Kort maar krachtig-tag

by DutchieontheRoad
15 comments

Bij Marcella kwam ik de Kort maar krachtig-tag tegen. Deze tag is verzonnen door Ysanne . Omdat ik de tag zo ontzettend leuk vond, heb ik het lijstje ook ingevuld 🙂 .

Kort maar krachtig!

Stom: als de vakantie weer voorbij is.
Allerstomst: ziek worden op reis. Zo niet leuk als je getroffen wordt door reizigersdiarree, voedselvergiftiging of een flinke verkoudheid. Dit jaar werd ik gevloerd door iets simpels…acht blaren onder mijn voetzolen. Joost mag weten hoe ik het voor elkaar kreeg. Ik lag compleet gevloerd op mijn kamer en had al moeite om naar de badkamer te lopen, laat staan naar de apotheek. Niet heel handig als je alleen op reis bent.
Dag met een gouden randje: walvissen spotten in Australië. We zagen twee volwassen bultruggen en een baby springend voor de boot…zo gaaf!!!
Leukste liedje: ik heb ieder jaar wel een nieuw liedje maar zodra ik Do you come from a land down under hoor, gaat het bij mij ontzettend kriebelen. Dat liedje hoorde ik iedere ochtend in Australië en zorgt er nu nog steeds voor dat ik heimwee krijg zodra ik het hoor.
Hou van: reizen uiteraard!! Het ontdekken van nieuwe landen en culturen vind ik het gewoon het gaafste wat er is. Ik kan daar zo intens van genieten. Even helemaal weg uit de sleur van Nederland en genieten van de vrijheid. Heerlijk!
Nooit gedacht: dat ik verre reizen zou gaan maken. Ik was vroeger echt serieus een grijze muis, een hele brave hendrik – nog steeds eigenlijk 😉 . Ik ging altijd braaf met mijn ouders naar een hotel aan de Costa Brava en dat vond ik zo saai. De hele dag alleen maar op het strand of bij het zwembad liggen is zo niet mijn ding. Ik droomde van verre reizen en het ontdekken van nieuwe culturen maar dacht dat ik dat nooit zou durven. Dat was toch niet voor mij weggelegd? Mijn familie heeft geen reizigersgenen. Haha, think again. Ik waagde het erop en ging na mijn studie naar Australië. Sindsdien ga ik helemaal los, haha. Mijn ouders snappen er na al die jaren nog steeds niets van en mijn moeder vindt alles wat ik onderneem nog steeds doodeng. Soms licht ik haar pas thuis in over bepaalde activiteiten omdat ik haar niet ongerust wil maken tijdens mijn vakantie. Geen idee waar het genetisch mis is gegaan 😉 .

Tangkahan National Park
Genieten: Ik kan onwijs genieten van prachtige natuur. Prachtige zonsondergangen (zonsopkomst heb ik geen spreekuur), ruige natuur en die Afrikaanse savanne…geweldig! Niets zo heerlijk dan rondrijden in een safaritruck terwijl de wilde dieren om je heen lopen en als kers op de taart een prachtige Afrikaanse zonsondergang. Maak me gek!
Bang voor: de zee! Terwijl mijn familie niets liever doet dan zwemmen in de zee of het zwembad, steek ik mijn teen amper in het water. Ik ben als kind zijnde bijna verdronken in de Middellandse Zee en daar heb ik een trauma van opgelopen. Zwemmen in de zee vind ik echt doodeng en daarom zal ik niet snel gaan snorkelen en duiken begin ik niet eens aan. Jaren geleden kreeg ik in Mexico een paniekaanval omdat ik zou gaan snorkelen. Sindsdien laat ik me door niemand meer overhalen om te gaan snorkelen. Ik bepaal of ik ga en niemand anders!
Hekel aan: opdringerige verkopers en regen.
Lekkerste weer: 25 graden met een zonnetje. Prima!
Leukste leeftijd: ik ben nu 35 en kom mezelf af en toe tegen. Mijn hoofd wil van alles maar mijn lichaam is geen 18 meer 😉 . Zo ben ik onlangs gaan ziplinen met mijn petekinderen en ik merkte dat het allemaal wat stroever ging. Vooraf stond ik echt te springen van enthousiasme maar eenmaal boven werd ik toch wat stiller. Ik word ook ouder…maar wel wijzer, haha. Ik vond 30 toch wel een hele leuke leeftijd dus zet mij maar een paar jaartjes terug. Gelukkig schatten ze mij nooit 35 dus dat scheelt 😉  .
Spijt van: dat ik niet langer in Australië ben gebleven na mijn studie. Ik had dolgraag nog een paar maandjes door willen reizen maar kwam braaf terug naar Nederland omdat ik dat nou eenmaal had afgesproken. Daar heb ik nu nog spijt van. Ook heb ik spijt dat ik niet meer gebruik heb gemaakt van mijn verlofdagen. Tot vorig jaar had ik behoorlijk wat verlofdagen gepaard. Ik hoopte ooit drie maanden of misschien langer op te mogen nemen maar helaas werd ik vorig jaar ook het slachtoffer van de financiële crisis. Daar gingen al mijn verlofdagen. Dat is serieus balen!
Geen tijd voor: nog meer reizen. Mijn verlofdagen zijn sinds vorig jaar beperkter en ik prijs mezelf al gelukkig dat ik dit jaar drie weken naar Thailand kon. Nu zijn mijn verlofdagen weer op. Ik hoop in het najaar nog een stedentrip te kunnen maken. Praag, Berlijn en Edinburgh staan op de nominatie dus wie weet 🙂 .

Kort maar krachtig-tag
Lekkerste eten: Sushi!! I’m a major sushi addict. Alleen voor de sushi wil ik al naar Japan.
Fijnste vakantieland: wat een vreselijk moeilijke vraag altijd. Ik ga dan toch voor Australië omdat het daar allemaal is begonnen.
Vreselijk goor: China!! Ik vond China een heel fascinerend land maar zo ontzettend vies! Ik heb toiletten gezien die niet zouden misstaan in die bekende scene uit Slumdog Millionaire. Meer dan eens drapeerde ik een sjaal om mijn mond vanwege de enorme stank. Broek alvast open maken, sjaal over mijn neus en mond en gaan met die banaan.
Mezelf een duwtje geven: om achter de computer vandaan te komen. Ik moet echt meer bewegen en meer naar buiten. Ik ben niet bepaald sportief aangelegd en ben heel goed in smoesjes verzinnen om het sporten uit te stellen. Dat doe ik inmiddels al twee jaar…schandalig. Ik moet mezelf dus echt een schop onder mijn kont geven om meer te bewegen.
Wil nog: heel veel van de wereld zien. Nepal, Nieuw-Zeeland, Japan, Costa Rica, Schotland, Birma, Bolivia en Peru staan heel hoog op mijn lijstje, samen met nog vele andere landen 😉 . Mijn ‘bucketlist’ is echt oneindig lang en bestaat uiteraard uit veel meer dan alleen reizen. Zo zou ik heel graag een instrument leren bespelen, een nieuwe vreemde taal willen leren, leren boogschieten, een eigen bedrijfje willen beginnen, weer onder dansles gaan, een boek schrijven en nog veeeeeeel meer. Natuurlijk weet ik heel goed dat je nooit alles kunt waarmaken maar dromen mag altijd 😉 .
Mis een beetje: het lef om op wereldreis te gaan. Een wereldreis lijkt me echt de max maar dan wel graag met een reisgenoot. Wie weet ooit, maar voorlopig niet want de omstandigheden zijn er niet naar. Sowieso mis ik wel vaker wat lef en moet ik niet zoveel nadenken. Ik zit heel erg in mijn hoofd en ben een enorme controlfreak. Ik kan moeilijk dingen loslaten en blijf over alles malen…niet handig. Soms moet ik gewoon niet zoveel nadenken en gewoon doen.
Dansen: doe ik veel te weinig. Ik heb jaren onder Streetdance gezeten en vind dansen echt heerlijk!

Meer over mij weten? Lees dan verder!

You may also like

15 comments

Rowan 25 juli 2016 - 09:33

Wat een leuke tag, heel leuk om te lezen! En je op deze manier wat beter te leren kennen!
Rowan onlangs geplaatst…Canyonlands: Wandelen langs de afgrondMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 28 juli 2016 - 12:37

Dank je Rowan! Ik vond hem ook zo leuk, dus vandaar dat ik hem ook maar ingevuld heb 🙂 .

Reply
Denise - Follow my footprints 26 juli 2016 - 12:21

Leuk om te lezen. Haha, ‘zonsopkomst heb ik geen spreekuur’. Toch kan dat ook echt heel mooi zijn. En wat naar die ervaring van vroeger in de Middellandse Zee… Brrr!
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Zonsondergang op het strandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 28 juli 2016 - 12:39

Ik weet dat de zonsopkomst heel erg mooi kan zijn maar ben ook regelmatig voor niets zo vroeg opgestaan omdat het gewoon hartstikke tegenviel. Dat is dan wel balen. In Afrika heb ik wel hele mooie gezien maar in Thailand heb ik me eerlijk gezegd nog een keer omgedraaid in mijn bedje 😉 .

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 26 juli 2016 - 16:04

Leuke tag en leuk om te lezen! Wat mooi dat je vroeger droomde van verre reizen en het nu gewoon doet! Dat levert vaak vast geluksmomentjes op 😉
Narelle | wegvanhetnoorden.nl onlangs geplaatst…Florida & the Deep South #8 | Het Florida van vroegerMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 28 juli 2016 - 12:40

Dank je Narelle 🙂 . Het levert zeker geluksmomentjes op 🙂 . Nooit gedacht dit ooit te gaan doen maar ik doe het toch maar mooi!

Reply
Maud 1 augustus 2016 - 10:32

Ik zit er al een hele tijd aan te denken om de tag eens over te nemen.. Misschien maar gewoon eens doen! Leuke (en herkenbare!) antwoorden heb jij er op gegeven.. Ik heb ook zo’n enorme hekel aan regen en opdringerige verkopers, haha! Leuk om je op deze manier beter te leren kennen!
Maud onlangs geplaatst…Wat te doen in ArnhemMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 4 augustus 2016 - 16:31

Ja, die opdringerige verkopers…vreselijk. Die mensen halen ook echt het slechtste in mij naar boven, haha. Als ze lastig blijven, ben ik ook een stuk minder lief 😉 .

Reply
Yvonne 1 augustus 2016 - 13:31

Wat leuk om zo nog wat meer over jou te weten te komen! En die wereldreis… wie weet, verzamel je ooit die moed en doe je het gewoon. Mijn man had ook nooit verwacht dat hij dat ooit zou gaan doen en is toch maar mooi mee geweest. 🙂
Yvonne onlangs geplaatst…Kandy, Sri Lanka, met een klein budgetMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 4 augustus 2016 - 16:33

Wie weet Yvonne…moet ik mijn reispartner nog wel eerst tegenkomen 🙂 .

Reply
Stephanie | Expeditie Aardbol 2 augustus 2016 - 16:48

Leuke tag en nog leukere antwoorden! En wat een prachtig foto met die olifant, geweldig!

Reply
DutchieontheRoad 4 augustus 2016 - 16:34

Dank je Stephanie 🙂 . Die foto met die olifant behoort ook tot mij favorieten. Dat was zo’n geweldige dag en en dat zie je ook terug op de foto.

Reply
Gabriëlle 3 augustus 2016 - 09:52

Leuke tag! Super leuk om iemand dat zo makkelijk en snel te leren kennen. Zo weten je lezers gelijk wie er achter jouw site zit! Erg leuk, misschien dat ik hem zelf ook wel ga doen 🙂
Gabriëlle onlangs geplaatst…Hotel Riu Palace & Tenerife tips van Suzanne!My Profile

Reply
Jenny - ikreis.net 4 augustus 2016 - 11:51

Leuke tag!

Ik heb niet heel snel spijt van dingen. Wel merk ik dat ik vaak te veel wil, dat lastig.

Reply
Marion 28 juli 2017 - 20:54

Grappig ik hem de kort maar krachtig tag ook ingevuld. Je vind hem op “mam is de hort op”
Marion onlangs geplaatst…IJsland op vier benenMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.