Los Angeles: niet mijn meest favoriete stad

by DutchieontheRoad
2 comments

Ik kom er eerlijk voor uit: ik vind Los Angeles een draak van een stad. Zo…dat is eruit. Ik besef dat de meningen hierover zeer uiteen lopen – een bekende noemde het de mooiste stad ooit – maar ik heb er persoonlijk niets mee. Als broodnuchtere Brabantse vind ik het ontzettend nep…het is niet mijn ding. Begrijp me niet verkeerd…ik vond het wel grappig voor een dagje of twee maar dan snel weer door. Maar misschien zijn anderen wel erg enthousiast en willen dolgraag Hollywood bezoeken.

Velen hebben een romantisch beeld van deze enorme stad maar niets is minder waar. Er wonen bijna vier miljoen mensen in het centrum en met de buitenwijken telt de stad ruim zestien miljoen inwoners. Het duurt dan ook even voordat je aan de andere kant van de stad bent (drama). In Los Angeles is het altijd druk en deze stad heeft de grootste autopopulatie ter wereld. Rijd je hier met een huurauto, heb je veel geduld nodig. De meeste toeristen komen naar Los Angeles voor een bezoek aan Disneyland, Universal Studio’s en Hollywood.

Los Angeles

Santa Monica

Ik hoorde tijdens mijn rondreis een Italiaanse zeggen dat ze Santa Monica de highlight vond van de gehele reis. Heel eerlijk gezegd deel ik haar mening niet. Het beroemde strand van Santa Monica is een goede plek om heerlijk te zonnen en te zwemmen, maar vooral ook om gezien te worden. Dit strand is met name zo bekend vanwege het succes van de televisieserie Baywatch. Dus…trek je rode zwembroek of minuscuul rode badpakje aan, gooi je wilde haren los en ren in slow motion over het strand.

Venice Beach

Venice Beach is een van de buitenwijken van Los Angeles en ligt langs de kust. Hier vind je straatartiesten, waarzeggers, fietsers, skaters en veel strakke mensen. Het is een van de populairste stranden in heel Californië. Het strand is vooral bekend vanwege de lange boulevard en het strand heeft zelfs een bijnaam: Muscle Beach. Juist…niet geheel mijn ding. Vele bodybuilders werken hier in het openbaar aan hun spierballen en pronken er maar al te graag mee. Arnold Schwarzegger trainde hier vroeger ook zijn sixpack.

Hollywood

Dit wilde ik dan wel weer graag zien maar viel eerlijk gezegd een beetje tegen. De meeste mensen die er zijn geweest zullen beamen dat het er op televisie toch iets spectaculairder uit ziet.
Hollywoodboulevard is enorm toeristisch dus bespaar je het idee dat de beroemdheden hier op iedere hoek van de straat staan. Op de boulevard struikel je daarentegen wel over Spiderman, Shrek, Captain Jack en andere helden. Maar…wie wil er nou niet over de wereldberoemde Walk of Fame lopen. Het met sterren bezaaide trottoir loopt langs Hollywood Boulevard en Pine Street. Ook ik liet me hier vereeuwigen op de foto…weer iets afgestreept op mijn lijstje.
In de Hollywood Hills wonen de sterren in hun enorme villa’s (bunkers) en jij kunt dat allemaal bezichtigen. Rij rustig – je mag niet stilstaan – door Beverly Hills en vergaap je aan de gigantische villa’s en dikke wagens. Je zult echter niet heel veel zien want alle huizen staan achter streng beveiligde hekken. Veel beroemdheden wonen niet eens in Hollywood en ik kan ze geen ongelijk geven. Het wemelt er dagelijks van de bussen met toeristen…ik zou ook vluchten.

Universal Studio’s

Dit vond ik dan wel weer erg leuk. Twaalf jaar geleden – ai…ik word oud – bracht ik al eens een bezoekje aan Universal Studio’s in Orlando en toen was ik ook heel enthousiast. Een bezoekje aan Los Angeles is niet compleet zonder een bezoek aan deze filmstudio. Vroeger was het een heuse filmstudio maar later werd er ook een pretpark omheen gebouwd. Er zijn verschillende attracties maar sla vooral de studiotour niet over. Deze tour brengt je langs de sets van bekende films en series. Erg leuk om een keer gezien te hebben.

Los Angeles

Zijn jullie ooit in Los Angeles geweest? Wat vonden jullie van deze enorme stad en hebben jullie nog tips?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DigitaleHandtekening.png

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

2 comments

Narelle | wegvanhetnoorden.nl 9 november 2015 - 16:43

Helemaal mee eens. Het is leuk om een keer gezien te hebben, maar wij zullen niet snel terugkomen in Los Angeles. Hollywood stelt niet veel voor, Venice Beach was niet ons ding en je ziet overal óf armoede óf heel veel luxe.

Wat wij wel leuk vonden: het uitzicht over de stad vanaf het Griffith Observatory en door Beverly Hills en over de Mulholland Drive rijden (waar blijft Leonardo nou??? ;-)).

En Universal Studios natuurlijk! Stiekem fantastisch leuk!

Reply
DutchieontheRoad 9 november 2015 - 17:39

Los Angeles was ook niet echt mijn ding. Griffith Observatory en Mulholland Drive heb ik niet gedaan/gezien. Universal vond ik idd wel erg leuk! Universal in Orlando is ook een aanrader. Disneyworld Orlando vond ik daarentegen weer wat tegenvallen. Ik was verbaasd een grijs kasteel te zien…ben blijkbaar toch wel gehecht aan het roze kasteel in Parijs ;).

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.