Likeland: een superleuk Instagram museum in Brabant

by DutchieontheRoad
8 comments

Ik was vorige week voor het eerst in lange tijd weer eens met mijn vijftienjarige petekind op pad. Wij gingen samen naar Likeland, een superleuk Instagram en TikTok museum in Brabant. Dit pop-up museum is een walhalla voor social media junkies en liefhebbers van ‘foute’ foto’s. Ik ben zo’n liefhebber en ondanks dat ik niet graag in het middelpunt van de belangstelling sta, vind ik dergelijke musea echt heel tof. Even lekker gek doen…gewoon omdat het kan.

Likeland: een kleurrijk speelveld voor jong en oud

Ik ben alles behalve een roze meisje-meisje en ben normaliter allergisch voor glitters, maar hier wilde ik toch wel graag naartoe. In Thailand was ik al eens in een fotografiemuseum geweest en had de ochtend van mijn leven. Zo leuk! Toen ik Likeland op social media voorbij zag komen, wist ik meteen dat ik hier graag met mijn petekind naartoe wilde. Gelukkig zag ze een bezoekje zelf ook wel zitten en zodoende zaten we een week later in de auto richting Best.

Likeland is gelegen op het terrein van Aqua Best, naast attractiepark Dippiedoe (aanrader voor jonge kinderen by the way). Dit kleurrijke speelveld met hysterische decors is geschikt voor jong en oud. Het gros van de bezoekers waren ouders met basisschoolkinderen en middelbare scholieren, maar ik zag ook de nodige dertigers en veertigers rond lopen die zich meer dan uitstekend vermaakte in de diverse fotohoeken.

Likeland

Likeland

Van teddyberen, tot glitterballen en een confettikanon

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is aanwezig bij Likeland. Ik was zelf erg gecharmeerd van de zwart-witte decors, maar het confettikanon vond ik ook te gek. Bij binnenkomst kregen we het advies om het geluid van onze telefoons aan te zetten omdat al meerdere mensen een telefoon verloren zijn in de ballenbak en deze niet meer konden vinden omdat het geluid uit stond, haha. Bij deze dus…zet je geluid aan en dan kun je naar je telefoon bellen mocht je deze kwijt raken tussen alle ballen 😉

Ook werd ons aangeraden om het confettikanon als laatst te doen omdat je echt van top tot teen onder de confetti zit. Dit bleek een heel goed advies te zijn want ik vond ‘s avonds zelfs confetti in mijn ondergoed!? Het zat echt overal!!! Ik vond dit echt een hele toffe ruimte waar je superleuke foto’s kon maken.

Likeland

Likeland

Trek je meest fotogenieke outfit aan en vergeet uiteraard je camera niet

Ben jij ook niet vies van een paar leuke kiekjes, dan ben je bij Likeland aan het juiste adres. Neem voor je bezoek even een kijkje op de Instagrampagina van Likeland zodat je weet wat je te wachten staat. Er zijn talloze decors waar je uit kunt kiezen en ik zag dan ook meerdere mensen die diverse outfits bij zich hadden, passend bij de decors. Zo ver wilde ik niet gaan en daarom koos ik bewust voor een basic outfit…jeans met een zwart shirt…altijd goed. Schroom niet als je van outfit wil wisselen.

Bedenk van te voren met welke camera je wil fotograferen. Ik had bewust mijn spiegelreflexcamera thuis gelaten en gekozen voor mijn smartphone en systeemcamera. Echter bleek de systeemcamera lastig te bedienen voor mijn petekind dus hebben we alles gefotografeerd met mijn smartphone. Dit was ook prima te doen en we hebben superleuke foto’s gemaakt. Als je alleen op pad gaat of met meerdere personen op de foto wil, kan het handig zijn om een statief mee te nemen. Heb je deze niet, kun je altijd aan iemand anders vragen een foto te maken.

Likeland

Instagram museum

Praktische info voor een bezoek aan Likeland

Likeland is geopend van woensdag t/m zondag en er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Parkeren kost € 4,- per voertuig en je kunt een parkeermunt bij de kassa kopen.

Tickets kosten € 19,95 (vanaf 12 jaar) en kinderen tot twaalf jaar betalen € 15,95. Je dient online een tijdslot van twee uur te reserveren. Kinderen t/m 12 jaar moeten begeleid worden door een volwassene. De decors bij Likeland zijn niet geschikt om te spelen dus minder geschikt voor jonge kinderen. Likeland is geen Småland bij Ikea waar je je kleuter in de ballenbak kunt zetten om te spelen 😉 De decors zijn echt bedoeld om te fotograferen. Houd er ook rekening mee dat kinderwagens niet mee naar binnen mogen. Deze kun je parkeren in de centrale hal.

Likeland

Likeland

Wij vonden Likeland echt een heel tof museum en hebben ons uitstekend vermaakt. Het weer is de laatste weken niet om naar huis te schrijven en dan zijn deze vrolijke decors van harte welkom. Hadden jullie al eens van Likeland gehoord?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Likeland instagram museum

You may also like

8 comments

Anne - DitisAnne.nl 12 augustus 2021 - 22:25

Ooohhh ik ben helemaal enthousiast! Ziet er heel tof uit en inderdaad, die confetti is geweldig! Heel gaaf!
Anne – DitisAnne.nl onlangs geplaatst…De Jennerberg: Wat te doen op en rond deze berg?My Profile

Reply
DutchieontheRoad 14 augustus 2021 - 17:55

Het confettikanon was inderdaad erg leuk en we zijn dan ook even bezig geweest voordat we verder konden want het zat echt overal.

Reply
Yvonne 13 augustus 2021 - 22:59

Super leuk dat jullie jezelf zo goed vermaakt hebben. Het ziet er gezellig uit. Ik vind het wel best prijzig, maar dat komt misschien omdat ik te lang in de Balkan ben al en wat anders gewend ben, haha.
Yvonne onlangs geplaatst…Bezienswaardigheden Yogyakarta voor een weekMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 14 augustus 2021 - 17:53

Het is inderdaad een prijzig museum, maar dergelijke musea zijn erg hip tegenwoordig en daar betaal je ook voor. Ik vond het echter wel de moeite waard want dit is natuurlijk wel erg leuk om te doen met een vijftienjarige.

Reply
Ann 13 augustus 2021 - 23:42

Heel hip tegenwoordig! En instant feel good natuurlijk als je je inner child even alle vrijheid kan geven 😉 ! Leuk!

Reply
DutchieontheRoad 14 augustus 2021 - 17:52

Ik kan inderdaad erg blij worden als ik mijn inner child naar boven mag laten komen 😉

Reply
Linda 14 augustus 2021 - 10:34

Dit soort musea en plekken zie je ook steeds vaker voorbij komen, leuk! Ik zou hier wel eens heen willen, gewoon even lekker kind zijn weer 😛

Reply
DutchieontheRoad 14 augustus 2021 - 17:51

Ik vind het ook heerlijk om af en toe even kind te zijn (hoewel ik dat eigenlijk dagelijks ook op mijn werk ben, haha)

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.