Hexagon collage: een mooie fotocollage aan de muur

by DutchieontheRoad
2 comments

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om mijn reisfoto’s af te drukken. Natuurlijk heb ik al een hele grote collectie fotoboeken, staan er de nodige fotolijstjes in huis en hangt er een mooie IXXI op mijn toilet. Toch had ik nog een witte en kale muur op een slaapkamer, precies boven mijn hobbytafel. Die muur vroeg natuurlijk om een mooie fotocollage. Op Facebook zag ik een advertentie voorbij komen van een hexagon collage en ik was meteen verkocht. Dat was het! Ik wilde een hexagon collage boven mijn hobbytafel 🙂

Hexagon Collage: een bijzondere fotocollage aan de muur

Ik ben dol op mijn IXXI maar de honingraat structuur van de hexagon collage vond ik toch wel heel erg tof. Dat had ik nog niet in huis. Het is een moderne, speelse maar toch strakke manier om foto’s op te hangen. Je kunt zelf je eigen persoonlijke fotocollage ontwerpen en dat maakt het zo leuk. Ik zag een hele leuke actie voorbij komen en die kon ik gewoon niet weerstaan 😉

Ontwerpen van een hexagon collage

Voordat jullie denken dat dit een samenwerking is…dat is dus niet het geval. Ik vond dit gewoon zo’n leuke collage dat ik deze met jullie wilde delen. Mijn collage kocht ik bij Herinneringen op linnen (vanwege de scherpe aanbieding van € 3.95 per hexagon) maar ook bij deJouwe kun je dergelijke hexagons aanschaffen.

Het fijne van het ontwerpen van een hexagon collega is dat je geen programma hoeft te downloaden. Er staat immers al meer dan voldoende ‘rommel’ op mijn computer. Je kunt dus meteen aan de slag zonder dat je iets hoeft te downloaden…ideaal.

Upload de foto’s die je wilt afdrukken, kies een vorm (hexagon, vierkant of rond), bepaal de uitsnede, kies indien gewenst voor een filter en klaar is kees. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen foto’s te mixen met de standaard afbeeldingen en teksten van de website. Dit zorgt voor een leuk speels effect.

hexagon collage
hexagon collage

Het materiaal

Zoals ik hierboven al aangaf, kun je kiezen uit drie verschillende vormen. De vierkante panelen van 18 x 18 cm, de rond is 18 cm doorsnede en de hexagon is 18 x 21 cm. De panelen zijn gemaakt van 5mm dik forex, een lichtgewicht kunststof van geschuimd pvc. Ik was verbaasd hoe sterk het materiaal was desondanks dat het inderdaad heel erg licht is. De afdrukkwaliteit is heel erg goed.

Ophangen van de fotocollage

Het ophangsysteem is echt kinderlijk eenvoudig. De fotocollage wordt geleverd inclusief een slim magnetisch ophangsysteem waarmee je de panelen makkelijk kan opplakken, verschuiven en verwisselen. Ook ontvang je een handige afstandhouder om de collage recht op te hangen. Het gebruik van een waterpas is wel aan te bevelen want als je eerste foto al scheef hangt, hangt de rest uiteraard ook scheef.

Leg de foto’s voordat je ze ophangt eerst even uit op tafel zodat je ontwerp klopt. Dat is wel zo handig. Toevallig had mijn collega ook tegelijkertijd een hexagon collage besteld, maar bij haar vielen de hexagons van de muur? Dit lag blijkbaar aan de pas geverfde muur en na een telefoontje werden de beschadigde exemplaren vervangen. Dat is toch wel netjes. Ik had echter nergens last van en mijn hexagons hangen al een paar weken keurig aan de muur.

Hexagon collageJe kunt de fotocollage eenvoudig uitbreiden

Toen mijn moeder de hexagon collage zag, was haar eerste reactie: super leuk maar hij is nog niet af. Dat is nou het leuke van dit systeem. Je kunt deze altijd uitbreiden met nieuwe foto’s. Ik had namelijk ook meteen het gevoel dat hij nog niet af was. De kans is dus heel aanwezig dat ik na de volgende reis weer een aantal hexagons bestel om de collage uit te breiden. Ik ben in ieder heel geval heel tevreden en acht de kans aanwezig dat ik voor het einde van het jaar mijn collage weer ga uitbreiden 🙂

Wat vinden jullie van deze haxagon collage?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

 

You may also like

2 comments

Linda 24 augustus 2019 - 14:12

Wat leuk zeg! Dit is nou echt een leuke manier om je reisfoto’s op te hangen. Je kan het steeds meer uitbreiden en dan maakt het ook zo leuk. Het is nooit af en je kan nieuwe foto’s van nieuwe reizen toevoegen. Als wij een huisje hebben ga ik dit zeker overwegen! Echt mooi

Reply
Marcella Molenaar 24 augustus 2019 - 16:09

Oh, dit is echt heel erg leuk! Wij zijn dol op het kunnen uitbreiden van zo’n collectie. En deze vorm is ook weer eens wat anders, heel speels. Tof idee, ga ik onthouden!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Nationaal Park de Biesbosch & kamperen met een camperMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.