hele pittige wandeltocht en ik heb zelden zo gezweet en geploeterd, maar het was het allemaal waard! We zagen maar liefst 4 orang-oetans. Zo gaaf!

Favoriete wildlife foto's

#9 Springende bultruggen in Australië

Een van de mooiste reiservaringen ooit is toch wel deze walvistour in Australië. Wat hadden wij een mazzel deze dag! Het was de laatste dag van het seizoen en de kans dat we walvissen zouden zien, was vrij klein. Een risico dus. Uiteindelijk bleek het de beste dag van het walvisseizoen te zijn, haha. We zagen meerdere bultruggen waaronder deze moeder met haar kalf. Plots sprong ze uit het water en toevallig stond ik net klaar met mijn fotocamera. Wow…wat een geweldig moment!

Walvissen spotten in Australië

#10 Keep on smiling

Zoals jullie hierboven kunnen zien, heb ik iets met olifanten 😉 Ik vind het geweldige dieren en ik kwam ze dan ook geregeld tegen tijdens onze safaridagen. Onderstaande olifant was de eerste wilde olifant die ik ooit zag…in Kruger National Park. Ik had mijn camera paraat en toen hij zijn slurf omhoog deed, bleef ik maar klikken. Toen ik uiteindelijk de foto’s terug zag, moest ik zo ontzettend lachen. De olifant lachte gewoon breeduit…geweldig! Het is kwalitatief geen geweldige foto maar ik word nog altijd erg vrolijk als ik deze foto zie.

safari Krugerpark

Willen jullie een aantal tips mbt wildlifefotografie? Lees dan snel mijn artikel 🙂 Wat is jullie favoriete foto?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen voor later 🙂

Favoriete wildlife foto's

 

You may also like

3 comments

Manon Ruitenberg Fotografie 4 juni 2019 - 10:09

Leuk dat je de foto van de baby olifant in de WNF foto boek mocht publiceren! Je hebt al een hoop gezien zo te lezen. Zuid-Afrika staat zeker ook nog op onze lijst.

Reply
Aniek 5 juni 2019 - 17:48

Ik ben fan van de cheetah-foto! Ik ben dan stiekem ook een kattengek. Geweldig om dit dier in het wild te zien!
Aniek onlangs geplaatst…Hiken naar de watervallen van Barbiano en Tre ChieseMy Profile

Reply
Linda 10 juni 2019 - 06:23

Wat een ontzettend toffe foto’s zijn dit! Echt wauw gewoon. Ik wil zo graag eens naar Afrika en dan ook met zulke mooie foto’s thuiskomen. Vooral de zonsondergang en de Cheeta vind ik heel mooi. Zelf zag ik ook al een orang-oetangs en dat is ook zo gaaf. En spermwhales, dolfijnen, koala’s en kangoeroes. En nog wel meer trouwens

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.