Jardin Majorelle: een prachtige botanische tuin in Marrakech

by DutchieontheRoad
4 comments

Marrakech was een beetje veel voor mij. Zo ontzettend druk en chaotisch…daar moest ik even aan wennen. Als je net zoals mij een beetje rust zoekt in het drukke Marrakech, breng dan een bezoekje aan Jardin Majorelle. Dit is zonder enige twijfel de meest kleurrijke plek van Marrakech. Deze botanische tuin wil je echt gezien hebben. Wat een oase van rust.

Jardin Majorelle: een kleurrijke tuin net buiten het centrum van Marrakech

Wil je even aan de drukte ontsnappen? Dat begrijp ik helemaal. Net buiten het centrum van Marrakech ligt Jardin Majorelle. Deze kleurrijke tuin is echt een bezoek waard. Even tot rust komen tussen de meer dan 300 verschillende soorten bloemen, cactussen, kleurrijke planten, fonteinen, vogeltjes, vissen en zelfs schildpadjes. Jardin Majorelle is echt een must-see als je in Marrakech bent. Ook voor fotograferen is deze botanische tuin een lust voor het oog. Ik kon hier blijven fotograferen. De tuin is vrij compact maar je bent toch wel twee uurtjes zoet in deze mooie tuin.

Jardin Majorelle Marrakech
Jardin Majorelle Marrakech

Een stukje geschiedenis van Jardin Majorelle

Jardin Majorelle werd in 1924 ontworpen door de Franse kunstenaar Jacques Majorelle. Omdat deze Franse kunstenaar planten en bomen van over de hele wereld verzamelde, duurde het een aantal jaren voordat de botanische tuin helemaal af was. In de tuin bouwde hij een aterlier welke in een prachtige kleur blauw werd geschilderd. Het atelier heeft nog steeds deze prachtige kleur blauw en je ziet deze kleur overal terugkomen in de tuin. Zo ontzettend mooi!

De tuin werd echter pas bekend toen Yves Saint Laurent de tuin overnam. Voor hem was de botanische tuin een bron van inspiratie en dat begrijp ik helemaal. Doe mij ook maar een atelier in zo’n tuin. Toen Yves Saint Laurent de tuin overnam was deze echter zwaar verwaarloosd en in het jaar 2000 werd Jardin Majorelle grondig gerestaureerd. Toen Yves Saint Laurent in 2008 overleed werd zijn as in de rozentuin gestrooid. De tuin werd vervolgens aan Marrakech geschonken en er werd een fonds opgericht voor het onderhoud. Zodoende kunnen de vele toeristen en de lokale bevolking nog steeds deze prachtige botanische tuin bewonderen.

Jaaroverzicht 2019
Jardin Majorelle Marrakech

Musée Berbère

Breng ook een bezoek aan het bijbehorende Musée Berbère waar je maar liefst 600 kunststukken uit de geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners van de regio kunt bewonderen. Ook zijn er stukken uit de privé collectie van Yves Saint Laurent en Pierre Bergé te zien.

Tickets en openingstijden

Jardin Majorelle ligt net buiten het centrum in Ville Nouvelle, ongeveer een half uurtje lopen vanaf de medina. Prima te doen dus. Tussen 1 oktober en 30 april is de tuin dagelijks open tussen 08:00 en 17:30 en tussen 1 mei en 30 september kun je de tuin bezoeken van 08:00 tot 18:00. Houd wel rekening met de ramadan want dan is de tuin tussen 09:00 en 17:00 open. De entree voor Jardin Majorelle is 70 Dirham en het Berber Museum kost 30 Dirham. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Ben je student? Neem dan je studentenpas mee want dan krijg je een leuke korting.

Jardin Majorelle Marrakech

Zijn jullie ook een liefhebber van botanische tuinen? Benieuwd naar meer bezienswaardigheden in Marrakech? Lees dan vooral mijn artikel 10x zien en doen in Marrakech.

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen voor later 🙂

Jardin Majorelle Marrakech

You may also like

4 comments

Jenny 21 augustus 2019 - 04:03

Wat een heerlijke plek! Ik vond de drukte in Marakech ook soms erg intens. Al is het een prachtige stad.

Reply
Manon Ruitenberg 21 augustus 2019 - 20:13

Lijkt me een bijzondere plek om even tot rust te komen in een drukke stad zoals Marakech.

Reply
Janet 22 augustus 2019 - 18:06

Ik heb de naam al eens eerder voorbij zien komen volgens mij.. het ziet er prachtig uit! Het lijkt me echt een stukje intense rust en heerlijk sereen in deze drukke stad! Ik ben er nog niet geweest, maar staat op mijn lijstje hoor!

Reply
Mirre 24 augustus 2019 - 22:45

Hoi Kelly, wat een prachtige en rustige plek, temidden van het tumult. Ik heb weleens gehoord dat je tijdens de ramadan naar Marrakech moet gaan als je niet van drukte houdt, want dan zijn de straten en markten vrijwel leeg! Maar ja, keerzijde is dat je niet het ‘echte’ Marrakech meemaakt en dat is natuurlijk wel een beetje waar je voor komt…

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.