Jaaroverzicht 2017

by DutchieontheRoad
9 comments

Het jaar 2017 loopt bijna ten einde dus is het tijd voor een jaaroverzicht. Het 2017 was een leuk en druk jaar. Ik ging naar Berlijn en Nepal, werd tante van een heel schattig meisje, ondernam een aantal leuke uitjes en was weer lekker creatief 🙂

Dutchie on the Road in 2017

Ik mocht veel meer bezoekers ontvangen in 2017 en er was zelfs een stijging van 267%! Wow…wat een aantal vergeleken met 2016.  Super leuk dat jullie een kijkje kwamen nemen in 2017 🙂

Dit jaar bezocht ik eindelijk Nepal. Dit land stond al jaren torenhoog op mijn bucketlist en het was nog mooier dan verwacht. Ook bracht ik een bezoekje aan de wereldstad Berlijn. Eigenlijk stond Berlijn niet eens zo hoog op mijn lijstje, maar na alle positieve verhalen besloot ik er toch een kijkje je gaan nemen. Dat was een wijs besluit. Wat een toffe stad!

Ik ben overigens geen blogger die maandelijks op pad gaat, dus ik kan jullie niet verblijden met maandelijkse stedentrips of toffe vakanties. Dat zit er helaas niet in voor mij. Dat neemt niet weg dat ik mijn ervaringen van de afgelopen 10 jaar met liefde en plezier met jullie deel. Het gaat immers om kwaliteit…niet om kwantiteit 🙂 Momenteel staat de teller op 32 landen en volgend jaar wil ik proberen er 34 landen van te maken.

Jaaroverzicht 2017

Jullie lazen deze blogposts het meest

Onderstaande blogposts zijn het meest bezocht in het jaar 2017. Bovenstaande twee zijn geen verrassing voor mij. Dat zijn oude bekenden die erg populair zijn. Nummer 4 en 8 vond ik opvallend. Ik had niet verwacht een artikel over Eindhoven zo massaal gelezen zou worden. Ook mijn DIY artikelen worden goed bezocht waar ik uiteraard erg trots op ben 🙂

 1. Praktische tips: Dubai on a budget
 2. 10 redenen waarom niet NIET naar Australië moet gaan 
 3. Tips voor Rome 
 4. Tegenvallende fotomomenten: Soms zit het mee, soms zit het tegen
 5. Top 10: de lekkerste Thaise gerechten
 6. Strijp-S: creatieve & culturele hart van Eindhoven
 7. Zuid-Afrika: Wat te doen in St. Lucia?
 8. Cityguide: hotspots in Eindhoven 
 9. 12 tips voor betere reisfoto’s 
 10. Review: IXXI collage met reisfoto’s 

Jaaroverzicht 2017Vreemde zoektermen in 2017

Zo af en toe ben ik nieuwsgierig hoe mensen op mijn blog komen. Veel bezoekers komen via Social Media, maar ook via Google. Toch ben ik erg verbaasd over sommige zoektermen. Joost mag weten waarom mensen via bepaalde zoektermen op mijn blog komen, maar toch is het zo. Dit zijn de vreemdste zoektermen van 2017:

1. Portretfoto bekende Nederlander

Tja…echt geen flauw idee waarom mensen via deze zoekterm op mijn blog terecht komen. Ik heb namelijk geen enkele portretfoto van een bekende Nederlander en heb ook geen bekende Nederlanders in mijn kennissenkring.

2. Hoe zeg je ik kom uit brabant in het brabants

Haha…geweldig! Ik heb natuurlijk afgelopen jaar een artikel geschreven over het Brabantse dialect, dus daar zal deze zoekterm naar verwijzen. Om het zoeken iets makkelijker te maken, zal ik de nieuwsgierigen onder ons even een handje helpen. Ik kom uit Brabant…kende gij da zien. Ik kom uit Brabant is dus gewoon “Ik kom uit Brabant”.

3. Brabants kenne ik gij niet

Weer zo’n vreemde zoekterm. Brabants kenne ik gij niet??? Nee, dat klopt. Da kende gullie inderdaad nie.

4. Waarom is Australië een verschrikkelijk land

Dat mensen dit überhaupt willen weten?! Australië is natuurlijk een fantastisch land, ondanks het feit dat ik jullie het tegendeel heb proberen te bewijzen. Dat plannetje mislukte echter faliekant.

5. Nederland welkom panda

Ongeveer iedere blogger heeft dit jaar over de pandaberen in Ouwehands Dierenpark geschreven…ik ook. Ik was immers zo enthousiast dat deze prachtige dieren naar Nederland kwamen. Inmiddels heb ik ze bezocht en ik moet eerlijk bekennen dat ik ze in China toch wel indrukwekkender vond.

Dutchie on the Road

Persoonlijk in 2017

2017 was gewoon een heerlijk jaar. Ik had het lekker druk op het werk, werd tante van een fantastisch meisje, maakte een prachtige muurschildering voor deze kleine smurf, ondernam meerdere uitjes en was weer lekker creatief. Ik bezocht Ouwehands Dierenpark, Harry Potter The Exhibition, Step into the Arena, ontdekte leuke hotspots in Eindhoven, ging ontelbaar keer uiteten en nog vaker lunchen en heb uiteraard belachelijk veel geshopt voor de baby 🙂 Ook leerde ik uiteindelijk een muziekinstrument bespelen, de ukelele. Helaas ligt deze al weer een tijdje te verstoffen dus ik zal de ukelele binnenkort maar eens te voorschijn halen.

Ik had eigenlijk erg veel DIY projecten willen plaatsen, maar dat werden er slechts drie. Ik had gewoonweg geen tijd. Overigens ben wel heel creatief bezig geweest dit jaar. Ik maakte een muurschildering (waar ik weken aan gewerkt heb), een babygym, een groeimeter, een speenkoord & rammelaar, babykaartjes en ga zo nog maar even door. Ook had ik weer de nodige fotoshoots het afgelopen jaar. Toch was het rustiger met mijn fotografie en de laatste maanden heb ik zelfs meerdere keren “nee” verkocht omdat het gewoon niet paste in mijn drukke werkschema. Soms moet je nou eenmaal keuzes maken. Mijn prioriteiten lagen even ergens anders. In 2018 ga ik weer aan de slag met DIY die met reizen te maken hebben. Benieuwd naar mijn DIY van 2017?

Dutchies Diary oktober 2017
Creatieve workshop
Dutchies Diary
nom nom nom tag
nom nom nom tag
nom nom nom tag

Op naar 2018!

Overmorgen is het weer 2018. Ik ben geen eigenlijk type voor goede voornemens, maar ik wil er toch wel een paar maken. In 2018:

 • Wil ik meer DIY projecten online plaatsen en thuis lekker creatief bezig zijn.
 • Ook wil ik proberen om meer vegetarische recepten te plaatsen. Ik houd immers erg veel van koken en bakken, dus waarom zou ik jullie niet verblijden met de nodige recepten 😉
 • Uiteraard wil ik weer een (verre) reis maken en ik hoop stiekem op een tweede korte vakantie en een weekendje weg. De tijd zal het leren.
 • Ik wil proberen dit jaar echt meer van Nederland te zien want dat zeg ik immers al jaren!
 • Zal ik weer het goede voornemen doen om te gaan sporten??? Nee…laat maar. Ik zie het allemaal wel 😉
 • Goede voornemens met betrekking tot bezoekersaantallen doe ik ook niet meer. Ik vind het allemaal wel prima. Afgelopen jaar was druk…eigenlijk net té druk. Ik heb geen zin meer om constant bezig te zijn met Social Media en bezoekersaantallen. Who cares!? Nee…dat is niet erg commercieel, maar ik moet nou eenmaal keuzes maken en ik heb ook een privéleven. Bloggen is en blijft nou eenmaal een hobby.
 • Wil ik graag een vervolgworkshop Ukelele volgen 🙂
 • In januari ga ik weer een cursus kinderschmincken volgen. Scmincken staat al een tijdje op een laag pitje, terwijl het zo leuk is. Daarom ga ik een cursus volgen zodat ik weer up to date ben 🙂
 • Wil ik vooral veel leuke dingen doen en genieten van mijn kleine nichtje, petekinderen en familie!

Jaaroverzicht 2017

Ik hoop dat jullie ook een fijn jaar hebben gehad en ik wens iedereen het allerbeste voor het nieuwe jaar. Iedereen hartstikke bedankt voor het bezoeken van mijn blog. Ik hoop dat 2018 een fantastisch jaar wordt 🙂

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

9 comments

Jessica 29 december 2017 - 13:38

Ik wens je ook alvast een heel fijn jaar Kelly! Dat het maar net zo fijn en mooi mag worden als 2017. 😉 Heb je al landen in gedachten waar de verre reis in 2018 naartoe gaat? 🙂
Jessica onlangs geplaatst…Terugblik – December 2017My Profile

Reply
DutchieontheRoad 1 januari 2018 - 17:02

Jij ook de beste wensen voor het nieuwe jaar Jessica! Ik wil in juni misschien een aantal dagen naar Schotland of Italië. In oktober wil ik graag naar Japan of Marokko, maar dat kan zomaar ook iets totaal anders worden, haha. Je weet het nooit 😉 In februari gaan we met ons gezin een lang weekend naar Center Parcs.

Reply
Britte 29 december 2017 - 14:01

Wat een leuk jaar heb je gehad! Die muurschildering voor je nichtje ziet er echt indrukwekkend uit! Tof dat je ook al zulke duidelijke doelen hebt voor 2018. Heel veel succes 🙂
Britte onlangs geplaatst…Foto’s maken met je smartphone: zo doe je datMy Profile

Reply
Gabriëlle 29 december 2017 - 18:56

Wat een gaaf jaar heb je gehad zeg, heerlijk! Ik ben stiekem wel jaloers dat je zo creatief bent, als die DIY’s zijn gaaf maar als ik zoiets probeer ziet het er altijd lelijk uit 😛 Mijn voornemen voor 2018? Toch maar eens gaan proberen 🙂
Gabriëlle onlangs geplaatst…Dit is waarom reizen per camper super handig en leuk is?!My Profile

Reply
Carolien 30 december 2017 - 09:42

Een heel roze jaar zie ik 😉 Wat fijn dat je tante bent geworden en hier erg van geniet. Wat reizen betreft, niet iedereen kan én wil ver reizen. In Nederland is ook heel veel moois te zien! Ik ben benieuwd naar je DIY projecten. Fijne jaarwisseling en op naar 2018!

Reply
Martin 30 december 2017 - 11:06

Wat een leuk jaar! Nepal vond ik ook geweldig! Berlijn waren we dit jaar…super leuke stad! Gaaf dat je meer vegetarische recepten gaat plaatsen….ik hou ze in de gaten! Lekker!
Martin onlangs geplaatst…Snelle Thaise groene curry met kipMy Profile

Reply
Daphne | Travelshot.nl 6 januari 2018 - 23:19

Wat een fijn reisjaar zeg en wat een mooie voornemens voor het nieuwe jaar! Succes hiermee 🙂

Reply
Eva 8 januari 2018 - 09:53

Klinkt als een fijn jaar, maak er in 2018 ook weer iets moois van!

Reply
Marcella Molenaar 12 januari 2018 - 17:12

Je had een heerlijk jaar lady! Wat heb je veel mooie dingen gedaan. En wat een groei van je bezoekers zeg, 267% is veeeel! Goed joh! Ik ben benieuwd welke bestemmingen je dit jaar wil bezoeken. Ik ga volgende maand mijn 30e land bezoeken. Ik ga wel regelmatig weg, maar ik bezoek lang niet altijd een onbekend land. Ach, dat hoeft ook niet. Als we maar genieten!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Noord-IJsland, de prachtige basaltrotsen van HljóðaklettarMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.