Landen waar ik niet naar toe wil

by DutchieontheRoad
9 comments

Mijn bucketlist is oneindig lang. Iedereen vraagt altijd wat de volgende bestemming is en waar ik nog allemaal naar toe wil. Niemand vraagt eigenlijk ooit of er landen zijn waar ik niet naar toe wil. Zijn er die eigenlijk wel want ik wil natuurlijk zoveel mogelijk van de wereld zien. Tja, ik sta voor veel landen open, maar er zijn natuurlijk ook landen die niet bepaald hoog op mijn lijstje staan. Dit zijn de 3 landen waar ik niet naar toe wil.

#1 Noord-Korea

Tja, inkoppertje. Het is mogelijk om Noord-Korea te bezoeken, maar ik snap eerlijk gezegd niet dat mensen daar behoefte aan hebben. Het spreekt voor zich dat Kim Jung Un niet helemaal in orde is en  daarom zie ik het niet zitten om zijn dictatuur te bezoeken.

Als je überhaupt al toestemming krijgt om Noord-Korea te bezoeken, ben je ook aan heel veel regels gebonden. De overheid bepaalt wat je mag zien en je staat onder scherpe toezicht. Weg vrijheid blijheid. Je reist altijd onder begeleiding, mag niet zelf de straat op en je mag maar beperkt foto’s maken.

Jaren geleden zag ik een documentaire van Floortje Dessing. Zij was volgens mij de eerste journaliste die het voor elkaar kreeg om Noord-Korea te betreden. Erg interessante documentaire maar toen ik zag dat kleuters leerde rekenen met plaatjes van bommenwerpers, was ik eigenlijk wel genezen. Nee dank je…zo’n land ga ik niet spekken. Al je uitgaven komen terecht bij de overheid. Dacht het niet 😉

Landen waar ik niet naar toe wil#2 Rusland

Weer een dictatuur. Ik heb echt serieus helemaal niets met Poetin en met Russen. Sorry. No offence. Rusland trekt mij gewoon helemaal niet. De enige reden die ik kan bedenken om Rusland te bezoeken is vanwege de Trans Mongolië Express en dan start je uiteraard in Moskou. Dat lijkt mij dan wel weer erg tof, maar ik heb geen behoefte om meer van Rusland te zien. Ik sprak vorig jaar iemand die in Rusland was geweest en het helemaal geweldig vond. Ze vond het een super mooi land en erg vriendelijke mensen. Ik heb helaas minder goede ervaringen met Russen, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Al met al staat Rusland niet erg hoog op mijn wishlist. Te koud en te kil…niet mijn ding.

Landen waar ik niet naar toe wil#3 Tunesië

Ondanks het feit dat er inmiddels steeds meer mensen naar Tunesië gaan, trekt dit land mij niet. Ook voor de aanslagen, wilde ik niet naar Tunesië. Mijn ouders zijn er vroeger geweest en waren niet bijster enthousiast en zo heb ik meerdere ervaringen gehoord. Dat is misschien niet eerlijk want hierdoor had ik al snel mijn oordeel klaar: Tunesië hoeft van mij niet zo nodig. Ik heb gehoord dat de mensen erg opdringerig zijn en daar kan niet zo goed tegen. Dat is ook één van de redenen waarom ik niet snel naar Egypte zal gaan (ondanks het feit dat ik wel graag de Pyramides wil zien)

Landen waar ik niet naar toe wil

Natuurlijk zijn er nog een aantal landen waar ik niet snel naar toe zal gaan i.v.m veiligheid en/of oorlog zoals Somalië, Mali, Irak, Afghanistan enz. Ik ben benieuwd welke landen jullie niet willen bezoeken.

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

9 comments

AnneMarie 19 februari 2018 - 09:31

Rusland heeft veel cultuur en natuur. Het is tot en met de tsarentijd een vrij normaal land geweest. Heeft ook veel banden met Nederland gehad. Die zijn nu bekoeld door allerlei stomme akkefietjes. En koud is het er alleen in de winter en dat kan ook zijn charme hebben. Er is natuurlijk veel meer te zien dan Rusland maar ik denk dat je toch iets links laat liggen wat het niet verdiend heeft.
AnneMarie onlangs geplaatst…L.O.Z. WandelvrouwMy Profile

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 19 februari 2018 - 15:54

Leuke post, en eigenlijk helemaal mee eens! 😉
Narelle | wegvanhetnoorden.nl onlangs geplaatst…ZWANGER!My Profile

Reply
Linda van My Wanderlust Diary 20 februari 2018 - 15:58

Helemaal niet mee eens wat je schrijft over Noord Korea. De enige manier om zonder oorlog het regime in Noord-Korea te laten vallen is door er als toerist massaal naar toe te gaan. De dictatuur kan daar alleen bestaan door het land en vooral de mensen volledig afgesloten te houden van de wereld. Hoe meer toeristen er komen (met niet Noord-Koreaanse denkbeelden), hoe meer de dictatuur zal wankelen. Zouden we daar met honderduizenden naar toe gaan, dan is er over een paar jaar geen Noord Korea meer zoals we dat kennen.

Reply
Jessica 21 februari 2018 - 00:08

Ik zag laatst dat Syrië zelfs nog strandvakanties promoot, idioot toch? Ik zou inderdaad ook niet snel naar bepaalde landen zoals Noord-Korea gaan vanwege de politiek/de regering. Ik ben jaren terug met mijn ex-vriend in Rusland geweest en ik vond de mensen in de grotere steden ook niet bepaald vriendelijk. Misschien had het te maken met de Oekraïne-Rusland oorlog, maar er waren zelfs mensen die in het Russisch op straat tegen ons begonnen te schelden.. De mensen op het platteland vond ik daarentegen wel weer erg sympathiek, maar dat is denk ik in veel landen zo. Er zijn weinig landen waar ik niet naartoe zou willen, maar als soloreiziger met allemaal dure apparatuur zou ik het niet heel fijn vinden om daar naartoe te gaan tegenwoordig, zoals Venezuela.
Jessica onlangs geplaatst…10x geld verdienen als blogger: hoe doe je dat?My Profile

Reply
Melanie 22 februari 2018 - 06:49

Rusland lijkt mij een prachtig land en Moskou een bijzondere stad. Ondanks dat zal ik het land niet aandoen. Als getint iemand vraag ik me oprecht af hoe veilig je daar bent. Trans-siberische staat overigens ook op mijn wens lijst. Noord- Korea hoeft van mij ook niet zo nodig. Om de zelfdereden die jij opgeeft. Net als de overige landen die jij noemd.

Reply
Laura |Billenbloot Kokosnoot 22 februari 2018 - 11:09

Wat een leuke post! Rusland lijkt mij juist een fantastisch land. De cultuur en de uitgerekte natuur lijkt me fantastisch. De andere landen welke je noemt kan ik me helemaal in vinden!

Reply
Judith 27 februari 2018 - 13:36

Naar Noord-Korea hoef ik ook niet. Moskou zou ik toch wel graag eens willen bezoeken. En Tunesië, nee daar ben ik ooit geweest en dat hoeft van mij niet meer. Wat vond ik dat een smerig land zeg. En inderdaad de opdringerigheid, dat is ook iets waar ik niet zo goed tegen kan. Dat vond ik ook het jammere aan Egypte. De piramides zijn fantastisch om te zien maar de mensen zijn er verschrikkelijk. De meeste dan, want ik heb ook ontzettend lieve Egyptenaren ontmoet.

Reply
Marcella Molenaar 2 maart 2018 - 16:50

Noord-Korea, daar hoef ik ook niet naartoe. Rusland (en en dan Moskou) lijkt me eigenlijk best intrigerend. Alleen jouw foto van het plein bewijst dat al. Maar tsja, ik zal dan weer niet snel een tripje boeken. Bij mij staat India hopeloos onderaan de lijst.
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…5x Lunchen in ZwolleMy Profile

Reply
Carolien 11 maart 2018 - 16:32

Ik kan me wel in het lijstje vinden hoewel Rusland toch wel intrigeert eigenlijk. Bij mij staat India niet op mijn lijst. Dat lijkt me net iets te heftig. Hoewel daar misschien ook wel weer delen zijn die toch mooi zijn..
Carolien onlangs geplaatst…Flamingo’s spotten in Battenoord NederlandMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.