Hoogtepunten in Marokko: mijn 5 favorieten

by DutchieontheRoad
5 comments

Twee jaar geleden was ik in oktober gewoon in Marokko…heerlijk. Het lijkt al zo ontzettend lang geleden, terwijl dat eigenlijk wel meevalt. Marokko is een heerlijke bestemming in de herfst en laten we hopen dat we volgend jaar weer richting Marokko kunnen. Ik zou heel graag een keer terug willen. Er zijn veel hoogtepunten in Marokko en ik heb mijn favorieten voor jullie op een rij gezet.

Erg Chebbi: Genieten van de rode zandduinen

Erg Chebbi was de voornaamste reden dat ik zo graag naar Marokko wilde. Ik ben namelijk een groot liefhebber van woestijngebied. Iedere keer weer sta ik versteld dat niets zo ontzettend mooi kan zijn en ik kan zo genieten van de zonsopkomst en zonsondergang in de woestijn. Ook het lijnenspel van de zandduinen blijf in intrigerend vinden…daar kan ik naar blijven kijken.

Ondanks het feit dat we een beetje pech hadden met het weer en de zonsondergang in het water liep, vond ik het geweldig. Vooral de kamelentocht tijdens zonsopkomst was magisch mooi. Ik zat op de eerste dromedaris en had daarom een briljant uitzicht. Deze tocht door de woestijn vergeet ik nooit meer.

Hoogtepunten Marokko

Todra kloof: Een groene oase in Marokko

De Todra Kloof is zonder enige twijfel één van de hoogtepunten in Marokko. Ik had werkelijk geen idee dat Marokko zo ontzettend groen is. Met regelmaat kom je onderweg een groene oase tegen en dat verwacht je gewoon niet. In de Todra Kloof bevindt zich een enorme palmentuin met prachtige groene tuinen, waar groente wordt verbouwd en talloze fruitbomen staan. Ik wandelde urenlang door deze groene oase en wat was dat genieten zeg.

Hoogtepunten Marokko

Dades Kloof: een maanachtig woestijnlandschap met groene palmvalleien

De Dades Vallei is een afwisselend gebied want het ene moment loop je langs roodbruine rotsen en vervolgens sta je in een oase van groen. Klim en klauter door de kloof en bewonder de vele oude kasbahs die je onderweg tegenkomt. De Dades Kloof is echt een plaatje en ik ben dol op dergelijke ruige gebieden. De Dades Kloof verdient zeker een plekje in de top 5 van de hoogtepunten in Marokko.

Dades Kloof Marokko

Midelt: een verrassing onderweg

Soms kom je erg leuke verrassingen tegen onderweg en Midelt was zo’n verrassing. De spectaculaire route van Fez naar Erg Chebbi verraste mij enorm, maar ik twijfelde enigszins aan de extra overnachting in Midelt. Zou ik mezelf niet enorm vervelen want volgens mij was er niet veel te beleven. Boy…what was I thinking!

Midelt ligt aan de voet van de imposante toppen van de Hoge Atlas en de omgeving van dit berberdorp is absoluut de moeite waard. Er komen hier amper toeristen en de lokale bevolking heet je dan ook van harte welkom. Wij maakten een geweldige wandeling in de omgeving van Midelt en wat was ik onder de indruk! Het is daar zo ontzettend mooi!

Midelt Marokko

Essouaira: een leuk vissersdorp aan de kust

Wat was ik blij toen ik in Essouaira arriveerde. Na drie dagen Marrakech was ik behoorlijk overprikkeld en kon ik wel een beetje rust gebruiken. En toen was daar het vissersdorpje Essouaira…daar was ik zo aan toe. Essouira heeft geen hele bijzondere bezienswaardigheden, maar het is gewoon een  relaxt dorp aan de kust waar een ontspannen sfeer hangt. Je kunt er lekker rondslenteren zonder de hele tijd aangesproken te worden, chillen aan het strand, winkelen in de medina en heerlijk eten in de buurt van de haven. Dit was een hele fijne afsluiting van mijn vakantie.

Hoogtepunten Marokko

Dit waren mijn 5 hoogtepunten in Marokko. Dit jaar geen buitenlandse trips voor mij en daar baal ik uiteraard flink van, maar het is niet anders. Gezondheid is uiteraard het belangrijkste en daarom zal ik de aankomende drie weken vakantie in eigen land vieren. Fingers crossed dat 2021 een beter reisjaar gaat zijn en wie weet kunnen we dan ook weer buiten Europa reizen. Ik kan Marokko in ieder geval zeker aanraden 🙂

Zijn jullie ook zo toe aan een tripje naar het buitenland?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Hoogtepunten Marokko

You may also like

5 comments

Denise 9 oktober 2020 - 17:47

Ik had in Erg Chebbi ook pech met het weer inderdaad en ik had het dieper in de woestijn verwacht, maar toch had ik het niet willen missen. De Dades kloof vond ik inderdaad ook erg mooi. En de route over de pas over de Atlas!
Denise onlangs geplaatst…Ponta da Piedade: het allermooiste plekje van de AlgarveMy Profile

Reply
Anouk 9 oktober 2020 - 19:24

Wat een mooie fotos’, die bovenaan staat is ook erg leuk. Ik zou ook niet verwachten dat Marokko groen zou zijn, des te leuker om door zo’n oase te lopen. Met het dromen over vakanties in de toekomst is het ook wel fijn om herinneringen op te halen.
Anouk onlangs geplaatst…Stakingen in Costa Rica: wat is er aan de hand?My Profile

Reply
Lizette 25 oktober 2020 - 10:23

Wat een schitterende foto’s zeg! De woestijn en de Dades kloof zijn voor mij zeker reden om nog eens terug te gaan. Ik ben vijf dagen in Marrakesh geweest en vond het geweldig. Wel veel prikkels inderdaad, maar desalniettemin heel bijzonder.
Lizette onlangs geplaatst…Welk smartphonehoesje is nou echt handig op reis? + winactieMy Profile

Reply
Marcella 7 november 2020 - 10:44

Wauww, Midelt ziet er gaaf uit! Oh, en de Todra kloof wil ik ook graag ontdekken. Maar de woestijn staat dankzij jou echt hoog op mijn wishlist. De foto’s van de zandduinen zijn echt te gek! Zoiets heb ik nog nooit gezien, dus het lijkt me magisch!
Marcella onlangs geplaatst…Happylist oktober 2020 – Druk met tof project & op paddestoelenjachtMy Profile

Reply
Ech Wel 14 september 2021 - 22:58

Wat mij dan weer opvalt aan je lijstje; er wordt geen enkele stad genoemd. En dat terwijl Marokko toch een paar schitterende (konings)steden schijnt te hebben. Is daar nog een reden voor?

Ik ben er zelf nooit geweest maar Marokko is wel een van die landen die we een keer in een roadtrip zouden willen “doen”. Uiteraard nemen we dan ook de Sahara in onze planning mee. Is alleen wel iets voor de lange termijn, vrees ik, want met een kleintje lijkt me dat niet zo relax.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.