Jaaaa…bijna vakantie! Wat wil ik gaan doen?

by DutchieontheRoad
4 comments

Over een weekje ben ik bijna anderhalve week vrij en daar heb ik ontzettend veel zin in. We zitten inmiddels al vier maanden in lockdown en ik vind het toch wel pittig hoor. De koek is een beetje op merk ik en ben erg toe aan een weekje vakantie. Helaas zijn de mogelijkheden tijdens mijn vakantie beperkt, maar we hebben inmiddels geleerd te kijken naar wat wél kan. Dit is immers mijn derde vakantie in lockdown…dus ben inmiddels ervaren, haha. Vorige week heb ik een lijstje gemaakt en kwam tot de conclusie dat ik daar waarschijnlijk drie weken voor nodig zou hebben, haha. Ik wil altijd veel te veel in een te korte tijd en daarom heb ik toch maar een aantal dingen van mijn lijstje gehaald. Eindelijk bijna vakantie en dit wil ik gaan doen.

#1 Een paar daagjes weg in eigen land

Vorig jaar oktober wilde ik dolgraag een paar dagen naar Amsterdam om musea te bezoeken, maar dat feest ging niet door. Sterk oplopende cijfers in Amsterdam, gedeeltelijke lockdown, tante op de IC en ga zo nog maar even door. Ik zag het niet meer zitten om onze hoofdstad bezoeken en besloot naar Texel te gaan. Amsterdam zou ik bewaren voor het voorjaar. Helaas zijn de musea alweer gesloten dus wordt mijn weekend Amsterdam weer uitgesteld. De Veluwe kwam om de hoek kijken en vervolgens kreeg ik een beter idee…de bollenvelden! Drie jaar geleden was ik voor het eerst in de Keukenhof en was zo onder de indruk van al die prachtige bloemen. Ik nam mezelf voor terug te komen om te gaan fietsen langs de bollenvelden. Dat is dus wat ik wil gaan doen 🙂

Ik wacht nog even de persconferentie af van morgen en het weer moet natuurlijk ook meezitten. Mijn plan is om twee/drie dagen naar Noordwijk of Zandvoort te gaan en daar de omgeving te verkennen. Lekker wandelen in de natuur, de bollenvelden bezichtigen en misschien wel even een kijkje nemen in Leiden. Gewoon…even er tussenuit.

bijna vakantie

#2 Klusserdeklus…Kelly gaat weer klussen

Vorig jaar heb ik tijdens mijn vakantie praktisch mijn hele huis geschilderd. Dat was een heftig weekje kan ik jullie vertellen, maar was uiteindelijk wel erg blij met de make-over. Deze vakantie ga ik voor kleinere projecten. Ik wil mijn steigerhouten bureau zwart gaan schilderen en misschien dat ik een muurtje op een slaapkamer oude roze ga schilderen. Ook wacht mijn kleine nichtje Hailey al een tijdje op een metamorfose van haar slaapkamer…er moet namelijk een muurtje behangen worden. Vorig jaar heb ik al bewezen dat ik kan behangen dus tante Kelly mag aan de slag. Haar jongere broertje krijgt een jungle kamer dus daar mag een muurtje groen geschilderd worden. Genoeg te doen dus en waarschijnlijk gaat het ook niet allemaal lukken in een week tijd.

#3 De tuin zomerklaar maken

De winter is voorbij en zomer is eindelijk in zicht! Ik kan gewoon niet wachten op de zomer…zo’n zin in. Dat betekent dat de tuin weer zomerklaar gemaakt moet worden. Het terras moet weer schoongemaakt worden (bleehhhhh…rotklus) en aansluitend mogen de ramen uiteraard weer gewassen worden.

Als die rotklusjes gedaan zijn, is het tijd voor het leuke werk. Ik heb nog een cadeaubon van het tuincentrum liggen dus daar ga ik zeker naartoe. Even lekker plantjes shoppen en mijn moestuin weer in orde maken. Nu al zin in om te gaan tuinieren.

Bijna vakantie

#4 Creatief bezig zijn

Dit is geen verassing natuurlijk 😉 Ik ben het laatste jaar creatiever dan ooit en ben voornamelijk veel aan het tekenen en schilderen. Eind april wil ik gaan deelnemen aan een workshop portretjes maken. Nu al zin in. Ook wil ik weer eens iets anders gaan doen zoals stippen of macrame. Wil heel graag een mooie wandhanger maken voor op mijn slaapkamer of misschien ga ik wel iets leuks maken voor in de tuin. Zal er eens over nadenken want de tijd is uiteraard beperkt. Zouden jullie het leuk vinden als er binnenkort weer een DIY online komt? Dat is al zo lang geleden.

#5 Stadswandeling

Helaas is deze week bekend geworden dat er geen versoepelingen mogelijk zijn. Stiekem had ik gehoopt dat de terrassen weer open zouden gaan…helaas. Ben namelijk echt een fan van High Tea en hoe fijn zou het zijn als dit weer mogelijk is op een terras. Misschien dat ik wel een high tea voor thuis ga bestellen. Ik heb serieus nog nooit eten besteld (nee…ik kom niet van een andere planeet) dus misschien moet ik mezelf maar eens gaan verwennen aankomende vakantie. Ook heb ik een stadswandeling gereserveerd voor aankomend weekend. Hoe fijn is het om te wandelen en onderweg lekkere hapjes te eten. Mmmm…nu al zin in.

nom nom nom tag

Genoeg leuke plannen dus voor mijn vakantie, ondanks het feit dat ik weer in Nederland blijf. Gelukkig heb ik nog drie weken vakantie in oktober tegoed. Ik heb al mijn hoop op die vakantie gevestigd. Zou het dan mogelijk zijn om naar het buitenland te gaan…ik hoop het zo. Voor nu blijf ik nog even dicht bij huis en dat is ook niet verkeerd. Het begint eigenlijk wel te wennen, maar het zou zo fijn zijn als we eindelijk weer mogen.

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

4 comments

Janet 22 april 2021 - 21:14

Zo’n stadswandeling vind ik altijd zo tof.. mooi initiatief. Ik ben heel blij dat we binnenkort ook weer lekker op het terras mogen genieten. 🙂 Kan niet wachten..
Janet onlangs geplaatst…De tulpenroute Flevoland: op zoek naar de mooiste tulpenveldenMy Profile

Reply
Yvonne 23 april 2021 - 14:24

Hopelijk ben je inmiddels aan het genieten van je dagen in de bollenvelden. Ik wil zelf ook nog meer tulpen gaan zien de komende week, nadat ik vorige week in de Keukenhof ben geweest. Toen bloeiden de tulpen in de velden nog niet, inmiddels wel. Fijne vakantie Kelly en succes met klussen en de tuin.

Reply
Aniek 23 april 2021 - 14:40

De tulpen laten zich nog niet echt zien op de bollenvelden, maar de hyacinten zijn prachtig! En anders misschien een bloesemwandeling?
Aniek onlangs geplaatst…Fietsen tussen de bollenvelden: vanaf Schoorl naar Callantsoog en SchagenMy Profile

Reply
Linda 24 april 2021 - 14:12

Wat heerlijk dat je straks even vakantie heb, geniet ervan! Leuke plannen, vooral zandvoort en de bollenvelden klinken als een goed idee 🙂 Succes ook met klussen 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.