Jaaroverzicht 2016

by DutchieontheRoad
33 comments

Het jaar 2016 loopt bijna ten einde dus is het tijd voor een jaaroverzicht. 2016 was een bewogen jaar en gelukkig vele malen beter dan 2015. Ik vond eindelijk een nieuwe baan, ging op reis naar Thailand, verbouwde mijn tuin, ondernam een aantal leuke uitjes en was creatiever dan ooit.

Reizen in 2016

2016 was het jaar dat ik naar Thailand ging. In mijn uppie nota bene. Het was heel wat jaartjes geleden dat ik echt alleen op reis ging en dit was de eerste keer alleen in Azië. Ik reisde ook alleen door Australië, maar daar plakte ik gewoon de nodige backpackerstours achter elkaar. Makkelijker kan haast niet. Dit jaar wilde ik echt alles alleen regelen en gebruik maken van het openbaar vervoer. Ik was erg benieuwd hoe ik het alleen reizen zou ervaren en schreef een blogpost met mijn ervaringen en tips.

Ik startte mijn reis in het prachtige Sukhothai en reisde vervolgens verder naar Chiang Mai waar ik vijf dagen verbleef. Ik ging in bad met olifanten, bezocht vele tempels, haalde gekke fratsen uit in het 3D Art Museum en ontdekte een prachtige geheime tuin. Je kunt niet naar Thailand reizen zonder de prachtige stranden te ontdekken. Daarom bracht ik een bezoek aan het mooie Ao Nang waar ik een bezoek bracht een het mooie Railay Beach. Ik vervolgde mijn reis naar Khao Sok National Park waar het iets meer regende dan verwacht. Vanuit Khao Sok National Park reisde ik per nachttrein naar Bangkok en ging vervolgens meteen door naar het historische Kanchanaburi. Mijn reis sloot ik af in het chaotische Bangkok.

Sukhothai - Thailand

Ao Nang - ThailandDe meest gelezen blog van 2016

De meest gelezen blog is ook één van mijn favorieten. Ik gaf jullie 10 redenen om Australië vooral NIET te bezoeken. Jullie trapten er alleen niet in 😉 . Expedia trapte er ook niet in en verkoos dit artikel tot blog van de week.

Jaaroverzicht 2016

Creatief in 2016

2016 was het jaar dat ik weer creatief aan de slag ging. Ik had er weer zin in en dat is een goed teken 🙂 . Ik ben altijd erg creatief geweest, maar het kost natuurlijk ook veel tijd. Omdat ik het zo heerlijk vind om creatief bezig te zijn, nam ik mezelf voor mijn creativiteit te combineren met mijn blog. Twee vliegen in één klap.

Ik verzamelde de nodige DIY projecten voor jullie, maakte erg leuke fotoletters, een Travel Bracelet en ook deze geweldige wereldbol. Vervolgens was het tijd voor twee grotere projecten. Ik ging aan de slag met een industriële kruidentuin en mijn grote favoriet is deze briljante wegwijspaal. Serieus, wat ben ik blij met dat project. Een kerst DIY mocht natuurlijk ook niet ontbreken en omdat december al een dure maand is, deelde ik deze low budget DIY met jullie. Wat was ik blij met het resultaat.

Ik beleef ontzettend veel plezier aan mijn DIY projecten en merk dat ze ook goed ontvangen worden door jullie. Daarom wil ik dit ook zeker gaan voortzetten in 2017.

Jaaroverzicht 2016

Jaaroverzicht 2016

Jaaroverzicht 2016

Uitjes in 2016

Ik zie de meest geweldige jaaroverzichten voorbij komen van bloggers die haast iedere maand op reis gaan. Wow, super gaaf! Die mogelijkheid heb ik helaas niet, maar dat neemt niet weg dat ik me meer dan prima vermaak in ons koude kikkerlandje. Eigenlijk had ik dit najaar nog een stedentrip willen maken, maar vanwege drukte is er dat helaas niet van gekomen. Daarom neem ik mezelf nu voor om in 2017 écht een stedentrip te maken. Goed voornemen vind ik zelf .

Daarentegen ondernam ik wel een aantal leuke uitjes in eigen land. Ik was erg onder de indruk van Klein Costa Rica en fotografeerde een halve dag de mooiste vlinders. Natuurlijk ging ik ook op pad met mijn petekinderen en klauterde metershoog in de bomen bij Klimrijk Veldhoven. Tante Kelly bleek geen 18 jaar oud meer te zijn 😉 .
Ook ging ik onverwacht een dagje uit naar Dierenrijk en ging ik weer een avond koukleumen bij Glow Eindhoven. Mijn jaarlijkse kerstuitje ging helaas niet door vanwege de griepepidemie, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik had alsnog een fijne kerst. Natuurlijk ging ik ook ontelbare keren lunchen op zaterdagmiddag…heerlijk.

Jaaroverzicht 2016

Dierentuinfotografie - Dierenrijk

Fotografie in 2016

In februari behaalde ik mijn certificaat voor de gevorderden cursus en kwam tot de ontdekking dat studiofotografie niet echt mijn ding was. Al doende leert men 😉 . Natuurlijk licht sprak mij meer aan dus belandde mijn externe flitser in de kast en daar ligt hij nog steeds, haha.
Ik mocht in 2016 weer een aantal newborns fotograferen. Wat was dat leuk! Ook fotografeerde ik een onwijs leuke Cake Smash en een zwangerschaps reportage mocht ook niet ontbreken. Mijn petekinderen kwamen eerlijk gezegd amper voor mijn lens dit jaar dus daar moet in 2017 weer verandering in komen.
Ook volgde ik de online workshop ‘The beauty of everyday light” bij de gerenommeerde fotografe Willie Kers. Ik ben dol op het werk van Willie en volgde al eerder een fotografieworkshop bij haar. Geweldig!
Omdat ik mezelf in 2017 meer wil uitdagen op het gebied van fotografie start ik in januari met een nieuw project .

Photography by Kelly

Photography by Kelly

Photography by Kelly

Instagram in 2016

Instagram is toch wel mijn favoriete social media. Dit jaar behaalde ik eindelijk 500 volgers en heel stiekem hoop ik volgend jaar misschien op het dubbele. Wie weet. De populairste foto was onderstaande foto van dit schattige meisje. Vele harten werden gestolen want deze foto werd massaal geliket.

Jaaroverzicht 2016
Uiteraard mag de best nine ook niet ontbreken in het jaaroverzicht.

2016 Best Nine Instagram

Vreemde zoektermen in 2016

Mensen komen blijkbaar met vreemde zoekopdrachten op mijn blog terecht. Ik heb er drie voor jullie op een rijtje gezet.

‘Wie heeft karaoke uitgevonden?’

Ik heb werkelijk geen idee en heb zelfs een hekel aan karaoke. Weten jullie wie karaoke heeft uitgevonden?

‘Waarom het beter is dat Australië ver weg ligt?’

Is dat beter dan? Ik vind het persoonlijk best vervelend dat het 24 uur reizen is.

‘Waar kan je yoga doen in Hanoi?’

Ik heb geen idee want ik heb geen yoga gedaan in Hanoi. Als iemand het weet, hoor ik het graag 🙂 .

Op naar 2017

Al met al was 2016 een meer dan prima jaar. Het jaar 2015 was echt niet leuk dus ik was maar al te blij dat 2016 beter was. Ik ben er heilig van overtuigd dat 2017 nog beter wordt. Normaliter doe ik helemaal niet aan goede voornemens want ik ben van mening dat je daar geen nieuw jaar voor nodig hebt. Voor jullie (en stiekem ook voor mezelf 😉 ) wil ik echter toch een paar goede voornemens/doelen op een rijtje zetten.
In 2017 wil ik:
• Een verre reis maken
• Een stedentrip maken (jaja)
• Een nieuw fotoproject starten
• Mezelf en jullie verblijden met meer DIY projecten
• Meer uitjes in eigen land ondernemen. Onder de kerstboom lag de volgende spreuk voor mij: spaar geen centen, maar mooie momenten. Misschien is dat stiekem een hint 😉 .
• Leren handletteren!!! Er lag een geweldig mooie set onder de kerstboom dus ik ga snel aan de slag en houd jullie op de hoogte.
• Gaan sporten (alweer en ik beloof niets 😉 )

Hier laat ik het even bij, haha. Natuurlijk heb ik nog veel meer doelen en barst ik weer van de ideeën. Mijn naam is immers Kelly en ik heb altijd meer ideeën dan tijd. Dat is af en toe best een probleem, haha. Ook voor Dutchie on the Road heb ik de nodige ideeën en zal er achter de schermen gesleuteld worden. Helaas ben ik geen IT’er dus het duurt bij mij altijd iets langer dan gemiddeld, haha. Komt goed. Al doende leert men.

Wat te doen in Shanghai

Op naar 2017!

 

You may also like

33 comments

Ilona 28 december 2016 - 10:30

Wow Kelly wat ben jij toch creatief en avontuurlijk; alleen op reis, DIY, fotograferen, reizen en bloggen. Fijne jaarwisseling en dat 2017 ook zo fantastisch mag worden.
Ilona onlangs geplaatst…Foto van de Week #69: Kerstmarkt AntwerpenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 2 januari 2017 - 19:55

Dank je Ilona 🙂 . Jij ook de beste wensen voor 2017 en dat het een geweldig jaar mag worden!

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 28 december 2016 - 13:22

Wat een leuk jaaroverzicht! Je hebt een mooi jaar achter de rug. En prachtige foto’s ook, ik vind jouw fotos altijd zó mooi! Ben benieuwd waar je in 2017 terecht gaat komen 😉 Alvast een goede jaarwisseling gewenst!

Reply
DutchieontheRoad 2 januari 2017 - 19:56

Dank je Narelle! Jullie ook de beste wensen voor het nieuwe jaar! Jullie gaan uiteraard een geweldig jaar tegemoet met een bruiloft en zo te lezen ook een prachtige reis naar Afrika. Geweldig!

Reply
Marcel 28 december 2016 - 21:10

Wat een leuk jaaroverzicht Kelly! Wat een mooie foto’s heb je gemaakt, de vlinder is echt heel gaaf. Elke maand een reisje maken daar heb je volgens mij helemaal geen tijd voor met al die leuke projecten ? Fijne jaarwisseling en een succesvol en mooi 2017!

Reply
DutchieontheRoad 2 januari 2017 - 19:57

Dank je Marcel 🙂 . Iedere maand op reis heb ik inderdaad helemaal geen tijd voor, haha. Ik heb het veel te druk met alles 😉 . Jij ook een mooi 2017!

Reply
Denise - Follow my footprints 28 december 2016 - 23:59

Leuk, ook al sport je nog niet, je komt altijd zo energiek over. Mooie Thailandreis ook. En mooie foto’s. Ik moet mijn jaaroverzicht nog schrijven!
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Azoren: natuurparadijs Flores in 30 mooie foto’sMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 2 januari 2017 - 19:59

Dat sporten blijft een dingetje bij mij, haha. Ik heb het zo onwijs druk dat ik blij ben wanneer ik even kan relaxen. Buiten dat ben ik niet sportief aangelegd 😉 . Ik zal deze week eens snel jouw jaaroverzicht lezen 🙂 .

Reply
Linda | travellersoftheworld 28 december 2016 - 23:59

Wat een luk overzicht zo van een prachtig jaar! Mooie plannen voor 2017 en leuke zoekopdrachten :p

Reply
DutchieontheRoad 2 januari 2017 - 20:00

Dank je Linda 🙂 . Jij ook nog de beste wensen voor 2017!

Reply
Lotte - scratchingmymap 29 december 2016 - 02:25

Een goed jaar om op terug te blikken en leuke voornemens voor 2017. Veel succes ermee!

Reply
DutchieontheRoad 2 januari 2017 - 20:01

Dank je Lotte 🙂 Jij ook nog de beste wensen voor 2017.

Reply
Sabine 1 januari 2017 - 23:22

Leuk overzicht! Prachtige foto’s maak jij zeg! Grappig trouwens dat jouw nummer 1 artikel heel erg lijkt op het artikel dat bij mij ook op nummer 1 staat (alleen niet over Australië). Blijkbaar populair dit soort posts 🙂 Gelukkig nieuwjaar!
Sabine onlangs geplaatst…6 maanden tot onze bruiloft: say yes to the dress!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 2 januari 2017 - 20:03

Dank je Sabine 🙂 . Ik zie de laatste tijd vaker van die artikelen voorbij komen en blijkbaar lezen wij Nederlanders dat graag 😉 . Jij ook nog de beste wensen voor 2017!

Reply
Kirsten | Travelaar.nl 2 januari 2017 - 04:12

Mooie voornemens! En super gaaf daf je in je eentje naar Thailand bent gegaan. Mooie bestemmingen heb je daar bezocht!
Kirsten | Travelaar.nl onlangs geplaatst…Rondreis Maleisië: ReisvideoMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 3 januari 2017 - 19:44

Ik vond Thailand ook erg leuk! Jullie zijn nu lekker in Australië toch? Heerlijk! Heel veel plezier 🙂

Reply
Mirre 2 januari 2017 - 12:07

Ohh, klein costa rica ziet er mooi uit! Daar wil ik wel een keertje naartoe 🙂 En btw, wat een schitterende foto van die voetjes…

Reply
DutchieontheRoad 3 januari 2017 - 19:46

Ik kan Klein Costa Rica echt aanraden Mirre! Het is niet groot, maar zeker de moeite waard. Ik ga dit jaar zeker een keer terug 🙂 . Overigens ben ik ook erg blij met de foto van die voetjes. Zo moeilijk om te maken met die kleine spartelende voetjes. Tot op heden is dit ook de enige keer dat het goed was gelukt 🙂 .

Reply
Yvonne 2 januari 2017 - 16:01

Sjong, wat een rij goede voornemens! Die verre reis, daar ben ik heel benieuwd naar… wordt het eindelijk India, of toch iets anders moois?! 🙂 In ieder geval een heel fijn reisjaar gewenst en ik hoop nog meer van die leuke DIY ideeën langs te zien komen (waarvan ik ALTIJD denk “dat ga ik ook doen”, maar ook hier meer ideeën dan tijd altijd, haha.
Yvonne onlangs geplaatst…In the Picture: Pim en NarelleMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 3 januari 2017 - 19:47

India staat zeker op de nominatie Yvonne 😉 . Zodra het bekend is, laat ik het zeker weten. Kennende mij zal dat nog even duren want ik boek altijd vrij laat. Jullie ook een hartstikke fijn reisjaar en veel plezier in Marokko 🙂 .

Reply
Sanne 2 januari 2017 - 23:08

Mooi jaaroverzicht Kelly! In Nederland is absoluut genoeg te ontdekken en verder moet je absoluut doorgaan met je DIY’s!
Sanne onlangs geplaatst…Sanne’s jaar 2016 in reizen, concerten en avonturenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 3 januari 2017 - 19:49

Dank je Sanne 🙂 . Ik ben zeker van plan om door te gaan met mijn DIY’s. Hartstikke leuk om te doen, ontspannend en zo te lezen vinden jullie ze ook erg leuk. Drie goede redenen om er meer te plaatsen 🙂 .

Reply
Gabrielle ~ GlobeGirl 4 januari 2017 - 20:12

Wat een mooi jaar heb jij gehad! En wat een goede voornemens voor 2017, ik ben vooral erg benieuwd naar de nieuwe DIY’s want wat was/ben ik erg op de wegwijspaal.
Gabrielle ~ GlobeGirl onlangs geplaatst…Prachtige treinrit door Schotland [Fort William – Mallaig]My Profile

Reply
DutchieontheRoad 6 januari 2017 - 20:06

Dank je Gabrielle! Jij ook een heel mooi 2017 gewenst! Volgende maand komt er vast en zeker weer een nieuwe DIY online 🙂

Reply
Jenny - ikreis.net 6 januari 2017 - 08:01

Mooi jaaroverzicht!

Ik ben heel benieuwd wat voor een fotoproject je dit jaar wilt gaan doen. Maar daarover lees ik binnenkort vast meer 😉 Ik pas dit jaar even qua fotoproject. Misschien volgend jaar weer, het is echt heel leuk.

Reply
DutchieontheRoad 6 januari 2017 - 20:09

Dank je Jenny 🙂 . Ik ben benieuwd of ik het fotoproject ga volhouden, haha. Gelukkig heb ik mezelf ‘maar’ één foto per maand opgelegd 😉 . Ik ben echter wel erg veeleisend en wil het nodige gaan experimenteren, maar daar zal je vast en zeker binnenkort meer over lezen 🙂 .

Reply
Carolien 6 januari 2017 - 23:36

Heerlijk dat je alleen naar Thailand bent geweest. En leuke uitstapjes in Nederland geniet ik ook altijd erg van. Veel reis en knutselplezier in 2017!
Carolien onlangs geplaatst…Accommodaties Costa RicaMy Profile

Reply
Jessica 7 januari 2017 - 01:18

Ik vind jouw DIY altijd zo onwijs leuk! Ben benieuwd naar 2017 🙂 En wat heb jij trouwens grappige zoektermen zeg, die van mij zijn altijd heel logisch (fijn natuurlijk, maar ik wil ook van die grappige zoektermen om te kunnen lachen haha ;p)
Jessica onlangs geplaatst…Films om in de reisstemming te komen #2My Profile

Reply
DutchieontheRoad 8 januari 2017 - 13:06

Dank je Jessica 🙂 . Ik ben al weer aan het nadenken over een nieuwe DIY. Ik moest ook lachen om die zoektermen. Vooral die over karaoke vond ik hilarisch!

Reply
Aniek 7 januari 2017 - 10:50

Thailand lijkt mij prachtig om naartoe te gaan, maar dit jaar eerst weer naar Amerika. Heb je al een idee waar jouw verre reis je in 2017 gaat brengen?
Aniek onlangs geplaatst…Wishlist: vijf zonvakanties mét cultuur aan de kust van PortugalMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 8 januari 2017 - 13:07

Wat heerlijk dat je naar Amerika gaat! Zo ontzettend mooi daar 🙂 . Ik weet nog niet waar ik naar toe ga dit jaar. Mijn vakantieperiode is nog niet 100% zeker dus nog even afwachten. Nepal, India, Peru of Japan…de tijd zal het leren 🙂 .

Reply
Marcella 7 januari 2017 - 17:43

Mooi jaar had je! Echt geweldige foto’s, ik ben echt fan. Ik wens je een geweldig reisjaar toe, met sowieso dat stedentripje 🙂 Enjoyy!
Marcella onlangs geplaatst…7x doen in ChicagoMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 8 januari 2017 - 13:08

Dank je Marcella 🙂 . Jullie ook een heel fijn reisjaar. Las dat jullie naar IJsland gaan dus dat komt helemaal goed!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.