Korte terugblik op drie weken Japan

by DutchieontheRoad
10 comments

Japan…wat ben je mooi! Inmiddels ben ik al een week thuis (en aan het werk) en ben ik de eerste foto’s aan het bewerken. Zoals gewoonlijk heb ik weer héél véél foto’s gemaakt en zal het even duren voordat alles is gesorteerd en bewerkt. Heb geduld…er zullen vele verhalen over Japan geschreven worden de komende maanden. Voor nu even een korte terugblik op drie weken Japan.

Het immens grote, maar toch zeer georganiseerde Tokyo

Tokyo is echt bizar en zo immens groot dat ik soms een uur onderweg was van de ene wijk naar de andere. Ondanks dat het een miljoenenstad is, is alles zeer georganiseerd. Duizenden Japanners lopen dagelijks als ‘zombies’ door de metrostations en niemand loopt uit de pas. Hoe belachelijk druk deze wereldstad ook is, alles is strak georganiseerd.

Mijn kennismaking met Tokyo was véél te kort en tegen de tijd dat ik over mijn jetlag heen was en het metrosysteem snapte, was het weer tijd om verder te reizen. Vier dagen is gewoon veel te kort en de volgende keer (jazeker, die komt er absoluut) trek ik zeker een volle week voor Tokyo uit.

Ik bezocht het meest toffe museum ever, zag hordes toeristen in de rij staan bij het standbeeld Hatchi, stak het drukste kruispunt ter wereld over, kwam tot rust in één van de vele parken in Tokyo, bezocht de megadrukke tempel Senso-ji, proefde mijn eerste (en laatste) matcha ijsje, verkende de toffe wijk Harajuku, ontdekte de Japanse photobooth (ik pleit voor photobooths in Nederland), maakte een uitstapje naar de stad Kamakura en at uiteraard belachelijk veel sushi 😉

sensoji tempel tokyo
Highlights Japan
Terugblik Japan
Mooie reisherinneringen

Terugblik JapanSneeuwapen in de stromende regen

Helaas moest ik Tokyo veel te snel verlaten, maar wel voor een hele goede reden. Al jaren wilde ik de bekende sneeuwapen in Yudanaka bezoeken. Ik zag het al helemaal voor me…badende apen. Helaas pindakaas. De regen kwam serieus met bakken naar beneden en in de stromende regen liep ik daar met een regenjas en paraplu (en zeiknatte spijkerbroek). Geen badende apen voor Kelly maar desondanks gaf de regen wel een extra dimensie aan de foto’s.

In Yudanaka maakte ik kennis met een traditionele ryokan en dat is echt zo’n toffe ervaring. Zeker een dikke aanrader! Vanuit Yudanaka  bezocht ik het kleine stadje Obuse en dat bleek een hele verrassende dag te zijn, haha. Ik zal daar binnenkort meer over vertellen.

Mooiste reisfoto's

De prachtige Japanse Alpen

De regen laat ik achter mij en het is tijd om verder te reizen naar de Japanse Alpen. De wandelschoenen worden tevoorschijn getoverd want hier is het tijd voor de eerste wandelingen. Ik verken de omgeving van Tsumago en loop daags nadien een prachtige route naar Magome. Gelukkig kom ik geen beren tegen 😉 De Japanse Alpen zijn echt een plaatje!

Terugblik Japan
Terugblik Japan

De heftige geschiedenis van Hiroshima

Ik hoef jullie natuurlijk niet uit te leggen dat Hiroshima een zeer heftige geschiedenis heeft. Het spreekt dan ook voor zich dat ik hier het Peace Memorial Park, A-bomb Dome en het Hiroshima Peace Memorial Museum bezoek. Heel indrukwekkend!

Het hoogtepunt van Hiroshima was echter het eiland Miyajima. Ik had schitterend weer en heb nog nooit in mijn leven zo ontzettend veel trappen gelopen. Het was het allemaal waard want ik zag prachtige vergezichten en mooie tempels.

Terugblik Japan
jaaroverzicht 2019
Tips landschapsfotografie

Twee dagen bijkomen in Nagasaki

Ik merk dat de vermoeidheid toe begint te slaan en daarom doe ik het twee dagen rustig aan in Nagasaki. Natuurlijk bezoek ik de nodige bezienswaardigheden in deze stad zoals het Nagasaki Atomic Bomb Museum, Peace Hill, Glover Garden, Mount Inasa en een paar tempels. Desondanks houd ik het tempo laag (voor mijn doen). Eerlijk gezegd was Nagasaki niet echt mijn stad maar het was wel prettig om even het even rustig aan te doen.

Wandelen bij Mount Aso

In Nagasaki kom ik al te weten dat het niet mogelijk is om Mount Aso te beklimmen omdat de berg te actief is. Aso is de grootste actieve vulkaan in Japan en is een van de grootste in de wereld. Helaas is hij tijdens mijn bezoek té actief en dat betekent dat ik niet naar de krater mag. Veiligheid gaat voor uiteraard maar ik baal stiekem best wel. Ik heb immers voor deze route gekozen voor dit prachtige gebied. Het is niet anders en we kiezen daarom voor een andere route. Ik beklim de slapende buurman zodat ik alsnog uitzicht heb op Mount Aso die inderdaad behoorlijk actief is. De beklimming was vrij heftig te noemen, maar zeker de moeite waard.

Terugblik Japan
landschapsfotografie

Afsluiten in het prachtige Kyoto

Helaas zijn de laatste dagen aangebroken. Ik keek heel erg uit naar Kyoto en dat bleek geheel terecht te zijn. Wat een leuke stad en er is zo ontzettend veel te zien. Ook hier wil ik zeker nog een keer terug voor een langere periode. Vier dagen was véél te kort als je ook nog iets van de omgeving wilt zien.

Uiteraard bezoek ik het wereldberoemde Fushimi Inari-taisha, de wijk Gion waar ik een echte geisha spot, het prachtige gouden paviljoen “Kinkaku-ji”, het zilveren paviljoen “Ginkaku-ji”, het bamboebos, rotstuin Ryoanji, het filosofenpad en nog veel meer. Ook ga ik een dagje naar Osaka want ik wilde heel graag naar Universal Studios vanwege Harry Potter Wizarding World. Als ik dan in de buurt ben, moet ik daar uiteraard naar toe 😉

Mooiste reisfoto's
Jaaroverzicht 2019
bamboebos Kyoto

KyotoJapan was écht top! Het enige waar ik een beetje van baalde was het gebrek aan herfstkleuren. Ik had echt veel meer herfstkleuren verwacht maar dat zag ik pas echt voor het eerst in Kyoto. Desondanks was het een schitterende reis en ik weet zeker dat dit niet mijn laatste bezoek aan Japan was. Ik moet me zelfs inhouden om volgend jaar niet meteen terug te gaan, haha. Niet heel praktisch met de olympische spelen dus een tweede bezoek stel ik toch nog even uit.  Arigato Japan!

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

10 comments

Co 20 november 2019 - 07:18

Wauw, wat een mooie foto’s! Klinkt als een geweldige reis. Japan stond nooit zo hoog op mijn lijstje, maar hoe meer ik erover lees, hoe meer het toch begint te trekken. Dus wellicht toch maar eens die kant op 🙂
Co onlangs geplaatst…Solo road trip: 10 tips om er een geweldige reis van te maken in je eentjeMy Profile

Reply
Manon Ruitenberg 20 november 2019 - 18:19

Wat een bijzondere vakantie! Ik ben erg benieuwd naar je andere reis verslagen over Japan.

Reply
Marcella Molenaar 20 november 2019 - 20:48

Oeh, wat lijkt Japan me supergaaf! Dit land staat ook al een tijd op ons lijstje en ik denk dat we na Australië best wel eens voor deze bestemming kunnen kiezen. Dat wordt dan dus voor 2021, dus duurt nog even. Maar jee, wat lijkt het me tof! Is 3 weken in totaal te kort?
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…VIDEO – Roadtrip midden ZwitserlandMy Profile

Reply
Linda 20 november 2019 - 21:25

Wat leuk om te lezen over je reis. Japan lijkt me zo gaaf. Het stond bij ons als kanshebber op het lijstje voor 2020, maar wij zouden precies tijdens de olympische spelen gaan, dus japan valt af voor ons. Helaas, want het ziet er geweldig uit. Jammer van de ontbrekende herfstkleuren, maar wat een prachtige foto’s verder! De natuur is ook prachtig, dat wist ik helemaal niet

Reply
Anne - Ditisanne.nl 21 november 2019 - 08:50

Leuk om te lezen! Japan staat eigenlijk op mijn ‘hoef-ik-niet-zo-nodig-naartoe-lijst’, maar er is een minikans dat de dochter van mijn vriend naar de OS gaat. Dus af en toe lees ik nu toch maar wat aandachtiger als het over Japan gaat en het lijkt me inderdaad wel een interessant land. En met die regen zijn de foto’s van de apen wel heel tof geworden. Mooie hike naar die vulkaan ook!
Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Argentinië: Roadtrippen ten zuiden van SaltaMy Profile

Reply
Aniek 21 november 2019 - 09:56

De Japanse Alpen zijn inderdaad prachtig. Lijkt me heftig om na al dat natuurschoon, in Hiroshima te zien wat mensen hier hebben aangericht.
Aniek onlangs geplaatst…De mooiste wijnwandelingen in NederlandMy Profile

Reply
Janet 21 november 2019 - 18:38

Wauw wat mooi zeg. De foto’s zien er prachtig uit en het lijkt me echt een fascinerend land. Ik ben benieuwd naar de rest van je verhalen en foto’s! 😉

Reply
Jenny 22 november 2019 - 22:53

Wat een prachtige foto’s!

Badende sneeuwapen staan ook hoog op mijn lijstje – maar dan wel met sneeuw en niet met regen…. Helaas heb je geen invloed op het weer.

Reply
Danny 26 november 2019 - 19:39

Ik heb echt heel weinig met het verre oosten, maar eerlijk is eerlijk: dit ziet er super uit. Naast Noord-Korea zou ik reuze benieuwd zijn naar Japan. Als ik ooit die kant uit ga, dan zouden deze twee landen op mijn lijstje staan. Die sneeuwapen…. prachtig, wat zonde dat het dan op zo’n dag met bakken uit de hemel komt. En Hiroshima lijkt me ook uiterst indrukwekkend.

Reply
ivonne 26 december 2019 - 18:13

Japan staat ook al een aantal jaar op onze verlanglijst. Net als jij wil ik zeker op zoek naar de badende apen. Ik zag er ooit een documentaire over, zo geweldig Maar de hele cultuur lijkt ons ook heel interessant. Wat een bijzonder land is dat tocht!
ivonne onlangs geplaatst…Top 10: mijn mooiste wandelingen van 2019My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.