Jaaroverzicht 2020: Het meest bizarre jaar ooit

by DutchieontheRoad
10 comments

Het is tijd voor het jaaroverzicht 2020. Eindelijk is 2021 in zicht! Zal corona eindelijk verslagen worden en kunnen we weer terug naar normaal? Wordt het überhaupt weer normaal? Mogen we weer samen uiteten, kunnen we weer massaal gaan winkelen met z’n allen, mogen we weer naar festivals, mag ik mijn familie weer knuffelen, kunnen we weer naar de supermarkt zonder mondkapje en zonder ontsmet winkelkarretje en mogen we weer op vakantie? Fingers crossed.

2020 was zonder enige twijfel het meest bizarre jaar ooit. Wie had dit een jaar geleden verwacht? Ik niet in ieder geval…niemand had dit zien aankomen. Ik had nooit verwacht het hele jaar in Nederland te blijven. Het was dus alles behalve een spannend reisjaar voor Dutchie on the Road. De vakanties die ik gepland had, vielen ook nog eens in de lockdown. Daar baalde ik flink van, maar het is niet anders. Er komen betere tijden aan…daar ben ik heilig van overtuigd. Ik neem jullie mee naar mijn jaaroverzicht 2020…het is geen spannend overzicht by the way, haha 😉

Januari 2020: Safaripark de Beekse Bergen

2019 was alles behalve een pretje en ik besluit één van mijn banen op te zeggen en fulltime in de kinderopvang te gaan werken. Ik ben zo toe aan meer rust en regelmaat en kan het niet meer opbrengen om voor twee werkgevers te werken. Ik ben er helemaal klaar mee! Januari 2021 start ik daarom bij een VVE Peutergroep en in de middagen werk ik bij de buitenschoolse opvang. Een superleuke en afwisselende combinatie waar ik tot de dag van vandaag nog erg blij mee ben. Het was de juiste keuze 🙂

Op een koude zaterdagochtend, rijden we naar de Beekse Bergen waar we samen met mijn kleine nichtje op safari gaan. Mijn schoonzus is bijna uitgerekend en daarom is het erg fijn om nog een uitje te ondernemen. Eind januari ga ik met mijn petekind op stap…ze is veertien jaar oud geworden en deze creatieve dame wil graag een workshop met haar tante volgen. Zo leuk om dit samen te mogen doen.

Jaaroverzicht 2020

Februari 2020: weer tante geworden!

Februari was een hele heftige maand. De hond van mijn ouders werd ernstig ziek en het duurde even voordat we wisten wat er gaande was. Kleine Jippie bleek een zeldzame en zeer pijnlijke auto immuunziekte te hebben. We wisten ons geen raad, maar ze heeft het gered. Helaas is inmiddels gebleken dat ze niet meer zonder zware medicatie kan. Zodra we stoppen met de medicijnen, krijgt ze binnen een paar dagen weer klachten. De dermatoloog had goede hoop dat ze na een aantal maanden geen medicatie meer nodig zou hebben, maar dat is helaas niet het geval. We hebben inmiddels geaccepteerd dat kleine Jippie niet oud zal worden en proberen haar leven zo lang mogelijk te rekken. Ze is een vrolijke en inmiddels vrij zware hond (door de prednison) en heeft geen pijn. Dat is voor ons het belangrijkste en hopen dat we nog lang van haar mogen genieten. Zolang de medicatie zijn werk doet, zijn we dankbaar dat ze er nog is 🙂

Eind februari komt mijn kleine neefje ter wereld…tijdens carnaval. Welkom lieve Jason! Carnaval 2020 valt enigszins in het water door het slechte weer, maar ik neem me voor de schade in 2021 in te halen. Niet dus, haha.

jaaroverzicht 2020

Maart 2020: hallo corona

Begin maart ben ik op personeelsweekend met het werk 🙂 Wat een luxe dat we toen nog met dertig collega’s samen mochten zijn. Twee weken later zou dit niet meer mogelijk zijn geweest. Ook vier ik mijn verjaardag en heb ik het geluk nog een paar mensen te mogen uitnodigen.

Maart was natuurlijk de maand van de eerste lockdown. De wereld staat op zijn kop en we zijn massaal thuis. Ook ik werk gedeeltelijk thuis, maar heb het geluk nog gedeeltelijk op locatie te mogen werken ivm noodopvang. Mijn katten vinden het geen straf dat ik extra veel thuis ben 😉

April 2020: weekje vakantie

We zijn inmiddels al een aantal weken thuis en ik heb vakantie. Tja…eigenlijk wilde ik op stedentrip, maar dat feest gaat uiteraard niet door. Ik besluit mijn tijd goed te benutten en ga net zoals heel Nederland klussen, haha. Heel Nederland klust in 2020. Ik verf bijna mijn hele huis en kan na vijf weken geen verfkwast meer zien.

Gelukkig hebben we onwijs mooi weer in april en kunnen we veel naar buiten. Daar maak ik gretig gebruik van en ik ga voor het eerst in lange tijd weer op pad. Ik besluit mijn eigen stad te gaan verkennen op de fiets. Op een mooie zondagmiddag ontdek ik de mooiste Street Art in Eindhoven. Wat een heerlijke middag en ik was bijna vergeten hoe fijn het is om weer op pad te zijn…al is het dicht bij huis.

jaaroverzicht 2020

Mei 2020: heel Nederland klust…en ik ook

Jaaaa…ik mag eindelijk weer fulltime op locatie komen werken. De kinderopvang is weer gedeeltelijk open en ook de basisscholen mogen bijna weer starten. Ik bruis weer van de energie en ga koken. Japanse Okonomiyaki, Japanse ramen, verse naan en Nepalese Dhal Bat staan op het menu en natuurlijk kon ik het niet laten om twee recepten met jullie te delen 🙂

Ik ben bijna klaar met klussen en kom zelfs tot de ontdekking dat ik kan behangen. Ik ben best trots op mezelf, haha. Na drie lange maanden zie ik eindelijk mijn oom, tante en petekinderen weer. Zo fijn om ze weer even te mogen zien. Mijn broer, schoonzus en ik besluiten onze ouders een weekend Center Parcs cadeau te doen. Het is zo’n rot jaar en we hebben wel een uitje verdiend met ons gezin. We besluiten vrij te vragen voor half november want dan zal corona toch wel weg zijn? Uhuh…niet dus.

okonomiyaki

Juni 2020: voor het eerst weer buiten de deur lunchen

Mijn blog heeft een make-over gekregen en eerlijk gezegd ben ik best een beetje trots op mezelf. Ik ben namelijk best een digibeet op sommige gebieden…maar het is redelijk gelukt. Juni was een vrij saaie maand. Terwijl heel Nederland niet weet hoe snel ze het terras op moeten duiken en weer massaal gaan winkelen, verberg ik mij nog steeds in mijn eigen huis. Ik vind het allemaal best snel gaan en blijf voorzichtig.

Ik geniet lekker in mijn eigen tuin en leg een kleine moestuin aan. Mijn huis wordt gerestyled en het begint steeds meer vorm te krijgen. Voor het eerst in maanden ga ik weer lunchen buiten de deur. Wat een luxe! Wel blijf ik het allemaal spannend vinden…kan het allemaal wel en willen we niet te snel terug naar normaal?

jaaroverzicht 2020

Juli 2020: leuke uitjes in de zomervakantie

Na maanden binnen te hebben gezeten, durf ik ook weer uitjes te ondernemen. Wat was juli een fijne maand! Ik bezoek een prachtige vlindertuin in Gemert, ga naar Dierenrijk Nuenen, sta voor het eerst in jaren weer op de bowlingbaan en natuurlijk wordt meer dan eens de barbecue aangestoken. Dit heb ik zo gemist 🙂

jaaroverzicht 2020

Augustus 2020: een weekend naar het Veluwemeer

De zomervakantie vliegt echt voorbij en we hebben weer een hittegolf te pakken. Augustus is een drukke, maar wel een hele fijne maand. Begin augustus ga ik een weekend naar het Veluwemeer waar mijn oom en tante een huisje hebben gehuurd. Ik slaap op de bank, maar dat mag de pret niet drukken. Eindelijk ben ik ook even van huis. De volgende dag bezoek ik de Orchideeënhoeve, een prachtige vlindertuin waar ik graag nog een keer naar toe zou willen gaan. Zo ontzettend mooi!

Orchideeënhoeve

September: Appels plukken, mooie heidewandelingen en Kamp Vught

September is natuurlijk de maand van de heide. Ik kan zo genieten als de heide in bloei staat en ik maak dan ook meerdere heidewandelingen. Voor het eerst in mijn leven bezoek ik de appelplukdagen in de Frits Philipstuin. Wat een leuk uitje en hartstikke coronaproof. Volgend jaar ga ik weer 🙂 Ook bezoek ik het indrukwekkende kamp Vught. Echt een aanrader.

Mijn vakantie is in zicht en het begint helaas duidelijk te worden dat het niet mogelijk is om buiten Nederland op vakantie te gaan. Vliegen zie ik niet zitten en de verwachting is dat België en Duitsland ook code oranje krijgen. Daar was ik al een beetje bang voor en daarom besluit ik dit jaar in Nederland te blijven.

jaaroverzicht 2020

Oktober 2020: gedeeltelijk lockdown en 3 weken vakantie

Daar waar ik al bang voor was gebeurde inderdaad…Nederland gaat weer gedeeltelijk op slot. Ik baal als een stekker want uitgerekend deze maand heb ik drie weken vrij. Mijn tante komt op de IC te liggen met corona en vecht voor haar leven. Eigenlijk zou ik zo’n tien dagen door Nederland gaan reizen, maar ook dat zie ik momenteel niet zitten. Wat ik nog kan annuleren, wordt geannuleerd en alleen mijn tripje naar Texel gaat nog door.

De horeca gaat weer dicht en een paar dagen later zit ik op Texel. Al met al is het prima te doen en we vermaken ons uitstekend. Natuurlijk balen we dat de horeca dicht is, maar het is niet anders. We hebben echt mazzel met het weer en maken prachtige wandelingen. Ik wilde al jaren naar Texel en het valt zeker niet tegen. Zeker weten dat ik terug ga naar de Waddeneilanden 🙂

Tijdens mijn vakantie breng ik nog een bezoek aan de Zaanse Schans, de Amsterdamse Waterleidingduinen, Kasteel de Haar, ZooParc Overloon, fotografeer vele paddenstoelen en bezoek ik meerdere kerstshows bij tuincentra. Al met al heb ik toch een hele fijne vakantie gehad en eerlijk gezegd vond ik het heerlijk om een keer thuis te blijven. Ook heb ik mijn creatieve hobby’s weer opgepakt en dat smaakt zeker naar meer. Wat heb ik dit gemist! Binnenkort zal ik meer schrijven over Texel en de Zaanse Schans.

Zaanse Schans

November 2020: creatieve maand

Sinterklaas is in het land en de kerstboom wordt extra vroeg gezet dit jaar. Ik heb zo’n behoefte aan gezelligheid. November is een erg drukke maand op het werk ivm alle voorbereidingen mbt Sinterklaas. Ik heb een blogdipje en heb behoefte aan me-time. Het is tijd om mezelf even terug te trekken. Even geen deadlines en eigenlijk wil ik gewoon lekker creatief bezig zijn. Ik zit dan ook in onwijs creatieve flow en daar maak ik dan ook gretig gebruik van. Gewoon lekker thuis zijn, veel Netflixen en met creatieve projecten bezig zijn. Ik volg de ene na de andere online workshop. I love it!

jaaroverzicht 2020

December 2020: Kerst in kleine kring

Ik zag de strenge lockdown zo niet aankomen en was maandagochtend op het werk druk bezig met het bestellen van alle boodschappen voor de kerstvakantie…tot dat ene bericht naar buiten werd gebracht. Moeten we weer dicht? Hoezo? Dat klopt niet volgens de routekaart! Ik delete de enorme boodschappenlijst bij de AH en vol verbazing staren mijn collega’s en ik elkaar aan. Daar gaan we weer 🙁

De basisscholen en kinderopvang moeten weer sluiten, tegen alle verwachtingen in. Natuurlijk wist ik dat er strengere maatregelen zouden komen en dat was ook hard nodig…maar dit. Nee…dit had ik niet verwacht. Daar gaat mijn leuke programma voor de kerstvakantie. Ik zit dus weer gedeeltelijk thuis, ondanks het feit dat er veel meer gebruik wordt gemaakt van de noodopvang.

Kerst vier ik in kleine kring, maar dat doen wij normaliter toch al. Ik ben niet iemand die overal langs gaat met kerst. Kerst vieren we altijd al met ons gezin en dat is dit jaar niet anders. Wel ben ik bang voor de toenemende besmettingen in januari want ik weet maar al te goed dat niet iedereen zich aan de maatregelen heeft gehouden. Mensen zijn corona moe…en ik eerlijk gezegd ook.

Ook december is een hele creatieve maand en ik kijk de nodige kerstfilms. Heerlijk! Na de kerst krijg ik altijd last van enorme opruimwoede en de ervaring leert dat ik daar gebruik van moet maken, haha. Het is tijd voor de grote schoonmaak 😉

jaaroverzicht 2020

Tot zo ver mijn jaaroverzicht 2020. Het was in ieder geval een jaar om nooit te vergeten. Zeker weten dat ze ooit een film over deze pandemie gaan maken en dan kunnen we vol verbazing terug kijken naar deze bizarre tijd. Zoals ik al op mijn kerstkaarten had geschreven: Al loopt het nu voor geen 1,5 meter, volgend jaar wordt het beter! Dat geloof ik echt 🙂

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

10 comments

Peter Boon 30 december 2020 - 21:58

Hoi Kelly
Wat heb je een mooie blog gemaakt, over het jaaroverzicht van 2020.
Heb vanavond een kijkje genomen op je site, die er goed uitziet!
Eerder dit jaar, ben ik voor het eerst op vakantie geweest naar Luxemburg, wat een mooi land is: https://ikbenfanvan.wordpress.com/2020/09/16/vakantie-2020-in-luxemburg-week-1/ en https://ikbenfanvan.wordpress.com/2020/09/22/vakantie-2020-in-luxemburg-week-2/
Ik wens je een fijne jaarwisseling toe.
Groetjes Peter Boon

Reply
DutchieontheRoad 6 januari 2021 - 13:40

Thnx Peter! Luxemburg lijkt me ook zeker de moeite waard…momenteel vind ik alles leuk, haha. Als we maar even weg kunnen toch 🙂

Reply
Linda 31 december 2020 - 14:55

Wat een jaar, maar gelukkig ook nog genoeg positieve dingen zo te zien. Gaaf je naar Texel bent geweest en gefeliciteerd nog met je neefje, zo leuk! Hopelijk kunnen we volgend jaar weer wat meer reizen 🙂

Reply
DutchieontheRoad 1 januari 2021 - 19:47

Gelukkig inderdaad nog genoeg positieve dingen. We moeten immers blij zijn met de dingen die we nog wel mogen, en niet met de dingen die we niet mogen 🙂 Ik hoop dat er in 2021 meer mogelijkheden zijn….positief blijven!

Reply
Maaike 1 januari 2021 - 22:32

Mooi gevonden: al loopt het nu voor geen 1.5 meter… wel tof dat je Texel hebt kunnen ontdekken en andere plekjes dichtbij huis.

Reply
DutchieontheRoad 6 januari 2021 - 13:39

Ik heb gelukkig nog het een en ander in Nederland gezien en wil dat in 2021 zeker weer gaan doen 🙂

Reply
Gundi 1 januari 2021 - 22:57

2020 is ongetwijfeld een jaar dat de geschiedenis boeken ingaat. Veel heb ik ook niet gereisd maar heb wel genoten van onze trip naar Normandië. Hopelijk kunnen we dit jaar wat meer op vakantie he…

Reply
DutchieontheRoad 6 januari 2021 - 13:39

Fijn dat jullie nog naar Normandië geweest zijn. Ik heb vrij gevraagd voor het najaar en hoop stiekem dat ik dan naar het buitenland kan 🙂 Ook eind april heb ik een weekje vrij gevraagd, maar ik ben al blij als ik dan een paar dagen naar Amsterdam of misschien België kan.

Reply
Marcella 2 januari 2021 - 11:31

Wat een jaar hé! Ik heb heel erg lang het idee gehad dat ik bleef hangen in mijn boek of serie, maar helaas is toch echt al een jaar een pandemie. Super dat je een goede keuze hebt gemaakt wat betref je werk. En je hebt veel leuks gedaan joh. Mooi om te lezen dat je er toch (steeds) het beste van hebt weten te maken. Ik wens je alle goeds voor ‘t nieuwe jaar!
Marcella onlangs geplaatst…366 dagen van 2020 in een lijstjeMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 6 januari 2021 - 13:37

Inderdaad…wat een jaar! Ik ben er ook echt klaar mee en baal de laatste dagen flink van de lockdown. Ik ben best een huismus, maar wil nu toch echt weer wat gaan ondernemen en mensen ontmoeten. Mijn katten praten niet echt bepaald terug of zo, haha. Maar goed…ik ben er heilig van overtuigd dat dit de laatste fase is. Het wordt beter. Even doorzetten nog. Ik heb inderdaad nog veel leuks gedaan in 2020 en wil dat in 2021 zeker weer gaan doen. Zodra de musea weer open mogen, wil ik zeker meer musea gaan bezoeken want ik heb niet voor niets een museumkaart aangeschaft 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.