Hier wil je eten in Kathmandu: 6 leuke restaurantjes

by DutchieontheRoad
16 comments

Ik was erg nieuwsgierig naar de Nepalese keuken. De Nepalese keuken is niet erg gevarieerd, maar je ziet wel vele invloeden uit de Indiase, Tibetaanse en Chinese keuken. In grote plaatsen als Kathmandu, Pokhara en Bhaktapur zie je ook Thaise, Mexicaanse en Italiaanse restaurants. Je kunt echt geweldig eten in Kathmandu 🙂 Dit zijn mijn favoriete restaurantje in Kathmandu.

Or2k (vegetarisch)

Dit knusse restaurant is één van de populairste restaurants in Thamel. Vegetariër? Dan is dit the place to be. Or2k is zonder enige twijfel mijn favoriete restaurant in Kathmandu (en Pokhara) en ik heb nog nooit zo’n uitgebreide vegetarische kaart gezien. Er zijn een paar hoge tafels, maar zit je voornamelijk op de grond op kussens. Dit is echt een onwijs leuk en goed restaurant. Ik at hier een heerlijke shakshuka en falafel…beide waren heerlijk! O ja…ze serveren hier ook het drankje lemon-mint. Dit dronk ik serieus dagelijks in Jordanië en Dubai. Zo ontzettend lekker!

Eten in KathmanduRosemary Kitchen (Nepalees, Aziatisch, Europees)

Dit restaurant staat in de top 10 van beste restaurants in Kathmandu en terecht. Het is gelegen in een klein zijstraatje en er is een gezellige binnentuin. Het eten is echt super goed en de prijzen zijn meer dan prima. Ze hebben een erg uitgebreide kaart en ik at hier een overheerlijke Thaise Pad Thai. Ik waande mezelf weer even in Thailand. Life is good!

Eten in KathmanduBricks Café (Nepalees, Indiaas, Italiaans)

Dit leuke en populaire restaurant ligt uit het centrum van Kathmandu en ze bieden ook vegetarische en zelfs veganistische opties aan. Ik had een heerlijke vegetarische Thali. Het personeel is erg vriendelijk en er is een Nepalese dansgroep aanwezig.

Eten in KathmanduPumpernickel Bakery (Europees)

Ik mis altijd fatsoenlijk brood in Azië en ben als een kind zo blij wanneer ik een fatsoenlijk bakkerij tref. Je kunt hier gezellig ontbijten en lunchen. Achteraan de bakkerij is een kleine rustige binnentuin. Pumpernickel heeft een uitgebreid assortiment met brood, croissants, zoete broodjes, gebak, cake en sandwiches. Klein minpuntje: de bediening is erg traag en chaotisch.

Eten in KathmanduLa Bella Café (Italiaans, Aziatisch,Nepalees)

Dit restaurant is gelegen in de backpackerswijk Thamel. Het restaurant ziet er keurig uit en ze hebben een mooi dakterras. Het is wel een iets duurder restaurant, maar ik vond het wel de moeite waard. Ze serveren ook heerlijk taartjes, maar ik had gewoon onwijs veel zin in momo’s. Yum!

Eten in KathmanduTip Top (Indiaas)

Als je net in Nepal bent, wil je uiteraard samosa proeven en dat doe je bij Tip Top. Ze serveren verschillende Indiase gerechten en ook zoete lekkernijen. Laat je verleiden en probeer van alles een beetje 😉

Eten in Kathmandu

Eten in Kathmandu was een waar feest voor mij 😉 Ik ben sowieso dol op eten en omdat Kathmandu een smeltkroes is van diverse culturen, is er voor ieder wat wils. Zijn jullie ooit in Kathmandu geweest? Ik ben benieuwd naar jullie favoriete restaurantjes en gerechten.

Meer Nepal

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

16 comments

Sanne 11 december 2017 - 11:22

Ik ben dol op de Nepalese keuken, maar herken wel het missen van brood. Gelukkig verkopen ze bij de Pumpernickel Bakery erg lekkere dingen! De momo’s zijn ook wel heel lekker he. Heb je ook pagoda’s geprobeerd?

Reply
DutchieontheRoad 23 december 2017 - 19:09

Pagoda’s heb ik nog nooit van gehoord, haha. Volgens mij heb ik toch iets gemist. Momo’s zijn echt mijn grote favoriet, die kan ik wel iedere dag eten.

Reply
Martin 11 december 2017 - 22:46

Ik was er zo verslaafd aan momo’s dat we later een van onze poezen er naar vernoemd hebben!
Martin onlangs geplaatst…Vietnamese salade, heerlijk bij Vietnamese loempia’sMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 23 december 2017 - 19:09

Haha, briljante naam voor een kat!

Reply
Caro 12 december 2017 - 10:52

Oh dit blog had ik moeten hebben voor ik in Kathmandu was! Het eten in Nepal vond ik echt het lekkerste tot nu toe deze reis en ik was ook niet weg te slaan bij straatverkopers (wat niet altijd verstandig was…). Ook bij Or2k en Tip Top ben ik geweest, ontzettend lekker!

Reply
DutchieontheRoad 23 december 2017 - 19:10

Ik ben wel voorzichtig geweest met Street Food in Nepal. Ok2k is absoluut mijn grote favoriet 🙂

Reply
Aniek 12 december 2017 - 11:52

Dat vegetarisch restaurant lijkt me wel wat, of Tip Top!
Aniek onlangs geplaatst…7x keer bijzonder overnachten in de TarnMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 23 december 2017 - 19:10

Beide zijn zeker aanraders wanneer je in Kathmandu bent 🙂

Reply
Jenny 14 december 2017 - 07:26

Ik ben echt dol op momos! Dat hoeft niet uit een fancy restaurant te komen, gewoon van dr straat is goed genoeg 😉

Ik weet niet meer wat mijn favoriete plekjes kn Kathmandu zijn, maar deze plekken zien dr smakelijk uit!

Reply
DutchieontheRoad 23 december 2017 - 19:11

Volgens mij is iedereen dol op momo’s en op straat smaken ze ook meer dan prima 🙂

Reply
Yvonne 14 december 2017 - 09:39

Het is half 10 ‘s ochtends, maar nu heb ik dus zin in momo’s. 🙂 Ziet er allemaal heel goed en smakelijk uit. Wij waren 2 weken in Kathmandu, maar ik kan me alleen nog herinneren dat we 2 keer heerlijke Belgische frieten gegeten hebben ergens… iets waar we erg aan toe waren na een jaar in Azië. 😉

Reply
DutchieontheRoad 23 december 2017 - 19:12

Belgische frieten heb ik niet gezien in Kathmandu, maar deze had ik zeker willen proeven. Jullie zijn wel lang in Kathmandu geweest zeg.

Reply
Jessica 14 december 2017 - 17:45

De Indiasa keuken is heerlijk, dus leuk om te zien dat er zo veel invloeden in de Nepalese keuken te vinden zijn 🙂 Al is Or2k denk ik toch wel mijn favoriet, super fijn dat er op steeds meer plekken vegetarische restaurants opduiken waar je het niet zou verwachten!

Reply
DutchieontheRoad 23 december 2017 - 19:13

Vegetarisch eten is echt heel eenvoudig in Nepal…gelukkig. Or2k is echt een aanrader!

Reply
anto 18 december 2017 - 12:56

OR2K is mijn favoriet! Deze keer ook weer geweest en in Pokhara zelfs twee keer. Het is er altijd lekker en gezellig, zeker een aanrader dus. Verder zoveel keuze, al vind ik Fire and Ice pizza ook heel leuk 🙂

Reply
DutchieontheRoad 23 december 2017 - 19:13

Wij zijn ook twee keer bij OR2K geweest…zo ontzettend lekker. Fire and Ice Pizza ben ik niet geweest.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.