Jordanië: drijven in de Dode Zee

by DutchieontheRoad
14 comments

Ik stap in het vliegtuig en vijf uur later ben ik een totaal andere wereld, Jordanië. Amman is de hoofdstad van Jordanië maar Madaba is een goed alternatief voor de hectische hoofdstad. Het is inmiddels nacht wanneer we het hotel bereiken. Ik weet niet waar ik moet kijken. Wat een andere wereld! Ik duik snel mijn bedje in want morgen ga ik drijven in de Dode Zee.

Is de Dode Zee echt zo zout?

Yep, de Dode Zee bevat het zoutste water ter wereld. De Dode Zee is ontstaan door breuklijnen die onder andere aansluiten op de Rode Zee. Torenhoge concentraties mineralen zorgen ervoor dat de Dode Zee zo zout is. De Dode Zee bevindt zich 400 meter onder de zeespiegel en ligt midden in de woestijn. Door het warme klimaat verdampt er veel water waardoor de Dode Zee eigenlijk opdroogt. Men is op zoek naar een oplossing, maar deze is nog steeds niet gevonden. Door de hoge concentratie mineralen is er haast geen leven mogelijk dus mensen die graag willen duiken, komen van een koude kermis thuis. Dat is niet mogelijk.

JJordanië Dode Zee

Drijven in de Dode Zee

Hoe is het om in de Dode Zee te zwemmen? Tja, zwemmen is niet echt mogelijk. Zodra je voeten van de grond komen, schieten ze gewoon naar boven en drijf je op het water. Het is echt een vreemde gewaarwording en de eerste minuten kun je alleen maar schaterend om je heen kijken.
Het is eigenlijk alleen mogelijk om op je rug te drijven. Zodra je probeert om te draaien, lijk je meer op een vreemde fladderende vogel die niet vooruit komt. Dat standje kun je dus beter niet uitproberen. Uiteraard was ik wel zo eigenwijs en fladderde rond met uitstekende armen en benen. Niet de meest charmante houding in het water 😉 .

Jordanië Dode Zee

Modderbad

De modder van de Dode Zee zit vol met mineralen die een heilzame werking hebben op de huid. Smeer jezelf in met een flinke laag modder, en vergeet vooral niet om een foto te maken 😉 . De modder stimuleert de bloeJordanië Dode Zeedcirculatie en vernieuwd huidcellen. Vooral mensen met psoriasis en eczeem hebben baat bij een bezoekje aan de Dode Zee.

Natuurlijk kun je ook een professionele schoonheidsbehandeling ondergaan in één van de vele luxe sparesorts. Wij maakten dankbaar gebruik van het zwembad bij Amman Public Beach. Dat zoute water is immers ook niet alles. Even lekker zwemmen en genieten van een mooie zonsondergang is toch wel erg fijn vanaf een Beach Club.

Combineren met Mount Nebo

Je hebt meer dan genoeg aan een half dagje Dode Zee. Je kunt daarom je bezoek aan de Dode Zee makkelijk combineren met een bezoek aan Mount Nebo. Deze berg is 840 meter hoog en je hebt er een prachtig uitzicht op de Dode Zee, de Jordaan, de Oase van Jericho en het gebergte van Judea. Mozes zou gestorven zijn op deze berg, nadat hij het Beloofde Land had mogen aanschouwen. Ook zou hij hier water uit de grond laten opwellen door er met zijn staf op te slaan.

Jordanië

Tips voor een bezoekje aan de Dode Zee

• Dames…laat het ontharen a.u.b. even achterwege. Ik begrijp dat we allemaal netjes in bikini willen verschijnen, maar het is echt niet aan te raden om je die ochtend te ontharen. Ik was erg eigenwijs en deed dat wel. Geloof me…ik heb mijn lesje geleerd. Let ook op open wondjes.
• Probeer niet op je buik te zwemmen of te drijven. Ook dat heb ik geprobeerd met als resultaat dat ik snel het water moest verlaten omdat er zout in mijn ogen zat. Weer eigenwijs!
• Je nieuwe bikini showen? Dat zou ik niet doen. Het spreekt voor zich dat het zout je badkleding aantast. Neem daarom oude zwemkleding mee.
• Vergeet je vooral niet in te smeren met de heilzame modder uit de Dode Zee.
• Maak voor een klein bedrag gebruik van de faciliteiten bij het Amman Public Beach. Voor 20 JD mag je gebruik maken van het strand, zwembad, douches en kleedhokjes. Ook is er een restaurant aanwezig. Dat is wel zo handig. Wil je meer luxe, kun je natuurlijk ook kiezen voor een verblijf in een van de vele luxe resorts.
• Combineer de Dode Zee met een bezoekje aan Mount Nebo.

Hebben jullie wel eens in de Dode Zee gezwommen?

You may also like

14 comments

Rowan 30 november 2016 - 08:03

Wat een mooie (en lachwekkende) ervaring. Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt mij geweldig! Leuke tips!
Rowan onlangs geplaatst…This made me smile: novemberMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 2 december 2016 - 19:44

Het was inderdaad een lachwekkende ervaring Rowan. Heel toeristisch natuurlijk, maar zo ontzettend leuk 🙂

Reply
Marlies 30 november 2016 - 13:06

Ik heb nog nooit in de Dode Zee gezwommen maar het ziet er echt prachtig uit. Goeie tips trouwens!
Marlies onlangs geplaatst…13 Airport hacks that will make your next flight easierMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 2 december 2016 - 19:45

Die tips had ik ook graag voor mijn bezoek willen weten. Vooral nummer 1 is erg handig 😉 .

Reply
Sabine 30 november 2016 - 15:23

Superleuk artikel! 😀 Ik heb ook in Jordanië in de Dode Zee gelegen. Zo apart! En ja die wondjes… auw!! Ook de modder op mijn gezicht vond ik geen goed idee, tenzij je het er onder de douche afhaalt. Echt prikken deed het haha. Maar wat mooi allemaal hoor, echt prachtig om mee te maken!
Sabine onlangs geplaatst…Emigreren en het achterlaten van dierbare vriendenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 2 december 2016 - 19:46

Ik vond het ook heel apart 🙂 . Wondjes zijn echt niet prettig in de Dode Zee. Ik heb de modder op mijn gezicht ook onder de douche verwijderd.

Reply
Co 2 december 2016 - 07:32

Mooie foto’s! Ik wil ook nog een keertje naar Jordanië, lijkt me heel bijzonder om op die Dode Zee te drijven.

Reply
DutchieontheRoad 2 december 2016 - 19:47

Zeker een keer naar toe gaan Co. Jordanië is echt geweldig!

Reply
Marcella 4 december 2016 - 12:32

Wat een gave ervaring, drijven in de dode zee lijkt me erg bijzonder. Van Mount Nebo heb ik nooit gehoord, maar de combi lijkt me top!
Marcella onlangs geplaatst…Happylist november 2016 – Verjaardag in Noord-Ierland, Pathé Unlimited & De UurwerkerMy Profile

Reply
Yvonne 4 december 2016 - 16:39

Wij hebben drijven in de dode zee overgeslagen. We waren hier aan het einde van onze reis van 18 maanden en niet meer zo snel onder de indruk. Bovendien maakte lange tijd in Azië dat we de entreeprijs enorm hoog vonden. Geen idee meer wat het toen kostte, het zal waarschijnlijk niet eens echt heel veel geweest zijn, haha. Jij ziet er in ieder geval heerlijk relaxt uit. 🙂
Yvonne onlangs geplaatst…Rajasthan route van 1001 nachtMy Profile

Reply
Sanne 4 december 2016 - 23:03

Ik heb wel eens in zo’n zout bad gelegen in een Termen. Dit zou ik ook zeker doen als ik deze kant op reis!
Sanne onlangs geplaatst…Urban Hotspot in het hart van Nederland: De GelderlandfabriekMy Profile

Reply
Jenny - ikreis.net 9 december 2016 - 07:13

Ik sloot mijn reis door Jordanië af met een bezoek aan de Dode Zee. Heerlijk ontspannend dobberen. Daarna insmeren met modder én een fijne massage. Luxe en goddelijk.

Reply
Wanda 9 december 2016 - 09:22

Wat een bijzondere ervaring lijkt me dat, drijven in de Dode Zee. Leuk ook dat je aangeeft dat het prima te combineren is met een bezoek aan Mount Nebo. Ik ben niet zo’n waterrat en zal snel uitgekeken zijn bij de Dode Zee.
Wanda onlangs geplaatst…Wandelen door de Gerolsteiner Dolomieten in DuitslandMy Profile

Reply
Judith | Worldwife.nl 9 december 2016 - 14:58

Drijven in de Dode Zee staat heel hoog op mijn verlanglijstje. Samen met Petra en Wadi Rum. Maar omdat ik niet in mijn uppie naar Jordanië wil ben ik er nog steeds niet geweest. Ik weet zeker dat als ik er ben, me ga proberen om te draaien. Ik ben nl ook (een beetje) eigenwijs 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.