IJsland: Chillen in het warme water van de Blue Lagoon

by DutchieontheRoad
15 comments

Als ik aan de Blue Lagoon denk ik aan…witte stranden, wuivende palmbomen, tropische temperaturen, Christopher Atkins in een veel te klein lendendoekje oftewel paradijs op aarde. Na drie uur vliegen ben ik uiteindelijk ook bij de Blue Lagoon aangekomen…toch? De witte stranden hebben plaatsgemaakt voor een zwart lavalandschap, wuivende palmbomen zijn vervangen door …uhh…ik zie geen bomen, over tropische temperaturen zullen we het maar helemaal niet hebben en die blonde Atkins in zijn minuscule lendendoekje heeft plaats gemaakt voor kuddes toeristen in speedo’s (ieuwhh) inclusief bierbuiken (dubbel ieuwhh). Welkom in IJsland!!!

Blue Lagoon bezoeken op IJsland

De Blue Lagoon dus. Niets geen paradijselijke stranden maar een in een lavaveld aangelegd meer, gevuld met heerlijk warm water. Het water komt uit 1800 meter diepe bronnen en is extreem zout (12.5%). Aan het water en de witte klei van de Blue Lagoon wordt een heilzame werking toegeschreven. Met name psoriasispatiënten hebben er baat bij. De Blue Lagoon is een van de vele grote trekpleisters van IJsland dus dat moeten we uiteraard ook proberen.

Een ijskoude uitdaging

Tussen alle dikke vesten, mutsen en handschoenen en thermosondergoed heb ik ook ergens een bikini verstopt zitten voor deze ijskoude uitdaging. Kijkend naar de thermometer die niet boven de 10 graden komt, vraag ik mezelf af waarom ik zo nodig in bikini naar BUITEN moet. Bij deze temperatuur heb ik eerder de neiging om de ski’s van zolder te halen.
Mijn multifunctionele sarong blijkt hier toch niet zo functioneel te zijn. Een poging me te bedekken met dit flinterdun stukje stof voor een beetje warmte mislukt faliekant, waardoor ik alsnog bedekt ben met 36.587 mierentietjes. Waar is die elektrische deken als je hem nodig hebt? Sneller dan het licht maak ik een sprintje en beland met een grote hink-stap-sprong in het heerlijke warme water dat 37-41 graden is. Oh, wat is dat lekker. Geen slecht begin om je vakantie te beginnen.

Met een kleimasker zwemmend naar de bar

De meeste mensen smeren hun gezicht vol met de bekende IJslandse klei. Blijkbaar schijnt dat erg goed voor de huid te zijn. In mijn ogen zwemt iedereen rond met een gezicht alsof ze in een slagroomtaart zijn gevallen. Nee, die klei sla ik maar over. Het water heeft een vreemde zwavelgeur waardoor je het idee hebt dat je voortdurend rotte eieren ruikt. In het water is ook een bar waar vele heren met een pilsje rondzwemmen. Nu weet ik waarom kennissen vorig jaar zo onder de indruk waren van IJsland! Bier en …warm water…tralalala! Mijn zesdaagse vakantie in IJsland is heerlijk relaxt begonnen.

De Blue Lagoon: wel of niet de moeite waard?

Tja, een aantal jaar geleden vond ik het zeker de moeite waard. Ik had een pakketreis geboekt waar de entree van de Blue Lagoon was inbegrepen…dikke prima. Ik werd opgehaald van het vliegveld en 30 minuten later lag ik in het warme water. Er zijn vervelendere manieren om je vakantie te starten 😉 Inmiddels heb ik begrepen dat de entreeprijs van de Blue Lagoon is opgelopen naar maar liefst € 80,-. No way dat ik nu een dergelijk bedrag zou uitgeven voor een thermaal bad. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik de Blue Lagoon voor een redelijke prijs heb kunnen bezoeken op een zeer rustige dag. Ik wil zeker een keer terug naar IJsland, maar acht de kans aanwezig dat ik de Blue Lagoon dan toch links laat liggen.

Hebben jullie de Blue Lagoon wel eens bezocht?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

15 comments

Tjapke | Tjapke Op Reis 23 maart 2016 - 14:59

Wat een tof artikel Kelly! Ik ben zelf nog nooit in IJsland geweest, maar de bestemming staat wel heel erg hoog op mijn verlanglijstje! Ik kijk al uit naar je volgende verslagjes. 🙂

Reply
DutchieontheRoad 23 maart 2016 - 16:13

Dank je Tjapke 🙂 . IJsland is echt een hele toffe bestemming en één van de weinige landen waar ik graag nog een tweede keer naar toe wil.

Reply
sillysis@outlook.com 23 maart 2016 - 17:25

Wat een bijzondere plek! Heel mooi ook! Al lijkt die geur van rottende eieren mij niks… haha

Reply
DutchieontheRoad 24 maart 2016 - 17:10

Inderdaad een hele bijzondere plek 🙂 . Die geur went wel snel hoor. In het begin is het iets minder aangenaam maar na een tijdje ruik je je niet meer. Overigens ruikt het warme water in IJsland overal naar zwavel…ook de douche 😉

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 23 maart 2016 - 18:30

Dit lijkt me zo bijzonder! Mooie foto trouwens!

Reply
DutchieontheRoad 24 maart 2016 - 17:12

Is ook zeker bijzonder Narelle! Het is wel heel toeristisch maar dit moet je gewoon gezien hebben in IJsland. Het water is zo belachelijk blauw…zo mooi en heerlijk warm 🙂

Reply
Yvonne 28 maart 2016 - 21:21

Haha, moest zo lachen om het succes van je sarong, zie dan mezelf daar al staan, zou mij net zo vergaan zijn en ooooo, wat haat ik kou. 🙂 Gelukkig was het water dan wel heel lekker. Mooie plek ook! Genieten!!
Yvonne onlangs geplaatst…Levendig LeuvenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 29 maart 2016 - 19:49

Ik ben ook geen liefhebber van kou Yvonne. Het was dan ook flink bibberen in IJsland, maar ik zou er weer zo naar toe gaan….ook naar de Blue Lagoon. Even een sprintje trekken en snel het warme water induiken 🙂

Reply
Sanne 29 maart 2016 - 23:39

Jammer dat je niet meer foto’s hebt, want het is zo fotogeniek volgens mij! Blue lagoon staat zeker nog op mijn bucketlist!

Reply
Jenny - ikreis.net 31 maart 2016 - 06:57

Ik vond de Blue Lagoon erg druk… Maar ook wel weer bijzonder om mee te maken. Mijn gezicht heb ik niet ingesmeerd met klei, wel de rest van m’n lijf.

Reply
Carolien | Dream the World 2 april 2016 - 11:48

IJsland lijkt me erg mooi, maar ook erg koud…dat houdt me nog even tegen. Wie weet ooit..

Reply
DutchieontheRoad 2 april 2016 - 18:49

IJsland is geweldig maar warm is anders. De beste optie is dan IJsland in de zomer bezoeken. Ik was er in mei en dat is het nog aardig fris. IJsland in de winter lijkt me ook geweldig maar de kou lijkt me dan toch echt minder.

Reply
Aniek 3 april 2016 - 09:33

Die rottende eieren neem ik wel voor lief als ik in dat water mag duiken. 😉 Heerlijk!
Aniek onlangs geplaatst…Cityguide Rotterdam: Katendrecht, Kop van Zuid en veel cultuurMy Profile

Reply
anto 3 april 2016 - 10:58

Ik vind de Blue Lagoon vreselijk. Veel te druk, te duur en nouja … lees hier mijn 5 redenen waarom je vooral niet naar de Blue Lagoon moet gaan: https://www.we12travel.com/5-redenen-waarom-je-niet-naar-de-blue-lagoon-moet-gaan/
Dat neemt overigens niet weg dat ik me heel goed kan voorstellen waarom mensen toch willen gaan de eerste keer dat ze op IJsland zijn, het hoort er toch een beetje bij …

Reply
Kelly | Dutchie on the Road 7 april 2016 - 17:44

Zo zie je maar, iedereen zijn eigen mening 🙂 . Je hebt helemaal gelijk dat de prijs belachelijk is, maar dat is eigenlijk met alles in IJsland. IJsland is een dure bestemming. Ik was in mei op IJsland en daardoor was het erg rustig bij de Blue Lagoon…maar wel kouder 😉 . Er was geen wachtrij en je kon op je gemakje zwemmen zonder botsing met andere toeristen. Ook hoefde je geen online ticket te bestellen. Ik kan me voorstellen dat de prijs, in combinatie met de drukte minder toeristen trekt. Echter…iedereen wil toch de Blue Lagoon bezoeken.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.