Kerstshows bezoeken: dit zijn mijn favorieten

by DutchieontheRoad
2 comments

It’s beginning to look a lot of Christmas…Zijn jullie ook zo dol op kerst? Ik wel en heb al de nodige kerstshows bezocht. Ik vind het heerlijk om kerstshows te bezoeken. Zo gezellig! Nog nooit waren mensen zo vroeg met het zetten van de kerstboom en ook mijn kerstboom zal waarschijnlijk aankomende week opgetuigd worden. We hebben zo’n behoefte aan gezelligheid…ik ook. Normaliter zet ik mijn kerstboom pas als Sinterklaas het land uit is, maar dit jaar maak ik een uitzondering.

Reizen staat op een heel laag pitje en ook de meeste uitjes zijn aan banden gelegd. Wat kunnen we dan nog wel? Kerstshows bezoeken. Even genieten van alle pracht en praal en geen Covid-19 gedachten…Love it. Deze drie leuke kerstshows wil je zeker bezoeken 🙂

Coppelmans Nuenen

Coppelmans Nuenen is één van mijn favoriete tuincentra in de regio. Dit tuincentrum is een van de grootste en modernste van Zuid-Nederland. In restaurant Kapperdoes kun je erg lekker lunchen (momenteel helaas gesloten ivm de aangescherpte maatregelen) en kinderen kunnen naar hartenlust spelen in de indoor kinderspeeltuin. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat ik hier met regelmaat ben te vinden in het weekend.

Coppelmans Nuenen is voor mij een erg leuk uitje en helemaal nu…de kerstshow is namelijk prachtig. De familie Coppelmans heeft maar liefst acht vestigingen in Noord-Brabant en ieder jaar zijn de kerstshows een lust voor het oog. Ik heb inmiddels meerdere vestigingen bezocht en moet eerlijk bekennen dat Nuenen de mooiste kerstshow heeft. Kinderen kunnen gratis in de nostalgische carrousel op het gezellige kerstplein.

Coppelmans Helmond heeft overigens ook een leuke kerstshow met diverse mooie fotomomenten, maar is wel kleiner dan Nuenen. Wel heeft Coppelmans Helmond een klein treintje voor kinderen waar ze daadwerkelijk in kunnen rijden…superleuk. De kerstshow bij Coppelmans Valkenswaard viel mij eerlijk gezegd tegen, ondanks het feit dat ik hier normaliter ook heel graag kom. Nuenen heeft dus mijn voorkeur en ik denk dat ik binnenkort nog maar een keertje ga 🙂

kerstshows bezoeken

Coppelmans Nuenen

Coppelmans Nuenen

kerstshows bezoeken

Intratuin Nuenen

Ik woon nog net niet om de hoek van dit tuincentrum dus ook hier ben ik met regelmaat te vinden. Ook dit tuincentrum is groot en modern, compleet met tuincafé waar je heerlijk kunt lunchen. Momenteel wordt het tuincafé vernieuwd en wegens corona is de heropening uitgesteld. Ik kan niet wachten tot de horeca weer open mag en we weer fijn kunnen lunchen bij dit gezellige tuincentrum.

Ook hier ging de kerstshow extra vroeg van start om de drukte te spreiden en mede daarom kon ik begin oktober al genieten van al dat moois. Ze mogen van mij iedere jaar wel wat vroeger open hoor. Dat vind ik geen straf 😉 De gehele bovenverdieping is omgebouwd tot een prachtige kerstshow en dit jaar hebben ze extra brede wandelpaden gemaakt. Dat is wel zo prettig. Voor kinderen is Intratuin Nuenen echt geweldig en met name de enorm bewegende beer is erg leuk. Persoonlijk vind ik de kerstshow bij Intratuin leuker voor kinderen dan de kerstshow van Coppelmans. Maar ik zou ze lekker allebei bezoeken aangezien ze toch beiden in Nuenen zijn. Sla je meteen twee vliegen in één klap.

Intratuin Nuenen

Intratuin Nuenen

kerstshow bezoeken

kerstshow bezoeken

Tuincentrum Leurs

Voor dit tuincentrum moest ik even een uurtje rijden want deze ligt namelijk in het Limburgse Venlo. Waarom helemaal naar Venlo rijden om een kerstshow te bezoeken? Omdat Tuincentrum Leurs bekend staat om zijn prachtige kerstshow. Eigenlijk proberen wij ieder jaar wel naar Venlo te gaan om deze kerstshow te bezoeken.

Dit jaar geen kerstshow, maar een kersttuincentrum. Er zijn overal kerstafdelingen gemaakt om de drukte meer te spreiden en dat hebben ze heel goed gedaan. Tuincentrum Leurs is namelijk heel druk bezocht, vooral door Duitsers. Ik bezocht dit tuincentrum op een doordeweekse dag en het was heel goed te doen qua drukte, maar was erg verbaasd dat er nog steeds veel Duitsers waren. Moeten jullie niet gewoon veilig in Duitsland blijven???

Ondanks het feit dat er minder sfeerpresentaties waren, is een bezoek aan Tuincentrum Leurs absoluut de moeite waard. De winkelpaden zijn hartstikke breed zodat je veilig kunt kerstshoppen. De zingende pinguïns waren weer van de partij en wat zijn ze leuk. Het kerstdorp is echt grootst en ik keek mijn ogen uit hier. Dat hebben ze echt heel mooi gemaakt.

Normaliter kun je ook hier heerlijk lunchen op het binnenterras, maar dat is momenteel helaas niet mogelijk. Gelukkig is er wel mini kerst-foodmarkt op het plein waar je lekkere hapjes kunt kopen. Wij konden het niet laten om een heerlijke warme wafel te kopen…zo lekker. Merry Christmas 🙂

Tuincentrum Leurs

kerstshow bezoeken

Kerstshow bezoeken

Kerstshow bezoeken

Dit waren mijn drie favorieten kerstshows die ik bezocht heb. Zijn jullie ook fan van kerstshows? Ik ben benieuwd of jullie nog aanraders hebben.

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

kerstshows bezoeken

*PS: Dit betreft geen samenwerking maar is puur mijn eigen mening

You may also like

2 comments

Yvonne 30 november 2020 - 21:15

Haha, begin oktober al naar een Kerstshow. Toen was ik daar echt nog niet aan toe hoor Kelly.. ben nog steeds niet geweest trouwens, maar houd ook echt niet van Kerst. Dat komt waarschijnlijk omdat ik echt niet van de donkere dagen en de kou hou. Heel soms ga ik wel eens met de kinderen, omdat ik het leuk voor hen vindt. Misschien volgende week maar eens doen.

Reply
Linda 6 december 2020 - 12:40

Ik ben nog nooit naar een kerst show geweest. Dit jaar staat die in de boet in Hoogwoud op de planning, die schijnt leuk te zijn en is voor ons dichtbij
Linda onlangs geplaatst…Budget Andalusië | Wat kost een roadtrip door Andalusië?My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.