Koningsdag 2020: 12x oranje boven

by DutchieontheRoad
9 comments

Wat een bizarre Koningsdag…of eigenlijk moet ik ‘Woningsdag’ zeggen. Normaliter laat Nederland deze dag zien hoe trots we zijn op ons kleine kikkerlandje, maar dit jaar moeten we braaf thuisblijven. Wie had dit twee maanden geleden gedacht? Ik niet 🙁 Dit jaar geen Koningsnacht, festivals, vrijmarkten en ook geen kinderschminken voor mij. Heel jammer maar het is niet anders. Ik blijf lekker thuis en ga verder klussen, maar wil jullie toch trakteren op 12 mooie oranje reisfoto’s van de afgelopen jaren. Fijne ‘Woningsdag’ iedereen!

Japan: Fusjimi Inari Taisha in Kyoto

Een paar maanden geleden was ik nog in Japan…het lijkt inmiddels een eeuwigheid geleden. Wat wil ik graag terug naar dit prachtige land! Eén van de hoogtepunten was natuurlijk Fusjimi Inari Taisha, de bekende torii poorten in Kyoto. De meeste mensen zeggen dat ze rood zijn, maar ik vind ze toch meer oranje 😉 Als ik flink tekeer ga met fotobewerking, worden ze inderdaad rood. Op mijn foto’s zijn ze meer oranje, haha.

12x oranje boven

Marokko: de prachtige woestijn Erg Chebbi

In 2018 maakte ik voor het eerst kennis met Marokko. Wat een prachtig land en ik hoop in de toekomst nog meer te ontdekken. Marokko is heel divers en met name de natuur verraste mij. Ik wilde al jaren de woestijn Erg Chebbi bezoeken en ondanks dat het weer tegenviel, vond ik het zo ontzettend mooi daar.

12x oranje boven

Bali: Zonsondergang in Munduk

Ik heb een zwak voor Munduk, wat een heerlijke plek. Ik was hier slechts twee dagen, maar heb een heerlijke tijd gehad. Dit was gewoon mijn uitzicht vanaf het balkon. Dat is pas genieten! Wat een fijne plek om even bij te komen.

12x keer oranje boven

Jordanië: Petra by night

Wat een fantastische avond was dit! Petra is sowieso magisch mooi, maar ‘s avonds is het een sprookje. Meerdere keren per week kun je Petra by Night bezoeken. De hele route is verlicht met lampjes op de grond en ook de Treasury wordt volledig verlicht door honderden lampjes. Once in a lifetime moment! Mocht je ooit de kans krijgen…zeker doen!

12x oranje boven

Botswana: Okavango Delta

Botswana verraste mij enorm! Vooral de Okavango Delta was buitengewoon mooi. We kampeerden op een onbewoond eilandje, op een steenworp afstand van het water waar het krioelden van de nijlpaarden en krokodillen. Behoorlijk spannend dus. Door dergelijke zonsondergangen vergeet je die spanning compleet!

12x oranje bovenChina: zonsondergang vanaf de Chinese muur

Deze foto is eigenlijk een mazzeltje want het was helemaal niet de bedoeling dat we op dit tijdstip nog op de muur zouden zijn. We hadden deze dag behoorlijk vertraging opgelopen waardoor we pas uren (!) later aan de lange wandeling richting Jinshanling begonnen.  We baalden hier enorm van, maar deze zonsondergang maakte het weer goed. Dit vergeet ik nooit meer.

Capture the color: oranjeDubai: Dagtrip naar de woestijn

De meeste mensen denken natuurlijk alleen maar aan de hoge en luxe gebouwen van Dubai, maar deze wereldstad heeft veel meer te bieden. Je kunt hier ook een dagtrip (of tweedaagse tour) naar de woestijn maken. Zeker een aanrader als je in Dubai bent.

Capture the color

Istanbul: Basilica Cisterne

Istanbul is één van mijn favoriete Europese steden. De Basilica Cisterne is een zesde-eeuwse ondergrondse wateropslagplaats in Istanbul en absoluut een must-visit. Veel toeristen slaan deze bezienswaardigheid over omdat ze de voorkeur geven aan de vele moskeeën of ze kunnen de wateropslagplaats niet vinden. Beetje jammer want deze bezienswaardigheid wil je écht niet missen, helemaal niet als je graag fotografeert. O ja…Basilica Cisterne staat gewoon duidelijk aangegeven met bordjes, maar heeft geen grootse entree. Eventjes zoeken maar dat is is het zeker waard.

Capture the color

Namibie: Deadvlei

Namibië stond jarenlang torenhoog op mijn bucketlist en ik was dan ook als een kind zo blij toen ik er eindelijk naar toe ging. Het was nog mooier dan verwacht en vooral Deadvlei maakte diepe indruk. Een grote witte zoutpan, omringd met rood/oranje duinen zover het oog reikt. Sportievelingen kunnen ‘Big Daddy’ beklimmen, een loodzware wandeling van zeker twee uur. Het uitzicht is daarentegen grandioos.

Capture the colorThailand: Monniken in Chiang Mai

Chiang Mai staat bekend om zijn vele tempels. Ik maakte een stadswandeling door het oude centrum en bezocht meerdere tempels. Op straat zie je voortduren monniken lopen in oranje gewaden en dat maakt het toch wel heel speciaal.

Hoogtepunten Thailand

Zuid-Afrika: Love African Sunsets

Ik heb een zwak voor Afrika en dan druk ik mij nog zachtjes uit. Om deze redenen wil jij zeker een keer op safari en de Afrikaanse zonsondergangen is één van de redenen. Deze foto maakte ik in Kruger National Park. Heerlijk om zo je dag af te sluiten.

safari Krugerpark

Nederland: de kleurrijke Keukenhof

Ik mag ons eigen landje natuurlijk niet overslaan. Twee jaar geleden was ik voor het eerst in mijn leven in de Keukenhof en ondanks het feit dat het natuurlijk onwijs toeristisch is, vond ik het geweldig. Ik ben dol op kleur en dan ben je daar aan het juiste adres. Wat een kleurenexplosie. Eigenlijk had ik afgelopen week graag willen gaan en had ik ook een fiets willen huren om de omgeving te verkennen. Dat zit er dit jaar helaas niet in. Daarom wil ik afsluiten met deze mooie oranje foto en laten we hopen dat we volgend jaar weer met z’n allen van de mooie tulpenvelden kunnen genieten.

12x oranje boven

Ik hoop dat jullie toch een fijne Koningsdag hebben! Stay safe en blijf gezond. Ik ga lekker klussen en misschien op zoek naar Street Art in mijn eigen stad 🙂  Wat gaan jullie doen vandaag?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

12x oranje boven

You may also like

9 comments

Diana 27 april 2020 - 09:23

Die Monniken in Chiang Mai kan ik me nog goed herinneren. Ook in India kwam er veel Monniken tegen met oranje kleding aan. Als ik zo kijk vind ik oranje een van de mooiste kleuren de natuur. Als zo warm en helder. Heerlijk om al jouw foto’s voorbij te zien komen.
Diana onlangs geplaatst…Wandelen bij Galderse Meren in BredaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 2 mei 2020 - 20:07

Ik vind oranje gewaden ook mooier dan de rode gewaden als ik eerlijk ben. Oranje heeft ook mijn voorkeur in de natuur…ik houd van warme kleuren 🙂

Reply
Yvonne 27 april 2020 - 22:02

Prachtige verzameling foto’s, die maken dat ik zin krijg om te reizen. Verschillende plekken al gezien en andere nog op de wensenlijst. Of we het gaan redden naar Namibië dit jaar?! Wie zal het zeggen.. ik denk van niet, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit..

Reply
DutchieontheRoad 2 mei 2020 - 20:05

Namibië zal waarschijnlijk niet realistisch zijn, maar je weet nooit. Dromen mag altijd. Zou wel zwaar balen zijn…Namibië staat in mijn top 3. Zo mooi daar!

Reply
Janet 1 mei 2020 - 22:22

Oh heerlijk! Ik houd van dit soort blogpost. Prachtige verzameling zeg, ik vind die zonsondergang echt te gek!

Reply
DutchieontheRoad 2 mei 2020 - 20:02

Bedankt Janet! Afrikaanse zonsondergangen zijn echt magisch mooi 🙂

Reply
Anne - Ditisanne.nl 2 mei 2020 - 20:09

Wat een leuk idee en prachtige foto’s! Deadvlei staat heel hoog op mijn bucketlist maar het gaat nog wel even duren voor we die kant op kunnen. Mooi die oranje tulpen!
Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Virtueel reizen: Hoe bekijk je de wereld als je (even) niet kunt reizen?My Profile

Reply
Linda 3 mei 2020 - 10:57

Het was echt een bizarre kongingsdag / woningsdag. Leuke manier om er toch even bij stil te staan en geweldige foto’s. Zonsondergangen en een zonsopkomst zijn altijd zo prachtig. Die foto in Namibië is ook super
Linda onlangs geplaatst…7 reizen die ik maakte voor ik een reisblog hadMy Profile

Reply
Denise 3 mei 2020 - 11:32

Jaaaaaa, prachtig allemaal! Vooral die zonsondergang in Munduk… Daar wil ik wel even zijn.
Ik had dit jaar ook weer allemaal oranje reisfoto’s gedeeld, maar dan op FB.
Denise onlangs geplaatst…Fotoboek met reistips: 1000 plekken die je echt gezien moet hebbenMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.