Ik ga bijna naar Japan!

by DutchieontheRoad
4 comments

O jongens…het is bijna zover. Ik ga eindelijk naar Japan!! Aankomend weekend vlieg ik naar Tokyo en ik heb er zo ontzettend veel zin in. Ik hoop dat er geen tyfoons meer richting Japan gaan…duimen jullie ook een beetje voor mij.  Al jaren wil ik zo ontzettend graag naar dit bijzondere land en ik heb dan ook hoge verwachtingen. Kan gevaarlijk zijn maar ik heb tot op heden nog geen negatieve verhalen gehoord. Uiteraard ga ik onwijs veel ondernemen en omdat ik ook een echte ‘foodie’ ben, ga ik natuurlijk heel veel eten. Over een paar weken zal ik jullie veel over Japan kunnen vertellen en ik denk dat ik ook heel veel over eten ga schrijven, haha.

Op naar Tokyo

Mijn route ligt helemaal vast dus daar kan ik niets meer aan veranderen, maar ik zal de nodige uitjes gaan ondernemen. Ik heb een tweeweekse Japan Rail Pass en daarmee kan ik onbeperkt gebruik maken van alle treinen op het JR netwerk. Ideaal! De eerste dagen verblijf ik in Tokyo en zal ik de pas nog niet nodig hebben, maar later zal ik de pas zeker vaak gaan gebruiken aangezien ik hoofdzakelijk per trein zal reizen. Ik heb maar een paar dagen om Tokyo te zien en ondanks dat ik niet goed tegen drukte kan, verwacht ik wel dat ik het een hele toffe stad ga vinden. Er is namelijk zo ontzettend veel te zien.

naar JapanDe volgende dingen wil absoluut doen/zien in Tokyo

 • teamLab Borderless in Tokyo bezoeken (waar ik afgelopen week ook al een ticket voor heb gereserveerd)
 • Ik wil ook de Senso-ji tempel bezoeken, de bekendste tempel van Tokyo.
 • Mensen kijken in de wijk Harajuku want daar lopen jongeren in de meest creatieve creaties.
 • Het drukste kruispunt van de wereld, Shibuya oversteken.
 • Tsukiji Fish Market bezoeken én verse sushi eten. Ik roep al jaren dat ik ooit sushi in Japan ga eten en dit jaar komt deze wens eindelijk uit, haha.
 • Piss Alley bezoeken! Klinkt heel erg onaantrekkelijk maar alleen al door de naam wil ik er een kijkje nemen.
 • Een van de vele parken bezoeken en genieten van de herfstkleuren (hopelijk zijn er al herfstkleuren zichtbaar)
 • ‘Vechten’ met één van de vele vending machines. In Japan kun je blijkbaar bijna alles uit een vending machine halen en dat wil ik natuurlijk ook proberen…waarschijnlijk met de nodige frustraties als gevolg.
 • Ik drink geen koffie maar ik wil toch wel heel erg graag naar een latte art café waar ze de meest prachtige kunstwerken van koffie maken. Ik hoop stiekem dat ze dergelijke kunstwerken ook van chocolademelk kunnen maken…van thee zal namelijk niet lukken verwacht ik
 • Ook ben ik erg benieuwd naar de diverse thema cafe’s in Tokyo. Ondanks dat ik helemaal niets met pokémon heb, moet ik eigenlijk het pokémon café bezoeken. Dat heb ik eigenlijk beloofd aan een aantal kids zodat ik er na mijn vakantie over kan vertellen.
 • Schaterlachen om de Japanse toiletten. Luxe en schoner kan haast niet (heb ik mij laten vertellen) en dat is voor de verandering ook wel eens prettig. Ik verwacht net zoals bij de vending machines enige frustraties om de vele knoppen, maar ik heb drie weken de tijd om te leren waar ze allemaal voor dienen.
 • Héél erg veel eten!!! Ik ben zo benieuwd naar de sushi, ramen, soba, udon, tempura, gyoza en ga zo nog maar even door. Volgens mij kom ik tonnetje rond terug. Wel hoop ik overal duidelijk te kunnen maken dat ik geen vlees eet. Dat zal nog een dingetje worden maar gelukkig eet ik wel vis want anders zou het wel eens knap lastig kunnen worden in Japan.

Genoeg te zien en te doen dus de eerste dagen in Japan 🙂

naar JapanDutchie on the Road tijdens mijn reis

Ik zal het niet onder stoelen of banken steken…het is de laatste tijd een chaos hier. Normaliter lukt het mij altijd om vooruit te werken en dit is het eerste jaar dat het gewoon niet lukt. Het is gewoon té druk geweest en er is de laatste tijd té veel gebeurd. Daar baal ik eigenlijk heel erg van maar het is niet anders. Ik ga mezelf ook geen slag in de rondte werken om artikelen online te krijgen. Er zullen de komende weken dan ook minder artikelen online komen dan jullie gewend zijn. Ik moet echt even een paar weken afstand nemen en even vakantie vieren. Misschien dat ik iets deel op social media…en misschien ook niet, haha. Als jullie mij willen volgen, zou ik in ieder geval mijn InstaStorie in de gaten houden want daar zal ik wel het nodige delen . Lekker makkelijk en snel 🙂  Ik ben snel weer terug met toffe verhalen over Japan!

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

*Bovenstaande foto’s zijn afkomstig van Pixabay en zijn gelabeld voor hergebruik

 

 

You may also like

4 comments

Jenny 18 oktober 2019 - 16:21

Jaaaaa, je gaat al bijna. Ben je al klaar met inpakken? Heel veel plezier, dame.

Reply
Kelly 19 oktober 2019 - 11:28

Thnx! Bijna klaar met pakken 🙂 Vanmiddag nog de laatste dingen aanschaffen en vanavond gaat het koffertje dicht 🙂

Reply
Linda 19 oktober 2019 - 12:49

Ja nog even en je gaat! Zo gaaf. Ik ben echt enorm benieuwd naar je foto’s, verhalen en tips. Japan staat hier ook hoog op het lijstje 🙂 We wilden eerst volgende zomer, maar door de olympische spelen stellen we dat nog even uit

Reply
Jaco en Gerda Wessels 19 oktober 2019 - 17:10

Hoi, wat leuk! Wij mogen vanaf 31 oktober. En zijn ook erg benieuwd naar dit bijzondere land. Je reist ons dus net voor. Als je leuke tips hebt horen we het graag. 😉😬

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.