Kangaroo Island: een geweldige plek voor natuur- en dierenliefhebbers

by DutchieontheRoad
3 comments

Kangaroo Island  is een geweldige plek voor natuur- en dierenliefhebbers. De meeste toeristen slaan dit eiland echter over…zo zonde! Kangaroo Island is echt geweldig. Oké…het is geen goedkope bestemming maar dan heb je ook wat. Een bezoek aan Kangaroo Island is echt de moeite waard.

Kangaroo Island

Kangaroo Island is het op twee na grootste eiland van Australië en als je een natuur- en dierenliefhebber bent, ben je hier aan het juiste adres.  Koala’s, kangoeroes, possums, vogelbekdieren, mierenegels, zeeleeuwen, pinguïns, reptielen, dolfijnen, honderden soorten vogels…the whole shebang! Kangaroo Island heeft het gelijk dus pak je koffertje/rugzakje en breng een bezoek aan dit bijzondere eiland. Vele mensen denken misschien dat je hier struikelt over de toeristen, maar niets is minder waar. Het is hartstikke rustig op dit eiland 

Kangaroo Island ligt zestien kilometer voor het vaste land en het eiland heeft zich ongeveer tienduizend jaar geleden van het vaste land losgemaakt. Aboriginals hebben het eiland enige tijd bewoond maar in 1802 werd het eiland ontdekt en benoemd door de Engelse ontdekkingsreiziger Matthew Flinders. Het eiland heeft zijn naam te danken aan…jawel, de vele kangoeroes. Hoe verrassend 😉 De natuur op het eiland is vrijwel onaangetast en er wonen slechts 4000 mensen. Lekker rustig dus. Het eiland is grotendeels begroeid met eucalyptus-bossen en boomsavannes.

Kangaroo IslandSeal Bay

Ik ben dol op sealbay! Oké, de lucht is er niet om te harden maar dat is een kleinigheidje 😉  Toeristen kunnen samen met een gids (verplicht!!) het strand van Seal Bay bezoeken, waar een grote groep Australische zeeleeuwen te zien is. Een oorverdovend geluid – en stank – komt je tegemoet. Je kunt echt op enkele meters afstand deze geweldige dieren zien. Absoluut één van de hoogtepunten van Kangaroo Island.

Flinders Chase National Park

Dit prachtige natuurgebied ligt aan de westkant van het eiland. Hier leven onder meer kangoeroes, wallaby’s, koala’s, vogelbekdieren, zwarte kaketoes, zeearenden en hoender-ganzen. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk waarbij je een poging kunt wagen om het vogelbekdier te spotten. In dit park liggen ook de populaire Remarkable Rocks. Door de erosie van wind en zee hebben deze rotsen grillige vormen aangenomen waar ze ook hun naam aan te danken hebben. Deze fotogenieke rotsen mag je zeker niet overslaan. Gegarandeerd fotografieplezier in deze speeltuin.

Kangaroo IslandCape du Couedic

Cape du Couedic is een van de westelijke punten van het eiland en staat bekend om zijn kolonie Nieuw-Zeelandse pelsrobben. Ook vind je hier de Admirals Arch, een rotsformatie die een natuurlijk brug of boog vormt. De stank is ook hier overweldigend en helaas kon ik hier niet lang blijven vanwege een enorme stortbui.

Hanson Bay

Hanson Bay is een goede plek om koala’s in het wild te zien. De meeste toeristen denken alleen koala’s in de wildparken te kunnen zien maar niets is minder waar. Op Kangaroo Island vind je ze gewoon nog in het wild. Koala’s zijn enkele tientallen jaren terug geïntroduceerd op Kangaroo Island en ze doen het hartstikke goed.

Little Desert

Dit bizarre landschap verwacht je niet op Kangaroo Island. De hoge witte zandduinen worden ook wel Little Sahara genoemd. Je hebt hier een prachtig uitzicht over het eiland. Sportievelingen kunnen hier met een sandboard naar beneden suizen…heel gaaf!

Kangaroo IslandStranden

De stranden van Kangaroo Island behoren tot de mooiste van Australie. Vivonne Bay is het mooiste strand van het land. Wandelaars, zwemmers, surfers en vissers kunnen hier hun hart ophalen. De beschutte baai is een droom van elke fotograaf en wij zagen hier zelfs vele dolfijnen…zo gaaf! Er liggen meer dan veertig scheepswrakken voor de zuidkust…ideaal voor duikfanaten. Er zijn meer dan 250 soorten kleurrijke vissen en er zijn zelfs duiksafari’s waarbij je oog in oog komt te staan met zeehonden en dolfijnen.

Praktische informatie

Vervoer van/naar Kangaroo Island: Vanuit Cape Jervis (anderhalf uur van Adelaide) kun je de ferry nemen naar Kangaroo Island. Vier keer per dag is er een overtocht die ongeveer 45 minuten duurt. Het is mogelijk om je huurauto mee te nemen, maar het is voordeliger om een auto te huren op het eiland zelf. Het is overigens ook mogelijk om vanuit Adelaide naar Kings Cote op Kangaroo Island te vliegen.

Tours naar Kangaroo Island: Een huurauto is natuurlijk hét ideale vervoersmiddel op Kangaroo Island maar als je alleen reist, vrij onbetaalbaar. Ik reisde alleen en wilde echt heel graag dit bijzondere eiland bezoeken. Een (backpackers)tour kan dan een uitkomst zijn. Dergelijke tours zijn niet goedkoop (vanaf $ 359 voor twee dagen), maar ik heb er echt geen spijt van gehad.

Beste reistijd: Kangaroo Island kun je het gehele jaar prima bezoeken. Qua temperatuur zijn de maanden oktober t/m april het prettigst (zomer). De temperaturen liggen dan tussen de 25 en 26 graden. Houd er wel rekening mee dat in december en januari de Aussies zelf vakantie hebben en dat deze periode erg druk en nog duurder kan zijn.

Kangaroo Island Ik vond Kangaroo Island absoluut één van de hoogtepunten van Australië. Ik werd overdonderd door de prachtige natuur en het feit dat je hier vele dieren in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Je treft hier een unieke flora en fauna aan.

Zien jullie een bezoekje aan dit bijzondere eiland ook wel zitten?

Meer Australië

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Kangaroo Island

You may also like

3 comments

Marcella 6 juli 2018 - 22:45

Sinds ik weet van alle natuurschoon én dieren op Kangaroo Island wil ik daar ook naartoe. Zo wordt mijn Australië lijstje steeds langer! Hopelijk kunnen we er in de komende jaren eens rondreizen!
Marcella onlangs geplaatst…Happylist juni 2018 – 2x een weekend weg & een nieuwe videoMy Profile

Reply
Judith van der Linden 3 augustus 2018 - 13:48

Ik was bijna vergeten hoe mooi Kangaroo Island is, zo lang is het alweer geleden dat ik er geweest ben. Ik ga gauw mijn foto’s en dagboek er weer eens bij zoeken.

Reply
DutchieontheRoad 4 augustus 2018 - 16:16

Voor mij is het ook al 11 jaar geleden…time flies 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.