Jaaroverzicht 2019: Reizen, fun facts en persoonlijk

by DutchieontheRoad
13 comments

Het is morgen de laatste dag van het jaar 2019 dus is het weer tijd voor een jaaroverzicht. Op naar 2020 en wat heb ik er zin in. Weg met 2019! Traditiegetrouw sluit ik het jaar af met een jaaroverzicht. Ik blik terug met mijn meest gelezen artikelen, een persoonlijk stukje en natuurlijk mogen de meest vreemde zoektermen van 2019 ook niet ontbreken Ga er maar even voor zitten.

Jaaroverzicht 2019: De meest gelezen artikelen van 2019

Ik vind het verbazingwekkend dat vooral oude artikelen het hartstikke goed blijven doen. Zo leuk dat jullie deze artikelen zo weten te waarderen. Grappig feitje is ook dat veel van de meest gelezen artikelen van 2019 ook in de top 10 van 2018 stonden. Onderstaande blogposts lazen jullie het meest in 2019:

Jaaroverzicht 2019Het leek mij ook leuk om te kijken naar de artikelen die ik in 2019 geschreven heb. Dan zie je namelijk een totaal ander overzicht. Heel verrassend!

Jaaroverzicht 2019Jaaroverzicht 2019: De 5 vreemdste zoektermen van 2019

Gelukkig komen de meeste mensen met vrij logische zoektermen bij mijn blog terecht. Toch zag ik een aantal zeer vreemde uitschieters in het lijstje staan. Ik vind dit altijd zo leuk om op te zoeken. Echt hilarisch om te zien hoe sommige mensen bij mijn blog terecht komen. Dit zijn de 5 vreemdste zoektermen van 2019:

1.ABC-tje sex

Serieus??? Ik moest echt zo lachen toen ik dit las. Ik heb inderdaad ooit een abc-tje geschreven, maar die ging toch echt over reizen en niet over sex

2.Welke caberetier zegt: want ik ben een brabander in amsterdam en als brabanders praten we met een zachte g. Alles wat wij zeggen klinkt een beetje als een sausje, toch?

Geen idee…maar dan ook echt geen flauw idee waarom deze zoekterm naar mijn blog verwijst???

3.Premiumhuisje Heijderbos nummer 262

Ik heb nog nooit over het Heijderbos geschreven ondanks dat ik er als kind zijn wel regelmatig kwam. Joost mag weten wat er in huisje 262 te vinden is…het is in ieder geval een premiumhuisje 😉

4.Overtuig mij waarom ik iets aan het klimaat moet doen

Nou ja…ik kan meer dan voldoende redenen bedenken waarom je iets aan het klimaat moet doen, maar ik heb er nog nooit over geschreven. Misschien moet ik toch maar eens meer gaan schrijven over duurzaam reizen dan.

5.Hoe overleef je carnaval?

Met een dieet van shoarma, pizza en patat kom je een heel eind. Dat is mijn advies als Brabantse Grappig dat deze zoekterm naar mijn blog verwijst, ondanks het feit dat ik tegenwoordig nog amper carnaval vier.

Jaaroverzicht 2019Reizen in 2019

In tegenstelling tot de meeste reisbloggers, ga ik erg weinig op reis maar dat neemt niet weg dat ik twee ongelooflijke mooie reizen gemaakt heb. In het voorjaar ging ik vijf dagen naar Krakau met een vriendin. We namen ruim de tijd voor deze prachtige stad. Krakau is écht een aanrader! Zo ontzettend mooi! Op één dag na hadden we ook prima weer dus dat was mooi meegenomen. Een heerlijke stad waar ik best een tweede keer naar toe zou willen gaan.

In 2019 kwam eindelijk mijn grote droom uit…ik reisde drie weken door Japan! Japan is niet bepaald een goedkope bestemming en mede daarom was ik er nog niet geweest. Dit jaar hakte ik de knoop door en boekte eindelijk mijn droomreis. Wat was het gaaf! Ik heb nog amper over Japan geschreven maar in 2020 komen er heel wat nieuwe reisverhalen aan…met prachtige foto’s uiteraard. Ik ben zo enthousiast over Japan dat ik mezelf moet inhouden om in 2020 terug te gaan, haha. Dat ik dus ooit terug ga, is een feit 🙂

Naast bovenstaande reisjes heb ik nog de nodige uitjes in Nederland ondernomen…meer dan in 2018 dus dat is goed. Dat was immers een goed voornemen voor 2019. Een dagje Efteling mocht uiteraard niet ontbreken, maar ook bezocht ik diverse keren Dierenrijk Nuenen (lang leve abonnement), de Bloemencorso, de Brabantsedag in Heeze, Den Bosch, Utrecht, de Kinderdijk en ging ik wandelen bij de Strabrechtse Heide. Genoeg leuke dingen dus. Ik hoop dat in 2020 voort te zetten.

Jaaroverzicht 2019
jaaroverzicht 2019
Terugblik Japan

Persoonlijk: 2019 was niet mijn beste jaar

2019 was niet bepaald mijn jaar…ik ben dan ook blij dat het bijna 2020 is. Ik ben klaar met 2019 en ben toe aan een nieuwe start. In februari 2019 werd ik geconfronteerd met melanoom en dat hakte in als een bom…huidkanker! In ging de medische molen in en werd gelukkig na twee operaties schoon verklaard. Gefeliciteerd…u kunt weer verder met uw leven. Neem maar van mij aan dat het toch ietsjes anders werkt. Ik was heel onzeker en vertrouwde mijn eigen lichaam niet meer. Dat is echt niet leuk! Inmiddels ben ik de nodige controles verder en over twee maanden gaan we over op een halfjaarlijkse controle. Ik krijg voorzichtig weer vertrouwen in mijn eigen lichaam, maar die onzekerheid blijft. Dat is iets waar ik mee moet leren leven.

Omdat mijn melanoom ‘slechts’ 0,3mm dik was, is de kans dat het ooit nog foute boel wordt echt héél erg klein (2 tot 3%) dus daar houd ik mezelf aan vast. Ik kan in ieder geval niet genoeg benadrukken dat iedereen heel alert op zijn/haar eigen lichaam moet zijn en bij twijfel naar de dokter gaat voor controle. Jullie willen niet weten hoe ontzettend veel (jonge) mensen met huidkanker geconfronteerd worden. Gelukkig was ik er bijtijds bij. Controleer jezelf dus regelmatig en trek bij twijfel aan de bel.

O ja…ik nam ontslag eind 2019

Trouwe volgers weten dat ik twee banen combineer en heel veel werk. Dat doe ik altijd met veel plezier want ik werk graag veel. De laatste maanden begon het echter de spuigaten uit te lopen. Helaas werd ik eind september onverwacht geconfronteerd met een faillissement (2de in vier jaar tijd ), volgde er een overname en mocht ik gelukkig mee verhuizen. Dit zorgde voor veel stress en ik vertrok dan ook zwaar overprikkeld naar Japan. Ik kwam er al heel snel achter dat ik na de overname niet meer op mijn plek was. Het was allemaal emotioneel te zwaar, ik maakte werkweken van 48/49 uur en raakte uit balans.

Ik moest ingrijpen…dus ik nam voor het eerst in mijn leven ontslag. Geen makkelijke beslissing aangezien er veel (persoonlijke) emotie bij komt kijken, maar dat houd ik privé. Gelukkig kon ik meer uren krijgen bij mijn andere werkgever waar ik erg dankbaar voor ben. Het is tijd voor meer balans in 2020 want dat was ver te zoeken in 2019. Vanaf 2020 zeg ik dus gedag tegen twee banen en ga ik voor één baan. Het was geen makkelijke beslissing, maar wel de juiste beslissing.

Fotografie in 2019

Fotografie stond op een laag pitje in 2019. Dat kon ook niet anders door alle drukte. Ik vind het erg leuk om te fotograferen, maar door alle drukte had ik er ook minder plezier in. In 2020 wil ik weer meer plezier krijgen in fotografie en er ook meer op uit trekken om te gaan fotograferen. Ik wil mezelf weer uitdagen op het gebied van fotografie. Dan krijg ik misschien ook weer meer zin om fotografieopdrachten aan te nemen. Ook wil ik in 2020 proberen mijn mooiste foto’s te bieden via werkaandemuur.nl. Het is het proberen waard toch?

Familie in 2019

Ik ben een echt familiemens en wij zijn dan ook een heel hecht gezin. Het afgelopen jaar zijn we nog hechter geworden en ik ben mijn ouders en broer/schoonzus zo dankbaar voor alle steun begin 2019. Het was echt een heftige periode en zij waren er meteen om mij op te vangen en te ondersteunen. Ik prijs mezelf echt gelukkig met zo’n familie! Op het gebied van familie ging gelukkig alles goed en dat is toch het belangrijkste (en gezondheid uiteraard). Mijn kleine nichtje groeit als kool, zit midden in de peuter puberteit (NEE, NEE , NEE!!!!!!) en ze wordt eind februari/begin maart grote zus. Daar hebben we ongelooflijk veel zin in natuurlijk 🙂

jaaroverzicht 2019Happy Moments in 2019

Ondanks dat 2019 niet mijn jaar was, zijn er natuurlijk ook voldoende leuke momenten geweest. Ik blijf positief natuurlijk!

 • Toen ik de uitslag kreeg dat er geen foute cellen gevonden waren na de re-excisie was ik echt euforisch en er viel 100 kilo van mijn schouders. Dat was echt het beste nieuws van 2019!
 • Ik vond Krakau echt een hele toffe stad en wat was het gezellig! Zeker voor herhaling vatbaar 🙂
 • Ik wilde al jaren naar de Kinderdijk maar het kwam er iedere keer niet van. Toen ik op kraamvisite in de buurt was, kon ik het ook niet laten om even een kijkje te nemen. Het was lekker rustig en prachtig weer. Wat een fijne dag!
 • In mei rondde ik een opleiding via mijn werk af. Heel blij mee want uitgerekend door dit papiertje kan ik fulltime gaan werken bij mijn werkgever 🙂
 • Een abonnement bij een dierentuin om de hoek is toch wel heel praktisch. Ik ben er minder geweest dan ik eigenlijk gewild had, maar ik heb het abonnement er wel uitgehaald. Superleuk om onverwacht op een mooie dag even naar de dierentuin te gaan.
 • Een dagje Efteling is altijd een goed idee. Ondanks dat het echt heel erg druk was, hebben we een heerlijke dag gehad. De hele dag stond in het teken van mijn kleine nichtje want mijn schoonzus mocht toch niet in de grote attracties en de wachtrijen waren toch te lang, haha.
 • In 2019 kreeg ik onverwacht het nieuws dat ik weer tante word in 2020. Superleuk! Die zagen we niet aankomen (en mijn broer en schoonzus zelf ook niet ) maar de kleine knul is meer dan welkom!
 • Japan was natuurlijk de max! Wat een prachtig en divers land en Japan overtrof mijn verwachten. In 2020 ga ik jullie trakteren op de nodige verhalen over dit geweldige land.
 • Ik ben dol op eten en had dan ook ontelbare etentjes en lunches buiten de deur. I love it!
 • In december gingen wij met ons gezin een dagje naar Oberhausen. Het was belachelijk druk maar zo leuk. Ik ben dol op kerstmarkten.
 • Ondanks dat het heel dubbel is, viel er een last van mijn schouders toen ik ontslag nam. Ik ben klaar voor een nieuwe start in 2020.
 • In december liet ik mezelf een geheel nieuw kapsel aanmeten en wat ben ik er blij mee! Kom maar op 2020!
jaaroverzicht 2019
jaaroverzicht 2019

Voornemens in 2020: Meer balans

Ik heb serieus heel veel zin in 2020…dit wordt mijn jaar 🙂 Jarenlang heb ik twee banen kunnen combineren en dat was ontzettend leuk en divers, maar het is nu tijd voor meer balans. Ik had steeds vaker het gevoel te veel ballen in de lucht te moeten houden en dan is het tijd om keuzes te maken. Dat heb ik nu dus gedaan. Normaliter doe ik niet aan goede voornemens, maar dit jaar ga ik het toch wel doen, haha.

Yoga/meditatie

Ik wil al heel lang iets met yoga/meditatie doen, maar het komt er iedere keer niet van. Mijn hoofd was gewoon té vol en juist daarom wil ik er in 2020 écht mee aan de slag. Ondanks dat ik een heel nuchter persoon ben, ben ik ook een gevoelsmens. Ik wil leren om mijn hoofd leeg te maken. Het is heel fijn als je honderdduizenden (creatieve) ideeën hebt, maar ook heel vermoeiend. Het lijkt me heerlijk om mezelf af en toe even uit te kunnen schakelen (waar is die uit-knop??) Inmiddels heb ik al een yogamat aangeschaft dus het begin is gemaakt 🙂

Meer lezen

Vroeger kon ik mezelf helemaal verliezen in een boek. Gewoon op een zondagochtend beginnen en zondagavond was het uit. Dat kon ik serieus! Ik en mijn boek…meer was er niet. Dat is inmiddels héél lang geleden. Het is te belachelijk voor woorden dat ik me niet meer kan concentreren (of mezelf de tijd gun) om een boek te lezen. Ik…die nota bene vroeger de nr.1 boekenwurm was. Slaat helemaal nergens op. Ik heb dus inmiddels een Kobo abonnement afgesloten want ik wil echt weer lekker een boek kunnen lezen.

Vaker ‘nee’ zeggen

Ik ben van nature een pleaser…dat zit in mijn aard. Ik zal dan ook zelden ‘nee’ verkopen tenzij het echt niet anders kan. De laatste maanden begin ik het langzaam te leren en dit wil ik dan ook graag voortzetten in 2020. Ik vind het oprecht heel fijn om mensen te helpen, maar ik ben er zelf ook nog. Ik moet leren om mezelf op de eerste plek te zetten (is niet eenvoudig..maar ik ga het proberen)

jaaroverzicht 2019Meer uitjes ondernemen in Nederland

Ik vind het heerlijk om uitjes in Nederland te ondernemen, maar eigenlijk doe ik het nog te weinig. De afgelopen drie maanden ben ik met mijn beste vriendin in Den Bosch en Utrecht geweest en we hebben ons voorgenomen dat vaker te doen. Zo gezellig! Ook wil ik graag naar de Waddeneilanden, de Amsterdam Waterleidingduinen en Rotterdam.

Creatieve workshops volgen

Ik krijg echt heel veel energie van het volgen van creatieve workshops. In januari ga ik al een leuke workshop volgen samen met mijn petekind want zij is ook zo’n creatieveling. Dat hoop ik voort te zetten in 2020. Ook wil ik weer een fotografieworkshop gaan volgen want dat is ook al weer wat jaartjes geleden. Ook wil ik meer creatief zijn in huis want ook dat is er niet van gekomen in 2019. Ik vind creatief bezig zijn echt zo ontspannend en daar krijg ik ook heel veel energie van. Goed voornemen voor 2020 dus.

Op vakantie in Europa

Hoe verleidelijk het voor mij ook is om buiten Europa te reizen, wil ik aankomend jaar proberen om binnen Europa te blijven. Ik kan het niet beloven, maar ik ga het proberen Japan was echt super maar ook heel vermoeiend door de lange vliegreis, tijdsverschil en het feit dat ik daags nadien al weer meteen moest gaan werken. Eigenlijk wil ik een jaartje binnen Europa blijven en dan ook korter weg zodat ik thuis ook nog een beetje tijd over heb (weer meer balans dus). Europa is zo ontzettend mooi en er valt nog heel veel te ontdekken voor mij. Bestemmingen die op de nominatie staan zijn Portugal, Andalusië, Italië, Kroatië of misschien wel interrailen door meerdere landen. Dat wil ik ook al heel erg lang. Ook wil ik heel graag terug naar IJsland of Schotland. Genoeg te ontdekken dus…de keuze is reuze. Er staat in ieder geval een weekend Disneyland Parijs op de planning, maar daar moeten we nog een datum voor prikken.

Eindelijk het schilderwerk in huis afronden!

Dit voornemen had ik vorig jaar ook en ik heb nog geen kwast in mijn handen gehad…schandalig. In 2020 stroop ik de mouwen op en MOET het schilderwerk echt gedaan worden. Geen flauwekul! Gaan met die banaan want ik ben er klaar mee

bezienswaardigheden KrakauDutchie on the Road in 2020

Ik ben blij om te zien dat Dutchie on the Road nog steeds blijft groeien. Ondanks het feit dat ik de afgelopen tijd minder aanwezig ben en minder blog, blijven de bezoekers nog steeds toenemen. Hartstikke fijn! Ik wil jullie dan ook hartelijk bedanken dat jullie mijn blog blijven bezoeken. De laatste twee maanden ben ik van twee artikelen in de week naar één artikel gegaan omdat het gewoonweg te druk was. Ik hoop dat daar weer verandering in komt want ik mis het bloggen wel. Daarentegen ben ik tot het besef gekomen dat het niet erg is als het niet lukt. Mijn bezoekersaantallen blijven vrij stabiel en zijn het afgelopen jaar zelfs gestegen. Natuurlijk hoop ik in 2020 weer meer bezoekers te krijgen, maar ik besef mij maar al te goed dat het ‘slechts’ een hobby is. Ik verdien geen cent met mijn blog dus ik ben er niet van afhankelijk. Dat neemt niet weg dat ik het nog steeds erg leuk vind om te doen.

In 2020 wil ik eigenlijk mijn lay-out wel eens onder de loep nemen…het mag allemaal wel iets frisser. Ook wil ik nog steeds meer leren over SEO en marketing. Negen van de tien keer weet ik namelijk nog steeds niet wat ik doe, haha. Zo erg is het nou ook weer niet, maar ik ben niet bepaald een expert te noemen 😉 Ik heb nog meer dan genoeg te leren op het gebied van bloggen.

Nou…dat is een flink jaaroverzicht geworden 🙂 Morgen luid ik het nieuwe jaar ook in met een knal en heel veel oliebollen. Traditiegetrouw vier ik oud & nieuw met mijn familie want zij zijn mijn alles. Ik wens iedereen een goed uiteinde en maak er iets van in het nieuw jaar…dat ben ik in ieder geval wel van plan. Happy New Year!

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

jaaroverzicht 2019

 

 

You may also like

13 comments

Diana 30 december 2019 - 10:08

Echt wat een jaar met diepte maar ook hoogte punten. Begrijpelijk dat je onzeker werd na zo’n diagnose. Het blijft voor een lange tijd spoken. Gelukkig heb je ook mooie momenten kunnen halen uit 2019.

Ik moest wel heel hard lachen op abc-sex 😂
Diana onlangs geplaatst…Mijn jaar in reizen | jaaroverzicht 2019My Profile

Reply
Janet 30 december 2019 - 14:56

Leuk om de jaaroverzicht te lezen. Zo te lezen heb je een behoorlijk bewogen jaar achter de rug, dus ik hoop dat 2020 voor jou een fantastisch jaar wordt met veel rust en gezelligheid. Ik ben ook benieuwd naar je blogs over Japan!! En die zoektermen vind ik echt weer hi-la-risch!!

Reply
Marcha 30 december 2019 - 21:02

Wat een bewogen jaar voor jou! En wat fijn dat je een goede uitslag kreeg, kan me voorstellen dat dit als een enorme last voelde. De zoektermen vind ik hilarisch, hoe is het mogelijk 😅 Vaker ‘nee zeggen, herkenbaar ook. Alle goeds voor 2020 gewenst 💜
Marcha onlangs geplaatst…5 x dagtrips in de omgeving van Las VegasMy Profile

Reply
Yvonne van der Laan 31 december 2019 - 17:13

Wat een leuke foto van jou tussen de hei! Ik moest erg lachen om je zoektermen.. ik zal er bij mij ook weer eens tussen kijken.. even zien of ik het abc-tje sex kan overtreffen. 😉 Ik wens je een hele fijn e jaarwisseling en alle goeds voor 2020!

Reply
Linda 1 januari 2020 - 00:55

Wat een bewogen jaar zeg! Ik snap dat je het vertrouwen in je lijf kwijt was, dit maakt echt impact, heftig! Gelukkig heb je alsnog veel prachtige dingen gezien en gedaan. Japan klinkt geweldig. En die zoektermen zijn ook geweldig haha

Reply
Rowan 1 januari 2020 - 12:16

Wat een heftig jaar is 2019 voor jou geweest zeg! Ik snap die onzekerheid heel goed, hopelijk wordt dat steeds wat minder. Fijn om te lezen over de mooie reizen die je hebt gemaakt. Ik ben benieuwd wat 2020 je gaat brengen, hopelijk heel veel moois!

Reply
Saskia 2 januari 2020 - 08:31

Wat een fijn uitgebreid jaaroverzicht, heel veelbewogen. Op naar een mooi 2020!

Reply
Manon Ruitenberg 2 januari 2020 - 21:38

Leuk om je jaaroverzicht van 2019 te lezen. Ik heb zelf ook enkele werken aangeboden op Werk aan de Muur. Op zijn tijd verkoop ik hier een werk. Erg leuk!

Reply
Marcella Molenaar 3 januari 2020 - 12:45

Jeetje, dat is best een roerig jaar voor jou geweest. Fijn dat de uitslag nu goed is: houden zo! En ik snap dat de keuze om 1 baan op te zeggen lastig is, maar het brengt je vast veel goeds. Ik wens je alle goeds voor 2020, maak er een fijn jaar van!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Dingen die je wel wilt, maar nooit doet #3My Profile

Reply
Jenny 5 januari 2020 - 21:52

Je hebt een paar nare tegenslagen gehad in 2019, maar gelukkig heb je ook veel leuke dingen kunnen zien en doen! Ik hoop dat 2020 je veel goeds zal brengen en dat je je vertrouwen in je lichaam blijft houden/terug krijgt.

Leuk dat je creatieve workshops met je petekind kan doen. De dreumes hier weet sinds een paar dagen wat een foto is, al heeft ze het bij een foto van zichzelf nog gewoon over ‘kindje’.

Reply
Manouk 5 januari 2020 - 22:04

Japan lijkt me een prachtige bestemming! Wat fijn dat je weer schoon verklaard bent. Wel een eng verhaal. Ik heb een heleboel moedervlekken: morgen toch maar eens de dokter bellen om ze na te laten kijken..
Europa is prachtig, dus ik kan zeker aanraden daar een jaartje te blijven! En Disney is mijn lievelings, ik heb zelfs een jaar een abonnement gehad, haha.
Manouk onlangs geplaatst…Paragliden bij AlicanteMy Profile

Reply
Denise 6 januari 2020 - 09:57

Leuk om te lezen! Mooi plan om in 2020 in Europa te blijven. Ik ben n 2019 heel veel weg geweest, maar wel steeds in Europa en had toch regelmatig het gevoel in Azië te zijn! Vier onbekende landen in Europa hebben me echt nog verrast!
Denise onlangs geplaatst…Jaaroverzicht 2019: 11 trips, 10 landen, 5x ItaliëMy Profile

Reply
Denise 6 januari 2020 - 09:58

En de zoektermen blijven ook altijd grappig ja. Ik vraag me ook regelmatig af hoe ze met een bepaalde zoekterm op míjn blog terechtkomen.
Denise onlangs geplaatst…Jaaroverzicht 2019: 11 trips, 10 landen, 5x ItaliëMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.