Hoogtepunten Namibië: Door deze 10 foto’s wil jij meteen naar Namibië

by DutchieontheRoad
12 comments

Twee jaar geleden maakte ik een geweldige overland tour van Kaapstad tot de Victoria  watervallen. In vier weken tijd legden we ruim 5000 kilometer af en iedere dag was een feestje. Namibië is een land van ongekende schoonheid. Namibië stond al jaren bovenaan mijn wishlist. Dit land trok mij enorm zonder dat ik er eigenlijk een verklaring voor had. Soms heb je dat gewoon. Ik moest en zou naar Namibië gaan en had erg hoge verwachtingen. Er zijn veel hoogtepunten in Namibië, maar dit is mijn top 10.

Hoogtepunten Namibië

Deze reis overtrof werkelijk alles en ik vond het geweldig van de eerste tot de laatste dag. We kampeerden midden in de woestijn zonder enige voorzieningen, genoten van de mooiste zonsondergangen ter wereld, staken vele malen de Afrikaanse braai aan, zagen ontzettend veel wildlife en maakten kennis met de vriendelijke bevolking. Door deze 10 foto’s wil jij meteen naar Namibië. Deze hoogtepunten in Namibië wil jij niet missen.

#1 African sunsets are the best!

Tja, daar kan ik niets meer aan toevoegen lijkt me. Afrikaanse zonsondergangen zijn gewoon de mooiste van de hele wereld. Iedere avond is het weer genieten. Onderstaande foto is gemaakt in nationaal park Naukluft en dit was het uitzicht vanuit mijn tentje. Dat is toch genieten met de hoofdletter G!! O ja, ‘s ochtends vond ik sporen van een hyena naast onze tent 😉

Hoogtepunten Namibië#2 Bezoek het bizar mooie Deadvlei

Deadvlei was één van de voornaamste redenen dat ik naar Namibië wilde. Dit bizar stukje natuur is een walhalla voor fotografen. Deze zoutpan wordt omsloten door dieprode zandduinen en is een lust voor het oog. Deadvlei is absoluut één van de hoogtepunten. Je kunt overigens met een klein vliegtuigje over Deadvlei en Sossuvlei vliegen. Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. Deadvlei is zonder enige twijfel een van de hoogtepunten in Namibië.

Hoogtepunten Namibië#3 Spot wildlife bij de waterholes in Etosha National Park

Etosha National Park is een totaal ander wildpark. Uitgestrekte vlaktes zonder enige begroeiing zover het oog reikt. Etosha National Park is droog, heel erg droog. Bij praktisch iedere campsite vind je een waterpoel en daar moet je zijn. Vooral de waterpoel bij Okaukuejo kan ik van harte aanbevelen. Ik maakte onderstaande foto op slechts vijf minuten lopen vanaf mijn tentje. Need I say more?

Hoogtepunten Namibië#4 Namibië heeft de hoogste concentratie cheeta’s ter wereld

Wil je cheeta’s spotten? Breng dan een bezoek aan Namibië want hier leeft de hoogste concentratie cheeta’s ter wereld. Dat wil echter niet zeggen dat je over de cheeta’s struikelt want het blijft natuurlijk geluk hebben. Tegenwoordig leven er nog maar tussen de 9.000 en 12.000 cheeta’s in het wild. Wil je gegarandeerd cheeta’s zien? Breng dan een bezoek aan het Cheetah Conservation Fund. Deze organisatie is één van de beste georganiseerde cheetabeschermingsprojecten ter wereld en zij hebben écht het beste voor met deze prachtige dieren. Deze organisatie werkt ook nauw samen met Stichting Spots en World of Wildlife.

Hoogtepunten Namibië#5 Ontdek bijzondere diersoorten als de spiesbok

Als ik aan wildlife in Namibië denk, denk ik vooral aan de spiesbok. Dit dier is toch wel heel typerend voor Namibië. Je ziet ze op vele plekken lopen in Namib Naukluft, Etosha Nationaal Park en bij Sesriem. Het is zo gaaf als je in de overland truck naar buiten staart en plots deze dieren ziet lopen.

Hoogtepunten Namibië#6 Beklim Dune 45 en geniet van de prachtige zonsopkomst

Dune 45 was ook één van de redenen dat ik zo ontzettend graag naar Namibië wilde. Je moet er vroeg – heel vroeg – voor opstaan, maar wat geeft het? Houdt er rekening mee dat het een pittige beklimming is, maar het uitzicht is het dubbel en dwars waard. Ik heb ook een blogpost geschreven met 5 tips voor het fotograferen in de woestijn. Deze tips komen zeker van pas in Namibië.

Hoogtepunten Namibië#7 Kampeer in the middle of nowhere

Ik heb echt zo’n goede herinneringen aan onze kampeerovernachtingen in Namibië. Zet je tentje op, steek de braai aan, geniet van het uitzicht en de mooie zonsondergang, hoor de geluiden van wilde dieren midden in de nacht en eet pannenkoeken of tosti’s bij het ontbijt. Life is good!

Hoogtepunten Namibië#8 Maak kennis met de Himba’s

Ik wilde zo ontzettend graag Himba’s zien baalde dan ook als een stekker toen bleek dat onze overland tour niet naar het gebied zou gaan, waar deze inheemse stam leeft. Mijn reis zou niet compleet zijn zonder Himba’s. Gelukkig zagen wij een gezin nabij Etosha National Park die zelfgemaakte sieraden verkocht aan toeristen. Ik kocht een paar mooie armbanden en mocht gelukkig ook een paar foto’s maken. Vraag altijd toestemming want Himba’s zijn niet altijd gesteld op al die aandacht en ze weten dat ze een geliefd onderwerp zijn bij fotograferen. Deze vrouw had er gelukkig geen problemen mee. Heb ik toch nog een Himba gezien 🙂

Hoogtepunten Namibië#9 Ga quadbiken en/of sandboarden in Swakopmund

Ben je een liefhebber van extreme sporten? Dan ben je in Swakopmund aan het juiste adres. Swakopmund is een leuk stadje aan de kust van Namibië. De kust? Jazeker…je ziet zandduinen, maar dit is de achtertuin van Swakopmund. Ik ben een groot liefhebber van quadbiken en voelde me dan ook net een kind in een snoepwinkel. Het was heerlijk om hier lekker rond te crossen. Halverwege wisselde we onze quadbikes om voor sandboards. Zo hé, dat ging serieus hard. De echte daredevils kunnen zelfs van een 100 meter hoge duin roetsjen. Zo gaaf!

#10 Bezoek de kust van Namibië

Bij Namibië denk je natuurlijk aan de dieprode zandduinen, maar de kust van Namibië is ook zeker een bezoek waard. In Cape Cross kun je duizenden pelsrobben zien, in Lüderitz zagen we kolonies pinguïns en dolfijnen en in Walvisbaai zagen we serieus duizenden flamingo’s. Het hield maar niet op…wat een feest!

Dit waren mijn 10 voornaamste redenen om Namibië te bezoeken, maar ik kan er nog wel tien geven. Ik kan mij helemaal voorstellen dat je na het zien van deze foto’s meteen een ticket naar Namibië wil boeken. Lees vooral deze praktische informatie voor jouw rondreis Namibië en dan ga je zeker goed voorbereid op reis. Namibië is zo gaaf dat ik gewoon nog een bonusreden geef…ik kan het niet laten 😉 Er zijn ook zo ontzettend veel hoogtepunten in Namibië.

#11 Bonus: Beklim Big Daddy

Dit is voornamelijk een bonusreden omdat ik Big Daddy zelf niet beklommen heb. Ik moest kiezen tussen Big Daddy of Deadvlei fotograferen, want beide ging helaas niet wegens gebrek aan tijd. Big Daddy beklimmen is namelijk niet bepaald een koud kunstje en daar moet je even de tijd voor uittrekken. Ik koos daarom om Deadvlei te fotograferen en de vriendin met wie ik op reis was, zou Big Daddy beklimmen. Zij is is ook iets sportiever aangelegd 😉  Deadvlei was natuurlijk geweldig, maar het uitzicht vanaf Big Daddy was zo mogelijk nog mooier. Ik heb mezelf voorgenomen om ooit terug te gaan naar Namibië en dan trek ik een extra dag uit voor deze omgeving zodat ik ook Big Daddy kan beklimmen 🙂

Hoogtepunten Namibië

Heb ik jullie voldoende redenen gegeven om Namibië te bezoeken? Wat trekt jullie het meeste aan Namibië?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

hoogtepunten Namibië

You may also like

12 comments

Sanne 8 september 2017 - 17:14

Je hebt me overtuigd hoor 😉 Ja ik wil!
Sanne onlangs geplaatst…Open Monumentendag, deze gebouwen kun je bezoeken!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 9 september 2017 - 16:36

Haha, mooi zo. Zeker een keer doen want Namibië is echt fantastisch!

Reply
Jessica 8 september 2017 - 17:26

Wat een prachtige foto’s meid! Namibië staat bij mij ook al lange tijd hoog op mn lijstje zonder duidelijke reden. Kamperen daar lijkt me geweldig, maar liever dan niet alleen. Brrr, straks sta je ineens oog in oog met een hyena en niemand die je kan helpen O.o

Reply
DutchieontheRoad 9 september 2017 - 16:39

Alleen kamperen zou ik ook niet doen in Afrika. Gelukkig zijn de meeste campsites in Namibië afgezet dus er zal zelden groot wild rond je tent scharrelen. In Botswana heb je daar meer kans op. Daar stond ons tentje langs de waterkant waar het stikte van de nijlpaarden. Plasje ophouden dus 😉

Reply
Anne - Ditisanne.nl 8 september 2017 - 18:00

Oeps, bij mij laden de foto’s niet; superjammer want ik ben juist heel benieuwd! Afgelopen maand hebben we Zuid-Afrika bezocht en dat smaakte absoluut naar meer. Onze volgende Afrikabestemming wordt dus waarschijnlijk Namibië en Botswana (hoewel het nog wel een paar jaar zal duren want we willen eerst nog naar Peru en Oost-Europa… 🙂 ). Ik kom snel een keer terug om te zien of ze dan wel laden!
Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Dit was augustus: Een droomreis naar Zuid-Afrika en nog meer leuks!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 9 september 2017 - 16:40

Wat jammer dat de foto’s niet goed laden. Fijn dat Zuid-Afrika zo goed bevallen is. Namibië en Botswana zijn een hele mooie combinatie. Ik wil zeker nog een keer terug 🙂

Reply
Martin 9 september 2017 - 20:38

Wat een prachtige foto’s! Wij gaan volgend jaar naar Namibie en Botswana….nog even wachten en als ik je foto’s zie wil ik zo snel mogelijk gaan ?
Martin onlangs geplaatst…Albondigas, Spaanse gehaktballetjes, heerlijk als tapasMy Profile

Reply
Carolien 10 september 2017 - 16:14

Prachtig! Ik keek voor komende zomer naar Namibië. Het lijkt me ook zo Gaaf! Vriendlief wilde liever naar USA komendf jaar. Maar ik heb wel gezegd ooit gaan we ook naar Afrika. Lijkt me zo gaaf.
Carolien onlangs geplaatst…Alles over kamperen in EngelandMy Profile

Reply
Aniek 10 september 2017 - 23:59

Namibië lijkt me prachtig en ik heb al veel goeds gehoord over Etosha. En die cheeta’s wil ik ook zien!!
Aniek onlangs geplaatst…A well-kept cycling secret: road cycling in AndorraMy Profile

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 11 september 2017 - 09:03

Nou, dat wou ik eigenlijk al, maar nu HELEMAAL!! Haha. Wat een natuur zeg, niet normaal. Prachtige foto’s 😀
Narelle | wegvanhetnoorden.nl onlangs geplaatst…EEN WEEKEND OP DE VELUWE (PART I) | EEN SPORTIEF BEGIN IN BILDERBERG HOTEL ‘T SPEULDERBOSMy Profile

Reply
Marcella 15 september 2017 - 14:49

Nu wil er ook rondreizen, wauww! Mijn kat heet Cheetah, dus ik wil er zeker cheeta’s spotten 😉
Marcella onlangs geplaatst…DC-3 Plane Wreck – Het bizarre vliegtuigwrak in IJslandMy Profile

Reply
Janet 17 oktober 2019 - 21:07

Wat een ontzettend mooie blog zeg. Ik ben nog nooit in Afrika geweest, maar wil het zooo graag! Je foto’s zijn echt stuk voor stuk prachtig, wat een mooie reis zeg!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.