Jaaroverzicht 2018

by DutchieontheRoad
14 comments

Het is vandaag alweer de laatste dag van het jaar 2018. Op naar 2019! Traditiegetrouw sluit ik het jaar af met een jaaroverzicht. Iedereen doet het, dus ik doe gewoon lekker mee 😉 Ik blik terug met mijn meest gelezen artikelen, een persoonlijk stukje en natuurlijk mogen de meest vreemde zoektermen van 2018 ook niet ontbreken  Ga er maar even voor zitten.

De meest gelezen artikelen van 2018

Verbazingwekkend blijven een aantal oude artikelen het hartstikke goed doen. Super leuk dat jullie deze artikelen lezen en blijkbaar vindt Google ze ook nog eens leuk. Dikke prima! Onderstaande blogposts lazen jullie het meest in 2018:

Het leek mij echter ook leuk om te kijken naar de artikelen die ik in 2018 geschreven heb. Dan zie je namelijk een totaal ander overzicht. Heel verrassend!

Bijna vakantie
Reiswensen 2019
12x oranje boven
Jaaroverzicht 2018
Jaaroverzicht 2018
Favoriete steden
schotse Hooglanden

De 5 vreemdste zoektermen van 2018

Gelukkig komen de meeste mensen met vrij logische zoektermen bij mijn blog terecht. Toch zag ik een aantal zeer vreemde uitschieters in het lijstje staan. Ik vind dit altijd zo leuk om op te zoeken. Echt hilarisch om te zien hoe sommige mensen bij mijn blog terecht komen. Dit zijn de 5 vreemdste zoektermen van 2018:

1.Songtekst geef mij maar een gewoon stukske leverworst

Joost mag weten waarom de mensen via deze zoekterm bij mijn blog terecht komen. Ik heb ook echt flauw idee. Oké, ik ben een Brabantse maar er ligt bij mij thuis écht geen stukske leverworst. Ik ben namelijk vegetariër en vroeger lustte ik niet eens leverworst. Bah!

2.Land in zuid europa dat na 6 jaar weer kredietwaardig is

Serieus?? Hoe?? Wat?? Waarom?? Ik heb écht geen flauw idee 

3.Hekel aan carnaval

Ik ben geen groot carnavalsvierder (vroeger wel) maar ik heb geen hekel aan carnaval??

4.Parende walvissen

Haha…briljant. Ik weet wel naar welke blog dit verwijst. Yep, ik heb inderdaad parende walvissen gezien in Zuid-Afrika. Ik vind deze zoekterm echt hilarisch.

5.Peterselie ipv koriander in linzensoep

Uhhhh….ik ben inderdaad dol op linzensoep. Jullie mogen echter zelf kiezen of je peterselie of koriander gebruikt 😉 Ik lust beide.

Jaaroverzicht 2018
creatieve workshop
Jaaroverzicht 2018
creatieve workshop

Reizen in 2018

In februari ging ik met familie een lang weekend naar Center Parcs de Kempervennen. Lekker dicht bij huis. Dit was ook de eerste ‘vakantie’ met mijn kleine nichtje. We genoten van een aantal dagen lekker niets doen, zwemmen in een subtropisch zwembad, samen eten en veel gezelschapsspelletjes. Heerlijk! Helaas werd ik dat weekend wel geveld door de griep (heb ik patent op tijdens een verblijf bij Center Parcs…derde keer!!) maar dat nam niet weg dat het een erg fijn weekendje was.

In juni ging ik vier dagen naar Edinburgh met mijn schoonzus. Wat een geweldige stad! Edinburgh stond al jaren torenhoog op mijn bucketlist en toen ik aangaf naar deze stad te gaan, wilde mijn schoonzusje ook graag mee. Gezellig 🙂 We verkenden drie dagen deze oude historische stad en gingen één dagje op pad naar de Schotse Hooglanden. Het smaakte zeker naar meer want ik wil absoluut een keer terug naar Schotland. Wat een prachtige natuur!

In oktober was het tijd voor mijn ‘lange’ vakantie. Dit jaar ging ik twee weken naar Marokko en dat verbaasde veel mensen. Ze vonden twee weken zo kort en men is gewend dat ik voor verdere bestemmingen kies. Het is ook nooit goed  Ik koos bewust voor een kortere vakantie zodat ik nog lekker een weekje thuis kon rommelen. Daar had ik namelijk erg veel behoefte aan en ik vond het heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar. Marokko stond al jaren hoog op de wishlist en het leek mij ook wel eens fijn om niet zo ver te vliegen. Ik bezocht Marokko met een groepsreis en dat is goed bevallen. In sommige steden had ik best langer willen blijven, maar dat zijn nou eenmaal de consequenties van een groepsreis. Ik had niet als vrouw zijnde alleen door Marokko willen reizen. Wat een prachtig en kleurrijk land. Zeker een aanrader!

Mooiste reisfoto's
portretfotografie Marokko
jaaroverzicht 2018
Overnachten in Erg Chebbi

Happy moments 2018

 • 2018 was ook het jaar dat ik een vast contract kreeg bij baan nr.2 (ik heb twee banen) en daar was ik zo ontzettend blij mee. Het gaf toch een stuk rust. Ik heb het daar erg naar mijn zin en heb hele leuke collega’s.
 • Ik ging gezellig een dagje naar de Efteling met mijn moeder, broer, schoonzus en kleine Hailey. Wat een leuke dag was dat!
 • Voor het eerst bezocht ik de Keukenhof. Veel Nederlanders hebben hun bedenkingen bij de Keukenhof, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik het hartstikke leuk vond. Wat een pracht en praal! Geweldig om te fotograferen.
 • In oktober bezocht ik de Kreadoe in Utrecht. Ik wilde al jaren naar dit creatieve event en wat hadden we een leuke en gezellige dag.
 • In december bezocht ik de kerstmarkt in Essen. Het was al drie jaar geleden en ik wilde zo graag weer eens naar een Duitse kerstmarkt. Ik liep er helaas een flinke kou op met een voorhoofdsholteontsteking als gevolg (waar ik nog steeds mee kamp ) MAAR ik ben eindelijk weer bij een kerstmarkt geweest!
 • In september volgde ik een hele leuke workshop bij StipStijl. Zo leuk om te doen! Ik schafte meteen enkele materialen aan die natuurlijk nog steeds in de kast liggen wegens gebrek aan tijd, haha.
 • Afgelopen weekend volgde ik een creatieve workshop met mijn petekind. Dit had ze cadeau gekregen voor haar dertiende verjaardag. Ik ben van mening dat je beter een leuke herinnering/quality time cadeau kunt geven ipv een envelopje met geld. Aankomende vrijdag zal ik meer over dergelijke workshops vertellen.
 • Mijn woonkamer kreeg dit jaar een update met nieuwe eetkamerstoelen en een nieuwe salontafel. Zo blij mee. Volgend jaar hoop ik weer het een en ander in huis aan te kunnen passen. Een nieuwe vloer of nieuwe eetkamertafel? De tijd zal het leren 🙂
 • De warme zomer was toch gewoon heerlijk!! Ik at daarom ontelbare ijsjes.
 • De vele momenten met kleine Hailey zijn allemaal geluksmomenten  Wat een heerlijk meisje en ze brengt zo ontzettend veel liefde en vreugde in onze familie. De kleine spruit loopt al sinds oktober en begint een flink eigen willetje te krijgen. Een échte meid zullen we maar zeggen 😉
jaaroverzicht 2018
jaaroverzicht 2018

Voornemens voor 2019

 • Ik neem me ieder jaar voor om meer tijd voor mezelf te nemen, meer uitjes in Nederland te ondernemen en ga zo nog maar even door. Het komt er alleen niet van en soms baal ik daar best wel van. Waarom kan ik de boel niet gewoon de boel laten? Ik ben nou eenmaal een workaholic en ben van mening dat ik ALTIJD iets nuttigs moet doen. Stilzitten is niet mijn ding. In 2019 hoop ik ieder geval toch iets meer tijd voor mezelf te kunnen nemen in de weekenden en leuke uitjes te ondernemen. Ik hoop weer richting de bollenstreek te gaan in het voorjaar 🙂 Ook een dagje dierentuin, Den Bosch, Veluwe en Rotterdam zijn welkom. Misschien moet ik het gewoon al vastleggen.
 • Ik heb inmiddels vakantie aangevraagd, maar moet nog even wachten op een reactie. De tijd zal het leren waar ik naar toe zal gaan. Ik hoop in ieder geval weer een verre reis te kunnen maken en heb ook nog een weekje tussendoor gevraagd. Ook hoop ik nog een weekendje weg te gaan. Misschien kan ik jullie eind januari of februari wel iets meer vertellen.
 • Sporten! Jazeker…daar ga ik weer, haha. Misschien dit jaar wel??
 • Meer lezen! Ik vind lezen zo fijn, maar heb er gewoonweg geen tijd voor. In Marokko las ik voor het eerst in lange tijd weer een boek en dat vond ik zo fijn. Ik was vroeger echt zo’n boekenworm…dat wil ik weer worden.
 • Ik mag via mijn werk een korte opleiding volgen waar ik erg dankbaar voor ben. Volgende week ga ik maar eens aan de bak 🙂
 • Meer creatief bezig zijn. Ik kan hier zo van genieten en creatief bezig zijn is echt een uitlaatklep voor mij. Ik moet dat gewoon vaker doen. Lekker op zondagmiddag.
 • Dit jaar ga ik écht het schilderwerk in huis afronden. Pfff…dat project ligt echt al maanden stil. Iedere keer komt er weer wat tussen. Ook wil ik het nodige aanpassen in huis. Ik woon bijna 10 jaar in mijn geweldige huisje, maar inmiddels is er het nodige aan vervanging toe.
jaaroverzicht 2018
jaaroverzicht 2018
Weckpotten handletteren
jaaroverzicht 2018

Best Nine 2018

2018 sluit ik af met de Best Nine. Ik was eigenlijk veel minder actief op IG dit jaar en volgens mij was ik niet de enige. IG is niet meer wat het geweest is en ik doe niet mee aan al die flauwekul. Als ik een foto wil plaatsen, doe ik dat ook maar niet meer wekelijks. Dat wil niet zeggen dat ik niet benieuwd was naar mijn Best Nine. Ik was blij verrast om te zien dat er drie foto’s van Marokko in staan, terwijl ik pas in oktober daar was. Super leuk!

jaaroverzicht 2018

Al met al was 2018 een prima jaar. Mijn gebroken neus vond ik daarentegen een erg vervelende periode, dus dat probeer ik maar snel te vergeten. Helaas word ik nog dagelijks geconfronteerd met een scheve neus, maar het is niet anders. Dat is een kwestie van accepteren. Ik mag zeker niet klagen. Ik heb een leuke baan, een hartstikke leuk huis, lieve familie, geweldige petekinderen en kleine Hailey is een verrijking in mijn leven. Natuurlijk heb ik wel de nodige persoonlijke wensen, maar die houd ik lekker privé. Ik hoef ook niet alles online te gooien 😉

Ik wil jullie van harte bedanken voor het bezoeken van mijn blog! Zonder jullie zou dit toch veel minder leuk zijn 🙂 Ik wens iedereen een heel fijn uiteinde en een gelukkig, gezond, liefdevol en reislustig 2019. Op naar een geweldig jaar!!

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

14 comments

Jessica 31 december 2018 - 16:49

Hahhahaa die zoektermen zijn inderdaad wel hilarisch :’) Ik snap trouwens goed dat je liever niet alleen door Marokko als vrouw reist. Het is de enige bestemming (nu net zo na die onthoofding van die meisjes, allemaal gefilmd…) waar ik ook over twijfel om alleen naartoe te gaan. Als ik me namelijk constant niet prettig zou voelen heb je ook niets aan zo’n reis natuurlijk en met een extra persoon kun je tenminste ook nog een beetje erover praten. Een fijne jaarwisseling en een mooi 2019 gewenst!

Reply
Linda 1 januari 2019 - 11:27

Wat een heerlijk jaar heb je gehad (op de gebroken neus na). Wat een geweldige zoektermen ook, je vraagt je soms ook oprecht af waarom iemand daar überhaupt op zoekt en dan al helemaal waarom ze in vredesnaam op jouw blog uitkomen. Marokko lijkt me heerlijk, alleen gaan zou ik ook niet doen inderdaad. Ik ben benieuwd wat 2019 je gaat brengen, gelukkig nieuwjaar in ieder geval!

Reply
Manouk 1 januari 2019 - 19:25

Marokko ziet er mooi uit! Klinkt als een goed reisjaar. Ik vind weekendjes weg in Nederland superleuk, dus dat raad ik zeker aan! Ik vond Den Bosch heel leuk, maar ook Zwolle en Middelburg.
Manouk onlangs geplaatst…Jaaroverzicht: 2018 in reizenMy Profile

Reply
Ann | reisblog wANNderful 1 januari 2019 - 20:16

Zo grappig, die zoektermen😄. Maar soms is er dus wel een verklaring!
Ook leuk om je voornemens te lezen. Ik herken er me wel in, ik heb ook altijd nog een heleboel todo’s Op mijn lijstje staan voor ik aan die echt fijne dingen voor mezelf kan toekomen. Dit jaar echt bewust tijd voor maken!

Reply
Sanne 5 januari 2019 - 10:49

Marokko ben ik vlak voor jij ging geweest. Ik had hier ook niet alleen willen zijn! Op naar een mooi nieuw jaar!

Reply
Maaike 5 januari 2019 - 11:03

Hahaha die zoektermen! En wat leuk dat je toerist in eigen land hebt uitgehangen (keukenhof). Voor 2019 heb ik ook het voornemen om dat meer te gaan doen. Mooi jaar heb je gehad!

Reply
Denise 6 januari 2019 - 16:38

Leuk om je overzicht te lezen. Grappig die zoektermen soms ja. Ik kijk er elke dag even naar en soms denk ik echt: hoe kom je in godsnaam met díe zoekterm bij mij terecht? Dan Google ik het vervolgens zelf soms ook, haha. Van de week had ik o.a. ‘Is jumpen leuk voor kinderen’, ‘plassen lijnbus Mexico’ en ‘vrouw naakt in de rivier’.
Denise onlangs geplaatst…Dagje weg in de winter: overdekte en winterse uitjesMy Profile

Reply
Janet | thatonetime 6 januari 2019 - 21:03

Heerlijk overzicht! Hahah die zoektermen zijn toch wel geniaal. Ik zou niet weten hoe ik dat moet zien haha. Lekker jaar heb je gehad! Marokko lijkt me een prachtbestemming. Heerlijk met al die geuren en kleuren.

Reply
Eva 7 januari 2019 - 12:10

Ik hou van jaaroverzichten en deze vormt daar geen uitzondering op. Een mooi jaar om terug te kijken en succes met de voornemens voor 2019. Happy Travels!

Reply
Yvonne 7 januari 2019 - 12:54

Haha, leuk dat de rare wetten en vreemde gewoontes zo populair zijn! En wat lijken die foto’s van Marokko ongelooflijk mooi zo bij elkaar. Zou je echt wat mee moeten doen (iets creatiefs bedoel ik dan), alleen al de kleurencombinatie.. super. Veel geluk in 2019!

Reply
Marcella Molenaar 11 januari 2019 - 16:22

Mooi jaar had je lady! Wat een mooie lijst artikelen die veel gelezen worden. Ik moest wel keihard lachen om je zoektermen 😉 Meer lezen lukt mij beter sinds ik een e-reader heb, ik las in 2018 zelfs 34 boeken. Een heus record! Ik wens je veel goeds voor 2019, maak er een mooi jaar van!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Hotspot: restaurant LeCuq in GroningenMy Profile

Reply
Esther 11 januari 2019 - 18:46

Wat een leuk jaaroverzicht heb je gemaakt. Leuke blogs ook geschreven dit jaar. En die zoektermen… wat bizar dat mensen uberhaupt op zulke teksten zoeken. En dat ze dan ook nog bij jou uitkomen haha.

Reply
Sarah 17 januari 2019 - 16:05

FIjn dat je zo een uitgebreid overzicht hebt gemaakt. En die plannen herken ik wel! 😉 Sporten, lezen, … het is het afgelopen jaar er niet genoeg van gekomen. Ik hoop dat er toch minstens een paar van die plannen uitkomen dit jaar! 😉

Reply
DutchieontheRoad 19 januari 2019 - 19:42

We willen altijd zo ontzettend veel 😉 Ik hoop ook dat er een aantal plannen uitkomen in 2019.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.