Marokko: De spectaculaire route van Fez naar Erg Chebbi

by DutchieontheRoad
0 comment

Marokko is een heel divers land met vele uitersten en heel veel verassingen. Persoonlijk was ik erg onder de indruk van de prachtige natuur. Ik heb echt de meest geweldige uitzichten gezien onderweg. Met name de route van Fez naar Erg Chebbi was ronduit spectaculair te noemen.

Wandelen in de cederbossen bij Ifrane

Op zo’n zeventig kilometer van Fez, ligt het stadje Ifrane. We maken hier een korte stop om boodschappen te doen want we willen vanmiddag picknicken. Ifrane ligt een stuk hoger en dat voel je. Ik had het er serieus heel erg koud (oktober) en had voor de zoveelste keer deze reis spijt dat ik geen jas meegenomen had. Maar goed…dat was een wijze les voor Kelly 😉

In de omgeving van Ifrane zijn diverse cederbossen te vinden waar je mooi kunt wandelen. Ik had een dergelijk landschap absoluut niet verwacht in Marokko. Tijdens je wandeling is de kans aanwezig dat je diverse nieuwsgierige aapjes ziet. Sluit je wandeling af met een heerlijke picknick op één van de picknickplaatsen, maar kijk uiteraard wel uit voor de apen. Wij hebben overigens geen last gehad van de apen.

Route van Fez naar Erg Chebbi

Overnachten in Midelt

Na de hoogvlaktes dalen we af naar een woestijnachtig plateau en rijden we naar de Hoge Atlas. Het landschap wordt alsmaar ruiger en met regelmaat zien we schaapherders met grote kuddes schapen. Je kunt vanuit Fez ook in één dag naar Merzouga rijden, maar wij overnachten één nacht in Midelt. Midelt ligt aan de voet van de imposante toppen van de Hoge Atlas en dit berberdorp is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Midelt ligt op een hoogte van 1.508 meter en is één van de hoogst gelegen plaatsen van Marokko. Er komen hier amper toeristen en de lokale bevolking heet je dan ook van harte welkom. Wij maakten een geweldige wandeling in de omgeving en ik snap helemaal waarom we niet in één keer naar Erg Chebbi gereden zijn. Het is hier zo ontzettend mooi!

dingen die je wel wilt, maar nooit doet
Midelt
Route van Fez naar Erg Chebbi
Midelt

Route van Fez naar Erg ChebbiDe Ziz Vallei: een van de indrukwekkendste kloven in Marokko

We laten Midelt achter ons om verder te reizen naar één van de hoogtepunten van Marokko: Erg Chebbi. We hebben weer een prachtige reisdag voor de boeg en steken de Hoge Atlas door via een spectaculaire weg. Net voorbij het stadje Rich begint de Ziz Vallei, een indrukwekkende kloof waar de rivier Ziz doorheen stroomt. De bijzonder mooie Ziz Vallei biedt uitzicht op uitgestrekte palmentuinen met duizenden palmbomen. Neem even een pauze, strek je benen en geniet van het mooie uitzicht.

Route van Fez naar Erg Chebbi
Top 15 Happy Moments
Ziz Vallei

In de namiddag arriveren we eindelijk in Merzouga. Het waren twee prachtige reisdagen en meer dan eens heb ik met open mond van verbazing naar de verte gestaard. Iedere dag verbaasde Marokko mij meer en meer. Ik had werkelijk geen idee dat de natuur er zo divers en mooi zou zijn. Het is tijd voor een nieuw avontuur waar ik heel erg naar uitkijk.  We maken kennis met de kamelendrijvers en hun dieren. We laten Merzouga achter ons en trekken de zandduinen in van Erg Chebbi.

Wat vinden jullie van deze spectaculaire route van Fez naar Erg Chebbi? Prachtig toch!?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen voor later 🙂 

Route van Fez naar Erg Chebbi

You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.