Japan: 8x Zien en doen in Nagasaki

by DutchieontheRoad
1 comment

Wanneer je denkt aan Nagasaki, zal je natuurlijk meteen denken aan de atoomaanval in de Tweede Wereldoorlog. Nagasaki werd net zoals Hiroshima totaal verwoest en er zijn dan ook geen eeuwenoude bezienswaardigheden te bezichtigen. Toch is er meer dan voldoende te doen in Nagasaki en het klimaat is er heerlijk…ook in de herfst 🙂 Dit wil je zien en doen in Nagasaki.

Bezienswaardigheden Nagasaki

Ik moet eerlijk bekennen dat ik Nagasaki minder interessant vond dan de andere steden ik die bezocht heb in Japan, maar toch vond ik het een hele fijne stad. Zoals ik al aangaf, is het klimaat heel mild in Nagasaki en ik kon wel een beetje zon gebruiken. Heerlijk dat herfstzonnetje. Nagasaki is niet heel groot en in een dag of twee heb je de meeste bezienswaardigheden wel gezien. Ik had best een hoog reistempo en in Nagasaki heb ik even gas teruggenomen want daar was ik echt even aan toe. Er zijn diverse interessante musea, mooie tempels, een heus Hollands pretpark en je kunt zelfs een verlaten eiland bezoeken.

Nagasaki

#1 Nagasaki Atomic Bomb Museum

Als je in Nagasaki bent, wil je uiteraard dit museum bezoeken. Op 9 augustus werd Nagasaki verwoest tijdens een luchtaanval van de Amerikanen. Honderdduizenden mensen zijn om het leven gekomen en velen stierven aan de gevolgen van straling. In het Nagasaki Atomic Bomb Museum leer je meer over de toedracht en nasleep van de atoombom. Dit museum wil je gewoon gezien hebben want anders ben je niet in Nagasaki geweest.

Openingstijden: 8:30 – 18:30. Tickets kosten 200 yen.

#2 Peace Hill

Als je meer te weten wilt komen over de atoomaanval op Hiroshima, wil je ook zeker even een bezoekje brengen aan Peace Hill. Peace Hill is een monument dat zich bevindt op de plek van de inslag. Ieder jaar wordt er een vredesceremonie in dit beeldenpark gehouden. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het bekende beeld van Peace Hill echt heel lelijk vind en ik heb mij laten vertellen dat ik niet de enige (toerist) ben die daar zo over denk, maar dat even terzijde. Het is een belangrijke plek en Nagasaki in daarom wil je er toch even geweest zijn.

Peace Hill

#3 Mijn persoonlijke favoriet: Glover Garden

Een van de bekendste bezienswaardigheden, en mijn persoonlijke favoriet, is Glover Garden. Hier wil je echt geweest zijn. Wat een heerlijke plek! Glover Garden staat sinds 2015 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en terecht. Je vindt hier traditionele herenhuizen en dit is het meest Europese stukje van heel Japan. De bijbehorende tuin is echt prachtig aangelegd en je hebt een schitterend uitzicht over de haven van Nagasaki. Ik vond Glover Garden echt een plaatje! Het was heerlijk weer en dat was genieten.

Openingstijden: 8:00 – 18:00. Tickets kosten 620 yen.

Glover Garden Nagasaki

Zien en doen in Nagasaki

#4 Geniet van het uitzicht vanaf Mount Inasa

Mount Inasa is met zijn 333 meter het hoogste uitkijkpunt van Nagasaki. Je kunt Mount Inasa in 1-2 uur beklimmen of net zoals mij, heel lui met de kabelbaan naar boven gaan 😉 Wil je het mooiste uitzicht over Nagasaki zien? Dan moet je echt naar dit uitzichtpunt. Ik kan aanbevelen om Mount Inasa in de avonduren te bezoeken want dan heb je echt een “10 million dollar view” met al die lichtjes.

Openingstijden van de kabelbaan: 9:00 – 22:00. Tickets kosten 1250 yen voor een retourticket.

Zien en doen in Nagasaki

#5 Tempelhoppen in Nagasaki

Nog niet genoeg tempels gezien? In Nagasaki heb je ook de nodige mooie tempels en schrijnen. De bekendste tempel is de Fukusai-ji tempel, in de vorm van een schildpad. Een van de mooiste tempels is de Shofuku-ji tempel welke heel goed bewaard is gebleven. Ook de Suwa-jinja tempel is de moeite waard om te bezoeken. Er zijn talloze kleine tempels in Nagasaki. Pak er een stadsplattegrond bij en stippel een mooie route uit voor jezelf. Je kunt de nodige tempels bezoeken in een ochtend of middag.

Tempels Nagasaki

Zien en doen in Nagasaki

Tempel

#6 Lekker eten in China Town

Wil je een keer iets anders eten? Breng dan een bezoekje aan China Town. Zodra ik zie dat er een China Town is, wil ik daar altijd naartoe. Er zijn uiteraard veel Chinese invloeden aanwezig in deze oude Chinese wijk. Er is onder andere een tempel uit 1629 en er zijn leuke winkeltjes te vinden.

Chinatown Nagasaki

#7 Hashima Island: het eiland van de film Skyfall

Zelf ben ik hier niet geweest want ik had geen zin in een pittig tripje met de boot (zeeziek). Ook bleek de boot op dat moment niet te varen dus ik had eigenlijk geen keuze, haha. Toch lijkt Hashima Island mij wel een hele toffe plek. Er zijn namelijk verschillende scenes van de film Skyfall gefilmd op dit eiland. Dit vervallen mijnstadje trekt jaarlijks heel veel toeristen en er worden regelmatig rondleidingen gegeven. Houd er echter rekening mee dat de kans aanwezig is dat je de boot niet mag verlaten of dat je maar een klein deel van het eiland mag bezoeken. Een deel van het eiland is namelijk niet veilig vanwege instortingsgevaar dus de kans is aanwezig dat je alleen op afstand mag fotograferen.

Zien en doen in Nagasaki

#8 Het Hollandse pretpark Huis ten Bosch

Mis je Nederland heel erg? Breng dan een bezoek aan Huis ten Bosch. Jaren geleden zag ik een documentaire over Huis ten Bosch en schrok enorm. De Japanners hebben Nederland in het klein gebouwd en dat hebben ze levensecht gedaan. Het is zo realistisch dat het gewoon eng is. Ik had eerlijk gezegd niet zo’n behoefte aan molens en tulpen dus ben lekker in Nagasaki gebleven. Huis ten Bosch is ongeveer anderhalf uur reizen met de trein dus je bent er ook wel een dagje mee zoet,

Openingstijden Huis ten Bosch: 9:00 of 10:00 uur tot 21:00 of 22:00 uur, afhankelijk van het seizoen. Dagtickets kosten 7000 yen.

Vervoer in Nagasaki

In de meeste Japanse steden is er een metronetwerk, maar dat is in Nagasaki niet het geval. Gelukkig heeft Nagasaki wel een tramnetwerk en de meeste wijken zijn goed bereikbaar met de tram. Losse tramkaartjes kosten 130 yen en een dagkaart kost 500 yen. Afhankelijk van je accommodatie kun je ook de nodige bezienswaardigheden te voet bereiken.

Ik kan een accommodatie in de buurt van de haven van harte aanbevelen. Vanuit daar kun je veel bezienswaardigheden te voet bereiken en de haven vond ik persoonlijk erg leuk om te eten. In het nabijgelegen winkelcentrum zijn ook talloze betaalbare restaurantjes te vinden waar je heerlijk kunt eten.

eten Nagasaki

Nagasaki is een leuke stad voor twee tot drie dagen. Er meer dan voldoende te zien en doen in Nagasaki, maar ook buiten de stad zijn er diverse interessante bezienswaardigheden. Ga lekker tempelhoppen, bezoek de prachtige Glover Garden en ga vooral lekker eten…want dat kun je in Nagasaki heel erg goed.

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

zien en doen in nagasaki

You may also like

1 comment

ivonne 19 februari 2021 - 21:55

Leuke tips voor een stad die we zeker willen gaan bezoeken als we in Japan komen. Lijkt me sowieso een interessant land!
ivonne onlangs geplaatst…Bergwandelen in Nederland: de mooiste bergwandelingenMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.