Japan: dagtrip Kamakura vanuit Tokyo

by DutchieontheRoad
1 comment

In Tokyo kun je nooit genoeg tijd hebben. Deze wereldstad is écht enorm en ook in de omgeving is er onwijs veel te zien en te doen. Er zijn talloze dagtrips mogelijk. Is je tijd beperkt? Kies dan voor een dagtrip naar Kamakura vanuit Tokyo.

Dagtrip Kamakura vanuit Tokyo

Kamakura is een relatief kleine stad op een uur reizen van Tokyo en daarom een ideale dagtrip vanuit Tokyo. Lekker dichtbij dus en mede daarom erg populair onder toeristen. Kamakura kent een rijke geschiedenis en er is dan ook heel erg veel te doen. Ben je een liefhebber van tempels, dan ben je hier aan het juiste adres. Er zijn zelfs zo ontzettend veel tempels dat één dag niet voldoende is. Er moeten keuzes gemaakt worden. Ook ik heb slechts een fractie van Kamakura gezien, maar ik ben ook nog gaan wandelen waardoor ik minder tempels gezien heb dan ik eigenlijk wilde. Hieronder zal ik aandacht besteden aan een aantal populaire bezienswaardigheden in Kamakura.

KamakuraHoe kom je in Kamakura vanuit Tokyo?

Kamakura is eenvoudig te bereiken vanuit Tokyo. Neem vanaf Tokyo Station de JR Yokosuka lijn en deze brengt je in een klein uurtje rechtstreeks naar Kamakura. Een dagtrip naar Kamakura vanuit Tokyo is dus ideaal…het is echt maar een stukje reizen. Er zijn diverse stations in Kamakura dus beslis van te voren wat je die dag wilt doen. Vanuit Kita Kamakura kun je een aantal belangrijke tempels bezoeken zoals Engakuji en Kenchoji. Vanaf Kamakura Station kun je Tsuragoaka Hachimangu en Hokokuji bezoeken en vanaf Hase Staion kun je naar Kamakura Daibutsu en Hasedera.

Een enkeltje naar Kamakura Station kost 940 Yen, maar de JR Pass is ook geldig op deze lijn. Mijn JR Pass heb ik in laten gaan op de dag dat ik naar Kamakura reisde zodat ik geen extra kosten hoefde te maken.

dagtrip Kamakura vanuit TokyoDaibatsu: de grote Boeddha

De meeste toeristen (ik ook) gaan naar Kamakura voor de enorme Boeddha…en terecht. Dit enorme standbeeld is met zijn 11,4 meter het op één na hoogste bronzen standbeeld van Japan. Vroeger stond deze Boeddha midden in een tempel, maar deze is door natuurrampen verwoest waardoor het beeld tegenwoordig in de buitenlucht staat.

Houd er rekening mee dat dit standbeeld één van de grootste attracties is van Kamakura en dat het er enorm druk is. Ik arriveerde tegelijk met vele schoolklassen (die je overigens bij iedere toeristische attractie ziet in Japan) en kon dus in de rij staan om een foto te maken. Gelukkig ben ik niet klein en kon ik over alle kinderen heen mijn foto’s maken, haha.

Hoe kom je bij de grote Boeddha?

Stap op Kamakura Station op de Enoden-lijn en stap vervolgens uit bij Hase Station. De Suica kaart die je in Tokyo gebruikt voor het openbaar vervoer, is ook geldig op de Enoden-lijn. Vanaf Hase Station is het ongeveer 10 minuten lopen (één rechte weg rechtdoor…volg alle toeristen en schoolklassen). Op het terrein van de grote Boeddha bevindt zich ook de Kotokuin Tempel. De entree voor de tempel is 200 Yen. Je kunt voor 20 Yen ook een kijkje nemen in de Grote Boeddha (hij is hol) maar dat vond ik eerlijk gezegd niet de moeite waard. Bespaar je de 20 Yen dus.

dagtrip Kamakura vanuit Tokyo
Kamakura Japan

Hasedera Tempel

De tweede tempel die ik bezoek in Kamakura is de Hasedera Tempel. Deze prachtige tempel is gebouwd op een heuvel en vanaf het aangelegen terras heb je een mooi uitzicht over Kamakura. Er is een prachtig aangelegde tuin bij deze tempel en neem ook vooral een kijkje bij de grot waarin Boeddha-beelden zijn uitgehakt. Heel bijzonder om door deze grot te lopen.

De Hasedera tempel is beroemd vanwege het grote houten standbeeld van de elfkoppige godin Kannonn. Bij de tempel is dan ook een klein museum over deze godin. De entree voor dit museum in 300 Yen. Ik ben er zelf niet geweest dus kan jullie niet vertellen of het de moeite waard is.

Hoe kom je bij de Hasedera Tempel?

De Hasedera Tempel ligt heel dicht bij de grote Boeddha dus dat betekent dat je ook in de Enoden-lijn moet nemen vanaf Kamakura Station. Vanaf Hase Station is het nog vijf minuten lopen naar de Hasedera Tempel. De entree voor deze tempel is 300 Yen. Je kunt deze tempel heel makkelijk combineren met de grote Boeddha en dat heb ik dus ook gedaan.

dagtrip Kamakuro vanuit Tokyo
dagtrip Kamakura vanuit Tokyo

Tsurugaoka Hachimangu

Deze schrijn wil je zeker bezoeken want hier kun je ook een korte wandeling maken door rode torii poorten en dat wil iedere toerist. Deze schrijn staat op een groot terrein vol met diverse toriipoorten, gingko bomen, vijvers met lotusbloemen en diverse rode paviljoens. Zelf vond ik de grote muur van sakévaten erg tof om te zien. Er is veel hoogteverschil op het terrein en het hoogtepunt staat dan ook helemaal bovenaan. Je zal dus een lange trap naar boven moeten lopen, maar dat is het zeker waard.

Groot voordeel van dit tempelcomplex: dit is een van de weinige complexen die gratis te bezoeken is. Dat is wel zo prettig. Deze tempel ligt aan het einde van de hoofdstraat in Kamakura en kun je eigenlijk niet missen.

dagtrip Kamakura vanuit Tokyo
Kamakura

Engakuji Tempel

Deze tempel heb ik helaas niet gezien omdat ik er geen tijd meer voor had. Zoals ik al eerder zei, er moeten keuzes gemaakt worden want er is echt heel veel te zien in Kamakura. Deze 13 -eeuwse Engakuji Tempel is de op één na belangrijkste schrijn van Kamakura. Er schijnt een prachtige houten toegangspoort te zijn en het is een van de belangrijkste Zen-tempels van Japan. Wil je deze tempel bezoeken, stap dan uit bij Kita Kamakura. De toegangsprijs van de Engakuji Tempel is 300 Yen.

Kenchoji Tempel

Vanuit Engakuji tempel kun je makkelijk ook de Kenchoji tempel bezoeken. Op dit complex zijn enkele prachtige houten bouwwerken te bezoeken en dit is dan ook het oudste en de belangrijkste zen-klooster van Kamakura. Er is een groot beeld van een boeddhistische monnik te bezichtigen en er is een mooie zentuin. Er is een observatieplatform waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. De toegangsprijs voor deze tempel is 300 Yen.

Hokokuji Tempel

Deze tempel had ik héél graag willen zien, maar daar was helaas geen tijd voor. De Hokokuji Tempel ligt verborgen in de heuvels van Kamakura  en diende vroeger als familietempel van de regerende Ashikaga-familie. Deze tempel staat voornamelijk bekend om het dichtbegroeide bamboebos en dat was ook de reden waarom ik deze tempel zo graag wilde bezoeken. Achter dit bamboebos ligt een aantal grotten en er schijnt een leuk theehuisje te zijn. Ik baal nog steeds dat ik er niet geweest ben.

Deze tempel ligt wel wat afgelegen en dat is ook één van de redenen waarom ik er uiteindelijk niet geweest ben. Vanaf Kamakura Station is het ongeveer 30 minuten wandelen, maar je kunt ook de bus nemen die je in 10 minuten naar de tempel brengt (200 Yen). De entree voor de tempel zelf is ook 200 Yen.

dagtrip Kamakura vanuit TokyoGa wandelen in de omgeving

De meeste mensen gaan enkel voor de grote Boeddha en de vele tempels naar Kamakura, maar je kunt er ook erg mooi wandelen. Diverse paden verbinden meerdere tempels met elkaar en ook ik ben gaan wandelen in de omgeving van Kamakura.

Onze planning was eigenlijk om de Daibutsu Hiking Course te doen, maar vanwege de typhoon was de route niet goed toegankelijk. Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee hoe we nou eigenlijk gelopen zijn, maar we zijn uiteindelijk weer bij Kamakura Station uitgekomen en hebben nog enkele kleine tempels gezien onderweg, haha. Mocht je dus de komende maanden richting Kamakura gaan, informeer dus eerst van te voren of de hiking trails begaanbaar zijn en ga niet als een kip zonder kop door de heuvels van Kamakura wandelen 😉  Deze drie wandelpaden worden aangeraden:

Daibutsu Hiking Course

De Diabutsu Hiking Course is een wandelroute in de heuvels ten westen van de stad. Je loopt langs verschillende tempels zoals de Kokokuin Tempel en de Daibutsu. Deze wandeling duurt ongeveer 90 minuten.

Tenen Hiking Course

De Tenen Hiking Course is een lange wandelroute die meerdere tempels en graftombes ten noorden van de stad met elkaar verbindt. Het wandelpad is goed aangegeven.

Gionyama Hiking Course

De Gionyama Hiking Course is een wat kortere route van ongeveer dertig minuten ten oosten van de stad. Tijdens deze route loop je naar de Yagumo Shrine en een bekende graftombe. Ook heb je een mooi uitzicht over de stad.

Kamakura

Komachi Dori Street

Nabij Kamakura Station vind je Komachi Dori Street, een gezellige straat met vele winkels, souvenirwinkels, ijssalons en restaurantjes. Het spreekt voor zich dat deze straat drukbezocht wordt door toeristen. Heb je dus even voldoende tempels gezien, kun je hier gezellig winkelen en eten.

Houd er rekening mee dat je vroeg vertrekt want er is zo ontzettend veel te doen. Je moet echt keuzes maken. Heb je daar geen zin in en wil je alles zien? Kies dan voor een overnachting in Kamakura. Er zijn meer dan voldoende leuke accommodaties en dan kun je het iets rustiger aan doen. De stranden van Kamakura schijnen ook de moeite waard te zijn dus dat is ook nog een leuke optie. Ik vond een dagtrip naar Kamakura vanuit Tokyo zeker de moeite waard.

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen voor later 🙂

 

You may also like

1 comment

Simone 7 januari 2020 - 11:03

Leuk, ik wil dit jaar ook een rondreis maken door Japan, leuk om dit te lezen!
Simone onlangs geplaatst…Getest: kroketten van de Vegetarische SlagerMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.