Highlights Japan: deze 10 hoogtepunten wil jij écht niet missen

by DutchieontheRoad
7 comments

Vorig jaar bezocht ik eindelijk Japan en werd zoals verwacht helemaal verliefd op dit fantastische land. Ik wilde al jaren naar Japan en werd gelukkig niet teleurgesteld. Ik reisde van Tokyo naar het zuiden en weer terug naar Kyoto. Drie weken lang ontdekte ik dit bizarre land. Met regelmaat krijg ik de vraag of Japan met andere landen te vergelijken is. Nee…totaal niet! Japan is one of a kind en dat was ook de reden waarom ik zo graag naar Japan wilde. Het is met niets te vergelijken. Ik weet dan ook zeker dat ik een keer terug ga. Er zijn onwijs veel highlights in Japan, maar ik heb er tien op een rijtje gezet. Deze hoogtepunten wil jij echt niet missen.

#1 Bezoek het meest toffe museum ter wereld: Borderless in Tokyo

Tokyo is echt een hele bizarre stad…wat een metropool!! Tokyo is echt bizar druk en er is zo ontzettend veel te beleven dat je absoluut tijd tekort komt. Eigenlijk moet je eerst een paar dagen acclimatiseren voordat je überhaupt echt op pad kunt om deze stad te ontdekken. Het is gewoon héél erg véél allemaal! De volgende keer wil ik daarom ook een volle week voor Tokyo uittrekken want drie dagen was gewoon veel te kort. Als ik één tip mag geven is dat zonder enige twijfel het meest toffe museum ter wereld: Borderless. Jeetje…wat een aanslag op je zintuigen was dat! Maar zo ontzettend gaaf!

Highlights Japan#2 Ontdek de vele tempels in Japan

Ga tempelhoppen tot je er bij neervalt. Houd je niet van tempels…sla Japan dan over want je vindt ze nog net niet op iedere straathoek. Ik heb al de nodige tempels gezien, maar Japanse tempels zijn écht wel de moeite waard. In Tokyo was ik erg onder de indruk van de Senso-ji tempel en in Kyoto maakten Kinkaku-ji en Ginkaku-ji veel indruk. Wisten jullie dat er alleen al in Kyoto meer dan 1600 tempels zijn! Zoals ik al aangaf..aan tempels geen gebrek in Japan.

highlights Japan

#3 Wandel onder de rode torii-poorten van Fushimi Inari-taisha

Zonder enige twijfel één van de drukst bezochte plekken in heel Japan. Ik had wel verwacht dat het druk zou zijn, maar zo druk. Serieus…niet normaal meer. Hier is het echt filelopen en een enorme uitdaging om fatsoenlijke foto’s te maken zonder hordes toeristen. Desalniettemin zeker de moeite waard want dit wil je gewoon gezien hebben. Ga zo vroeg mogelijk en loop zo ver mogelijk onder de rode torii-poorten. Veel toeristen bezoeken alleen het eerste deel en haken vervolgens af. Loop verder door naar boven en dan heb je meer kans op toeristen-vrije foto’s…maar zelfs dan is het een uitdaging. Toen ik er was, was het gewoon belachelijk druk.

highlights Japan#4 Wandel een deel van de Nakasendo Way

Ik dacht vroeger dat Japan voornamelijk uit stedelijk gebied bestaat. Boy…what was I thinking!? Ik wilde meer zien dan alleen de grote steden en reisde daarom met de trein naar Tsumago. Vanuit Tsumago kun je een deel van de eeuwenoude Nakasendo Way lopen. Vanuit Tsumago kun je in een paar uur tijd naar Magome lopen (andersom kan ook). De route is slechts 7,7 km en daarom prima te doen in een halve dag. Het is soms flink klimmen, maar over het algemeen is het een vrij relaxte route om te lopen. De natuur is echt prachtig en je loopt langs diverse leuke dorpjes. Superleuk om dit deel van Japan te zien.

#5 Bezoek Miyajima vanuit Hiroshima

Ik vond Hirohsima een verrassend leuke stad waar onwijs veel te doen is. Natuurlijk moet je het bekende Vredespark en het bijbehorende museum bezoeken. Heel indrukwekkend! Maar…sla het eiland Miyajima niet over want daar ga je gegarandeerd spijt van krijgen. Dit eiland is een van de meest iconische plekken van het land. Miyajima staat voornamelijk bekend om de reusachtige torii voor de kust, maar deze stond tijdens mijn bezoek in de steigers…helaas pindakaas. Miyajima is echter veel meer dan deze enorme torii. Neem de kabelbaan naar boven en geniet van het grandioze uitzicht. Loop vervolgens weer helemaal naar beneden (ik heb nog nooit zoveel trappen gelopen) en bezoek onderweg diverse tempels zoals de indrukwekkende Daishō-in. Zo mooi!

Highlights Japan#6 Slaap in een ryokan

Toen ik mijn reis aan het voorbereiden was, twijfelde ik nog of ik wel in een ryokan wilde slapen. Het is namelijk geen goedkope overnachting. Achteraf kan ik alleen maar zeggen: DOEN!!! Je hebt Japan niet bezocht als je niet minimaal één keer in een ryokan geslapen hebt. Wat een leuke ervaring! Dompel je onder in de Japanse cultuur en geniet met volle teugen. Ik sliep in Yudanaka in een ryokan en heb daar zo van genoten. Liefhebbers kunnen ook gebruik maken van de lokale onsen, maar dat heb ik aan mij voorbij laten gaan. Ik ben namelijk erg preuts, haha. No way dat ik poedelnaakt tussen de Japanners in bad ga zitten. Doe ik in Nederland ook niet…waarom op reis dan wel? Wel heb ik gebruik gemaakt van de privé onsen, maar ook dat kon mij niet bekoren. Veel te heet dat bad en ik ben niet verder gekomen dan mijn enkels! De onsen was dus niet mijn ding, haha. Het eten in een ryokan is trouwens echt fenomenaal!

Reisroute Japan
slapen in een ryokan

#7 Spot geisha’s in Gion

Sinds ik de film Memoirs of a Geisha gezien heb, wilde ik dolgraag naar Japan. Ik wilde zo graag een echte geisha zien. Overal in Japan zie je prachtig geklede vrouwen lopen in traditionele kledij, maar dat zijn natuurlijk geen echte geisha’s. Deze kun je namelijk spotten in de wijk Gion in Kyoto. Tegenwoordig valt dat niet mee. Gion is onwijs toeristisch en grote groepen toeristen lopen door de straten in de hoop in geisha te spotten. Het is zelfs zo erg geworden dat je in de meeste straten in Gion niet meer mag fotograferen en dat je een geldboete moet betalen als je betrapt wordt. Ik was dan ook in groot dilemma!

Ik trotseerde de kou en richtte me vooral op de kleine straatjes aan de rand van Gion. Het leek mij onwaarschijnlijk dat ik een geisha zou spotten in de drukke hoofdstraten. Die zou ik als geisha zijnde namelijk ontwijken. Na een tijdje wilde ik het opgeven want ik had het zo koud, maar besloot toch nog een extra rondje te lopen. Bingo! Plots kwam ze voorbij lopen…zo snel. Ik was zo overdonderd dat ik onwijs aan het klunzen was met mijn camera (er stond daar geen verbodsbordje 😉 ) en bijna te laat was. De foto was onwijs slecht, maar het kon mij eigenlijk niet schelen. Ik had een echte geisha gezien. Sterker nog…ik heb er zelfs twee gezien! Happy Kelly

#8 Beklim Mount Aso

Mount wie??? Juist ja…dat dacht ik ook. Ik maakte een ongebruikelijk afslag en bezocht Mount Aso. Aso is de grootste actieve vulkaan in Japan en behoort ook tot de grootste ter wereld. Deze vulkaan ligt in de prefectuur Kumamoto op het eiland Kyūshū en de top ligt op 1592 meter boven zeeniveau. Wil je een keer iets anders zien dan Mount Fuji? Bezoek dan de Aso vulkaan. Rond de krater kun je fraaie wandelingen maken over de zwartgekleurde lavastromen en aslagen.

Nou hoor ik iedereen denken…is dat wel veilig? Na de uitbarsting in Nieuw-Zeeland kan ik mij voorstellen dat iedereen op zijn hoede is. Toen ik bij Mount Aso was, was het niet mogelijk om de vulkaan te beklimmen en ook de kabelbaan was gesloten. De vulkaan was te actief en dan sluiten ze de boel…terecht! Gezien het feit dat Aso de meest actieve vulkaan in Japan is, is de kans dus aanwezig dat je niet naar boven kunt. Houd daar rekening mee. Ik baalde heel erg, maar heb vervolgens het kleinere slapende broertje beklommen met Aso op de achtergrond. Ook dat was heel erg tof. De beklimming was op zijn zachtst gezegd erg pittig, maar wel zeker de moeite waard.

highlights japan#9 Bezoek Universal Studios in Osaka

Na ruim twee weken tempelhoppen wilde ik eigenlijk wel een keer iets anders…echt iets totaal anders. Ik ben een liefhebber van pretparken en een groot fan van Harry Potter. Toen ik las dat Universal Studios in Osaka een Harry Potter Wizzarding World had, was ik meteen om. Daar wilde ik naar toe!! Ik bezocht dit pretpark vanuit Kyoto en dat was met een uurtje reizen prima te doen.

Ondanks het feit dat ik meteen na de eerste attractie tot niets meer in staat was (iets met bewegingsziekte 😉 ) vond ik het een geweldig park! Ik vond het heerlijk om even iets anders te zien en gewoon hersenloos door een pretpark te lopen, haha. Hogwarts was zo bizar echt en ik heb tranen met tuiten gelachen om al die verklede Japanners die serieus van mening waren dat ze echt konden toveren…hilarisch! Al met al een superleuk uitje!

#10 Food…glorious food!!!

Veel mensen vroegen aan mij wat ik in hemelsnaam in Japan wilde doen. Mijn antwoord was kort maar krachtig: sushi eten. Klaar. Ik riep al jaren dat ik ooit sushi wilde eten in Japan en dat was wat ik ging doen, haha. Heel veel sushi eten. Is de sushi in Japan nou echt lekkerder? Jazeker 🙂 Gelukkig kun je veel meer dan sushi eten in Japan en het was dan ook drie weken feest voor mij. Normaliter wil ik in Azië vrij snel westers eten, ondanks het feit dat ik heel graag Aziatisch eet. Na ruim twee weken rijst en noedels snak ik meestal naar friet of pizza. Daar had ik in Japan helemaal geen last van.

Alleen ontbijt vond ik wat lastiger want ik kan echt geen rijst eten bij het ontbijt. Dat verteert mijn maag niet op de vroege ochtend 😉 Gelukkig zijn er meer dan voldoende bakkertjes waar je broodjes kunt halen. In Hiroshima maakte ik kennis met Okonomiyaki…dat is écht zo ontzettend lekker! Het is eigenlijk een Japanse pannenkoek en ik kon er geen genoeg van krijgen. Ik ga binnenkort proberen om er zelf eentje te maken en als het lukt, zal ik het recept met jullie delen.

Ik kan wel door blijven praten over Japan, maar dit waren in het kort 10 higlights van Japan. Gelukkig heb ik binnenkort weer wat meer tijd zodat ik nog veeeeeeeel meer kan vertellen over dit bijzondere land.

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen voor later 🙂

Highlights Japan

You may also like

7 comments

Simone 24 februari 2020 - 21:06

Japan staat samen met IJsland op nummer 1 op mijn bucketlist, ben zo benieuwd!
Simone onlangs geplaatst…Recept: sambalkoekjes met stukjes pindaMy Profile

Reply
Anouk 2 maart 2020 - 23:14

Het klinkt echt alsof je een fantastische vakantie hebt gehad! Fijn dat het niet tegen is gevallen nadat je het zo graag wilde bezoeken. Ik zou ook zeker wat natuur aan een bestemming toe willen voegen, Even de ruimte voelen na al dat stedelijke.
Anouk onlangs geplaatst…Lisa reisde met het openbaar vervoer door Costa RicaMy Profile

Reply
Ech Wel 4 maart 2020 - 23:26

Er zijn drie landen waar ik heel graag heen (Naast de rest van de wereld natuurlijk) en een daarvan is Japan. Ik stel me zo voor dat in het land het beste van twee werelden samenkomen, de Aziatische en Westerse, en dat moet ik gewoon een keer gezien hebben. Hoe meer ik van dit soort verhalen lees, hoe overtuigder ik raak.
Ech Wel onlangs geplaatst…Klimaatverandering in Messelgroeve leidt tot woede en wanhoopMy Profile

Reply
Kim 5 maart 2020 - 08:51

Wauw, Japan lijkt me echt een geweldige bestemming! En het museum Borderless lijkt me inderdaad een aanslag op je zintuigen, maar wel echt te gek om te bezoeken!
Kim onlangs geplaatst…Ultieme reisroute door Mexico voor 2-3 weken (met o.a. Yucátan)My Profile

Reply
Janet 5 maart 2020 - 21:24

Vooral de natuur lijkt me erg mooi, maar wauw…dat museum! Ik ben doorgaans niet echt een fan van museumbezoekjes, maar dit museum ziet er wel heel tof en fotogeniek uit dat ik dit zeker wel zou willen bezoeken. Heel mooi!

Reply
Linda 5 maart 2020 - 22:50

De natuur ziet er zo verrassend mooi uit! Ik wil ook graag naar die rode bogen, jammer alleen dat het er zo druk is. Dan vind ik plekken vaak toch minder leuk. Gelukkig vind ik vroeg opstaan op reis geen probleem, heb je gelijk iets aan je dag!

Reply
Sanne 21 april 2020 - 19:22

Geweldig ja, voor al deze wil ik wel naar dit fascinerende land. Kyoto lijkt me gaaf maar ook het museum in Tokio.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.