Kerstalarm: Santa Claus is coming to town

by DutchieontheRoad
7 comments

Kerstalarm! Over een paar dagen is het al kerst . Iedereen treft de laatste voorbereidingen want we willen nou eenmaal de perfecte kerst. Toch? No Worries. Maak je niet zo druk. Alles komt goed.

  • Staat de boom? Check.
  • Eventuele cadeautjes gekocht? Ja? Goed bezig! Nee? Snel online bestellen dan. Dat scheelt weer tijd.
  • Kerstmenu al samengesteld? Ja? Op naar de supermarkt. Nee? Lees dan snel verder.
  • O jee, de kinderen hebben vakantie. Hoe houd ik ze bezig? Lees dan vooral snel verder.
  • Geen kinderen? Ook voor jullie heb ik een aantal tips.

Kerstcadeaus voor de wereldreiziger

Ook ik ben weer eens te laat met mijn kerstcadeaus en moet nog even een sprintje trekken richting de winkel. Je kunt natuurlijk ook alles makkelijk online bestellen. Gemak dient de mens. Wat leg je onder de boom voor die wereldreiziger? Ik heb een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet.

Joby GorillaPod met balhoofd

Ik ben jaren in ontkenningsfase geweest. Ik hoefde geen GorillaPod en vond het maar een vreemd en vooral duur ding. Toen ik dit jaar naar Thailand ging, wilde ik eigenlijk toch wel een statief meenemen, ondanks het feit dat het ondingen zijn. Mijn statief paste met geen mogelijkheid in mijn daypack en daarom ging ik toch overstag. Het werd de Joby GorillaPod met balhoofd. Wat een geweldig statief. Oké, hij is natuurlijk erg klein, maar wel ideaal! Ik ben helemaal om…de GorillaPod gaat de volgende reis weer mee 🙂 .

Kussensloop ‘Dreams’

Hoe leuk zijn deze kussenslopen? Helemaal geweldig toch? Dat is nog eens lekker dromen over volgende bestemmingen.

Reisspelletjes

Lange reisdagen zijn een feit. Hoe fijn is het als je dan een reisspelletje kunt spelen. Ik was vroeger dol op Cluedo dus deze reiseditie is ideaal. Even iets anders dan muziek luisteren, lezen of slapen 😉 .

 

Packing Cubes

Ik zweer bij Packing Cubes. Mensen die met mij op reis geweest zijn, zullen beamen dat ik best wel eens iets kwijt ben en altijd aan het organiseren ben. Met Packing Cubes kan ik de schade beperkt houden 😉 . Ik kan niet meer zonder.

Reisboek:  Ultieme Bestemmingen

Reisboeken zijn altijd goed! Ik heb serieus een grote collectie reisboeken in mijn boekenkast. Van Lonely Planet tot reisverhalen. Alles is goed 🙂 . Het boek “Ultieme Bestemmingen” ontbreekt nog in mijn boekenkast. Met dit boek zal mijn wensenlijstje nog langer worden vrees ik 😉 .

Kerstmenu: Maak het jezelf niet te moeilijk

Hebben jullie zin om hele dagen in de keuken door te brengen met kerst? Ik niet. Maak het jezelf daarom niet te moeilijk. Ik verzorg dit jaar de traditionele gourmetavond op 24 december. Lekker makkelijk. Je kunt natuurlijk gewoon een paar schaaltjes met vlees en vis op tafel gooien, maar dat is wel erg makkelijk. 24 Kitchen besteed dit jaar aandacht aan feestelijk gourmetten. Neem daarom vooral een kijkje op hun website of ga er eens lekker voor zitten bij een van de vele kookprogramma’s. Ik ben sowieso een groot fan van 24 Kitchen dus dat is voor mij helemaal geen straf. Geen zin in traditionele gourmet? Ik heb een aantal makkelijke en vooral smakelijke gerechten voor jullie op een rij gezet.

Bruschetta met geroosterde tomaat en avocado

Ik ben dol op bruschetta! Heel smakelijk en snel klaar. Deze bruschetta met geroosterde tomaat en avocado ziet er heerlijk uit.

Hapje met zalm en dille

Wat vinden jullie van een hapjes buffet? Mijn ouders maken dit jaar een hapjes buffet en ik kan nu al niet wachten. Je kunt verschillende kleine glaasjes vullen en deze mooi presenteren. Dit hapje met zalm en dille lijkt me heerlijk.

 Hasselback aardappels

Ik heb ze al zo vaak voorbij zien komen, maar nog nooit gemaakt. Het ziet er heerlijk uit en ik moet ze toch echt een keer gaan maken.

Duivelse scampi’s

Ik eet geen vlees, maar ben wel dol op vis en vooral scampi’s. Zo onwijs lekker. Deze duivelse scampi’s mogen best op mijn bordje liggen met de feestdagen 😉 .

Eton Mess

Zonder enige twijfel één van mijn favoriete nagerechten. Super makkelijk om te maken. Je kunt het jezelf moeilijk maken door zelf merengue te maken, maar ik koop deze altijd kant en klaar in de supermarkt. Eton Mess staat binnen een paar minuten op tafel en is gegarandeerd een succes.

Kinderen blij? Papa en mama ook blij

Ik ben ongeveer de enige in mijn omgeving zonder kinderen en ik hoor iedereen weer puffen. “Pfff…bijna kerstvakantie. Hoe houd ik mijn kinderen twee weken bezig? Zullen we maar weer naar de Ikea gaan op 2de kerstdag? Wanneer beginnen de scholen weer?” De kerstperiode is een hartstikke leuke periode en ideaal om tijd met de kinderen door te brengen. Geniet er vooral van want voor je het weet zijn ze weer groot. “Jij hebt makkelijk praten want jij hebt geen kinderen” zeggen de mensen dan. “Heb jij ideeën voor de kerstvakantie?” Natuurlijk! Kelly weet raad 🙂 .

Onlangs schreef ik een artikel over vijf leuke kerstuitjes in Nederland welke ook heel geschikt zijn voor kinderen. Ik zou gisteren eigenlijk Valkenburg bezoeken, maar de griepepidemie gooide helaas roet in het eten.

Je hoeft niet altijd het huis uit om een leuke dag te hebben. Lekker thuis zijn is ook wel eens lekker! Createa is mijn bijnaam en daarom heb ik een aantal leuke en eenvoudige activiteiten voor jullie verzameld.

Sneeuwpop van sokken

Hoe leuk zijn deze sokpoppen. Eenvoudig om te maken en je hebt er weinig materialen voor nodig. Mijn oma was vroeger ook altijd erg creatief met oude kleding en ik weet zeker dat zij deze sneeuwpoppen geweldig had gevonden.

Kerstbal met handafdruk

Deze kerstbal met handafdruk is hartstikke makkelijk en ook leuk voor de allerkleinsten. Ook erg leuk om cadeau te geven aan opa en oma. Succes gegarandeerd 😉 .

Feestelijke glazen potjes

Geen zin om naar de glasbak te lopen na de feestdagen? Dat hoeft ook niet want de kinderen weten er wel raad mee. Met glazen potjes en lege flessen kun je onwijs leuke dingen maken. Beschilder ze, beplak ze met nep sneeuw of ga aan de slag met wol. De keuze is reuze. Deze feestelijke glazen potjes staan ook nog eens hartstikke leuk in huis.

Kerstalarm

Kerstkoekjes bakken

Geen zin in creatieve bezigheden? Dat hoeft ook niet hoor. Als mijn petekinderen blijven logeren, duiken we altijd de keuken in. Bij tante Kel wordt er geknutseld en gebakken 😉 .  Kinderen vinden het hartstikke leuke om in de keuken bezig te zijn. Deze kerstkoekjes zijn hartstikke leuk en nog snel klaar ook.

Film kijken in een hut

Alle kinderen vinden het geweldig om een hut te bouwen. Normaliter bouw je een hut buiten, maar doe in de kerstvakantie eens even gek. Het is immers vakantie 😉 . Verzamel alle lakens en bouw een hut in de woonkamer. Zet een fijne kerstfilm op (lange leve Netflix), bak bovenstaande kerstkoekjes en warme chocolademelk met slagroom mag natuurlijk ook niet ontbreken. Succes gegarandeerd.

Bezigheidstherapie voor jezelf

Geen kinderen? Ook aan jullie heb ik gedacht hoor 😉 . Er is meer dan voldoende vertier in de kerstvakantie. Misschien zijn de volgende uitjes wel iets voor jullie.

Amsterdam Light Festival

Beleef verlichting op bijzondere locaties in Amsterdam tijdens het Amsterdam Light Festival. Bekijk onze hoofdstad eens van een hele andere kant.

Wanneer: donderdag 1 december t/m zondag 22 januari.

IJsbeelden Festival

Het IJsbeeldenfestival vindt dit jaar plaats in Amsterdam. Prachtige ijsfiguren zijn gebouwd uit 250.000 (!!) kilo ijs. Dat wil je niet missen.

Wanneer: zaterdag 10 december t/m zondag 5 februari.

Dagje skiën, snowboarden of ijskarten

Zin in een actief dagje? De kans op een witte kerst is zoals gewoonlijk erg klein, maar er zijn ook andere opties. Ga lekker een dagje skiën, snowboarden of zelfs ijskarten in een indoorhal. Sneeuw gegarandeerd 😉 . In Skidome Rucphen zijn er vele mogelijkheden voor jong en oud.

Bounceball op het ijs

Ken je de coolste actviteit van Eindhoven al? Speel bounceball op het ijs.  In een grote opblaasbare bal ga je met je schoenen de ijsbaan op om een potje voetbal te spelen. Bouceball is geschikt vanaf 8 jaar en kan vanaf zes personen. Mijn broer heeft dit een keer gedaan met een groep vrienden en het filmpje was echt hilarisch. Gegarandeerd plezier en gegarandeerd spierpijn 😉 .

Africa by Light

Eigenlijk wilde ik dit festival vorig jaar al bezoeken, maar het kwam er weer eens niet van. Daar heb ik vaker last van 😉 . Dit jaar doe ik een nieuwe poging 🙂 . Africa by Light is een unieke samenwerking tussen Safaripark Beekse Bergen en China Light.  Grote lichtgevende olifanten, giraffen, tijgers en fantasiefiguren, je komt het allemaal tegen tijdens de wandelroute. Dit wil ik toch wel heel graag zien.

Wanneer: 9 december t/m 22 januari

Gaan jullie nog leuke dingen ondernemen in de kerstvakantie?

In dit artikel vind je een aantal affiliatelinks.

You may also like

7 comments

Maud - Maudgeniet.nl 26 december 2016 - 13:39

He wat een leuk overzicht! Ik heb al zoveel gelezen over de packing cubes, dat ik er nu echt enorm nieuwsgierig naar geworden ben. Vooral wanner je reist met kinderen, lijken ze me ideaal! In januari ben ik voor m’n werk in Amsterdam, ik probeer dan ook echt nog even naar het Amsterdam Light Festival te gaan!
Maud – Maudgeniet.nl onlangs geplaatst…Jaaroverzicht 2016: absoluut genieten!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 26 december 2016 - 14:44

Ook zonder kinderen zijn Packing Cubes ideaal 😉 . Ik ben echt altijd mijn backpack aan het organiseren, haha. Met Packing Cubes kan ik nog enigszins zien waar alles is verstopt. Zonder zou mijn backpack echt een grote chaos zijn.

Reply
Sanne 27 december 2016 - 11:16

Je stopt bijna 4 verschillende blogs in 1 haha! Ik heb het mooie boek van Lonely Planet ook! Leuke uitjes ook!
Sanne onlangs geplaatst…Ervaar de winter in OsloMy Profile

Reply
Denise - Follow my footprints 28 december 2016 - 23:54

Leuk! Wat een vrolijk en enthousiast blog. Die sneeuwpoppen heeft mijn dichter ook gemaakt. En die hutten zijn leuk zeg! Persoonlijk vind ik het nooit moeilijk om de kinderen te vermaken als ik zelf ook niks hoef te doen, maar deze dagen… Poeh… Ik had nog een deadline (nu net pas af) en ik wilde (en wil) ook op mijn eigen blog nog veel meer posten. Dat laatste kan nu even niet (ze liggen er altijd pas heel laat in) en die deadline halen terwijl de kinderen cupcakes probeerden te maken was ook niet echt ideaal. 😉 Nou ja, het is even niet anders. Morgen ga ik waarschijnlijk met ze naar de film.
Kom maar door trouwens met die scampi en bruschetta. Ik heb alweer trek. 🙂
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Azoren: natuurparadijs Flores in 30 mooie foto’sMy Profile

Reply
Denise - Follow my footprints 28 december 2016 - 23:55

Dochter moest dat zijn dus. Ik heb geen eigen dichter. 😉
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Azoren: natuurparadijs Flores in 30 mooie foto’sMy Profile

Reply
Carolien | Dream the World 30 december 2016 - 21:28

Wat een leuk blog, haha, ik had nooit moeite om Natalie te vermaken in de vakantie. Activiteiten en ideeën genoeg. Hier ook nog koekjes gebakken dit jaar.
Carolien | Dream the World onlangs geplaatst…Tips voor cultuur en erfgoed in de AchterhoekMy Profile

Reply
Judith | Worldwife.nl 1 januari 2017 - 22:55

Wat een leuk overzicht! Alles voor kerst samengevat in 1 blog. Ideaal! Ook al heb ik geen kind meer dat vermaakt moet worden omdat ie al 17 is vind ik het toch altijd leuk om te zien wat mensen tegenwoordig verzinnen om hun kids bezig te houden.
De packing cubes vind ik ook echt ideaal. Ik kan niet meer zonder.
In Thailand is mijn camera gevallen en daardoor beschadigd en is nu ter reparatie opgestuurd. Ik hoop dat ie op tijd gemaakt is om naar het Amsterdam Light Festival te gaan.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.