Lang weekend Edinburgh: Wat mag ik niet missen?

by DutchieontheRoad
7 comments

De kogel is door de kerk. Ik ga naar Edinburgh 🙂 Deze stad staat al jaren op mijn wishlist dus werd het tijd om deze af te strepen. Eigenlijk zou ik alleen gaan, maar last minute gaf mijn schoonzus aan ook mee te willen. Ik wachtte een dagje af met boeken, zij regelde alles m.b.t. werk en toen waren we plots met z’n twee. Gezellig! We hebben een lang weekend Edinburgh (vier dagen) dus we hebben ook de tijd om iets meer van de omgeving te zien. Natuurlijk heb ik al het nodige in mijn hoofd, maar ik wil ook graag jullie advies. Wat mag ik niet missen?

Wat wil ik graag zien?

We verblijven iets verder van het centrum want accommodatie is haast onbetaalbaar. De prijzen in het centrum rijzen echt de pan uit en mede daarom verblijven we op de schoolcampus van de plaatselijke universiteit. Ik zal jullie na ons verblijf iets meer vertellen, maar ik ben erg benieuwd.

Dagtour naar de Schotse Hooglanden

Er staat het nodige op mijn wishlist en mijn schoonzusje vindt eigenlijk alles wel prima, haha 😉 Kelly wijst de weg wel. Op numero uno staat zonder enige twijfel een dagje Schotse Hooglanden. Ik wil echt onwijs graag een dagje naar Loch Ness en/of Schotse Hooglanden. Er zijn diverse touroperators die dagtours in de omgeving aanbieden. Je ben dan wel lang onderweg, maar dat vind ik niet erg. Een touroperator waar ik mijn oog op heb laten vallen is Rabbies. Hebben jullie ervaringen met Rabbies of andere aanbevelingen? Ik hoor het graag 🙂

Edinburgh Castle

Ik heb eigenlijk nog vrij weinig tot geen kastelen gezien en Schotland staat natuurlijk bekend om zijn vele kastelen. Dit kasteel is het icoon van Edinburgh en daarom wil ik hier heel graag naar toe. Dit kasteel is honderden jaren oud en torent hoog boven de stad uit. Vanaf het kasteel heb je een geweldig uitzicht over de stad.

Arthur’s Seat

Dit uitzichtpunt is één van de hoogtepunten (letterlijk) van Edinburgh en ik kan niet wachten om er een kijkje te nemen. Pluspunt: onze accommodatie ligt aan de voet van Arthur’s Seat dus dat scheelt weer een stukje lopen. Nu mijn schoonzusje nog vertellen dat ik 251 meter omhoog wil gaan lopen. Nikki…bij deze 😉

Weekend Edinburgh

National Museum of Scotland

Een bezoekje aan een museum mag niet ontbreken tijdens een stedentrip. Veel musea in Edinburgh zijn gratis dus dat is mooi meegenomen. In dit museum kom je meer te weten over de natuur, cultuur, technologie en wetenschap.

Afternoon Tea

Ik ben dol op High Tea en mijn schoonzus ook. Het lijkt mij daarom erg leuk om een echte Engelse afternoon tea te ervaren. Lekkere zoete en hartige hapjes onder het genot van een kopje (of pot) verse thee. I love it! Hebben jullie aanbevelingen?

Royal Mile

De hoofdstraat van Edinburgh mag je natuurlijk niet overslaan. In de aangrenzende zijstraten zijn diverse bezienswaardigheden en hier vind je natuurlijk ook vele restaurantjes, pubs en winkels. Gaan we zeker even een kijkje nemen.

Op zoek naar Harry Potter locaties

Nerd alert! Zowel mijn schoonzusje als ik zijn beide fan van Harry Potter. Can’t help it. De Harry Potter Studio’s in Londen staan ook nog op onze wishlist 😉 J.K. Rowling begon met het schrijven van de Harry Potter-serie in Edinburgh. Dit deed ze in ‘The Elephant House’. Hier wil ik toch wel even een kijkje nemen. Helaas hebben we geen tijd om naar het beroemde uitzichtpunt in Fort William te reizen, waar de bekende Zweinstein Express brug te vinden is. Dat bewaren we voor een andere keer.

Reisplannen voor 2018

 

Bovenstaande is al een hele leuke lijst, maar we staan open voor nog meer tips. Wat mogen wij niet missen? Ook zijn wij nog op zoek naar tips om de innerlijke mens te versterken (restaurantjes, cafés, pubs enz) Wij hebben er in ieder geval zin in!

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

*Bovenstaande foto’s zijn afkomstig van Pixabay en zijn gelabeld voor hergebruik

You may also like

7 comments

Shirley 7 mei 2018 - 07:12

Ik vond Arthur’s Seat inderdaad een hoogtepunt. Ook leuk: Real Mary King’s Close. Dat is een tour waarbij je oude steegjes van de stad bekijkt. De nieuwe straten zijn er gewoon bovenop gebouwd. Het geeft je een inkijkje in het leven vroeger. Als je benieuwd bent, op mijn site vind he meer artikelen over Edinburgh.
Shirley onlangs geplaatst…3 weken per jaar te bezoeken: de Koninklijke serres van LakenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 mei 2018 - 20:05

Bedankt voor de tips Shirley! Hier kan ik zeker wat mee 🙂

Reply
Diana 7 mei 2018 - 19:50

Wat een toffe tips. Zal deze zeker ook meenemen, ga namelijk in juni deze kant op. Ik ga de West Highland Way lopen en denk als je die kant op rijd je ook super toffe dingen zult zien. Voor de rest heb ik nog geen tips maar die zullen er vast wel komen 🙂
Diana onlangs geplaatst…Grote Kerk Breda: torenbeklimmingMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 mei 2018 - 20:08

Wat leuk dat jij ook naar Schotland gaat! Super dat je de West Highland Way gaat lopen. Ik ben benieuwd naar je verhalen 🙂

Reply
Jenny 9 mei 2018 - 07:19

Wat leuk!

Ik heb Edingburgh in de winter bezocht toen ik in Leeds woonde. Helaas heb ik er nog steeds niets over geschreven – ik heb dus geen leuke adresjes voor je.

Reply
Yvonne 9 mei 2018 - 21:29

Wat gezellig Kelly, dat je dit samen met je schoonzusje gaat doen. Ik ken de stad helemaal niet, maar lijkt me een leuke stad en de omgeving.. prachtig! Ik kijk nu al uit naar je foto’s!

Reply
Marcella Molenaar 25 mei 2018 - 17:16

Leuk, Edinburgh! Ik was er 6 jaar geleden en vind het echt een onwijs leuke stad. Arthur’s Seat, de Mary Kings Closes en naar de Akrpolis: allemaal leuk! Tof dat je ook de natuur in gaat, daar op ontdekking gaan staat nog erg hoog op mijn wishlist! Dit schreef ik over Edinburgh: https://www.marcellamolenaar.nl/city-guide-edinburgh/
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Fietsupdate 2018 – De eerste 1.000 kilometer!My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.