Jordanië veilig? 5 redenen om vooral wel te gaan!

by DutchieontheRoad
14 comments

De afgelopen weken publiceerde ik een aantal artikelen over Jordanië. Ik ben groot fan van Jordanië, maar merk dat veel mensen dit prachtige land ontwijken vanwege alle onrust in het Midden-Oosten. Begrijpelijk maar eigenlijk nergens voor nodig. Jordanië is echt een relatief veilig land. Ze hebben hebben het niet getroffen met de buren, dat besef ik mij maar al te goed. Vandaag geef ik jullie 5 redenen om Jordanië vooral WEL te bezoeken. Ik heb vijf V’s voor jullie op een rijtje gezet.

#1 Veelzijdigheid

Jordanië is wonderschoon! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Jordanië is werkelijk prachtig! Oude Romeinse steden, dieprode woestijnen, de bizar vreemde Dode Zee, voldoende duikmogelijkheden en als klap op de vuurpijl het bijzondere Petra. Dit kleine landje heeft zoveel moois te bieden.

Wadi Rum#2 Vriendelijkheid

Zelden heb ik zo’n vriendelijke mensen ontmoet als in Jordanië. Dat was serieus de grootste verrassing van allemaal. Meerdere malen per dag werd ik aangesproken met de woorden “Welcome to Jordan”. Door alle onrust is het toerisme enorm afgenomen dus zijn ze erg blij met de weinige toeristen die nog wel komen.

Wat ik persoonlijk erg prettig vond is dat Jordanië ook erg vrouwvriendelijk is. Ook niet geheel onbelangrijk. Niet ieder land is even vrouwvriendelijk, maar Jordanië is dat absoluut wel. Ik heb mij echt geen moment onveilig/onprettig gevoeld en kon in Madaba ook gewoon ‘s avonds alleen terug naar het hotel lopen. Om de haverklap werd ik vriendelijk begroet. Zelden heb ik mij zo welkom gevoeld als in Jordanië.

Wadi Rum

#3 Verwennerij in de Oosterse keuken

Jordanië was mijn eerste kennismaking met de Oosterse keuken en die is serieus om je vingers bij af te likken. Laat de tafel vol zetten met Oosterse lekkernijen en je middag/avond is geslaagd 😉 . Ik kon geen genoeg krijgen van humus, baba ganoush, falafel, verse platbroden, salades en ga zo maar even door. Love it! Ook als je geen vlees eet kom je goed aan je trekken in Jordanië.

Jordanië

#4 Veel zien in korte tijd

Jordanië is een relatief klein land en je kunt daarom erg veel zien in een korte tijd. De meeste groepsreizen zijn negen of twaalf dagen en dat is echt voldoende om veel te zien. Ik koos zelf voor de negendaagse reis en was even bang dat dit te kort zou zijn. Dat was dus niet het geval. Jordanië heeft ontzettend veel te bieden, de afstanden zijn relatief kort en het is slechts vier en een half uur vliegen. Ideaal voor een korte vakantie.

Petra#5 Veiligheid

Daar is ie dan…veiligheid. Met Israël, Syrië, Irak en Saudi Arabië als buren heb je het natuurlijk niet getroffen. Ook ik twijfelde want toen ik jaren geleden Jordanië bezocht, was het ook erg onrustig. Je kunt echter blijven wachten tot je een ons weegt, het zal daar toch nooit rustig worden. We hopen het, maar weten allemaal dat de kans héél erg klein is. Assad zal nooit het licht zien en Israël en de Palestijnen zullen nooit vrienden worden. Er zullen daar altijd conflicten zijn. Dus…wachten heeft niet zoveel zin.

En daarbij…waar ben je tegenwoordig wel veilig? Vreselijk wat er tegenwoordig allemaal gaande is, maar we reizen ook nog steeds naar Brussel, Parijs, Berlijn enz. Als we ons leven laten bepalen door angst, kunnen we nergens meer naar toe. Je hoeft het natuurlijk niet op te zoeken, maar ik laat mijn leven niet bepalen door angst en veiligheid.

Ik wilde graag naar Jordanië dus ging gewoon. Of mijn omgeving daar nou blij mee was of niet. Punt. Als er iets gebeurt, heb ik pech. Klaar. Zo simpel is het. Heb ik mij onveilig gevoeld in Jordanië? Geen seconde!!! De eerste dag was ik een beetje huiverig, maar dat bleek nergens voor nodig. De vriendelijkheid en oprechtheid van de mensen nam al mijn vooroordelen weg. Jordanië is veilig en nergens heb ik me ooit zo welkom gevoeld.

Jordanië veilig

Petra

Jordanië

Heb ik jullie een beetje kunnen overtuigen dat Jordanië de moeite waard is?

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

Pinnen voor later 🙂

You may also like

14 comments

Marcella 11 februari 2017 - 16:19

Dat landschap: geweldig! Ik wil er zeker eens rondreizen, maar het land staat nu niet hoog op mijn wishlist. Misschien over een tijdje 😉

Reply
Sanne 12 februari 2017 - 17:36

Doe mij maar een ticket, staat hoog op mijn list 🙂
Sanne onlangs geplaatst…Wat te doen in Rome?My Profile

Reply
DutchieontheRoad 15 februari 2017 - 12:18

Dat begrijp ik Sanne! Doe mij ook maar een ticket 😉 .

Reply
Jenny - IkReis 12 februari 2017 - 18:40

Ik blijf het een fascinerend land vinden. Ik zou graag een keer terug willen.

Reply
DutchieontheRoad 15 februari 2017 - 12:17

Wat een geweldig land is het toch 🙂 . Ik zou ook graag een keer terug willen!

Reply
Diana | Stripe Away 13 februari 2017 - 09:38

Jordanië is een van de mooiste reizen die ik heb gemaakt. Zoveel cultuur maar ook zoveel prachtige natuur. Als je het mij vraagt heb ik me ook geen seconde onveilig gevoelt. Echt altijd aardig begroet. En het eten is echt te lekker – kreeg er geen genoeg van.
Diana | Stripe Away onlangs geplaatst…Monthly Favorites #1My Profile

Reply
DutchieontheRoad 15 februari 2017 - 12:13

Fijn dat jij Jordanië ook als veilig hebt ervaren 🙂 . Ik vond het eten ook zo geweldig.

Reply
Yvonne 13 februari 2017 - 23:02

Zo zonde, dat dit land zo veel bezoekers mis loopt vanwege de vermoede onveiligheid. Wij waren er jaren geleden, toen het tijdelijk best rustig was in de regio, erg fijn even, en me toen ook geen seconde onveilig gevoeld.
Yvonne onlangs geplaatst…Waarom kamperen steeds aantrekkelijker wordtMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 15 februari 2017 - 12:16

Ik heb ook nog nooit verhalen gehoord of gelezen van reizigers die zich onveilig hebben gevoeld. Tja, de media doet tegenwoordig veel. Ik zou ook zo weer terug gaan.

Reply
Gabrielle ~ GlobeGirl 14 februari 2017 - 14:24

Jordanië staat hoog op mijn bucketlist! Dit soort blogs helpen daar niet bij 😛 Erg jammer dat veel reizigers Jordanië overslaan de laatste jaren, ik zou gewoon gaan 🙂
Gabrielle ~ GlobeGirl onlangs geplaatst…WINACTIE: De prachtige hangmat Porto AlegreMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 15 februari 2017 - 12:14

Inderdaad gewoon gaan Gabrielle 🙂 . Zodra mensen horen wie de buurlanden zijn, willen ze er meteen niet meer naar toe. Hartstikke jammer.

Reply
ivonne 17 februari 2017 - 10:34

Ik was jaren geleden een dagje in Petra, vanuit Eilat. Ik vond het toen al super en nam me voor nog eens terug te gaan. Ik heb Jordanië, voor zover dat kan in 1 dag, net zo ervaren als jij. Frank is ook wat huiverig om naar een aantal landen te gaan gezien de recente ontwikkelingen. Gelukkig is er nog heel veel moois op de wereld om samen te bekijken. Wie weet ga ik tzt wel een keer alleen, want ik wil graag meer zien van dit mooie land.
ivonne onlangs geplaatst…Asociaal gedrag in Nederland.My Profile

Reply
Maud - Maudgeniet.nl 17 februari 2017 - 12:01

Ik heb vaak het gevoel dat het vrijwel nergens meer echt veilig is. Waar je ook bent; er hoeft maar 1 ‘gek’ te zijn die anders denkt over bepaalde normen en waarden. Jammer dat het in bepaalde landen een stukje onrustiger is en dat ze dan vaak worden overgeslagen. Jordanië is ook zo’n land.. Terwijl het me zo ontzettend prachtig lijkt! Gewoon gaan dus met z’n allen!
Maud – Maudgeniet.nl onlangs geplaatst…3 toffe plekken om Carnaval te vierenMy Profile

Reply
Carolien 17 februari 2017 - 15:45

Ik zou er erg graag een keer heen gaan en Alwin ook dus het komt er bij ons wel een keer van denk ik. Toch vind ik de ligging wel jammer, geeft toch onrust en voelt niet zo veilig om daar heen te gaan, terwijl er in het land zelf weinig aan de hand is. Dilemma’s. Zeker omdat er nog zoveel meer te ontdekken valt op de wereld.
Carolien onlangs geplaatst…Weekendje weg in OverijsselMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.