Meivakantie 2019: Leuke uitjes

by DutchieontheRoad
4 comments

Het is weer meivakantie! Tijd om leuke dingen te doen met de kids, vrienden en familie 🙂 Zoals gewoonlijk heb ik weer een aantal leuke uitjes in de meivakantie verzameld.

Bezoek de kleurrijke Bollenstreek

Het is heerlijk weer om de kleurrijke Bollenstreek te bezoeken. Vorig jaar bezocht ik voor het eerst de Keukenhof en ik was positief verrast. Tijdens de meivakantie worden er ook diverse roofvogelshows gehouden bij de Keukenhof. Erg leuk voor kinderen natuurlijk. Er is echter veel meer te doen in de omgeving. Er zijn diverse fietsroutes in de Bollenstreek  die meer dan de moeite waard zijn. Wil je een keer iets anders? Tour dan in een tweepersoons elektrisch karretje (dus milieuvriendelijk) langs de tulpenvelden. In een tour van ongeveer twintig kilometer verken je de mooiste en kleurrijkste plekjes van de Bollenstreek.

Keukenhof Maak een huifkarrentocht over de Veluwe

De Veluwe is toch wel één van de mooiste gebieden in Nederland. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Voor kinderen is het hartstikke leuk om een huifkarrentocht te maken. Geniet van de rust en ruimte en misschien zie je zelfs wilde paarden. Je kunt zelfs een arrangement boeken in combinatie met spelletjes, picknicken en een barbecue. Ideaal voor een gezellig familie-uitje.

Tour met een TukTuk door Friesland of Groningen

Tuktuks zie je normaliter in Thailand, maar ook in Nederland kun je kennismaken met deze leuke karretjes. Tour naar Zoutkamp, Dokkum, Pieterburen of Moddergat. Geniet van de prachtige natuur van het Lauwersmeergebied. Combineer deze tour met een high tea, picknick of diner om de dag helemaal compleet te maken.

Knuffelen met 650 geitjes

Ook zo dol op geitjes? Ga dan naar boerderij de Mèkkerstee. Hier grazen maar liefst 650 geiten…dat zijn véél geiten. Ook zijn er andere boerderijdieren zoals kippen, cavia’s, paarden en varkens. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen in de speeltuin en een bezoekje aan de kaasmakerij mag ook niet ontbreken. Je kunt ook heerlijk lunchen bij de Mèkkerstee en alles wordt uiteraard vers en ambachtelijk gemaakt. Bij de Landwinkel kun je nog even shoppen voor wat lekkers thuis.

Ga apenkooien in Burgers Zoo

In Burgers’ Zoo staat vanaf de meivakantie de grootste apenkooi van Nederland. Wie is er niet groot geworden met apenkooien. Dat waren pas tijden 😉 Deze apenkooi is ook geschikt voor volwassenen dus papa en mama mogen ook weer even kind zijn. Ga klimmen, hangen, rennen, vliegen en springen en ga helemaal los op de klimtoestellen en speelattributen. Spelenderwijs ontdek je allerlei informatie over de prestaties van diverse diersoorten op bepaalde vaardigheden. Zo leer je ook nog eens wat.

Scheikundig onderzoek in Science Museum Nemo

Nemo is toch wel mijn favoriete kindermuseum in Nederland. Zo leuk! Tijdens de meivakantie worden er extra workshops en demonstraties gegeven. Ga aan de slag met tandwielen en in het laboratorium doe je scheikundig onderzoek. Wie is er niet dol op experimenten en proefjes? Dit museum is een gegarandeerd succes.

uitjes in de meivakantieLeef je uit in het Belevenissenbos

Niet alle uitjes hoeven geld te kosten…het Belevenissenbos is namelijk helemaal gratis. Hoe fijn is dat!? In Lelystad vind je dit uitdagende speelbos waar kinderen volop kunnen klimmen en klauteren. Er zijn meer dan honderd avontuurlijke hindernissen die geschikt zijn voor kinderen vanaf 6 jaar. Het Belevenissenbos heeft talloze speelplekken en kilometers aan routes en waterpartijen. Kinderen kunnen hier helemaal los gaan.

Kinderboerderij de Koperen Ezel

In Epe (Gelderland) kunnen kinderen zich helemaal uitleven bij speel- en doe paradijs De Koperen Ezel. Kinderen kunnen hier klimmen, klauteren, klimmen, springen op springkussens, spelen in een overdekte apenkooi en er is zelfs een skelterbaan. Naast ruim 40 ezels zijn er ook andere dieren te bewonderen zoals cavia’s, konijnen, geiten, hangbuikzwijnen, kippen, schildpadden, schapen, prairiehonden, stekelvarkens, wallabies en nog veel meer. Op het terrein kun je vervolgens pannenkoeken gaan eten bij Pannenkoekenboerderij de Vrolijke Boer. De perfecte plek voor lunch of diner met kinderen. O ja…het mooie aan dit alles. De entree kost slechts € 1,-

Speelpark de Splinter

Nog zo’n leuke speeltuin maar dan in mijn eigen hometown 😉 Speelpark de Splinter is gelegen in lichtstad Eindhoven en een begrip onder Eindhovenaren. Zelf was ik hier als kind zijnde iedere vakantie te vinden en jaren later kwam ik hier ook met mijn petekinderen en nu met mijn nichtje Hailey. Vele generaties komen hier terug.

Kinderen tot 12 jaar kunnen in dit openluchtspeelparadijs spelen. Het speelpark is maar liefst zeven voetbalvelden groot dus aan ruimte geen gebrek. Er zijn ontzettend veel speeltoestellen, een bouw- en timmerhoek, een peuterhoek, een kinderenboerderij, een pirateneiland, een fort, een picknickweide en twee peuterzwembaden. Ideaal wanneer het warmer weer is.

Buiten zon- en feestdagen om, is de entree gratis. Tijdens het zomerspektakel (zomervakantie) wordt er wel entree gevraagd, maar dan wordt er ook ontzettend veel georganiseerd. Scholen en kinderdagverblijven betalen € 1,50 pp. Dat is ook nog wel te overzien 😉

Kinderpretland

Kinderpretland is al ruim 20 jaar  “de speeltuin” van Zuid-Nederland en terecht. Ook ik ben hier ooit geweest (stage) en kan deze speeltuin van harte aanbevelen. Er is een binnenspeeltuin van 2000 m2 groot en een buitenspeeltuin maar liefst 10.000 m2. Deze enorme speeltuin is dus geschikt bij goed en slecht weer…ideaal! Kinderpretland ligt in recreatiegebied de IJzeren Man en je kunt deze speeltuin goed combineren met een bezoekje aan de kinderboerderij, het Natuur- en Milieucentrum en het Zintuigenpark welke ook gelegen zijn in het recreatiegebied. Terwijl de kinderen lekker spelen, kunnen de ouders, grootouders en andere begeleiders heerlijk relaxen op het binnen- of buitenterras. De entree van Kinderpretland is € 4.50 pp en kinderen onder de 2 jaar en 65+ zijn gratis.

Uitjes in de meivakantie

Gaan jullie nog leuke uitjes ondernemen in de meivakantie?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

4 comments

Manon Ruitenberg 22 april 2019 - 12:37

Leuke tips voor de meivakantie! Zeker als het zonnetje lekker schijnt!

Reply
Janet 23 april 2019 - 09:47

Leuke uitjes zeg! Ik bezocht afgelopen weekend de tulpenvelden.. dat blijft toch leuk om te doen. Met een tuktuk rondcrossen lijkt me ook onwijs leuk om te doen in Nederland, dat is wel even wat anders dan rondtouren in Azië. 😉

Reply
maaike 23 april 2019 - 09:58

Hahaha wat leuk dat je met een tuktuk door Nederland kunt reizen, nooit van gehoord!

Reply
Mirre 27 april 2019 - 19:00

Leuke tips Kelly! Vooral de Mekkerstee lijkt me echt fantastisch, vooral nu er zoveel jonge geitjes zijn 😍

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.