Infographic: Waarom naar Vietnam?

by DutchieontheRoad
10 comments

Op zoek naar een land in Azië voor je volgende rondreis? Overweeg dan eens om naar Vietnam te gaan. Vietnam is gezegend met prachtige natuur, indrukwekkende cultuur, een scala aan mooie stranden en een geweldige keuken. Vietnam was mijn eerste kennismaking met Azië en dat was de juiste keuze. Tien jaar gelezen was Vietnam nog niet zo toeristisch en mede daarom viel mijn keus op dit bijzondere land.

Waarom naar Vietnam?

Toeristen weten landen als Thailand en Indonesië al jaren te vinden. Toch is Vietnam ook steeds meer in opkomst en dat is meer dan terecht. Niet voor niets is de Vietnamese keuken mijn grote favoriet en is behoort het stadje Hoi An tot één van mijn favoriete steden.

Beelden zeggen veel meer dan woorden dus daarom onderstaande infographic 🙂 . Thomas van de website Verrassend Vietnam benaderde mij voor een samenwerking om deze infographic tot stand te laten komen.  Ik deelde mijn enthousiasme over het overheerlijke eten en kreeg er weer spontaan honger van .

Als ik aan Vietnam denk, denk ik vooral aan…ETEN. Ik ben dol op lekker eten en was dan ook erg onder de indruk van de Vietnamese keuken. De meeste mensen denken uiteraard aan de bekende Vietnamese loempia maar de Vietnamese keuken is veel meer dan alleen de loempia…die er overigens daar toch anders uit ziet. In tegenstelling tot de Thaise of Indonesische keuken, is de Vietnamese keuken mild gekruid. De Vietnamezen hebben een heel eigen kookstijl, waarin met name groenten en kruiden veel aandacht krijgen. Heerlijk!

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om Vietnam te bezoeken en ik hoop dat onderstaande infographic jullie ook enthousiast maakt over Vietnam.

10 redenen om Vietnam te bezoeken

 

Courtesy of: Verrassend Vietnam

 

Zijn jullie al enthousiast geworden over Vietnam?

Meer Vietnam?

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

10 comments

Narelle | wegvanhetnoorden.nl 18 april 2017 - 16:39

Wat leuk gedaan dit, vernieuwend! Vietnam ziet er geweldig uit. Ik durf bijna niet te zeggen dat ik nog nooit in Azië ben geweest. Ik ben er erg nieuwsgierig naar, maar op de een of andere manier kiezen we toch altijd weer voor iets anders…
Narelle | wegvanhetnoorden.nl onlangs geplaatst…DÍT WORDT ONZE HUWELIJKSREIS!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 april 2017 - 19:56

Er zijn heel veel mensen nog nooit in Azië geweest hoor 😉 . Ik begrijp heel goed dat andere bestemmingen ook lonken. De keuze is reuze 🙂 .

Reply
Gabriëlle 21 april 2017 - 19:30

Super uniek! Ik heb een infographic eigenlijk nooit op zo’n manier gezien, erg aantrekkelijk. Wij kozen dit jaar toch voor Thailand, omdat de vluchten naar Vietnam toch een stuk duurder waren en we zijn nog steeds studenten. Vietnam staat zeker nog op de bucketlist 🙂
Gabriëlle onlangs geplaatst…B&B de Pauw in Laag Holland [Accommodatie tip]My Profile

Reply
Jenny 22 april 2017 - 21:42

Grappig om eens in infografic te delen. Lekker kleurrijk!

Ik vond vooral het noorden van Vietnam erg mooi.

Reply
Eva 24 april 2017 - 18:28

HE-LE-MAAL mee eens!

Reply
Martin 24 april 2017 - 21:30

Wat een geweldige infographic!! Enne….mijn eerste associatie met Vietnam is ook het eten…chao tom. En natuurlijk de onovertroffen koffie!
Martin onlangs geplaatst…Datong, kom uit je grot en hang in een kloosterMy Profile

Reply
Sanne 26 april 2017 - 11:18

Grappig! Ik had eigenlijk niet verwacht dat je in Vietnam goed kan kitesurfen! En dat de koffie hier ook erg lekker is, in tegenstelling tot veel Aziatische landen! 🙂
Sanne onlangs geplaatst…Reisinspiratie: 13x doen in Dubai!My Profile

Reply
ivonne 27 april 2017 - 14:35

Zoals je weet waren wij6 weken in Vietnam en trokken van noord naar zuid. Ik vind het een heel bijzonder land en het is nog steeds één van mijn favorieten in Azië. Het noorden maakte de meeste indruk en we willen nog graag een keer terug om die hoek nog beter te bekijken.
ivonne onlangs geplaatst…De mooiste casino’s van de Las Vegas Strip.My Profile

Reply
Sanne 28 april 2017 - 10:42

Leuk gedaan zo! Mijn collegablogger Talitha is hier geweest, en heeft er ook veel over gepost!
Sanne onlangs geplaatst…5 redenen waarom je nu naar Sofia moet gaan!My Profile

Reply
Esther 28 april 2017 - 20:07

Wat een mooie infographic! Heel aansprekend en er zitten heel wat redenen bij om eens naar Vietnam te gaan. Dat wilde ik sowieso al wel, maar na het lezen van jouw artikel moet ik er toch maar eens werk van maken. Het lijkt me er echt prachtig!
Esther onlangs geplaatst…IJsland | Wist je dat?My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.