Liebster Award 2017

by DutchieontheRoad
3 comments

Verrast kijk ik naar mijn mail. Genomineerd voor de Liebster Award? Maar die heb ik twee jaar geleden al een keer ingevuld. Ik lees het artikel en ben meteen weer enthousiast. Dat zijn andere vragen dan twee jaar geleden. Ik doe gewoon nog een keer mee. Bedankt voor de nominatie AnneMarie van 60 plus en bewegen.

Liebster Award

De Liebster Award is een virtuele award voor beginnende bloggers om de persoon achter de blog beter te leren kennen. Nou ben ik geen beginnende blogger meer, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat ik met liefde en plezier deelneem.

Liebster AwardVragen Liebster Award

Wat voor type ben je? Hoe sta je in het leven?

Ik ben vrij rustig, perfectionistisch, zorgzaam, creatief, enthousiast, eigenwijs en een echte duizendpoot. Reizen is echt mijn uitlaatklep. Mensen vinden mij vaak heel rustig en serieus, maar de mensen die mij beter kennen, weten wel beter 😉 Ik heb onwijs droge (en sarcastische) humor en houd er van om op zijn tijd een dolletje te maken. Omdat ik een kat uit de boom kijker ben, staan de mensen dus af en toe even te flapperen met hun oren als ik er weer iets uit floep. Daar ben ik erg goed in, haha.

Hoe ik in het leven sta? Pfff. Ik ben echt een nuchtere Hollander. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Ik wil proberen zoveel mogelijk uit het leven te halen. Het leven is veel te kort om niets te ondernemen. Zolang ik de kans heb, wil ik zoveel mogelijk van de wereld zien en genieten. Ondanks mijn drang om te reizen, ga ik Nederland steeds meer waarderen. Nederland is echt mijn thuis en ik ben dan ook altijd blij wanneer ik mijn familie weer zie. Ik ben dan ook echt een familiemens 🙂

Waarom blog je?

Ik ben tien jaar geleden begonnen met bloggen!! Yep…ik ben eigenlijk al een oude rot, haha. Na mijn studie reisde ik zeven weken door Australië en omdat iedereen zich ontzettend druk maakte om mij, begon ik een eenvoudige blog op blogspot.com zodat ik familie en vrienden op de hoogte kon stellen. Mijn blog werd zo goed ontvangen dat men iedere vakantie vroegen of ik weer ging bloggen. Dat deed ik dus trouw.

Toen ik twee jaar geleden gedeeltelijk werkloos werd, zocht ik een uitlaatklep. Ik wilde gewoon iets leuks doen en vanuit het niets ging Dutchie on the Road .nl. Dat bleek een schot in de roos te zijn. Sindsdien verschijnt er twee/drie keer per week artikel online. Ik blog omdat ik het gewoon ontzettend leuk vind om mijn ervaringen en tips te delen.

Liebster AwardWat houdt je verder bezig behalve bloggen of lezen we dat allemaal in je blog?

Ik werk fulltime dus bloggen is echt puur een hobby. Verder ben ik een erg bezig bijtje. Fotografie is ook een grote hobby en daar ben ik dan ook veel mee bezig. Verder ben ik graag creatief bezig (handletteren, tekenen, schminken, sieraden maken enz), kook ik graag vegetarisch en onderneem ik leuke dingen met mijn petekinderen 🙂 Ik ben een echte suikertante die met de kinderen op pad gaat, koekjes bakt, logeerpartijtjes houdt en knutselt op zondagochtend 😉 O ja, sinds kort speel ik ook ukelele, haha.

Wat zou je nog graag eens keer doen, wat staat er bovenaan je verlanglijstje?

Jeetje, dit is echt een onmogelijke vraag want mijn verlanglijstje is oneindig lang. Ik ben net terug uit Nepal en dat land stond al jaren in mijn top 3. Wat een fantastisch mooi land! Ook in Nepal kon ik een bucketlist item wegstrepen want ik maakte eindelijk een ultralight vlucht. Zo gaaf! Momenteel staan Schotland, Japan, Marokko, Costa Rica en Peru hoog op mijn lijst 🙂 Ik hoop volgend jaar één van deze bestemmingen te bezoeken. Er staan trouwens nog voldoende dingen in Nederland op mijn lijstje hoor, haha. Zo wil ik graag naar de Waddeneilanden, de Keukenhof en de Kinderdijk. Ik hoef niet altijd naar verweggistan.

AyutthayaWaar heb je vreselijke hekel aan?

Aan kou en regen, haha. Ik ben op het verkeerde continent geboren 😉  Kou kan ik wel mee leven hoor, maar kou in combinatie met regen is echt niet mijn ding. Dan kruip ik het liefst onder een deken met de open haard aan (die ik overigens niet heb, haha)

Ik kan ook niet zo goed tegen mensen die zich anders voordoen dan ze eigenlijk zijn. Helaas heb ik wel eens met mensen te maken gehad die poesje lief deden en vervolgens een ‘mes in je rug staken’.  Niet doen…word ik niet zo blij van. Ben gewoon lekker jezelf.

 

 Want to be one of a kind? Be yourself!

 

 Wat vindt je van de stelling dat bloggers narcisten zijn.

Serieus?  Narcisten zijn niet in staat om zichzelf in te leven in een ander, zijn erg dominant en individualistisch. Individualisme is een helaas een groeiend fenomeen dus aan de ene kant snap ik de stelling wel. Nederland (de wereld in het algemeen) wordt steeds narcistischer en we zijn steeds meer met onszelf bezig.  Kijk eens om je heen op Social Media. Veel mensen zijn alleen maar bezig met zichzelf presenteren naar de buitenwereld. Persoonlijk snap ik niet dat er mensen de hele dag door zichzelf filmen en dit online zetten. Maar ja…als zij daar blij van worden…prima toch. Mijn ding is het niet. Maar zijn het dan meteen narcisten? Dat denk ik niet. Tijden veranderen nou eenmaal. Als blogger zijnde is het toch wel praktisch als je sociaal bent en inlevingsvermogen hebt en die eigenschappen mist een narcist.

Bij sommige bloggers draait het voornamelijk om bezoekersaantallen en gratis producten. Mijn inziens de verkeerde insteek om te gaan bloggen. Blog omdat je het leuk vindt…dat is het allerbelangrijkste.

Erawan waterval, ThailandDe nominaties

Bij deze nomineer ik:

De vragen voor jullie zijn:

1. Wanneer ben je gestart met bloggen en waarom?
2. Wat is je favoriete reisbestemming en waarom?
3. Hoeveel landen heb je bezocht en welke?
4. Wat is je favoriete souvenir?
5. Welke drie dingen maken je gelukkig?
6. In welk land zou je willen wonen?
7. Welke drie buitenlandse gerechten zijn favoriet?
8. Wat mis je het meest als je op reis bent?
9. Wat is je favoriete vervoersmiddel?
10. Maak je een planning op vakantie, of reis je op de bonnefooi?
11. Wat is jouw favoriete reisfoto?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

3 comments

AnneMarie 24 november 2017 - 09:08

Hallo Kelly
Leuk je door middel van de vragen wat beter te leren kennen.
Ik volg je al een tijdje, dat je creatief bent en een echte suikertante had ik al eens begrepen.
Hoe je begonnen was wist ik dus niet. Wel heel leuk dat je door je familie en vrienden op de hoogte te houden ineens een heel leuke hobby ontdekt en mee verder gaat.
En die vraag over narcisten, ik denk dat je helemaal gelijk hebt.
Bedankt voor het beantwoorden en ik ga ook kijken wie jij genomineerd hebt.
Ik ontdek graag andere bloggers.

Reply
Jenny 24 november 2017 - 09:08

Grappig dat je de tag nogmaals hebt ingevuld! Die foto van jou in dat museum in Thailand blijf ik geniaal vinden.

Bijzondere stellig dat bloggers narcistisch zijn..

Reply
Aimy 27 november 2017 - 21:11

Dankjewel voor de nominatie Kelly! Ontzettend leuk artikel en prachtige foto’s erbij.
En heerlijk hoor, lekker Nederland zelf verkennen! Waddeneilanden zou ik ook nog graag naartoe willen gaan!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.