Marokko: Almost on the road

by DutchieontheRoad
5 comments

Jaaaa…nog één weekje werken en dan heb ik eindelijk vakantie. Zo’n zin in! Volgende week zaterdag vlieg ik voor twee weken naar het zonnige Marokko. Even nog wat vitamine D verzamelen voor de lange en koude winter 😉 Velen zijn verbaasd dat ik maar twee weken op pad ga, maar dit jaar heb ik bewust gekozen om nog lekker een weekje thuis te zijn na mijn rondreis door Marokko. Ik ben overigens nog nooit een week thuis geweest dus dat zal ook weer een nieuwe ervaring zijn, maar eerlijk gezegd heb ik ook daar erg veel zin in. Even helemaal niets en gewoon lekker thuis zijn.

Rondreis door Marokko

Ik hoeft dit jaar maar 3,5 uur te vliegen! Serieus…dat is gewoon omhoog en weer omlaag voor mij. Wat een luxe. Ook wel eens lekker. Ik start mijn reis in Casablanca om daags nadien verder te reizen naar Meknes. Vervolgens reis is verder naar Fes waar ik erg nieuwsgierig naar ben. Fes schijnt een erg leuke stad te zijn en ik wil vooral de leerlooierijen en medina bezoeken.

Almost on the roadVia Midelt reis ik verder naar Erg Chebbi. Dit is eigenlijk de voornaamste reden van mijn bezoek aan Marokko. Jaren geleden zag ik foto’s van deze prachtige woestijn voorbij komen en ik wist meteen dat ik daar ooit naar toe wilde. Ik hoop dat het weer een beetje meewerkt want ik heb de nodige ervaring met regen in de woestijn, haha. Er staat ieder geval een kamelentrekking en overnachting in de woestijn op de planning. Super veel zin in. Als het niet te koud is ‘s nachts (jazeker, het kan heel koud worden in de woestijn) wil ik lekker buiten slapen…onder de sterrenhemel 🙂

Almost on the roadNa deze woestijn ervaring, reis ik weer verder naar de Todrakloof waar je blijkbaar erg mooi kunt wandelen. Ik ben benieuwd. Ook de Dadeskloof staat op het programma en ook hier hoop ik een aantal mooie wandelingen te kunnen maken. Na alle inspanningen is het tijd voor een nieuw hoogtepunt: Aït Benhaddou. Deze lemen burchten dienden al vele malen als decor in films, waaronder Gladiator.

Uiteraard mag een bezoek aan Marrakech ook niet ontbreken, maar ik zal hier slechts één vrije dag hebben. Beetje jammer maar er moeten nou eenmaal keuzes gemaakt worden. Overigens hoor ik de laatste tijd geregeld negatieve verhalen over Marrakech dus ik ben benieuwd of het meevalt of tegenvalt.

Ik sluit mijn reis af aan de Atlantische kust in Essaouira. Hier heb ik nog twee dagen de tijd om de stad te verkennen en ik denk dat een kustplaatsje wel erg prettig is na alle droge steden en de woestijntocht. Vervolgens vlieg ik via Marrakech en Cassablanca weer terug naar Amsterdam. Mooie trip toch?

Almost on the roadWeekje thuis

Na thuiskomst heb ik nog een week vrij voordat ik weer moet gaan werken. Vorig jaar ging ik tijdens mijn drieweekse vakantie naar Nepal én Berlijn en dat was toch best veel. Even kwam ik in de verleiding om alsnog een korte stedentrip te boeken in de laatste week van mijn vakantie, maar toen dacht ik weer aan vorig jaar. Niet doen Kel! Neem gewoon ook eens een weekje rust 😉

Rust zal een groot woord zijn want ik heb meer dan voldoende te doen. Uiteraard zal ik de nodige uurtjes bezig zijn met het sorteren en bewerken van de foto’s van Marokko, mijn album van Nepal moet nog gemaakt worden, er moet nog steeds het nodige geschilderd worden in huis, ik wil gaan high tea’ en met mijn moeder, naar de Kreadoe in Utrecht, heb nog een verjaardag in Nieuwegein en als het even kan wil ik ook nog een ander uitstapje ondernemen. Mmmm…dat ga ik niet redden in één week, haha.

Ik ben natuurlijk reuze benieuwd of jullie nog tips hebben mbt tot Marokko?? Wat zijn de hotspots van de steden die ik ga bezoeken, weten jullie leuke restaurants/eetcafés (vegetarisch aub), winkeltjes en hoe om te gaan met lastige verkopers 😉  Alle tips zijn welkom 🙂

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

*Bovenstaande foto’s zijn afkomstig van Pixabay en zijn gelabeld voor hergebruik.

You may also like

5 comments

Jenny 5 oktober 2018 - 18:40

Wat een mooie route! Ik heb bijna de zelfde route gedaan, maar er heel weinig over geblogd. Dat komt echt wel eens een keer 🙂

Even thuis zijn kan best fijn zijn. Ik deed dat in de meivakantie. Je huis wordt er opgeruimd van 🙂

Reply
DutchieontheRoad 7 oktober 2018 - 20:29

De meeste reizigers volgen deze route. Ik heb inderdaad nog geen blogs van je gelezen over Jordanië. Ik heb er ook serieus zin in om een weekje thuis te zijn. Even opruimen inderdaad 😉

Reply
Mirre 6 oktober 2018 - 19:51

Dat moet wel een hele bijzondere reis worden. Vooral de woestijntocht lijkt me waanzinnig. Ik kan niet wachten om je blog hierover te lezen!

Reply
DutchieontheRoad 7 oktober 2018 - 20:27

Ik ben ook erg benieuwd naar de woestijntocht 🙂

Reply
Sanne 7 oktober 2018 - 22:01

Alvast een fijne reis, een weekje rust is zeker fijn. Ik ga donderdag voor het eerst naar Marroko, marrakesh.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.