Uitje in eigen land: Klein Costa Rica

by DutchieontheRoad
6 comments

Wisten jullie dat Costa Rica ook in Nederland te vinden is? Ik ook niet. In de week voor Pasen was ik mezelf aan het oriënteren voor een leuk paasuitje en stuitte op Klein Costa Rica in Someren. Ik had er nog nooit van gehoord terwijl het ook nog eens bij mij in de regio is. Een vlindertuin bij mij in de buurt 🙂 hang de vlag uit! Eenmaal raden waar ik te vinden was een paar dagen later…in Costa Rica.

Tropische vlindertuin

Deze bijzondere tropische vlindertuin is te vinden in Someren, een kleine gemeente in Noord-Brabant. Je waant je hier in de tropen en kunt genieten van vele vlinders, reptielen, vogels, vissen, schildpadden en tropische bomen en planten.

In de vlindertuin fladderen meer dan 300 gekleurde vlinders rond waaronder ook de blauwe Morpho. Deze prachtige vlinder zag ik jaren geleden voor het eerst in Belize. Wat een plaatje! Helaas was deze vlinder moeilijk te fotograferen want hij bleef maar fladderen. Ondanks dat dit fraaie exemplaar geen model wilde staan, was ik blij verrast deze aan te treffen in de vlindertuin want ik waande me weer even in Midden-Amerika. Tijdens mijn wandeling landden er regelmatig vlinders op mijn schouders en zelfs op mijn hoofd. Zo ontzettend leuk en bijzonder. Helaas zijn er steeds minder vlinders in Nederland te vinden en daarom vond ik deze vlindertuin zo bijzonder mooi.

In Klein Costa Rica is ook een “poppenkast” te vinden. Maandelijks komen er poppen uit o.a. Costa Rica, Maleisië, Filippijnen en Zuid-Amerika naar Someren. Deze poppen worden opgehangen, waarna de vlinder uit zal komen. Ik vond het heel mooi en bijzonder om zo’n grote collectie poppen te zien.

KleinCostaRica DutchieontheRoad

Tropische tuin

Naast de vlindertuin bevindt zich ook een tropische tuin in Klein Costa Rica. Hier is een tropische zoetwatervijver te vinden waar vele tropische vissen zwemmen. De verschillende soorten vissen komen uit verschillende werelddelen zoals Amerika, Afrika en Azië.

In de tropische tuin is ook een hangtouwbrug te vinden. Wie wil er nou niet naar de top van de bomen klimmen? Via een wenteltrap kom je bij een hangtouwbrug waar je een mooi uitzicht hebt op de gehele tuin. Veel vogels zitten hoog in de bomen verstopt dus wie weet komt de nieuwsgierige Lorikeet wel even kijken. Bij mij in ieder geval wel 🙂

Geïnteresseerd in schelpen? Dan ben je bij Klein Costa Rica ook aan het goede adres. In de tropische tuin is ook een unieke verzameling schelpen te bezichtigen.

KleinCostaRica DutchieontheRoad

Fotograferen in Klein Costa Rica

Klein Costa Rica is ook zeker een aanrader voor mensen die graag fotograferen en mede daarom heb me ook meer dan prima vermaakt. Ik had nog nooit vlinders gefotografeerd want ik heb namelijk nooit geen vlinders in mijn tuin, of vogels. Heeft vast en zeker te maken met het feit dat ik twee katten heb 😉

Omdat ik helaas geen macrolens tot mijn beschikking heb, moest ik het proberen met mijn andere lenzen. Is me dat gelukt? Nou…eigenlijk wel. Het viel me niet tegen. Ik ben begonnen met mijn Canon 50mm 1.8 en daarmee kon ik al best leuke plaatjes maken, helemaal in combinatie met een losse macrofilter die ik op mijn lens kan schroeven. Na een tijdje ben ik gaan oefenen met mijn telelens, de Canon 70-200 f/4. Je kunt met deze lens niet van dichtbij scherpstellen dus moest ik behoorlijk afstand houden ivm de lengte van deze lens. Echter kon ik met deze lens echt mooie foto’s maken van de vlinders, ondanks dat deze lens geen beeldstabilisatie heeft.

Voor mij was dat een grote verrassing want dit was de eerste keer dat ik vlinders fotografeerde. Ik heb geen gebruik gemaakt van een statief. Het was vrij licht in de vlindertuin en heb mijn ISO wat hoger gezet zodat ik alsnog uit de hand kon fotograferen. Op ‘vlinderjacht’ met een statief onder je camera vond ik toch niet zo praktisch. Al met al was ik toch zeker tevreden over het resultaat. Ooit hoop ik in het bezit te zijn van een macrolens en dan mogen jullie raden waar ik meteen ga oefenen 😉

KleinCostaRica DutchieontheRoad

Klein Costa Rica een aanrader? Jazeker!

Ik was helemaal happy deze vlindertuin zo dicht bij huis te vinden. Ik heb me prima vermaakt in deze tropische vlindertuin en waande me even in de tropen, ook qua temperatuur 😉 . Dit uitje is geschikt voor jong én oud. Buiten het feit dat het natuurlijk prachtig is, is dit ook zeker een heel leerzaam uitje voor kinderen. Er is veel informatie te vinden over de verschillende vlinder-, dier-, vissen- en plantensoorten en ik zag vele kinderen heel enthousiast door de vlindertuin lopen. Klein Costa Rica is wat mij betreft een dikke aanrader!

KleinCostaRica DutchieontheRoad
KleinCostaRica DutchieontheRoad
KleinCostaRica DutchieontheRoad
KleinCostaRica DutchieontheRoad
KleinCostaRica
KleinCostaRica DutchieontheRoad
Klein Costa Rica
Klein Costa Rica

Ook enthousiast geworden? Ik wel en zal Klein Costa Rica zeker nog eens bezoeken. Meer weten over de Klein Costa Rica, klik dan hier voor meer informatie. Ik ga zeker een keer terug naar deze prachtige vlindertuin.

Hebben jullie wel eens een vlindertuin bezocht?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

6 comments

Yvonne 14 april 2016 - 19:55

Hier had ik nog nooit van gehoord! Gaat zeker in het bestandje met leuke week-end uitjes, dank je voor de tip. Mooie foto’s weer Kelly 🙂
Yvonne onlangs geplaatst…Valencia en haar street artMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 16 april 2016 - 19:42

Dank je Yvonne 🙂 Zeker een aanrader voor een uitje in het weekend. Erg leerzaam voor kinderen en een mooie gelegenheid om te fotograferen.

Reply
Denise - Follow my footprints 16 april 2016 - 11:38

Nee, dat wist ik niet! Wat gaaf! Costa Rica is al zo mooi,maar dit lijkt me ook leuk. Wat een schitterende foto’s heb je gemaakt! Die onderste. Wauw!!!!
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Dagje of weekend Amsterdam met kinderenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 16 april 2016 - 19:40

Dank je Denise 🙂 . Ik had er tot voor kort ook nog nooit van gehoord en kwam het toevallig tegen op internet. Ik vond het echt een heel leuk uitje en het was een geweldige plek om te fotograferen. Even kort een vakantiegevoel om de hoek 🙂

Reply
Mirre 2 januari 2017 - 13:29

Heel mooi!

Reply
Renate 3 oktober 2017 - 15:22

Wat een prachtige foto’s. Ik ben ook al eens vaker naar een vlindertuin geweest en ik kijk altijd mijn ogen uit. In Breda ga ik altijd naar het mastbos daar kan je ook ongelooflijke mooie foto’s maken en dan naar afloop lekker wat drinken bij Hotel de Klok!!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.